Αποστολέας Θέμα: Grumman JRF Goose - Cutter''s Goose - SWORD 1/72  (Αναγνώστηκε 14988 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Βαγγέλης Βασιλόπουλος IPMS 611
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Καρέας Αθήνα
  • Modelling Race Unlimited
Grumman JRF Goose - Cutter''s Goose - SWORD 1/72
« στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 02:40:32 μμ »
Αγαπητοί συ-μοντελιστές,

Για λόγους "ξεκούρασης" από το τελευταίο μου 48άρι αποφάσισα να ξεκινήσω ένα 72άρι με πολύ λίγες βελτιώσεις-προσθήκες.

Είμαι και εγώ από τους τυχερούς που είχαν δει και αγαπήσει την μεταγλωττισμένη σειρά της ΕΡΤ "το μυστήριο του χρυσού πιθήκου" και από τότε
είχα την επιθυμία να φτιάξω το διάσημο Goose. Τώρα ήρθε η ώρα!

Εύχομαι να το ευχαριστηθώ όπως όταν έβλεπα τη σειρά και ελπίζω να το ευχαριστηθείτε και εσείς μαζί μου:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: Grumman JRF Goose - Cutter''s Goose
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 02:54:00 μμ »
Θα σε παρακολουθώ στενά! Εχω το μεγαλύτερο αδερφάκι του, το κιτ της Signifer στην 1/48, συν ότι τα υδροπλάνα είναι αγαπημένα θέματα!!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 03:04:13 μμ »
Τελικά αυτή η σειρά έχει κάνει μεγάλη "ζημιά"! Αυτό είναι το 3ο "Cutters Goose" που βλέπω να κατασκευάζεται στην Ελλάδα και ξερω για 2-3 ακόμα που το σκέφτονται!

Καλή συνέχεια και είμαι σίγουρος οτι θα ευχαριστηθούμε όλοι την κατασκευή σου!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 03:21:37 μμ »
Τελικά αυτή η σειρά έχει κάνει μεγάλη "ζημιά"! Αυτό είναι το 3ο "Cutters Goose" που βλέπω να κατασκευάζεται στην Ελλάδα και ξερω για 2-3 ακόμα που το σκέφτονται!

Ίσως γιατί ήταν από τις σειρές που μας έκαναν να ονειρευόμαστε... "Αχχχ... αυτή είναι ζωή... μοναχικός πιλότος με δικό του αεροπλάνο σε εξωτικά μέρη..."
Σε λάθος εποχή και χώρα γεννηθήκαμε ρε γμτ...

Καλή συνέχεια με τη χήνα.  ʼμα θελήσεις κανένα screenshot μίλα... Έχω κατεβάσει ολόκληρη τη σειρά.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 04:07:13 μμ »
Βάγκς, χαίρομαι που βλέπω ολοένα και περισσότερους θαυμαστές της  "Χήνας", όπως τουλάχιστον εμείς μάθαμε να την λέμε... :wink: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Θα παρακολουθώ στενά και επειδή το μελέτησα λίγο και εγώ, ευχαρίστως άν μπορώ, να βοηθήσω! ::salut::
Δές και εδώ άν θές:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,19470.0.html

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 04:15:35 μμ »

Παιδιά ευχαριστώ.

Μου αρέσει και εμένα να μελετάω πολύ το κάθε αεροσκάφος πριν το φτιάξω σε μοντέλο (όντας Μηχανικός - αλλά όχι αεροσκαφών).
Η προσφορά σας για βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και για αρχή μπορείτε να μου επισημαίνετε λάθη που πιθανώς να κάνω.

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 05:15:01 μμ »
Αν θέλεις θα μπορούσα να βγάλω μερικές φωτογραφίες τα ρητινένια κομμάτια από το εσωτερικό του κιτ της Signifer. ;)

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 05:23:23 μμ »
Αν θέλεις θα μπορούσα να βγάλω μερικές φωτογραφίες τα ρητινένια κομμάτια από το εσωτερικό του κιτ της Signifer. ;)

Βγάλτες και ...κράτα τες για σένα! :twisted:
Δεν του κάνουν Αλέξη.Είναι διαφορετικό το εσωτερικό των δύο αεροπλάνων.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 05:44:43 μμ »
Αλέξη, σε ευχαριστώ αλλά έχει δίκιο ο Μάστορας. ʼλλωστε δεν θα ασχοληθώ και πολύ με το εσωτερικό γιατί εκτός του ότι τα διαφανή είναι πολύ μικρά (ένεκα κλίμακας) δεν θα ανοίξω τίποτα! Είναι μια γλυκιά εκδίκηση που παίρνω από τον εαυτό μου μετά από την υπερλεπτομέρεια της 1/48...
Είπαμε, ο μοντελισμός είναι για εμάς (για την ευχαρίστησή μας) και όχι για τον μοντελισμό. Και η πολλή υπερλεπτομέρεια βλάπτει. Χρειάζεται ξεκούραση. Θα την βρω σε αυτό το Goose.

ΥΓ: εξάλλου λατρεύω πολύ αυτό το αεροπλάνο για να μην το φτιάξω κάποτε στην 1/48 (superdetailed εννοείται)

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 08:33:42 μμ »
Είπαμε, ο μοντελισμός είναι για εμάς (για την ευχαρίστησή μας) και όχι για τον μοντελσιμό.
Σωστός!
Σου εύχομαι μια απολαυστική κατασκευή.
Μια ερώτηση αν επιτρέπεται: τα διαφανή με τι κόλα τα κόλησες? χρησιμοποίησηες κάποιο στόκο?
Σε ρωτάω γιατι ενδιαφέρομαι άμεσα και σε ευχαριστώ προκαταβολικά.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 10:51:29 μμ »

Για τα διαφανή χρησιμοποίησα αυτά του κιτ ενώ για το τελευταίο κάθε πλευράς που είναι μετασκευή βρήκα διαφανή από το spares box.
Έτσι τα κόλλησα όλα με υγρή κόλλα αφού διαπίστωσα ότι δεν τα θολώνει αλλά ακόμα και να το έκανε, μετά θα τα έτριβα και θα τα γυάλιζα έτσι κι αλλιώς. Λόγω του επερχόμενου τριψίματος τα κόλλησα λίγο πιό έξω από την επιφάνεια του πλαστικού. Χρησιμοποίησα ένα λεπτό πινέλο και έβαλα λίγη υγρή κόλλα περιφερειακά από την έξω μεριά. Μόλις στέγνωσε πέρασα επίσης περιφερειακά διάφανη κυανοακρυλική κόλλα που λειτούργησε και σαν στόκος.
Στόχος μου μελλοντικά είναι να τα τρίψω μέχρι ικανοποιητικής διαφάνειας οπότε θα έχουν γίνει ένα σώμα μαζί με το πλαστικό και μετά να τα μασκάρω. Με ίσιο και σωστό μασκάρισμα γλυτώνω και από τις ατέλειες που έχουν στο σχήμα τους. Μοναδικό ίσως μειονέκτημα η πιθανή ελάχιστη σμίκρυνσή τους - αν και νομίζω ότι είναι ήδη λίγο πιο μεγάλα από το κανονικό. Θα δούμε...

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 11:47:25 μμ »
Καλη συνεχεια σε αυτη την πανεμορφη και νοσταλγικη κατασκευη...θα σε παρακολουθω συνεχως εχω κι εγω ενα 48αρι που επειδη ειμαι κι εγω απο του φανατικους της σειρας  θελω πολυ να το κανω οπως ηταν στα επεισοδια  που βλεπαμε οταν ειμασταν παιδια αναμενω με αγωνια το update σου..καλη συνεχεια και παλι

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 01:07:14 πμ »

Στις τελευταίες 2 εικόνες μπορείς να δείς τις λεπτομέρειες που σου έγραψα, και η τρίτη δείχνει το σχέδιο των μαύρων επιφανειών της ράχης. ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 01:24:12 πμ »

Για τα διαφανή χρησιμοποίησα αυτά του κιτ ενώ για το τελευταίο κάθε πλευράς που είναι μετασκευή βρήκα διαφανή από το spares box.
Έτσι τα κόλλησα όλα με υγρή κόλλα αφού διαπίστωσα ότι δεν τα θολώνει αλλά ακόμα και να το έκανε, μετά θα τα έτριβα και θα τα γυάλιζα έτσι κι αλλιώς. Λόγω του επερχόμενου τριψίματος τα κόλλησα λίγο πιό έξω από την επιφάνεια του πλαστικού. Χρησιμοποίησα ένα λεπτό πινέλο και έβαλα λίγη υγρή κόλλα περιφερειακά από την έξω μεριά. Μόλις στέγνωσε πέρασα επίσης περιφερειακά διάφανη κυανοακρυλική κόλλα που λειτούργησε και σαν στόκος.
Στόχος μου μελλοντικά είναι να τα τρίψω μέχρι ικανοποιητικής διαφάνειας οπότε θα έχουν γίνει ένα σώμα μαζί με το πλαστικό και μετά να τα μασκάρω. Με ίσιο και σωστό μασκάρισμα γλυτώνω και από τις ατέλειες που έχουν στο σχήμα τους. Μοναδικό ίσως μειονέκτημα η πιθανή ελάχιστη σμίκρυνσή τους - αν και νομίζω ότι είναι ήδη λίγο πιο μεγάλα από το κανονικό. Θα δούμε...

Διαφωτιστικότατος!
Θένκς  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 12:49:02 μμ »
Θα το φτιάξεις με το σύστ. πρόσγ. κατεβασμένο ή όχι;
Και κάτι ακόμη: Όλη η κοιλιακή επιφάνεια του αεροπλάνου, και η αντίστοιχη των πλωτήρων, είναι μαύρη. Η δε κοιλιακή, φαίνεται σε πολλά στιγμιότυπα από το σίριαλ, λίγο έως αρκετά φθαρμένη...
Ο κυματοθραύστης (spoiler) που έχει μπροστά, θα σε παιδέψει στην εφαρμογή, αλλά με δοκιμές και λίγη προσοχή, δεν θα χρειαστείς στόκο...Ακόμη το κομμάτι του κίτ είναι λίγο φαρδύ, και ίσως χρειαστεί φάγωμα για να δείξει απολύτως σωστό. Εγώ το έβαλα ώς είχε...

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 01:49:21 μμ »
Πόπο ζημία αυτή η σειρά

When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 02:00:48 μμ »
Spoiler (hover to show)
Spoiler (hover to show)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 02:09:55 μμ »

Θα το φτιάξω με τα σκέλη κατεβασμένα και πιθανώς η βάση του να έχει κάτι από την σειρά (σαν φόντο).
Οι φθορές που αναφέρεις Ελιξ-ίριε με προβλημάτισαν αρκετά αλλά μάλλον δεν θα τις βάλω, μοντελιστική αδεία. Δεν ξέρω... με "χαλάνε" πολύ.

Ο κυματοθραύστης του κιτ είναι, για εμένα, άχρηστος οπότε μάλλον θα βάλω καινούργιο από φύλλο πλαστικού ή pewter. Θα δείτε και στην συνέχεια της κατασκευής. ʼλλωστε σας έχω αφήσει ποτέ απογοητευμένους;

Η κεραία σχήματος "ν" πρέπει να είναι μέρος του συστήματος ναυσιπλοϊας (VOR) όπως μαθαίνω από φίλους Μηχανικούς.

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2011, 11:51:21 μμ »
Σημειώθηκε μια μικρή πρόοδος την οποία και παραθέτω.
Μετά από μια σύντομη ματια στα κομμάτια του κιτ αποφάσισα ότι αρκετά ήθελαν αντικατάσταση:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 11:24:55 πμ »
Μεθοδικότατος!
Την δίεδρο πώς θα την διορθώσεις?
Σε ευχαριστώ.
 ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 11:48:37 πμ »
Αυτό το κάνεις για ξεκούραση; Δηλαδή όταν "κοπανιέσαι" τί κανεις; :mrgreen:
Ωραίος φίλε Βάγκς, προχωράει ωραία και φανερώνεις λεπτομέρειες που -εγώ τουλάχιστον-  δεν είχα προσέξει! Καλή συνέχεια! 

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 02:18:25 μμ »
Αυτό με την διόρθωση της διέδρου με ενδιαφέρει και εμένα! Πως θα το κάνεις? Θα τρίψεις το εσωτερικό των ριζών της πτέρυγας προκειμένου να μπορέσεις να μηδενίσεις την δίεδρο, εφαρμόζοντας στη συνέχεια την άτρακτο και αναγκάζοντας την πτέρυγα να ισιώσει?

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 03:35:53 μμ »
Σε καταλαβαινω απολυτα!
Τα κιτ της Sword εχουν μεγαλα θεματα με την εφαρμογη.Ειχα φρικαρει απο τα τριψιματα σε δυο Τ-33 που ειχα φτιαξει.
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2011, 05:14:21 μμ »
Αυτό με την διόρθωση της διέδρου με ενδιαφέρει και εμένα! Πως θα το κάνεις? Θα τρίψεις το εσωτερικό των ριζών της πτέρυγας προκειμένου να μπορέσεις να μηδενίσεις την δίεδρο, εφαρμόζοντας στη συνέχεια την άτρακτο και αναγκάζοντας την πτέρυγα να ισιώσει?

Ναι, ακριβώς! Θα πρέπει να τρίψω βέβαια και λίγο την άτρακτο στα σημεία που ακουμπάει με την πτέρυγα. Έτσι βέβαια θα βελτιώσω και την εφαρμογή για να μην χρειαστεί να τρίψω κοντά στα παράθυρα.

Αυτό το κάνεις για ξεκούραση; Δηλαδή όταν "κοπανιέσαι" τί κανεις; :mrgreen:
Ωραίος φίλε Βάγκς, προχωράει ωραία και φανερώνεις λεπτομέρειες που -εγώ τουλάχιστον-  δεν είχα προσέξει! Καλή συνέχεια! 

Όταν "κοπανιέμαι"...άστα... Κοπανιέμαι!

Αποσυνδεδεμένος vags

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2011, 11:38:56 πμ »

Για τις πολύτιμες ζάντες οφείλω να ευχαριστήσω τον φίλο Μάστορα ο οποίος όχι μόνο θυμήθηκε, μόλις είδε την φωτογραφία, ποιές ακριβώς ταιριάζουν αλλά τις είχε και στην κατοχή του οπότε μου τις έδωσε πρόθυμα. ʼλλος ένας καλός λόγος να μην μοντελάρουμε μόνοι μας...