H συμμετοχή μου στο G.B. με δύο 72αρια.
Hawker Hurricane Mk I Airfix 1/72
H κατασκευή του ξεκίνησε εδώ και καιρό, δυστυχώς δεν είχα τον χρόνο για να παρουσιάζω την προοδο εργασιών.
Απλά τρεις φωτό έτσι για το ονόρε.
Στο στάδιο της συναρμολόγησης. Αν και τελικά είναι το παλιό καλούπι με την ανάγλυφη γράμμωση ( καιτοί σε ...κόκκινο κουτί) δεν παρουσίασε σημαντικά προβλήματα στις ενώσεις. Βέβαια έπαιξε ρόλο και το τσίτα δέσιμο που έκανα με tamiya tape...
To βάψιμο. Κλασικά πράγματα με το ντουέτο επιτυχίας της Gunze για τα αεροπλάνα της Raf. Eδω πρώτα μπήκε το καφέ
Kαι στην συνέχεια το πράσινο αφού το pattern έγινε
με την βοήθεια blue tack EDIT ζωγραφίζοντας με μολύβι και "γεμίζοντας" με τον αερογράφο το σημείο.
H συνέχεια του μοντέλου δεν βγηκε σε φωτό δυστυχώς και έτσι έφτασα στο προτελευταίο βήμα όπου έγιναν τα wash, μπήκαν οι χαλκομανίες και δεν περάστηκε με παρκετίνη,αλλά με gloss βερνίκι. Το πρόβλημα στις χαλκομανίες είναι μισό δικό μου και μισό της εταιρίας. Δεν απέφυγα το φιλμ σε κάποιες εστω κι αν χρησιμοποιηθηκαν setter και softer.
Εδω που φτάσαμε όμως δεν υπήρχε επιστροφή έτσι παρουσιάζεται εστω και αν δεν ικανοποιεί σαν αποτέλεσμα. Το τελευταίο στάδιο ήταν οι καπνιές τόσο στον κινητήρα όσο και στα πολυβόλα. Χωρίς να θέλω να θίξω την εταιρία θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο έχει κάνει τραγικά λάθη που θυμίζουν δεκετία του 70. Πέραν της ανάγλυφης επιφάνειας και των κακών χαλκομανιών, δεν υπήρχαν οι φωλέες των πολυβόλων, άρα πρέπει να φτιαχθούν και στην κοιλιά δεν υπάρχουν οι απολήξεις των πολυβόλων. Δεν δίνεται οδηγός για τα δύο φώτα πορείας άρα χρειάστηκε να τα βάψω κατά προσέγγιση. Για τον άπειρο σε αεροπλανα μοντελιστή αυτά είναι εγκλήματα. Ετσω και αν αγοράζεται ένα μοντέλο κάτω από τα δέκα ευρώ. Εγραψα τον πόνο μου και συνεχίζω.
Οτι καπνιά υπάρχει στις εξατμίσεις και στα πολυβόλα έχει γίνει με σκόνη. Εκ των υστέρων έμαθα ότι αυτό πετυχαίνεται με σβήσιμο στον αερογράφο. Αρα στο επόμενο...
Θα συνεχίσω με το Spitfire της Tamiya (αλλη κλάση) Πάντα στην 1/72
Αποδεκτές κριτικές, βρισιές, υποδείξεις, μαστιγώματα οτι αγαπάτε. Με το μαλακό παρακαλώ...