γιατί πολύ απλά η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που θα πάρει χρώματα για να βάψει ένα μοντέλο ή να βάψει έναν πίνακα στο σπίτι (όπως κάνει ο Μπομπ) θα δει λάδι και ακρυλικό, το ένα αραιώνεται με νέφτι κτλ, το άλλο είναι ακρυλικό οπότε αραιώνεται και με νερό (εκτός από το διαλύτη του) άρα είναι ακίνδυνο σε σχέση με το λάδι. Αυτός ο κόσμος που σκέφτεται έτσι και είναι η πλειοψηφία θα κάνει το χόμπι του και δεν θα κάτσει να φιλοσοφήσει τί είναι ακρυλικό και αν είναι σε οικογένεια πολυμερών ή δεν είναι, τόσο απλά. Επίσης ούτε όλοι μπορεί να είναι επιστήμονες ή μηχανικού, ούτε όλοι να ψάχνουν τί πώς και γιατί, όπως ο περισσότερος κόσμος αγοράζει ένα αυτοκίνητο και δεν ξέρει να αλλάξει ένα λάστιχο, ή να συμπληρώσει λάδι στη μηχανή (και εμένα με κουράζει να βλέπω την ΕΛΠΑ να αλλάζει λάστιχα σε αυτοκίνητα)..Πολύ απλά λες ακρυλικό; οκ πες ότι αραιώνεται με λάκερ πχ και όχι με νερό, και άσε τον άλλο να υποψιαστεί μετά, όχι να σε μηνύσουν να τεσταριστεί το χρώμα και να αποδειχτεί ότι δεν είναι όσο αθώο ακούγεται...οκ κάποιοι ψάχνουν παραπάνω, και αυτή η ιστορία από κάποιους τέτοιους βγήκε στην επιφάνεια (σίγουρα πάντως όχι από αυτούς που πιστεύουν ότι τα ακρυλικά αραιώνονται πάντα με νερό...), δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λες ότι κουράστηκες να ακούς το ίδιο, και εγώ βαριέμαι να εξηγώ σε κάποιον γιατί κάτι ενώ γράφει ακρυλικό δεν αραιώνεται με νερό αλλά με λάκερ, θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο και πιο σωστό να γράφει "use lacquer thinner" πχ, δεν είναι, οπότε αναγκάζεσαι και το φιλοσοφείς πιο πολύ ενώ δεν θα έπρεπε...