ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Μοντελιστικές Τεχνικές του Miguel Jimenez (MIG)

MODULATION ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ.

<< < (3/10) > >>

T.TASOS:

--- Παράθεση από: Stavros στις Σεπτεμβρίου 29, 2011, 09:21:02 πμ ---δε νομιζω να είναι αυτό το πνεύμα των λόγων του καλλιτέχνη.
το νοημα που θέλει να περασει (κατα τη γνωμη μου) είναι πολύ απλούστερο.
"μοντελαρετε οπως σας ευχαριστεί, μη δινοντας πολλή βάση στα διάφορα μοντελιστικά δόγματα που κατα καιρούς κυκλοφορούν γιατί απλά πρόκειται για κατασκευή/βαψιμο πλαστικων μοντέλων"
και αυτη είναι η αλήθεια.
 ::salut::
Σ.Σ.

--- Τέλος παράθεσης ---

Aυτο ακριβως,εγω θα αφαιρουσα το "..γιατί απλά πρόκειται για κατασκευή/βαψιμο πλαστικων μοντέλων" κ θα ελεγα οτι λεει καθαρα για την υποκειμενικοτητα της κρισης,κ εγω νομιζω οτι δεν υπαρχει ο ορος "αντικειμενικο"στον μοντελισμο!
Να'στε καλα παιδια ωραιο θεμα ανοιξατε!!! ::salut::

Jet72:
Δεν πειράζει που είμαι αεροπλανάς νομίζω...

Όταν τα δικά μου μοντέλα ήταν σαν παιχνίδια του Jumbo, τα μοντέλα του Τσώνου μου φάνταζαν ως ταλαιπωρημένοι μαχητές που αν άγγιζα την εξαγωγή της τουρμπίνας τους μάλλον θα καιγόμουν.

Η διαφορά μεταξύ των δύο ήταν (και είναι και θα είναι) για μένα ο δρόμος από το παιχνίδι στην τέχνη, την τεχνική και την απόλαυση του χόμπυ. Ή αλλιώς είναι ο λόγος για τον οποίο που και που αξίζει να χάσω και μία ώρα ύπνο.

Ποιός όμως θα με βοηθήσει να καταλάβω τί είναι modulation?  :roll:

Raw_Shooter:
Χμμμμμ ξανά ενα απο τα μεγάλα "θέματα" του μοντελλισμού και της τέχνης γενικά.....
 Σαν έκφραση οτι "είναι πλαστικό άρα καμμία σχέση με το πραγματικό", θα διαφωνήσω  :!: Τί πάει να πεί αυτό  :?: και μάλιστα απο κάποιον ο οποίος έχει σπουδάσει Καλές Τέχνες  :roll: :roll:  Δλδ πίνακες μεγάλων ζωγράφων είναι "κουκουρούκου"  :?: :?: Και αντε με απεικονίσεις Αγίων ή της Παναγίας, θα πεί κάποιος οτι δεν τους έχει δεί, οι πίνακες προσώπων (υπαρκτών)  :?: :?: Δλδ η "Σφαγή της Χίου" ή η "Μόνα Λίζα" είναι απλά καμβάς και μπογιές  :?: :?:
 Οσο αφορά την "μανιέρα" (τρόπος έκφρασης και απόδοσης), ΝΑΙ συμφωνώ οτι δεν υπάρχει "η πεπατημένη" και ο "ενας και μοναδικός τρόπος"  :!: :!: Απίθανα έργα τέχνης μ' τελείως διαφορετικές τεχνικές, σκέψη απόδοσης, υλικά κτλ.....
 Τώρα όσον αφορά το θέμα του μοντελλισμού. Ολα τ' αντικείμενα τ' αντιλαμβανόμαστε χάρη του φωτός, αυτό που βλέπουμε δλδ είναι η αντανάκλαση του φωτός που φτάνει στα μάτια μας. Κάποιοι καλλιτέχνες παρατήρησαν οτι υπάρχει μια κλιμάκωση της σκιάς άρα και της απόχρωσης του χρώματος και έτσι αντιλαμβανόμαστε τον όγκο του αντικειμένου. Ο "παππούς" Βερλίντεν σκέφτηκε το "απλό", σκιά = κλίμακα το γκρί, έτσι έκανε drybrushing και wash χωρίς όμως να κλιμακώνει το ίδιο το χρώμα. Ο Miguel, λόγω σπουδών και γνώσης, "προχώρησε" λίγο παραπάνω το θέμα κλιμάκωση και πλέον το εφάρμοσε στο ίδιο το χρώμα και προέκυψε το modulation. Τεχνική που εφάρμοσαν οι ρεαλιστές ζωγράφοι εδώ χρόνια στους πίνακες τους.
 Αύριο, μεθαύριο μια νέα τεχνική (μανιέρα) θα εφαρμοστεί απο κάποιον και θα γίνει "μόδα"......Προσωπικά πιστεύω οτι όλες οι τεχνικές και ολα τα υλικά είναι χρήσιμα στον μοντελλισμό, απλά πρέπει να προσπαθούμε συνέχεια ώστε να τις εφαρμόζουμε όσο το καλύτερο δυνατό

Κ. Καριωτέλλης:
εγω νομιζω οτι απλα ο ισπανος φιλος και καταξιωμενος μοντελιστης η καλιτεχνης, οπως θελετε πεστε το, κανει μια καινουργια προταση βαψιματος. απο το αρθρο που διαβασα αποδιδει χρωματικα τα μοντελα του με ενα διαφορετικο  τροπο. δουλευει σκιες και προσδιοριζει το φως  στις τεχνικες που οι περισσοτεροι απο σας γνωριζουν και πολυ καλα μαλιστα. απ οτι μπορω να καταλαβω το καινουργιο στοιχειο που εχει αναπτυξει και παρουσιαζει ειναι το εικαστικο και δεν ειναι κακο ουτε λαθος. φυσικα κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να ακολουθησει το συγκεκριμενο τροπο, ο καθενας εχει τον δικο του. αξιζει ομως το κοπο καποιος να τον μελετησει, ισως να τον δοκιμασει κι ολας, [δεν ειναι και ευκολο, πρεπει να πω], και επι τη ευκαιρια να τον ρωτησει.   Ας μην ειμαστε απολυτοι, σχεδον αφοριστικοι εως καχυποπτοι στο καινουργιο, ειναι εμποδιο στη προοδο και στην εξελιξη.

Jet72:
Color Modulation uses different tones throughout the models painting and weathering

Μήπως είναι κάτι σαν αυτό;

--- Παράθεση από: Jet72 στις Μαρτίου 29, 2007, 11:20:08 πμ ---Πινελάτο όπως πάντα, με παίξιμο στους τόνους των χρωμάτων μέσω dry-brushing. Γενικά "φωτίζω" τα σημεία όπου υπάρχουν κούρμπες και έτσι προσθέτω πλασματικά φως στο μοντέλο. Όπως θα έκανε ένας ζωγράφος στον καμβά του για να δείξει το θέμα πιο 3-D... Ελπίζω να είμαι κατανοητός, ε;
--- Τέλος παράθεσης ---

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση