Αποστολέας Θέμα: Το ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ  (Αναγνώστηκε 19045 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
Απ: Το ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ
« Απάντηση #150 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 02:59:57 μμ »
Φιλ

ανέβηκε πολύ ο πήχυς των απαιτήσεων από σένα :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

από ότι βλέπω πολλοί προτείνουν να κάνεις,  όσα οι ίδιοι θα θέλανε να κάνουνε, αλλά .......δεν τα κάνουν

::salut:: ::salut:: ::salut::

Υ.Γ. για μια ακόμη φορά να ομολογήσω ότι η σκηνοθεσία και τα πρωτότυπα θέματα σου.....σπάζουν κόκκαλα

Φίλε μου Πέτρο συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά να σε διορθώσω γιατί το έχω προσπαθήσει ..........κοίτα εδώ:  http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,12009.msg243655.html#msg243655
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #151 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 03:05:44 μμ »
Φίλε μου Πέτρο συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά να σε διορθώσω γιατί το έχω προσπαθήσει ..........κοίτα εδώ:  http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,12009.msg243655.html#msg243655

Μπράβο, εξαιρετική δουλειά, ειδικά στην 1/72  ::icon_thumright::

και το τράμ φυσικά, αλλά και το όλο στήσιμο του διοράματος

αδημονώ να δω και να θαυμάσω κι άλλες δημιουργίες σου

ΑΥΤΗ ήταν η απάντηση μου, όταν το δημοσίευσες

Αποσυνδεδεμένος architect

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Doha Qatar
  • modelclub.gr
« Απάντηση #152 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 03:39:00 μμ »
Πέτρο να' σε καλά.
Αλλά το θέμα εδώ είναι η φανταστική δουλειά του Φιλ. Πολλά μπράβο. Μόνο αυτό.
Όσο για αυτό για την προσφορά μου για το τραμ και την αποτύπωση, είμαι στη διάθεση του οποιουδήποτε. Υπάρχουν και σχέδια.....
THEY CALL ME CAPTAIN SLOW

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #153 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 06:12:42 μμ »

με ολα τα υπόλοιπα ομως μου ερχεται στό νου μία σκηνή ας πουμε τον βαν γκογκ να ζωγραφίζει και από πίσω τον τουλουζ λωτρεκ,τον γκωγκέν τον ρέμπραντ,τον βεερμέρ(αν δέν ειχαν πεθάνει :mrgreen:) νά του λένε μη βαζεις πορτοκαλι βαλε μπλέ,και μετά πουά με σιένα
Τρελένεσαι μετά ναι η οχι?   :mrgreen:

Και γιατί νομίζεις οτι έκοψε το αυτί του ο Βαν Γκόγκ ?????  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Αμφιβάλεις οτι θα του λέγαν τα ίδια εάν μαζεύονταν όλοι μαζί από δίπλα του? Εγώ δεν αμφιβάλω καθόλου και χειρότερα μάλιστα!!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #154 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:33:59 μμ »
Μια πολύ φορτωμένη μέρα σήμερα, τώρα καταφέρνω να ηρεμήσω και να διαβάσω τα γραφόμενα, ευχαριστώ πάρα πολύ όσους τους άρεσε όπως το παρέδωσα στα μάτια σας, ευχαριστώ όμως ακόμα πιο πολύ όσους δεν τους άρεσε το στήσιμο και εκφράζουν προτάσεις και εκδοχές αφήνοντας τη φαντασία όλων μας  να τρέχει προς κάτι καλύτερο αλλά φευ, άπιαστο τουλάχιστον από μένα καθώς, όπως επεσήμανε και ο Πέτρος, «πάμε γι'  άλλα».  :mrgreen:

Η μοντελιστική ευχαρίστηση σε κάθε δουλειά μου έχει αρχή και τέλος  καθώς με εκφράζει πολύ το γοργόν και χάριν έχει....

Θέλω μόνο να σχολιάσω την άποψη του φίλου Γιώργου (GIOMEF) για ψηλό σημείο και πλάτη στο διόραμα, που και ο Πέτρος λέει ότι είναι κανόνας στα διοράματα..

Στα μισά διοράματά μου έχω κινηθεί εντός αυτού του κανόνα, αλλά και σε άλλα τόσα όχι, καθώς πιστεύω ότι δεν υπάρχει πάντα λόγος για τον κανόνα.
Στο συγκεκριμένο τώρα, το ψηλό σημείο είναι το ίδιο το περίπτερο, όσο για την πλάτη, σκόπιμα αποτυπώνω μία σκηνή σε πλατεία (όπως ανέφερα) για δύο λόγους:
α. Για να έχω τη φάτσα του περιπτέρου προς τον δρόμο και
β. Για να έχω ελεύθερη την πίσω πλευρά του περιπτέρου που έχει και αυτή ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τη διαφήμιση και τα χρώματά της.
Το περίπτερο είναι ο πρωταγωνιστής και θεώρησα ότι σωστό θα είναι να φαίνεται από παντού...

Αλλά μια και πιάνουμε κουβέντα για κανόνα με πλάτες και ψηλά σημεία, για μένα καλύτερος κανόνας σε ένα διόραμα είναι το πρώτο και δεύτερο πλάνο. ʼλλοτε το θέμα είναι στο πρώτο πλάνο, άλλοτε στο δεύτερο, στη περίπτωσή μας, πρώτο πλάνο είναι ο δρόμος μ΄ ένα μόνο στοιχείο- τη μηχανή- και σε δεύτερο πλάνο το θέμα με τη ανάλογη «ζωή» γύρω του.
Αυτά κατά την ταπεινή μου γνώμη, αγαπητοί φίλοι.  ::salut::
Και πάλι σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος svyatoslav

• Κυριακος Γκογκας
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορινθος-Σερρες
« Απάντηση #155 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:43:39 μμ »
Τα μπραβο και απο μενα. Εχεις καθιερωσει ενα δικο σου στυλ και αυτο το σεβομαι απολυτα. Καλη αρχη με το επομενο.
Υ.Γ. Συγχαρητηρια και για το αρθρο σου στο tamiya magazine. Παντα επιτυχιες Φιλιππε

Αποσυνδεδεμένος GIOMEF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ
« Απάντηση #156 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 10:51:02 μμ »
Φιλαρακι καλησπερα.. ::salut::

Η αληθεια ειναι οτι η λεξη κανονας ειναι λιγο αχαρος....αρκετους κανονες εχουμε βαλει στην ζωη μας δεν θελουμε αλλους.

Καθαρα και μονο εικαστικα πιστευω ακομα οτι αυτα που σου εγραψα πιο πανω θα εδιναν αλλον αερα στο διοραμα σου.Απο την αλλη ομως δεν μπορω να μην δεχτω τα επιχειρηματα σου και τον τροπο που εσυ θες να παρουσιασεις την συγκεκριμενη δουλεια.

Επειδη ξερω οτι δεν θα σου αρεσε να σου στειλω ενα pm και να σου πω αυτα που σου ειπα για τον λογο αυτο σου τα ειπα δημοσιως.
Επισης ενα πραγμα που μου αρεσει σε εσενα φιλε ειναι οτι αυτο που εχεις στο μυαλο σου αυτο θα κανεις και τελος.Εισαι σταθερος ρε μπαγασα..... ::glossa:: κατι ξερει ο Θειος.

Παμε για αλλα λοιπον οπως λες ....και εγω μαζι σου  ::salut::
THANKS FOR ALL "GIO"

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #157 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:38:29 μμ »
Μια πολύ φορτωμένη μέρα σήμερα, τώρα καταφέρνω να ηρεμήσω και να διαβάσω τα γραφόμενα, ευχαριστώ πάρα πολύ όσους τους άρεσε όπως το παρέδωσα στα μάτια σας, ευχαριστώ όμως ακόμα πιο πολύ όσους δεν τους άρεσε το στήσιμο και εκφράζουν προτάσεις και εκδοχές αφήνοντας τη φαντασία όλων μας  να τρέχει προς κάτι καλύτερο αλλά φευ, άπιαστο τουλάχιστον από μένα καθώς, όπως επεσήμανε και ο Πέτρος, «πάμε γι'  άλλα».  :mrgreen:

κάτι μου θυμίζουν αυτά τα λόγια!! ::glossa:: :mrgreen:

Η μοντελιστική ευχαρίστηση σε κάθε δουλειά μου έχει αρχή και τέλος καθώς με εκφράζει πολύ το γοργόν και χάριν έχει....

θα συμφωνήσω απόλυτα στο πρώτο σκέλος,μιας που ετοιμαζόμουν να σου απαντήσω βασιζόμενος επάνω σε αυτο το σκεπτικό! :wink:
...για το δεύτερο σκέλος διαφωνώ απόλυτα! το αργόν και χάριν έχει! ::glossa:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #158 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 11:51:21 μμ »
Μα, Γιώργο, αν ανταλλάσουμε απόψεις με pm δεν βάζουμε στο παιχνίδι και όσους άλλους το θελήσουν να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, κάτι που ξεφεύγει από το νόημα του φόρουμ, γι΄ αυτό άλλωστε και δημοσιεύουμε τις κατασκευές μας...

Επίσης χαίρομαι που και εσύ είσαι σταθερός στους δικούς σου κανόνες, κάτι που τελικά σε δικαιώνει και μας κάνει να θαυμάζουμε (ζηλεύουμε...) τα διοράματά σου.

Κυριάκο τα σέβη μου.
Ευχαριστώ και για τα συγχαρήκια.

Σάκηηηη,  τι σου θυμίζουν παιδί μου αυτά τα λόγια; (δεν μπορώ να το πιάσω το υπονοούμενο, δώσε κανά τιπ! )

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #159 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 12:33:21 πμ »
Eγω δεν προλαβα αυτες τις εποχες κι ομως το διοραμα σου με κανει να αισθανομαι νοσταλγια Φιλιππε  :wink: Μαλιστα μεχρι τους Ολυμπιακους αγωνες στον Αγιο Διονυση,στην στροφη του Καραμπαμπα στον Πειραια υπηρχαν κομματια με ραγες που δεν τα ειχε καλυψει η ασφαλτος,ακριβως σαν αυτο στο διοραμα σου.Πολυ ομορφο...

Υ.Γ. 1.Ο πατερ δινει χρωμα,μην τον αφαιρεσεις.
       2.Τελικα η κολωνα θα μεινει ως εχει;

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #160 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 12:44:42 πμ »

2.Τελικα η κολωνα θα μεινει ως εχει;

Η κολώνα θα μείνει ως έχει, αλλά εκτός διοράματος!  :mrgreen:
Χαίρομαι που καταφέρνει και σε βάζει στο κλίμα μιάς εποχής.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #161 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 03:48:29 πμ »
Δυο φυλλαρακια τσιχλας με γευση δυοσμου, μια σοκολατα ΙΟΝ και μια γκαζοζα παρακαλω.... :mrgreen: :mrgreen:
Πολυ ομορφο γενικα Φιλιππε!!!!

::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #162 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 07:57:32 πμ »
Μπράβο σου Φίλλιπε,μας έφτιαξες πάλι με ένα ακόμα αριστούργημα σου.Είσαι τελικά μεγάλος μάστορας στα διοράματα εποχής.

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #163 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 09:03:49 πμ »
ʼλλη μια καταπληκτική δουλειά από σένα Φίλιππε, όντως μας θύμισες παλιές καλές εποχές, όσο για τους κανόνες, κάποιος έγραψε, μην ακολουθείς τα μονοπάτια, γιατί σε βγάζουν συγκεκριμένα κάπου, χάραξε το δικό σου και άσε του άλλους να έρθουν πίσω σου. ::salut:: ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #164 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 09:56:52 πμ »
Όπως κάθε πετυχημένο μοντελιστικό θέμα έτσι και αυτό δίνει εικαστική ευχαρίστηση στον παρατηρητή και παράλληλα τον ταξιδεύει στον χρόνο. Πανέμορφο!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #165 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 01:07:03 μμ »
«πάμε γι'  άλλα».  :mrgreen:

Η μοντελιστική ευχαρίστηση σε κάθε δουλειά μου έχει αρχή και τέλος  καθώς με εκφράζει πολύ το γοργόν και χάριν έχει....

Στο συγκεκριμένο τώρα, το ψηλό σημείο είναι το ίδιο το περίπτερο, όσο για την πλάτη, σκόπιμα αποτυπώνω μία σκηνή σε πλατεία (όπως ανέφερα) για δύο λόγους:
α. Για να έχω τη φάτσα του περιπτέρου προς τον δρόμο και
β. Για να έχω ελεύθερη την πίσω πλευρά του περιπτέρου που έχει και αυτή ιδιαίτερο ενδιαφέρον με τη διαφήμιση και τα χρώματά της.
Το περίπτερο είναι ο πρωταγωνιστής και θεώρησα ότι σωστό θα είναι να φαίνεται από παντού...

::agree:: ::agree:: ::agree:: ::agree:: ::agree:: ::agree:: ::agree::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #166 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 01:24:25 μμ »
E! άμα κουνάς και εσύ καταφατικά το κεφάλι...νομίζω κάτι κατάφερα  :lol:

Ευχαριστώ και τους τελευταίους συναδέλφους για τα καλά τους λόγια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Συρίγος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #167 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 03:00:12 μμ »
μπραβο philio εξαιρετικο!!!!!μαρεσει επισης πολυ που υπαρχει συνωστισμος πληθους.εμενα η κολονα παλι μαρεσει πολυ αλλα εσυ εισαι το αφεντικο :wink: το περιπτερακι το πηρα και εγω καταπληκτικη κατασκευη δεν χρειαστηκε ουτε καν τριψιμο για να κοληθει, ελπιζω ο κωστας να βγαλει κι αλλα   :D

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #168 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 04:12:43 μμ »
Μπραβο ωρε Φιλιππα για το τελειωμα Παρα πολυ ομορφο.Και ελληνικοτατο.Γιατι σιγουρα ενα εθνοσημο προσδιδει ταυτοτητα αλλα ετουτο εδω... μυριζει κιολας πατριδα.Ξανα μπραβο και στον Κωστα για την πολυ ομορφη δημιουργια του.Εγω τη μονη διορθωση που θελω να κανω ειναι στο "παμε για αλλα".Εσυ δεν πας φιλε μου...Πετας για αλλα.Και μας παιρνεις και μας μαζι σου.Παντα τετοια ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #169 στις: Οκτωβρίου 14, 2011, 04:20:48 μμ »
Κύριε περίπτερα μια "τσικουλατα" :mrgreen: :mrgreen:
Καταπληκτικό  στήσιμο και εκτέλεση, με πολυ καλή λεπτομέρεια ειδικά των αξεσουάρ και της φθοράς στο περίπτερο   με ξενίζει λίγο για να πω την αμαρτία μου η γυαλάδα των ρούχων.   
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #170 στις: Οκτωβρίου 15, 2011, 12:26:16 πμ »
Για άλλη μια φορά δίνεις ρέστα στην σκηνοθεσία! Μου αρέσει πολύ το "στήσιμο" αλλά και ο πολύς κόσμος γύρω από το περίπτερο το οποίο είναι εκπληκτικό!

Μια κασετίνα Sante παρακαλώ!  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #171 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 09:41:01 μμ »
Από τα πιο όμορφα διοράματα που έχω δει ::salut::
Συγχαρητήρια φίλε :wink:

Tags: