ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Μοντελιστικές Τεχνικές του Miguel Jimenez (MIG)
ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΕΣ «ΕΦΕΔΡΙΚΕΣ» ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ
arcadios:
ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΕΣ «ΕΦΕΔΡΙΚΕΣ» ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ
Ελεύθερη μετάφραση-Προσαρμογή : Πέτρος Μήτρου
Η μέθοδος είναι πολύ επίμοχθη, αλλά πολύ απλή και το τελικό αποτέλεσμα αξίζει τη προσπάθεια.
Αρχικά βάφουμε με διαφορετικά χρώματα Tamiya κάθε ερπύστρια.
Με τα σετ σκόνης και σκουριάς της LIFECOLOR, κάνουμε τσιπινγκ με το σφουγγαράκι , όπως μπορείτε να δείτε κατωτέρω.
Επίσης, με τα ίδιο σετ χρωμάτων κάνουμε wash σκουριάς.
Για να δημιουργήσουμε ποικίλες σκιές, βάφουμε μερικές ερπύστριες σε ορισμένα σημεία με αραιό πράσινο, υπολείμματα του παλαιού πράσινου χρώματος όταν βάφτηκε το άρμα με το πράσινο camouflage.
Τώρα θα προσθέσουμε pigments. Στα αριστερά (στη φωτογραφία παρακάτω), μπορείτε να δείτε τις ερπύστριες χωρίς pigments. Στα δεξιά με pigments.
Προσθέστε τυχαία διαφορετικά χρώματα σκουριάς με pigments με ένα πινέλο
Και στη συνέχεια «σφραγίσετε » τα pigments με turpentine .
Σε μερικές ερπύστριες , βάφουμε τα «βαθουλώματα» με σκούρα χρώματα σμάλτου όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα κατωτέρω.
Τώρα, προσθέστε pigments πάλι. Αυτό είναι η φάση του σκονίσματος.
Στη συνέχεια «σφραγίσετε » τα pigments με turpentine .
Τέλος, επαναλαμβάνουμε το τσιπινγκ με σφουγγαράκι, αλλά αυτή τη φορά με πολύ σκούρο καφέ χρώμα.
Το τελικό αποτέλεσμα
Guderian:
Σεφτές!!!
Αναμένουμε κι άλλα. Μας ανοιξε η όρεξη :mrgreen:
::salut::
dmoshid:
Όλα πολύ όμορφα και ωραία!! Αλλά καθότι είμαι και αδαής το turpentine τι είναι? :oops: :oops: ::salut::
s-mat:
--- Παράθεση από: dmoshid στις Σεπτεμβρίου 27, 2011, 11:52:11 μμ ---Όλα πολύ όμορφα και ωραία!! Αλλά καθότι είμαι και αδαής το turpentine τι είναι? :oops: :oops: ::salut::
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι η τουρπεντίνη...διαλυτικό για λάδια αλλά βρωμάει πολύ.Με αυτό έβαφε ο Βαν Γκογκ (και αυτό πήγε να πιει μια φορά,όπως λέει ο θρύλος)
dmoshid:
--- Παράθεση από: s-mat στις Σεπτεμβρίου 28, 2011, 12:14:35 πμ ---Είναι η τουρπεντίνη...διαλυτικό για λάδια αλλά βρωμάει πολύ.Με αυτό έβαφε ο Βαν Γκογκ (και αυτό πήγε να πιει μια φορά,όπως λέει ο θρύλος)
--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε μου σε ευχαριστώ!! όχι τίποτα άλλο να ξέρω και τι θα ζητήσω!!! :wink: ::salut::
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση