Αποστολέας Θέμα: Αγορά αερογράφου για μοντελιστική-παραμοντελιστική χρήση...  (Αναγνώστηκε 1542 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
Καλημέρα στην όμορφη παρέα. Καταρχάς το site είναι πάρα πολύ καλό. Το επίπεδο στις περισσότερες δουλειές είναι καταπληκτικό όπως επίσης και - κυρίως - το κλίμα στις συζητήσεις.

Είμαι 39 χρονών, παλιός μοντελιστής που ξεκίνησα τις αρχές της δεκαετίας του '80 με τα κλασσικά Matchbox, ESCHI, Italeri και μετέπειτα Monogramm κ.λ.π.

Για διάφορους λόγους σταμάτησα να ασχολούμαι με τον μοντελισμό (έλλειψη χώρου-χρόνου, οικογενειακή κατάσταση κ.λ.π.)

Τα χρόνια που πέρασε κέρδισε την καρδιά μου (και την τσέπη μου) ένα άλλο χόμπι αλλά τα παλιά μεράκια δεν κόβονται. Εδώ και 3-4 μήνες ανοίγω  καθημερινά σαν επισκέπτης το site παρακολουθώντας τις δουλειές των μελών αλλά και τα σύγχρονα δρώμενα στο χώρο του μοντελισμού.

Δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης χώρου και σαν εργαστήριο και σαν εκθετήριο παραμένει για εμένα αλλά επιτέλους βρήκα έναν τρόπο να συνδυάσω και τα 2 χόμπι.

Δεν θα αναφέρω περισσότερα εδώ γιατί αναφέρομαι σε κάτι το οποίο κανένας δεν κάνει στην Ελλάδα και θα ήθελα να είμαι ο πρώτος.

Ψάχνω λοιπόν για το βασικό εργαλείο που χρειάζεται για τη δουλειά. Τον αερογράφο. Παλιότερα είχα δουλέψει τους θρυλικούς Badger 250 και 350 αλλά σήμερα οι απαιτήσεις είναι σαφώς περισσότερες.

Θα ήθελα λοιπόν εάν μπορείτε να μου προτείνεται μερικά μοντέλα βάσει των παρακάτω απαιτήσεων/περιορισμών:

1.Θα πρέπει να είναι όσο πιο φθηνός γίνεται
2.Θα ήθελα να μπορώ να βρω ανταλλακτικά εάν χρειαστεί κάποια στιγμή (βελόνα/μπεκ κλπ)
3.Να είναι κατά το δυνατόν ευκολοσυντήρητος λόγω έλλειψης εμπειρίας και χρόνου
4.Να παίρνει τροφοδοσία από μποτίλια αέρα (όπως είπα...δεν υπάρχει ίχνος χώρου για κομπρεσέρ αλλά και τα οικονομικά δεν βοηθάνε πολύ-επιπλέον οι επιφάνειες που θα βάφω είναι πάρα πολύ μικρές).

Από τα παραπάνω κριτήρια τα περισσότερα τα καλύπτει ο IWATA MEDEA ΝΕΟ CN:

http://www.iwata-medea.com/index.php/products/neo_cn

κυρίως λόγω τιμής:

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Iwata-Madea-NEO-CN-Gravity-N4500-NIB-/390329671058?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item5ae1761d92

Ο οποίος βέβαια θα χρειαστεί σωλήνα και αντάπτορα για μποτίλια οπότε το κόστος ανεβαίνει.

Από την άλλη έλεγα μπας και ξεκινήσω με τον Single της Graphotec

http://pla.gr/catalog/product_info.php?cPath=23_76&products_id=1699

και εάν διαπιστώσω ότι «ρίχνω κρέμα στο γαλακτομπούρεκο» και η ασχολία μου έχει συνέχεια να πάω για κάτι καλύτερο όπως ο IWATA ΝΕΟ. Δεν ξέρω όμως τις δυνατότητές του Σινγλε. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνω και γραμμή μολυβιού. Ένα πλάτος γραμμής στα 3mm θα μου αρκούσε για αρχή αρκεί να έχει καλό σβήσιμο.

Να σημειώσω εδώ ότι οι επιφάνειες που θα βάφω είναι πλαστικές μεγέθους όχι πάνω από 14-15 εκατοστά. Δηλαδή μικρές.

Αυτά για αρχή (θα ακολουθήσουν ερωτήσεις σχετικά με μεταλλικά χρώματα και βερνικώματα στα ανάλογα topic. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια για το site σας.

Υ.Γ. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα την κάνω την «κουτουράδα» και θα πάρω  ξανά κάποιο μοντέλο για φτιάξιμο.
The road to success is always under construction.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
Απ: Αγορά αερογράφου για μοντελιστική-παραμοντελιστική χρήση...
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 22, 2011, 07:54:14 μμ »
Αν δεν μας πείς τί θες να κανεις πώς να σου προτείνουμε το κατάλληλο εργαλείο? Π.χ. τι είδους χρώματα θα χρησιμοποιείς?

Κάνε μια αναζήτηση στο φορουμ - καθώς το θέμα έχει αναλυθεί δεκάδες φορές αλλα κατ'αρχάς θα σου πρότεινα να ξεχάσεις τις μπουκάλες και να υπολογίσεις στο κόστος ένα κομπρεσέρ με ρυθμιση της πίεσης. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλεις γραμμές και καλό σβήσιμο με παροχή αέρα απο μπουκάλα όσα λεφτά και να "ρίξεις" στον αερογράφο...

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 22, 2011, 08:11:49 μμ »
Συμφωνώ απολύτως με τον Wildcat...

Δεν θα αναφέρω περισσότερα εδώ γιατί αναφέρομαι σε κάτι το οποίο κανένας δεν κάνει στην Ελλάδα και θα ήθελα να είμαι ο πρώτος.
...καλή τύχη!

Αποσυνδεδεμένος BadKarma

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 22, 2011, 10:25:28 μμ »
Αν δεν μας πείς τί θες να κανεις πώς να σου προτείνουμε το κατάλληλο εργαλείο? Π.χ. τι είδους χρώματα θα χρησιμοποιείς?

Να σου πω την αλήθεια προβληματίζομαι αρκετά για τα χρώματα. Οι βασικοί χρωματισμοί θα είναι μεταλλικοί. Σκεφτόμουνα αρχικά για Alclad. Πήρα μάλιστα και ένα σπρέι σμάλτου μαύρο gloss να το περάσω δοκιμαστικά σε κάποιες επιφάνειες να δω πως θα πάει. Οι επιφάνειες που θα βάψω δεν βρίθουν από λεπτομέρεια οπότε η χρήση αερογράφου για το αστάρι δεν είναι και απαραίτητη με την προυπόθεση ότι το σπρέι στρώνει αποδεκτά.

Ειδικά με τα μεταλλικά χρώματα παίζει ένα χάος οπότε οποιαδήποτε εναλλακτική που θα απλοποιήσει τη ζωή μου είναι παραπάνω από επιθυμητή...

Για τους υπόλοιπους χρωματισμούς μάλλον ακρυλικά γιατί προτιμώ να δουλεύω με τα διαλυτικά τους και όχι με τα πιο τοξικά των enamel.

Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια παιδιά.
The road to success is always under construction.

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 22, 2011, 11:45:30 μμ »
Απο την στιγμή που αναφέρεις τα alclad ξέχασε το graphotech.Έχει πλαστικά μέρη και κυρίως το σωληνάκι που κάνει την αναρρόφηση οπότε υπάρχει κίνδυνος.ʼσε που για να καθαρίσεις τον αερογράφο μετά απο alclad θέλεις ισχυρούς διαλύτες που μάλλον θα καταστρέψουν τα πλαστικά μέρη του graphotech.
Επίσης με μπουκάλες ενώ νομίζεις ότι δεν δίνεις πολλά λεφτά στην ουσία:

1ον)Πετάς τα λεφτά σου
2ον)Αν το δεις σε βάθος χρόνου και δεν εννοώ μακροπρόθεσμα ή μεσομακροπρόθεσμα (σαν τον ΠΑΟ  :mrgreen:) θα δεις οτι πετάς τα λεφτά σου  λόγω του κόστους των φιαλών
3ον)Με την μπουκάλα στην ουσία καταστρέφεις τις ικανότητες του αερογράφου οπότε έχεις πετάξει τα λεφτά σου σε αερογράφο

Όμως ισχύει αυτό που σου είπε ο wildcat,αν δεν ξέρουμε τι θέλεις να κάνεις δεν μπορούμε να βοήθησουμε.πρέπει να σκεφτείς οτι οι πιο πολλοί απο εμάς δεν έχουμε μόνο έναν αλλά 3 και 4 αερογράφους που ο καθένας εξυπηρτεί άλλο σκοπό

Πάντως νομίζω οτι με 300EUR περίπου κάνεις μια σχετικά καλή επένδυση σε αερογράφο και κομπρεσσέρ

::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 23, 2011, 12:46:26 πμ »
Yποψην οτι για τα Alclad θες αερογραφο αναρωφησης, με σχετικα μεγαλο μπεκ (0,5),και φυσικα με τσιμουχες απο τεφλον γιατι οι λαστιχενιες δεν θα αντεξουν.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 23, 2011, 09:13:50 μμ »
Yποψην οτι για τα Alclad θες αερογραφο αναρωφησης, με σχετικα μεγαλο μπεκ (0,5),και φυσικα με τσιμουχες απο τεφλον γιατι οι λαστιχενιες δεν θα αντεξουν.
Και έλεγα... γιατί δεν μπορώ να βάψω με alclad..., επειδή έχω καθοδικής...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Και επειδή δεν βάφω συχνά, ούτε χρησιμοποιώ χρώματα αυτοκινήτου και βερνίκια 2Κ, για αυτό οι τσιμούχες δεν έχουν πάθει τίποτα...

Φίλε sorry για το spam, αλλά πάρε κάτι επώνυμο που να ταιριάζει στα οικονομικά σου και οπωσδήποτε κομπρεσέρ. Δεν θα έχεις, πίστεψε με, κανένα πρόβλημα και θα το χαρείς...
Το πολύ ψάξιμο και η έρευνα, στο τέλος χαλάει την ευχαρίστηση.
Καλά βαψίματα...

Με εκτίμηση
Γιώργος
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 24, 2011, 02:58:36 μμ »
Υποψην,οταν λεω βαψιμο ενοω μια σχετικα μεγαλη επιφανεια και οχι ενα μικρο κοματι οπως π.χ. ενα δισκοφρενο. Οταν το Alcad μεινει λιγο παραπανω στο κυπελο του αερογραφου τα ρινησματα μεταλου που περιεχει καθονται στον πατο και μπουκωνουν τον αερογραφο.

Tags: