Αποστολέας Θέμα: Τι προειδοποιητικά έφεραν τα Spitfire της ερήμου;  (Αναγνώστηκε 1149 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
Τι προειδοποιητικά έφεραν τα Spitfire της ερήμου;
« στις: Σεπτέμβριος 07, 2011, 12:53:31 μμ »
  Μια ερώτηση έχω όσον αφορά τα προειδοποιητικά των Spitfire που πέταξαν με την Desert Air Force. Από τις φωτογραφίες εποχής που έχω δει δεν είναι διακριτά ούτε αυτά στην άτρακτο αλλά ούτε και στο κάτω μέρος της πτέρυγας. Η μια εξήγηση πιθανά είναι να μην φαίνονται λόγω της ποιότητας της φωτογραφίας.Η άλλη όμως είναι μήπως όταν βάφονταν με την παραλλαγή ερήμου σε κάποια MU (*Maintenance Unit) της Βορείου Αφρικής αυτά παραλείπονταν λόγω των απαιτήσεων του πολέμου. Όποια ιδέα ευπρόσδεκτη.
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
Απ: Τι προειδοποιητικά έφεραν τα Spitfire της ερήμου;
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 07, 2011, 08:29:16 μμ »
Η άλλη όμως είναι μήπως όταν βάφονταν με την παραλλαγή ερήμου σε κάποια MU (*Maintenance Unit) της Βορείου Αφρικής αυτά παραλείπονταν λόγω των απαιτήσεων του πολέμου.
Αυτό θεωρώ σωστό κι εγώ. Επίσης, σε περίπτωση overpaint της Ευρωπαϊκής παραλλαγής σε ερήμου σίγουρα τα προειδοποιητικά θα εξαφανιζόντουσαν - αμφιβάλλω εάν θα είχαν καιρό για stencilling ξανά ειδικά, στα αρχικά στάδια της σύρραξης. ::salut::
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 07, 2011, 09:06:37 μμ »
Συμφωνω με τον φιλο Corto!

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 08, 2011, 01:10:51 πμ »
Η λογική λέει τα εξής:
-Τα Spitfires βγαίνοντας απο το εργοστάσιο με παραλλαγή ερήμου είχαν σίγουρα προειδοποιητικά.
-Τα Maintenance Units στην Αίγυπτο ήταν εργοστασιακού επιπέδου (οχι μόνο επισκεύαζαν αλλά τροποποιούσαν Spitfires, πχ φίλτρο Aboukir, διάφορα PR και νομίζω τα υδροπλάνα). Το βρίσκω δύσκολο να μην έβαφαν προειδοποιητικά.
-Οταν η Desert Air Force μεταφέρθηκε στην Ιταλία το καμουφλάζ άλλαξε σε γκρί/πράσινο βιαστικά και σε επίπεδο μοίρας. Σ αυτή τη φάση πιθανότατα τα περισσότερα προειδοποιητικά σβήστηκαν.

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 08, 2011, 12:40:40 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για το input. Ναι και η δική μου λογική προς τις ίδιες σκέψεις οδηγείται.
PER ARDUA AD ASTRA

Tags: spitfire