Αποστολέας Θέμα: TYPE 45 DESTROYER AIRFIX 1/350  (Αναγνώστηκε 2340 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
TYPE 45 DESTROYER AIRFIX 1/350
« στις: Μαρτίου 07, 2013, 08:07:54 μμ »
Το κίτ είναι από τα καινούργιες κυκλοφορίες και δουλειές της Airfix,έρχεται σε ανοιχτό γκρίζο πλαστικό με πάρα πολύ καλή υφή ποιότητα του πλαστικού.Πάμε τώρα σιγά-σιγά να δούμε τι έχουμε.Φυσικά οι γνώστες των πλοίων μπορούν να παραθέσουν παραπάνω λεπτομέρειες και αναλυτικά σχόλια που έχουν διαβάσει στα ξένα φόρουμ και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που μπορεί εγώ να πώ όσο αφορά την γνώμη μου πρός το κίτ και να παραθέσουν και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κλάση αυτήν των Τype 45.To κίτ είναι ευγενική χορηγία της πιστωτικής μου και του Amazon,ήρθε με έκπτωση στα χέρια μου και με τα μεταφορίκά στα 45 ευρώ(35 λίρες) παρά κάτι καθαρή τιμή 35.14 λίρες από 55 λίρες (63 euro).Ελπίζω να σας άρεσε το review προσθέστε ότι έχω ξεχ'ασει όσοι το έχουν διαβάσει στα ξένα φόρουμ καλά ή αρνητικά.Και τέλος κάνω έκληση και σε γνωστό Βορείων Προαστείων να αρχίσει να φτιάχνει κανένα βαποράκι και να αφήσει την λασπουριά.  :mrgreen:

1) Η εικονογράφηση.

2) Οι χαλκομανίες.

3) Η έγχρωμη απεικόνηση από το φυλλάδιο οδηγιών που δίνει σήματα και για τα 6 σκάφη της κλάσης αυτής.

4) Το πλαίσιο Α μας δίνει την καρίνα και ολόκληρο το κατάστρωμα του σκάφους που επάνω του θα φτιαχτεί σιγά-σιγά όλη η υπερκατασκευή του σκάφους,το πλαστικό κατά την γνώμη μου είναι πάρα πολύ καλό και με το σωστό πάχος δηλαδή ούτε χοντρό,αλλά ούτε και φλούδα.

5) το πλαίσιο B περιλαμβάνει το δεξί μισό του σκάφους και διάφορα μέρη από την υπερκατασκευή στο πίσω μέρος με το χαρακτηριστικό γνώρισμα του στενόμακρου πύργου του ραντάρ.

6) Το πλαίσιο C περιέχει το αριστερό μισό του σκάφους με την τραπεζοειδή βάση του που θα στέκεται το μοντέλλο όταν φτιαχτεί και χρησιμοποιήσεται αυτήν,το πίσω μέρος του προστέγου αν το λέω καλά που περιλαμβάνει ανοιχτό το ελικοδρόμειο που μπαίνουν μέσα τα ελικόπτερα,καθώς και τις εσωτερικές δοκίδες-σκελετό που θα ενωθούν τα 2 μισά,και το πάνω μέρος του ραντάρ(κορυφή)του.

7) Τα πλαίσια D και Ε περιέχουν τα ελικόπτερα ένα Merlin και ένα Lynx στα οποία τα στροφεία τους τα δίνει και ανοιχτά και κλειστά,τον θόλο του ραντάρ,τις προπέλες,τους άξονες των προπελών και διάφορα πάνελ των υπερκατασκευών.

8 )Το πλαίσιο F περιέχει τον θόλο του σονάρ μπροστά στην πλώρη,κομμάτια της γέφυρας,2 φουσκωτές εξωλέμβιους των πεζοναυτών με 6 καθισματάκια η κάθε μιά,βαρελάκια διάωσης μου διαφεύγει η λέξη νομίζω λέγονται lift... κάτι τέτοιο τέλος πάντων οι γνωρίζοντες να το πούν,2 διπλούς τορπιλοσωλήνες,και τις δύο σκάλες επιβίβασης του πλοίου δεξιά και αριστερά που σημειωτέων τις δίνει να τις τοποθετήσουμε είτε ανοιχτέςς,είτε κλειστές.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
Απ: TYPE 45 DESTROYER AIRFIX 1/350
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 07, 2013, 09:01:33 μμ »
Ωραίος Δημήτρη, ευχαριστούμε.  ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

Να συμπληρώσω ότι το κιτ με λίγη προσοχή στην συναρμολόγηση δίνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Οι έξτρα προσθήκες που απαιτούνται συνήθως στα πλοία (φωτοχαραγμένα ρέλια, λεπτομέρειες κλπ ) είναι ελάχιστες και περιορίζονται σε λίγα μήκη από ρέλια μόνο.

Καλόφτιαχτο.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 07, 2013, 09:34:28 μμ »
Merci Νίκο.
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 10, 2013, 10:58:33 μμ »
Καλησπέρα Δημήτρη.Εχεις εικόνα αν το συγκεκριμένο θα κατηφορίσει και προς ελλάδα;;

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 10, 2013, 10:59:22 μμ »
Καλησπέρα Δημήτρη.Εχεις εικόνα αν το συγκεκριμένο θα κατηφορίσει και προς ελλάδα;;
Θα έρθει θα έρθει...

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 10, 2013, 11:06:29 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον θέμα και όμορφο σκαρί νομίζω.Θα εχω το νου μου και πιστεύω να κάνω και τα κουμάντα μου σωστά ώστε να το πάρω μια και μου αρέσει.Ιδωμεν και αναμένωμεν.Ευχαριστώ Νικόλα για την ενημέρωση!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 10, 2013, 11:09:54 μμ »
Δημήτρη τι χρώμα λέει η airfix για βασικό; Αν λέει το 127 είναι σωστή.

• Moderator
  • Scale 1/32
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 28, 2013, 02:50:12 πμ »
Επειδή το κιτ έπεσε σήμερα στα χέρια μου μερικές οδηγίες:

Προσοχή στο ξεπακετάρισμα. Τα πλαίσια είναι στριμωγμένα στο κουτί με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικροζημιές στα ευαίσθητα κομμάτια των πλαισίων D E και F. Για παράδειγμα στο δικό μου είχαν σπάσει από ένα πτερύγιο σε κάθε προπέλα, ο διπλωμένος έλικας για τα Lynx και τα πυροβόλα των 25 χιλιοστών. Ευτυχώς η Airfix προνόησε και είναι όλα τα πλαίσια μέσα σε πλαστική σακούλα (όλα μαζί) κι έτσι δεν χάθηκε κάποιο κομμάτι.

Ακολουθήστε τις οδηγίες όσον αφορά την σειρά συναρμολόγησης, χωρίς να προσθέτετε τις εξωτερικές λεπτομέρειες που μπορούν να μπουν μετά το βάψιμο.

Προσοχή στα sink marks που υπάρχουν στα κομμάτια που δείχνουν το εσωτερικό του υποστέγου των ελικοπτέρων και τα σημεία με τις λέμβους RHIB. Μπορεί να είναι μπελάς και να σας παιδέψουν αν δεν τα φτιάξετε στην αρχή ακόμα.

Για να κοπούν τα κομμάτια από τα πλαίσια θα μας φύγει η ψυχή.

Η λεπτομέρεια είναι άψογη και σχετικά βαθιά, με αποτέλεσμα να παρακαλάει το μοντέλο για weathering και πλυσίματα.

Μην φτιάξει κανείς την επιλογή για το HMS Dragon.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 30, 2013, 09:26:50 πμ »
Δημήτρη τι χρώμα λέει η airfix για βασικό; Αν λέει το 127 είναι σωστή.

To 127 λέει Νικόλα.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 30, 2013, 09:35:14 πμ »
Αμάν τώρα το ανακάλυψα αυτό το θέμα σου :!:
 :evil: :evil: :evil:
Έχεις ξεφύγει εντελώς...
 :mrgreen:

Tags: