......μμμμμμμμμμμμμμ......
Τελικά η χρυσή ζύμη με τις χαλκομανίες δεν πέτυχε....
Πάλι καλά τα όποια στρώματα χρώματος ψεκάστικαν, αφαιρέθηκαν πανεύκολα.
Δοκίμασα λοιπόν τις λευκές χαλκομανίες του κιτ στις εισαγωγές του κινητήρα σε σημείο που είναι βαμένες κόκκινο.
Επιβεβαίωσα πως κάνουν τραγική διαφάνεια και πως επίσης σαν χαλκομανίες είναι σαν πέτσες. Είναι δηλαδή κάπως "σκληρές" & άκαμπτες.
Τώρα ως λύση για το πρόβλημα ο Μανώλης, που δουλεύει στον Καλφάκη στο Γαλάτσι, πρέπει να με έσωσε.
Μου έδωσε frisket film σε Α4. Μιας που είχα σκανάρει τις χαλκομανιές πρωτού τις κόψω, θα μπορέσω με λίγη επεξεργασία να τις τυπώσω στο frisket και μετά να τις κόψω χρησιμοποιώντας αυτές ως μάσκες. Θα το δούμε στο προσεχές μέλλον λοιπόν.
Συνεχίζοντας λοιπόν με το μοντέλο, σταδιακά και πολύ αργά έχω φτάσει σε αυτό το σημείο:

Η καλύπτρα έχει μασκαριστεί αρχικά για τη λευκή λωρίδα.
Ο bob σφουγγαράκης συγκρατεί διάφορα κομμάτια του συστήματος προσγείωσης
Δεν έχω φτιάξει ακόμα το F-16 της kinetic ή το F-14 της Hasekavla, μπορώ όμως να σας πω πως είναι και αυτό το κιτ στοκο-μαγνήτης....
Ατυχήματα πολλά....

το ίδιο και τα περίεργα του μοντέλου.
Προς γνώση & συμμόρφωση και για να μη πέσει κανείς στην ίδια παγίδα, έχουμε και λέμε: {Βλέπε φωτογραφίες}
1. Οι φωλιές του κυρίως συστήματος όπως και τα εσωτερικά εμπρός & πίσω κομμάτια θα έπρεπε να βαφτούν προτού κολλήσω τα πάνω και κάτω μέρη των πτερύγων. Μετά βρίσκονται πολύ βαθιά για ψέκασμα....
2. Αν και έβαλα τέσσερις μικρές βίδες με blue tack πάνω από τη φωλιά του μπροστινού συστήματος, το βάρος δεν ήταν αρκετό και το μοντέλο σούζαρε. Η λύση ήταν να περάσω μέσα από τις τρύπες των ποδοστηρίων σκάγια τα οποία μετά πότισα με κυανοακρυλική για να μη γίνει το μοντέλο κουδουνίστρα... και εδώ έκανα τη μαλακία να προσπαθώ να περάσω τις σταγόνες μέσα από την τρύπα αντί να περάσω όλο το ακροφύσιο στης κόλλας μέσα. Αυτό προκάλεσε το άσπρισμα της κονσόλας, το οποίο θα διορθωθεί αργότερα.
3. Δεν ξέρω για πιο λόγο, η ιταλεύρι έχει κάνει το μοντέλο πολύ κούφιο. Οι φωλιές δεν είναι οριοθετημένες, κοιτόντας outboard προς τα ακροπτερύγια.
4. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό των εισαγωγών του κινητήρα. Δεν πρόσεξα πως είναι τελείως κούφιες έτσι ώστε να φαίνεται ακόμα και η κατασκευή του ακροφυσίου... Θα περίμενα ένα bulkhead με αναπαράσταση του fan ή τουλάχιστον να είναι κλειστές όπως αυτές του F-4 της Hasegawa.
Έχω αρκετό πρόβλημα στο μπροστινό σημείο εφαρμογής των φτερών με την άτρακτο, όπου έχω μπλαστρώσει και τρίψει χωρίς ικανοποιητικό αποτέλεσμα για την ώρα.
Δοκίμασα και σε μερικά σημεία τον ακρυλικό στόκο οικοδομής... Μαμάει αλλά θέλει ιδιαίτερη φροντίδα.
Ακούω λοιπόν παρατηρήσεις.