Αποστολέας Θέμα: Boeing B747-400 (tba) (1:144 Revell)  (Αναγνώστηκε 2520 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Boeing B747-400 (tba) (1:144 Revell)
« στις: Μαΐου 08, 2011, 11:23:23 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,
Σήμερα θα δούμε την πρόοδο κατασκευής του Β747-400 της Revell στην 1:144.
Το καλούπι είναι παλιό (του 1993 νομίζω), και είναι μετατροπή από το 747-300 με αρκετά λάθη, κυρίως στην ένωση των πτερύγων με την άτρακτο και στην μούρη.
Επίσης αρκετά προβλήματα εφαρμογής, μερικά από τα οποία ανέφερε και ο Μανώλο στο δικό του 744.
Χαράδρες ολόκληρες  Στο cockpit έβαλα φύλο πλαστικού για να καλύψω το κενό του 1+χιλιοστού που υπήρχε από πάνω.
Click to see the original size.
Ενώ τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλύτερα στην κοιλιά:
Click to see the original size. Click to see the original size.
Ενώ στην ουρά είτε έσπασε είτε δεν είχε χυθεί σωστά πλαστικό και το tip έλειπε. Οπότε μπήκε φύλο πλαστικού που θα στοκαριστεί και τριφτεί κατάλληλα.
Για να καταλάβετε πόσο λάθος είναι το κιτ κοιτάξτε τι έκανε κάποιος με πολύ διαθέσιμο χρόνο, όρεξη, κέφι και skills ρίξτε μια ματιά εδώ: http://s362974870.onlinehome.us/forums/air/index.php?showtopic=225562&st=0
Φυσικά ούτε που θα τολμούσα να κάνω τέτοιες αλλαγές!
Δεν έχω αποφασίσει τι εταιρία θα το βάψω ακόμα.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Boeing B747-400 (tba) (1:144 Revell)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 09, 2011, 09:15:32 πμ »
Καλό κουράγιο Γιώργη.
Έμπλεξες... :mrgreen:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος yianclout

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 06, 2011, 06:37:09 πμ »
Καλησπέρα σε όλους,
Σήμερα θα δούμε την πρόοδο κατασκευής του Β747-400 της Revell στην 1:144.
Το καλούπι είναι παλιό (του 1993 νομίζω), και είναι μετατροπή από το 747-300 με αρκετά λάθη, κυρίως στην ένωση των πτερύγων με την άτρακτο και στην μούρη.
Επίσης αρκετά προβλήματα εφαρμογής, μερικά από τα οποία ανέφερε και ο Μανώλο στο δικό του 744.
Χαράδρες ολόκληρες  Στο cockpit έβαλα φύλο πλαστικού για να καλύψω το κενό του 1+χιλιοστού που υπήρχε από πάνω.
[IMGt]http://i1223.photobucket.com/albums/dd520/giwrgosd/Modelism/08052011268.jpg[/IMGt]
Ενώ τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλύτερα στην κοιλιά:
[IMGt]http://i1223.photobucket.com/albums/dd520/giwrgosd/Modelism/08052011269.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i1223.photobucket.com/albums/dd520/giwrgosd/Modelism/08052011270.jpg[/IMGt]
Ενώ στην ουρά είτε έσπασε είτε δεν είχε χυθεί σωστά πλαστικό και το tip έλειπε. Οπότε μπήκε φύλο πλαστικού που θα στοκαριστεί και τριφτεί κατάλληλα.
[IMGt]http://i1223.photobucket.com/albums/dd520/giwrgosd/Modelism/08052011272.jpg[/IMGt]
Για να καταλάβετε πόσο λάθος είναι το κιτ κοιτάξτε τι έκανε κάποιος με πολύ διαθέσιμο χρόνο, όρεξη, κέφι και skills ρίξτε μια ματιά εδώ: http://s362974870.onlinehome.us/forums/air/index.php?showtopic=225562&st=0
Φυσικά ούτε που θα τολμούσα να κάνω τέτοιες αλλαγές!
Δεν έχω αποφασίσει τι εταιρία θα το βάψω ακόμα.
Γιώργος
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.
Παρακολουθώ το site της πολιτικής αεροπορίας εδώ και περίπου ένα μήνα και θα ήθελαν αφού δώσω συγχαρητήρια να ρωτήσω σε ποιά φάση της συναρμολόγισης μπαίνει το τζαμι του πιλοτηρίου?Μέχρι το 2003 έχω κατασκευάσει περίπου 55 πολιτικά μοντέλλα ξεκινώντας από το 1992 και αγοράζοντας ότι υπήρχε στην ελληνική ,σουηδική κ ολλανδική αγορά.Μερικά μοντέλλα όπως το DC 9 το εξάντλησα αρκετές φορές η βάζοντας decals της liveries η αυτοσχέδια με οδηγούς του ελληνικού περιοδικού modelling κ αντίστοιχων ξένων(φωτοτυπίες διαφανειών ,περίπλοκα μασκαρίσματα κ.λπ).
Είμαι μέτριος στο χόμπυ αλλά μ αρέσει το πολιτικό θέμα.Αφού εξάντησα ότι υπήρχε εκτός internet,στράφηκα στά πολιτικά linears,ferries.
  Μετά την επαφή μου όμως με το φόρουμ σας, το ενδιαφέρον μου αναθερμάνθηκε και λέω να ξεκινήσω πάλι βγάζοντας απ την ντουλάπα ότι έχω βρει εν των μεταξύ στα ταξίδια μου .Ένα πράγμα που λείπει απ την ελλάδα και δυστυχώς δεν το εκμεταλεύτηκα ,είναι η απουσία των λεγόμενων παζαριών,που λαμβάνουν μέρος τα σαββατοκύριακα στο εξωτερικό κ μπορεί να βρεί κανείς μερικά σπάνια μοντέλλα καταργημένα.
 Ευχαριστώ εκ των προτέρων,για τις συμβουλές σας σχετικά με το τζαμάκι που εγώ το βάζω συνήθως στην αρχική συναρμολήγιση κ μετά στόκο και μετά το τελείωμα βάζω αν έχει χαλκομανία ,αλλιώς το βάφω με 0,1 μαρμαδοράκι με προσοχή.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 02:21:45 μμ »
Μετά από πολύ καιρό στο κουτί του, και εν αναμονή να στεγνώσουν το υγρό πλαστικό στο 757 και το βάψιμο στο MD80, το 744 βγήκε για μερικές εργασίες.
Όταν άρχισα την κατασκευή του δεν είχα σκεφτεί ότι θα ήταν καλύτερα να κλείσω τα παράθυρα ώστε να βάλω χαλκομανίες μιας και η Revell δεν τα δίνει σε χαλκομανίες.  Από τότε όμως παράγγειλα μαζί με τις χαλκομανίες της Hawaiian για το 763 και τις χαλκομανίες με τα παράθυρα, cockpit και λοιπές λεπτομέρειες από την Flying Colors.
Έτσι αποφάσισα να ξεκολλήσω την άτρακτο για να καλύψω τα παράθυρα εσωτερικά με φύλο πλαστικού ώστε να στοκαριστούν απ' έξω.   Το ξεκόλλημα έγινε επιτυχώς εκτός από το πίσω μέρος του ουραίου σταθερού που έχει κολλήσει πολύ δυνατά.
Έκοψα όμως με την βοήθεια του χαρακτικού το ουραίο στο σημείο του πηδαλίου και έτσι στην επανακόλληση δεν θα φαίνεται καμιά τομή.
Ευτυχώς που άνοιξα την άτρακτο γιατί τελικά ανακάλυψα ότι είχα βάλει λιγότερο βάρος από αυτό που χρειαζόταν και τελικά το αεροπλάνο θα σούζαρε.  Ήθελε το 2πλάσιο βάρος από αυτό που είχα βάλει.
Ήδη έχω κολλήσει τα φύλα πλαστικού στα παράθυρα.  Τα δύο μισά θα τριφτούν καλά με χοντρό ντουκόχαρτο και θα κολληθούν ξανά.
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι εταιρία θα το βάψω.  Αν βρω κάποιο από τα υπέροχα Livery της JAL ή All Nippon θα σκεφτώ να το κάνω έτσι, αλλιώς το απλό της Lufthansa που δίνει η Revell.

Συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 22, 2012, 02:23:55 μμ »
yianclout, συγνώμη για την (πολύ) καθυστερημένη απάντηση αλλά μόλις σήμερα είδα ότι υπάρχει μήνυμα στο θέμα αυτό.
Και εγώ το τζαμάκι του cockpit το κολλάω κατά την ένωση της ατράκτου ακριβώς για να στοκαριστεί και τριφτεί.  Σχεδόν πάντα δεν θα εφαρμόζει σωστά και θα θέλει αρκετό στόκο.
Και πάντα κοιτάω να βάλω χαλκομανία από πάνω.
Περιμένουμε να δούμε τις κατασκευές σου.
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 03, 2012, 10:36:35 μμ »
Η ανύπαρκτη εφαρμογή της κοιλιάς της ατράκτου με οδήγησε να εφαρμόσω μια λίγο διαφορετική προσέγγιση αυτή τη φορά στην συναρμολόγηση.
Έκοψα το κομμάτι στα δύο, πάνω ακριβώς στις καταπακτές του ΣΠ οπότε να καλύψω λίγο την κοπή, για να βάλω υποστήριξη εσωτερικά. Η σχεδίαση του καλουπιού σε αυτό το σημείο είναι κάκιστη δυστυχώς.
Είναι και μεγάλο το ρημάδι...!

Αφού λειάνθηκε, το κομμένο στα δύο κομμάτι κολλήθηκε με κόλλα σωληναρίου της Humbrol με την βοήθεια και στήριξη εσωτερικά φύλλων πλαστικού για να αντέχει.
Οι χαράδρες θα κλείσουν με λωρίδες φύλου πλαστικού και υγρό πλαστικό.

Tags: Â747-400