Αποστολέας Θέμα: Ακρυλικά Life Colour  (Αναγνώστηκε 6100 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
Απ: Life Colour
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 18, 2011, 10:38:50 μμ »
Να πώ κι εγώ το κοντό και το μακρύ μου.
Τα έχω δοκιμάσει κατά κόρον μιάς κι εδώ ήταν...μονόδρομος ώσπου "άνοιξε" η αγορά.
Είναι αρκετά καλά για αερογράφο με καλή καλυπτικότητα και λεπτές δέσμες με καλή αραίωση 2/1 και 15-20psi αέρα.
Όχι όμως για τα ανοιχτόχρωμα...λευκό,κίτρινο,ανοικτό γκρί.
Διαλυτικό απλό νεράκι ή το δικό τους.Και κάτι που διάβασα και έμεινα χαζός λίγο...
ΤΙ AZAX ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
Εγώ ξεβάφω με αυτό.Ψεκάστε με azax ένα βαμμένο μοντέλο με LC,αφήστε το 5' και με μια οδοντόβουρτσα δείτε τι θα γίνει.
Το διαλύει κυριολεκτικά το χρώμα :!:Φλούδες φεύγει.Ποτέ με azax,δεν είναι gunzotamiya τα χρώματα αυτά.Διαλύει τη σύστασή τους.
Γνώμη μου πάντα.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 18, 2011, 11:42:21 μμ »
Εντάξει είιναι δύσκολα και θέλουν εξοικοίωση αλλά είναι φοβερά! Ακόμα και τα ανοιχτόχρωμα(λευκά κίτρινα). Αν βρείς το κουμπί τους κάνουν φοβερή δουλειά. Τα διαλύω με το διαλυτικό τους 1/1 και πριν τα βάλω στον αερογράφο τα στραγγίζω με ψιλή κάλτσα και τα ψεκάζω με 18psi περίπου ενώ τα βερνίκια 2 βερνίκι 1 διαλυτικό επίσης με στράγγισμα και φοβερά αποτελέσματα. Επίσης θέλουν αστάρωμα αλλά εγώ ασταρωνω ότι κι αν βάψω οπότε κανένα πρόβλημα. Είναι δύσκολα κι εγώ παιδεύτηκα πολύ αλλά μόλις πήρα κομπρεσερ που ρυθμίζω την πίεση λύθηκαν όλα τα προβλήματα μου. Αερογράφο έχω τον infinity με 0,15 μπεκ και δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα. Είναι ακρυλικά δεν είναι ούτε εναμελ ούτε λάκερ οπότε μην χρησιμοποίειτε άλλα διαλυτικά. Με νερό δεν έχω δοκιμάσει.Αζαξ στο καθάρισμα φυσικά :wink:

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 19, 2011, 01:09:13 μμ »
Αφού γράφουμε όλοι τον πόνο μας...

Αυτό που παραδέχομαι στην συγκεκριμένη εταιρία είναι ότι πιάνει το νόημα της μοντελιστικής αγοράς. Βγάζει φινλανδικά  άρματα η Tamiya? Τσουπ το σετ χρωμάτων για ...Finnish Armor! Στα σετ χρωμάτων έχει πετύχει διάνα με τα axis interior color, τα βρετανικά και τα ιταλικά άρματα, δεν το συζητώ.

Προσωπικά έτυχε να τα χρησιμοποιήσω μία φορά σε μια ΑΒ42 ( η Σαχαριάνα με πυροβόλο) της Ιταλέρι και μολονότι το χρώμα είναι ανοικτό(αμουδί) άρα ακόμα πιό δύσκολο ,το βάψιμο πήγε καλά. Βεβαίως για να είμαι σίγουρος ΑΣΤΑΡΩΣΑ πρώτα και χρησιμοποίησα το δυαλυτικό τους.

Αυτά
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 19, 2011, 01:20:56 μμ »

Διαλυτικό απλό νεράκι ή το δικό τους.Και κάτι που διάβασα και έμεινα χαζός λίγο...
ΤΙ AZAX ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

μάθε ποιος βαφει με αζαξ και θα εκπλαγείς  :lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 19, 2011, 01:42:56 μμ »

Ρε παιδιά, και εγώ με Azax τα αραιώνω :oops: και δεν έχω ποτέ πρόβλημα. Με ένα αστάρι από κάτω είναι μια χαρά χρώματα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 19, 2011, 02:42:49 μμ »
Παιδιά η συμβουλή μου είναι ΟΧΙ AZAX στα ακρυλικά,συγκεκριμένα στα LC.
Τώρα ποιός κάνει τι,λίγο με ενδιαφέρει,απλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πώς αλλοιώνεται η σύστασή τους...(πολυμερίζεται είναι το σωστό;)
Κάντε ένα πείραμα και ξεβάψτε μια επιφάνεια βαμμένη με LC,για να το διαπιστώσετε με τα μάτια σας.
Τελος πάντων η επιλογή είναι δικό σας θέμα και στη κρίση σας,πάω πάσο.
Απλά συνιστώ προσοχή γιατί εγώ την πάτησα με το azax.

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 19, 2011, 03:05:53 μμ »
Eμενα γιατι μου ακουγεται λογικο ενα χρωμα να ξεβαφει απο τον διαλυτη του? :roll:

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 31, 2011, 08:11:43 μμ »
Eμενα γιατι μου ακουγεται λογικο ενα χρωμα να ξεβαφει απο τον διαλυτη του? :roll:

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: Σωστός!!Εγώ ακόμα ψάχνω τη χρυσή τομή στον τρόπο μεταχείρισής τους και ενώ ψέκαζα καιρό με Azax,χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ πρόβλημα,είπα να το γυρίσω στο διαλυτικό της ίδιας εταιρίας έτσι για να δοκιμάσω αν θα έχει διαφορά.Η μόνη που διαπίστωσα ήταν ότι στέγνωνε κατά τι πιό αργά,από κει και πέρα καμία άλλη.Έμεινα όμως στο διαλυτικό έτσι από βίτσιο,ας πούμε για να πηγαίνω με το γράμμα του νόμου και το ΑΖΑΧ είναι πλέον για καθάρισμα.Ποτέ όμως επαναλαμβάνω δε μου δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 02:27:27 πμ »
η καραμέλα ότι τα gunzetamiya είναι καλύτερα από lc για αερογράφο πρέπει να λιώσει κάποια στιγμή, δεν λέτε για τους κιτρινιάρηδες που λέγαν ακρυλικά τα gunze και τελικά αποδείχτηκαν τοξικά ως εκεί που δεν πάει; ο Ιταλός σου δίνει ακρυλικό και όχι ακρυλικό που αραιώνει με λάκερ.. :lol: :lol:(εδώ γελάμε πολύ), και στο διαλυτικό του βάζει νεράκι με retarder, that's all. Ο γιαπωνέζος σε δίνει το retarder ξεχωριστά. Εντάξει ποτέ δεν είναι αργά για να διορθώσει κάποιος ένα λάθος που έκανε και να αρχίσει να χρησιμοποιεί lc.  8)
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 02:36:03 πμ »
Για βγαλε λεπτη δεσμη με διαρκεια με τα Lifecolor να δουμε και εμεις τι χανουμε. :wink:
Spoiler (hover to show)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 02:56:09 πμ »
όταν το mr. retarder έχει 4.77 έουρος, και το λάκερ της ταμίγια 11 έουρος δηλ. πάμε στα 15.77 έουρος για αυτά τα δύο ενώ το thinner της lc στα 250 ml είναι στα 7.2 έουρος, και πιστεύεις ότι είναι πιο φτηνό το λάκερ με διπλάσια τιμή οκ, μάλλον κάνω λάθος εγώ. Όσο για τη λεπτή δέσμη, βγαίνει μια χαρά με τα lc δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λες ότι δεν βγαίνει και τα βερνίκια της στρώνουν μια χαρά, με την κατάλληλη πίεση.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 08:30:15 πμ »
κι εγω έχω μονιμο πρόβλημα "συμπεριφοράς" με τα Lifecolor, με τον αερογράφο, είτε με το δικό τους διαλυτικό είτε με άλλο
και οχι μονο στις λεπτές δέσμές. παντού.
θα ηθελα να ξερω λεπτομέρειες για τον τρόπο "σωστής" χρησης τους με τον αερογράφο.
παρόμοια "προβλήματα" έχω αντιμετωπίσει και με τα Vallejo με τον αερογράφο.
αντιθέτως, με Gunze & Tamiya δεν έχω ΠΟΤΕ πρόβλημα
ιδιως αμα τα διαλυσω με laquer / διαλ. πολυουρεθάνης αν και ειναι υποτιθεται "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ"
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 10:07:28 πμ »
Μήπως πρέπει να λήξει και ο μύθος πως τα ακρυλικά δεν είναι επικίνδυνα; ΚΑΘΕ χρώμα είναι επικίνδυνο τη στιγμή που περιέχει pigments τα οποία κάθονται όμορφα στις πνευμονικές κυψελίδες και κάνουν ζημιά. Στα μη ακρυλικά υπάρχει και ο πρόσθετος κίνδυνος πως το διαλυτικό είναι και αυτό τοξικό, αλλά πρέπει πάντα να θυμόμαστε πως ΟΛΑ τα χρώματα είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Οσο για τα Lifecolor, έχω βάψει αρκετά και δεν είχα προβλήματα. Δέχομαι πως σε ψιλοδουλειές μπουκώνουν γρήγορα και απαιτούν να τραβάς πίσω εντελώς τη σκανδάλη, αλλά όταν βάφω με αυτά τα χρώματα μου έχει γίνει πλέον αντανακλαστικό. Το RLM71 στο Bf-110 έγινε με Lifecolor και στα φωτίσματα, που τα θεωρώ ψιλοδουλειά, περίπου κάθε 2 λεπτά τραβούσα εντελώς πίσω τη σκανδάλη. Αραιώνω και καθαρίζω με Azax.

Από την άλλη μπαίνει και ο υποκειμενικός παράγοντας. Σαλιγκάρια τρώτε; Φάβα; ::glossa::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 03:11:00 μμ »
κι εγω έχω μονιμο πρόβλημα "συμπεριφοράς" με τα Lifecolor, με τον αερογράφο, είτε με το δικό τους διαλυτικό είτε με άλλο
και οχι μονο στις λεπτές δέσμές. παντού.
θα ηθελα να ξερω λεπτομέρειες για τον τρόπο "σωστής" χρησης τους με τον αερογράφο.
παρόμοια "προβλήματα" έχω αντιμετωπίσει και με τα Vallejo με τον αερογράφο.
αντιθέτως, με Gunze & Tamiya δεν έχω ΠΟΤΕ πρόβλημα
ιδιως αμα τα διαλυσω με laquer / διαλ. πολυουρεθάνης αν και ειναι υποτιθεται "ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ"
Σ.Σ.

http://codyscoop.com/ht-paint.html

αυτό λέμε τόση ώρα ότι δεν υποτίθεται, αλλά είναι επικίνδυνα. Τα εξέτασαν δεύτερη φορά και αποδείχθηκε ότι είναι τοξικά, αν είμασταν σοβαροί οι Έλληνες θα έπρεπε να τους έχουμε ταράξει στα μπινελίκια τους Ιάπωνες. Στην Αμερική είναι τυχαίο που δεν υπάρχουν (είναι πααάρα πολύ δύσκολο να βρεθού); μόνο αν τα εισάγεις εσύ, δεν μπορεί να πουλιέται κάτι το οποίο λένε ότι είναι ακρυλικό και άρα "αθώο" ενώ είναι τοξικό, αυτό βέβαια στις πολιτισμένες χώρες...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
Απ: Ακρυλικά Life Colour
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 04:03:17 μμ »
Ωραια,ειναι,οπως ολα σχεδον τα μοντελιστικα υλικα,επικινδυνα. Το θεμα ειναι οτι αμα βαλουμε μια μασκα της προκοπης και προβλημα δεν εχουμε και πολυ καλυτερη δουλεια θα κανουμε.  Την συγκριση τιμης μεταξυ νερου και laquer thinner ελπιζω να την εκανες για πλακα. Αληθεια με τι κολα και στοκο δουλευεις? Γιατι οτι και να απαντησεις σου εχω καποια ασχημα νεα! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 06:22:48 μμ »
Τελικά, ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ.
Λιγότερο απο 6 ώρες αργότερα απ'όταν έγραψα "κακά" λόγια για τα εν λόγω χρώματα,
"αναγκάστηκα" να βάψω με τέτοια και μάλιστα με Ματ Διαφανές Βερνίκι, όχι ένα και δυο αλλά ...τέσσερα μοντέλα (οτι ετοιμαζω για την έκθεση δηλαδή).
("αναγκάστηκα" διότι έπρεπε για συγκεκριμένους λόγους να τα βερνικώσω απόψε και απο κακο προγραμματισμό "ξέμεινα" μόνο με τα συγκεκριμένα βερνίκια).
Λοιπόν, αν και είχα και το διαλυτικό τους , η πρώτη δοκιμή με αυτό ήταν στα γνωστά αποτελέσματα (ακόμη και ο Badger 200 ...στούμπωσε).
Ευτυχώς θυμήθηκα τη συμβουλή του gkontog και κατέφυγα στο ΑΖΑΧ (με κοκκινο καπάκι).
Το αποτέλεσμα, σχεδόν τέλειο.
Ο αερογράφος αργούσε πολύ να "στουμπώνει" (εβαψα σερί 6 μεταλλικά δοχεία αερογράφου) και το χρώμα έστρωνε εξαιρετικά.
Αραίωση 50% και παραπάνω και πίεση γυρω στα 1,5-1,8.
Σίγουρα αναθεώρησα άποψη.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 07:46:56 μμ »
http://codyscoop.com/ht-paint.html

αυτό λέμε τόση ώρα ότι δεν υποτίθεται, αλλά είναι επικίνδυνα. Τα εξέτασαν δεύτερη φορά και αποδείχθηκε ότι είναι τοξικά, αν είμασταν σοβαροί οι Έλληνες θα έπρεπε να τους έχουμε ταράξει στα μπινελίκια τους Ιάπωνες. Στην Αμερική είναι τυχαίο που δεν υπάρχουν (είναι πααάρα πολύ δύσκολο να βρεθού); μόνο αν τα εισάγεις εσύ, δεν μπορεί να πουλιέται κάτι το οποίο λένε ότι είναι ακρυλικό και άρα "αθώο" ενώ είναι τοξικό, αυτό βέβαια στις πολιτισμένες χώρες...
Φίλε μου με μπέρδεψες. Στο link που παρέθεσες αναφέρει στην κατηγορία Tamiya/Gunze/ModelMaster Acryl πως δεν είναι τοξικά! Στην κατηγορία Gunze Mr. Color, όπου αναφέρονται σαν χρώματα Lacquer αναφέρει πως είναι very toxic, αλλά αυτά ΔΕΝ είναι τα ακρυλικά της Gunze τη στιγμή που αναφέρονται σαν χρώματα λάκας. Αν θες μου εξηγείς γιατί μπερδεύτηκα...

Σίγουρα αναθεώρησα άποψη.
Τελικά δεν τα συμπαθώ μόνο εγώ!

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 08:56:42 μμ »
Ας πω και εγώ την γνώμη μου για τα Life Color.
Λοιπόν αραίωμα με ajax (περίπου 50%) ή με το δικό τους (40%). Βάφω μια χαρά.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι μιά χαρά έβαψε σπίτι μου με Life Color και ο Αρκάδιος. Και όποιος έχει δει τον Αρκάδιο να αερογραφεί θα καταλάβει...στο χρόνο που εγώ έβαψα-μάσκαρα την τρίχρωμη counter στο Quad αυτός έβαψε το ένα χρώμα (πάλι σε Quad) χωρίς να μπουκώσει ο iwata μου...και μιλάμε για πολύύύ ώρα συνεχές ψέκασμα.
Συμπέρασμα;
Μάλλον ήθελε να μου κάψει το κομπρεσέρ μου...  :mrgreen: :mrgreen: ::glossa::