Αποστολέας Θέμα: F-4E HILL GREY II 1/32 REVELL  (Αναγνώστηκε 32096 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trelas3

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Αthanasiadis George
Απ: F-4E HILL GRAY II 1/32 REVELL-DECALS
« Απάντηση #150 στις: Απριλίου 13, 2012, 06:15:52 μμ »
και να μην τα εβαζες καλο θα ηταν οπως οταν ειχαν πρωτο ερθει  μονο με τα απαραιτητα προειδοποιητικα

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
Απ: F-4E HILL GRAY II 1/32 REVELL-DECALS
« Απάντηση #151 στις: Απριλίου 14, 2012, 03:08:39 πμ »
Κώστα καλά το πας... Προς ενημέρωσή σου, και σύμφωνα με πληροφορίες που μπορεί να επιβεβαιώσει άλλο μέλος του φόρουμ, τα στένσιλ είναι περί τις 2500... Θα τα ψάξω ένα ένα...  ::glossa:: ::glossa::
Νίκο μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση τους δεκτός κάθε έλεγχος !! :mrgreen:
Παμε Κωστα,γερα και με υπομονη.Ο πιτσιρικας περιμενει να δει το μεγαλο του αδερφο με ανυπομονησια. :mrgreen: ::salut::
Μπάμπη ελπίζω ο πιτσιρικάς να μην περιμένει για πολύ ακόμα! ::salut::
και να μην τα εβαζες καλο θα ηταν οπως οταν ειχαν πρωτο ερθει  μονο με τα απαραιτητα προειδοποιητικα
Γιώργο μπήκα στον πειρασμό να μην τα βάλω και να αποφύγω την όλη διαδικασία αλλά βλέποντάς το τώρα που αρχίζει και δείχνει με τα stencils θα συνεχίσω μέχρι τέλους !! ʼλλωστε η κλίμακα είναι τέτοια που μόνο με τα βασικά decals θα φαινόταν έντονα ότι κάτι λείπει δε συμφωνείς;  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
Απ: F-4E HILL GRAY II 1/32 REVELL-DECALS-SOS!!
« Απάντηση #152 στις: Απριλίου 22, 2012, 08:20:25 μμ »
Καλησπέρα σε όλους! Ολοκληρώθηκε η επίπονη διαδικασία τοποθέτησης των stencils σε όλες τις επιφάνειες του Ρινόκερου αλλά πριν το βερνίκι έβλεπα silvering... Δεν πειράζει είπα έχει ξανατύχει και εξαλείφθηκε με το gloss βρενίκι. Οπότε συνεχίζω στο πέρασμα του εν λόγω βερνικιού και προς μεγάλη απογοήτευσή μου είδα το silvering να συνεχίζεται και αφού το βερνίκι είχε στεγνώσει!!! :( ::eusa_wall:: Ευτυχώς το περισσότερο εστιάστηκε στις σκούρες γκρίζες επιφάνειες (36118). Πραγματικά στεναχωρέθηκα πολύ σκεπτόμενος όλη αυτή την προσπάθεια που έκανα μέχρι τώρα και μην ξέροντας τί να κάνω απευθύνομαι τώρα σε εσάς μήπως μου προτείνετε καμιά λύση ::eusa_pray::   

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #153 στις: Απριλίου 22, 2012, 08:24:50 μμ »
Επειδη μου ειχε τυχει και εμενα στο πρωτο μου μπλε φαντομι δεν μπορεσα τελικα να κανω τιποτε :(
δεν νομιζω τωρα που εχουν πεσει βερνικια απο πανω να γινεται τιποτα
Μπορεις να τα καλυψεις με φθορα? Η να τα αφαιρεσεις...δεν χρειαζεται να υπαρχουν ολα τα προειδοποιητικα
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #154 στις: Απριλίου 22, 2012, 08:30:50 μμ »
Κωστα μου ειχε τυχει κι εμενα (οχι με Ικαρο ομως σηματα) πριν πολλα χρονια στο AUP μου.
καλυφθηκε με περασμα αχνα γυρω και πανω απο το στενσιλ εν ειδοι φθορας.
Και στα 3 χρωματα.
Εσενα αφου ειναι μονο στο σκ.γκρι θα ειναι πιο ευκολο,και γρηγορο  :wink:
Μηπως δεν ηταν αρκετα γυαλιστερο τελικα;  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #155 στις: Απριλίου 22, 2012, 08:37:49 μμ »
Επειδη μου ειχε τυχει και εμενα στο πρωτο μου μπλε φαντομι δεν μπορεσα τελικα να κανω τιποτε :(
δεν νομιζω τωρα που εχουν πεσει βερνικια απο πανω να γινεται τιποτα
Μπορεις να τα καλυψεις με φθορα? Η να τα αφαιρεσεις...δεν χρειαζεται να υπαρχουν ολα τα προειδοποιητικα

Περικλή πράγματι το σκέφτηκα κι εγώ αλλά μετά σκέφτηκα και τον κόπο που έκανα να τα βάλω οπότε δε μου πάει η καρδιά να τα βγάλω! Θα δω και με τα λάδια πως θα πάει...  ::salut:: ::salut::
Κωστα μου ειχε τυχει κι εμενα (οχι με Ικαρο ομως σηματα) πριν πολλα χρονια στο AUP μου.
καλυφθηκε με περασμα αχνα γυρω και πανω απο το στενσιλ εν ειδοι φθορας.
Και στα 3 χρωματα.
Εσενα αφου ειναι μονο στο σκ.γκρι θα ειναι πιο ευκολο,και γρηγορο  :wink:
Μηπως δεν ηταν αρκετα γυαλιστερο τελικα;  ::salut::
Μιχάλη ειλικρινά είχε πολύ gloss βερνίκι πριν τα περάσω. 'Εχω ξαναδουλέψει Icarus και τέτοιο φαινόμενο δεν το ξανασυνάντησα. Όταν λες άχνα εννοείς διαλυτικό με χρώμα ή βερνίκι με χρώμα και περίπου τί αναλογίες?

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #156 στις: Απριλίου 22, 2012, 08:39:17 μμ »
Να προτείνω εγώ κάτι;
Πάρε βελόνα σύριγγας και κάνε μικρές τρυπούλες πάνω στη χαλκομανία, σε σημείο που να είναι βαμμένη με σκούρο χρώμα ή σε σημείο που είναι διαφανής, ώστε να μπορείς να βάψεις από πάνω. Πίεσε υπό κλίση, αλλά χωρίς να σύρεις τη βελόνα, δηλαδή να μη γδάρεις την επιφάνεια, απλά να τρυπήσεις κάπως διαγώνια. Ρίξε μερικές μικρές σταγόνες βελτιωτικό και άφησέ το να κάνει τη δουλειά του, μη σκουπίσεις. Θα σου το διορθώσει σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και αφού έχει στεγνώσει η χαλκομανία (εκτός αν την έχεις αφήσει κάτι μήνες να στεγνώσει). Μετά θα βάψεις όπου έχει χρειαστεί πολύ προσεκτικά, θα βερνικώσεις κτλ και θα είσαι κύριος.
Κάνε δοκιμή κάπου που δεν θα πολυφαίνεται πριν εφαρμόσεις σε όλα τα σημεία.

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #157 στις: Απριλίου 22, 2012, 10:36:59 μμ »
Νασο, Μιχάλη και Περικλή σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις ελπίζω χρησιμοποιώντας κάποια από τις τεχνικές να καταφέρω να περισώσω κάτι  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #158 στις: Απριλίου 22, 2012, 11:48:55 μμ »
Κωστα εγω εκανα αχνα με το χρωμα του Fading (ξανοιγμενο δηλαδη)
Ψιλη δεσμη ομως,μικρη αχνα,σαν να κανουμε διορθωσεις στο Fading.
Μπορεις να δοκιμασεις στην κοιλια (οπου και θα μπιχλιαστει ετσι κι αλλιως,δεν θα μπιχλιαστει; :wink:)

Αποσυνδεδεμένος xristosXT

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: karditsara
Απ: F-4E HILL GRAY II 1/32 REVELL
« Απάντηση #159 στις: Απριλίου 29, 2012, 10:37:40 πμ »
Κωστα εκανες πολυ καλη δουλεια στο βαψιμο και στο ξεθωριασμα!ανυπομονω να το δω τελειωμενο το θηριο!καλα τελειωματα!

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #160 στις: Απριλίου 30, 2012, 07:36:26 πμ »
Να σαι καλά Χρήστο ελπίζω κι εγώ να το τελειώσω κάποια στιγμή! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #161 στις: Μαΐου 03, 2012, 07:58:51 μμ »
Καλησπέρα στους συμφορουμίτες! Μετά την ολοκλήρωση ΟΛΩΝ των stencils και διορθώσεις (όπου γινόταν) στο silvering που παρουσίασαν, παραθέτω κάποιες φωτο του Ρινόκερου ως τώρα:

Αποφάσισα να φορτώσω το 402 εκτός από τις Μk82 και με δύο εκπαιδευτικούς ΑΙΜ-9L τους οποίους "περιποιήθηκα" σήμερα με τοποθέτηση χαλκομανιών gloss βερνίκι και ένα υποτυπώδες wash:

Περιμένω τις γνώμες σας! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #162 στις: Μαΐου 03, 2012, 08:43:07 μμ »
Κώστα καλησπέρα.Πάρα πάρα πολύ καλή η δουλειά σου φίλε μου.Το φαινόμενο του silvering απο τις φώτο δεν υφίσταται ενώ και το wash στα βλήματα είναι εξαιρετικό.Τι να πώ; Αψογος !!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #163 στις: Μαΐου 03, 2012, 08:58:08 μμ »
Ευχαριστώ Νάσο για τα καλά σου λόγια! ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #164 στις: Μαΐου 03, 2012, 09:22:37 μμ »
Σωραιος Κωστα!!!
Ελα να πεφτει και η βρωμα τωρα............ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Μην το λυπηθεις,βαρτου αλυπητα!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #165 στις: Μαΐου 03, 2012, 09:36:24 μμ »
Ευχαριστώ Μιχάλη αν και θα είναι το πρώτο μου wash ελπίζω να το πετύχω! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #166 στις: Μαΐου 03, 2012, 09:50:21 μμ »
Μπραβο Κωστα,πολυ καλη δουλεια.Αντε να το δουμε τελειωμενο.Μονο μια παρατηρηση.Την κιτρινη γραμμη (χαλκομανια) στην antiglare επιφανεια του ρυγχους νομιζω πως δεν την ειχαν τα hill gray.Μπορει βεβαια να κανω και λαθος.Ας μας πουν και οι πιο παλιοι.Κατα τ'αλλα μαματο :!: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #167 στις: Μαΐου 03, 2012, 10:17:28 μμ »
Κωστα χαρα στο κουραγιο σου με ολα αυτα τα  stencils...αλλα το αποτελεσμα δειχνει πως αξιζε ο κοπος,,φοβερο βγηκε μπραβο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #168 στις: Μαΐου 03, 2012, 10:26:42 μμ »
Πολυ δυνατη δουλεια Κωστα!
Καλη επιτυχια στο wash! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #169 στις: Μαΐου 03, 2012, 10:34:33 μμ »
Μπραβο Κωστα,πολυ καλη δουλεια.Αντε να το δουμε τελειωμενο.Μονο μια παρατηρηση.Την κιτρινη γραμμη (χαλκομανια) στην antiglare επιφανεια του ρυγχους νομιζω πως δεν την ειχαν τα hill gray.Μπορει βεβαια να κανω και λαθος.Ας μας πουν και οι πιο παλιοι.Κατα τ'αλλα μαματο :!: ::salut::
Μπάμπη σ' ευχαριστώ χαίρομαι που σ' αρέσει! Κι εγώ τώρα είμαι σε φάση να το τελειώνω! Όσο για τη γραμμή κι εγώ δεν ήξερα αν έπρεπε να τη βάλω αλλά είδα φωτο από ένα hill στο βιβλίο του Κώστα Δημητρόπουλου για το Phantom και το συγκεκριμένο αφος την είχε. Σε άλλες φωτο άλλων α/φών η γραμμή δεν υπήρχε οπότε είπα κι εγώ ας τη βάλω κι ας είναι και λάθος μια που το βιβλίο είχε μόνο μία φωτο του 402 και η γωνία λήψης δεν ξεκαθάριζε αν υπήρχε γραμμή ή όχι. ::salut::

Κωστα χαρα στο κουραγιο σου με ολα αυτα τα  stencils...αλλα το αποτελεσμα δειχνει πως αξιζε ο κοπος,,φοβερο βγηκε μπραβο  ::salut::
Βασίλη σ'ευχαριστώ! Τα stencils είναι πολύ κουραστικά όντως αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά σε δικαιώνει  ::salut::

Πολυ δυνατη δουλεια Κωστα!
Καλη επιτυχια στο wash! ::salut:: ::salut::
Να 'σαι καλά Λάμπρο σ'ευχαριστώ! ::salut::   

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #170 στις: Μαΐου 03, 2012, 10:35:30 μμ »
Για να σκουπίζετε το wash και να μη σου κάνει μαύρο το μοντέλο θέλεις ένα πολύ καλό gloss υπόστρωμα. ʼρα αρχικό βήμα το βερνίκι. Όσα χέρια χρειαστεί.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #171 στις: Μαΐου 03, 2012, 10:45:57 μμ »
Για να σκουπίζετε το wash και να μη σου κάνει μαύρο το μοντέλο θέλεις ένα πολύ καλό gloss υπόστρωμα. ʼρα αρχικό βήμα το βερνίκι. Όσα χέρια χρειαστεί.
Συμφωνω απολυτα με τον Αρη.
Προσωπικα πριν το wash εχω περασει ηδη 2-3 χερια παρκετινη.Με τοσο γυαλιστερη επιφανεια οταν σκουπιζω το λαδι το κανω με στεγνο χαρτι κουζινας χωρις να το νοτισω σε διαλυτικο. :wink:

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #172 στις: Μαΐου 04, 2012, 05:15:16 μμ »
Μπάμπη σ' ευχαριστώ χαίρομαι που σ' αρέσει! Κι εγώ τώρα είμαι σε φάση να το τελειώνω! Όσο για τη γραμμή κι εγώ δεν ήξερα αν έπρεπε να τη βάλω αλλά είδα φωτο από ένα hill στο βιβλίο του Κώστα Δημητρόπουλου για το Phantom και το συγκεκριμένο αφος την είχε. Σε άλλες φωτο άλλων α/φών η γραμμή δεν υπήρχε οπότε είπα κι εγώ ας τη βάλω κι ας είναι και λάθος μια που το βιβλίο είχε μόνο μία φωτο του 402 και η γωνία λήψης δεν ξεκαθάριζε αν υπήρχε γραμμή ή όχι. ::salut::
Οπως και να'χει Κωστα,εμενα προσωπικα δε με πειραζει η γραμμη καθολου γιατι με το μοντελισμο δεν ειμαι και τοσο λεπτολογος.Αυτο που μετραει ειναι οτι η φαντομια σου μου αρεσει πολυ.Προχωρα το. :wink: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #173 στις: Μαΐου 04, 2012, 08:57:45 μμ »
Στo κόκκινο warning decal πάνω αριστερά από το rescue φαίνεται λίγο το φιλμ.
Αν όντως είναι έτσι, διόρθωσέ το.

Τα υπόλοιπα βαίνουν εξαιρετικά καλά! Πιο πολύ μου αρέσει το decal πάνω από το εθνόσημο του αεραγωγού  ::salut::

-=Manwlo=-   

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #174 στις: Μαΐου 04, 2012, 09:31:08 μμ »
Οπως και να'χει Κωστα,εμενα προσωπικα δε με πειραζει η γραμμη καθολου γιατι με το μοντελισμο δεν ειμαι και τοσο λεπτολογος.Αυτο που μετραει ειναι οτι η φαντομια σου μου αρεσει πολυ.Προχωρα το. :wink: :mrgreen:
Μπάμπη κι εγώ δεν είμαι τόσο ψείρας γι'αυτό και έβαλα τη γραμμή. Ελιζω σύντομα να έχω κι άλλο udate. ::salut:: ::salut::

Στo κόκκινο warning decal πάνω αριστερά από το rescue φαίνεται λίγο το φιλμ.
Αν όντως είναι έτσι, διόρθωσέ το.

Τα υπόλοιπα βαίνουν εξαιρετικά καλά! Πιο πολύ μου αρέσει το decal πάνω από το εθνόσημο του αεραγωγού  ::salut::

-=Manwlo=-   
Φίλε Manwlo σ' ευχαριστώ το είδα το συγκεκριμένο stencil και θα προσπαθήσω να το διορθώσω. Χαίρομαι που σου άρεσε το decal πάνω στο εθνόσημο γιατί και εμένα μου φάνηκε ότι δίνει πιο πολλή αληθοφάνεια στο μοντέλο. Μάλιστα υπάρχουν κι άλλα δύο τέτοια στα εθνόσημα των πτερύγων που δε φαίνονται στις φωτο.