Καλημέρα στην παρέα!
Είμαι νέος στο hobby αυτό και ομολογώ οτι όσο περισσότερο δίαβαζα, τόσο περισσότερο μπλεκόμουν.
Κατάφερα όμως, κυρίως μέσα από εδώ, να λύσω πολλές από τις απορίες που είχα και αποφάσισα να ασχοληθώ επιτέλους
με αυτό το χόμπι που το έχω όνειρο από πιτσιρικάς. Το πήρα απόφαση λοιπον οτι θα ξεφραγκιαστώ εντελώς και αναζητησα ένα
χωρο.Αφου διάβασα ΟΛΑ τα περιεχόμενα 2 φορές, κατέληξα ότι στις διαθέσιμες διαστάσεις που έχω, θα πάω σε κλίμακα Ν.
Το μπλέξιμο άρχισε όταν αρχισα να ψάχνω digital starter set!! Μου αρέσουν οι ατμομηχανές
περισσότερο αλλα βρήκα το πολυ 2-3 set στις γνωστες εταιρίες που έμαθα από εδώ καθως και σε
αμερικάνικα μαγαζια. Ρωτάω εσάς λοιπόν μήπως γνωρίζει κάποιος και κάποια άλλα πράγματα που θέλω.
1) Αρχικά, σαν βάση θα χρησιμοποιήσω 1 γραφείο με διαστάσεις 118x60cm και 80cm ύψος, το οποίο έχει 3 κάθετα ξύλινα στηρίγματα (πόδια) σε όλο το πλάτος του.
Επειδή θέλω λίγο παραπάνω σε διαστάσεις, σκέφτομαι να βάλω πάνω στο γραφείο 1 ξύλο 140χ74χ6ή8ή10mm (όχι κοντρα πλακέ. Μασίφ. πχ ελάτη)
και πάνω σε αυτό να στήσω το ''τελάρο''. Δηλαδή το ξύλο να προεξέχει από το γραφείο 11cm από αριστερα και δεξιά και 7cm από την πάνω και την κάτω πλευρά,
όπως το κοιτάμε από πάνω. Είναι οκ; Δεν νομίζω οτι θα έχω πρόβλημα, έτσι;
2) Αν δεν βρω αυτό που θέλω και αγοράσω ένα οποιοδήποτε αναλογικό set, μπορώ να το μετατρέψω
αργότερα σε digital; Αν ναι, μετατρέπονται όλες οι μηχανές ή πρέπει να έχουν κάποιο συγκεκριμένο
χαρακτηριστικό; (Πρός το παρόν θα αγοράσω 1 set και έξτρα γραμμες και αργοτερα θα προσθέσω και άλλα τρένα)
3) Οι ROCO και MARKLIN δεν έχουν τρένα σε κλίμακα Ν;;
4) Και μία ασχετη.. Πλέγμα συγκράτησης γύψου που μπορώ να βρώ; Στα leroy merlin που έριξα μία ματιά δεν βρήκα κατι.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το πλέγμα-ταινία που χρησιμοποιούν στις ενώσεις των γυψοσανίδων ή δεν θα κανει την δουλειά;
Κάποια από τα παραπάνω, ειδικά η 2η ερώτηση έχει απαντηθεί σε άλλο post, αλλά δεν μπορώ να το βρώ και δεν την παλεύω να
ξαναδιαβάσω όλο το forum.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την οποιαδήποτε απάντηση και για τον χρόνο σας.
Καλως ήρθα και καλώς σας βρήκα!!