Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εταιριών μοντέλων  (Αναγνώστηκε 879 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Αξιολόγηση εταιριών μοντέλων
« στις: Αυγούστου 21, 2011, 02:32:45 μμ »
Καλησπέρα,
Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί ξανά, δεν βρήκα κάτι...

Μήπως να κάναμε ένα μικρό γκάλοπ για τις εταιρίες που κατασκευάζουν μοντέλα όσο αναφορά την ποιότητα και διάφορες άλλες παραμέτρους;
Πχ, μια βαθμολόγηση από το 1 μέχρι το 10 για κάθε εταιρία για διάφορους τομείς, όπως ακρίβεια κλίμακας, εφαρμογή, ποιότητα πλαστικού, ποιότητα χαλκομανιών, τιμές κτλ
Ο καθένας από μας που έχει εμπειρία με τα κιτ διάφορων εταιριών θα μπορούσε να βοηθήσει για να βγάλουμε ένα κατάλογο που είναι καλύτερη η κάθε εταιρία και που χειρότερη.
Αυτή η βαθμολογία θα μπορούσε να είναι ο μέσος όρος των κιτ που έχει φτιάξει ο καθένας. Πχ, αν από 2 κιτ της ίδιας εταιρίας, σε κάποιο τομέα, στο ένα δίνουμε 3 και στο άλλο 8, η βαθμολογία του
θα πρέπει να είναι 5.5. Όσο περισσότερα καλά βαθμολογημένα κιτ έχει λοιπόν μια εταιρία τόσο καλύτερα.

Τι λέτε;  Μπορεί ν ψηφοφορία του φόρουμ να το καλύψει αυτό;  Δε νομίζω.

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: Αξιολόγηση εταιριών μοντέλων
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 21, 2011, 04:15:36 μμ »
Σε τι θα μας βοηθήσει αυτό δεν ξέρω...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 21, 2011, 05:37:54 μμ »
Ο καθένας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα όπως τον βολεύει.
ΠΧ.  Θέλω να αγοράσω ένα κιτ το οποίο το βγάζουν 3 εταιρίες.  Ανάλογα με την βαθμολογία της κάθε παραμέτρου θα με βοηθήσει να αποφασίσω πιο θα αγοράσω.
Αν η μία πχ είναι καλύτερη στην εφαρμογή, και η άλλη στις χαλκομανίες θα επιλέξω την μία ή την άλλη ανάλογα με το τι θέλω εγώ.
Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να υπάρχει κάπου μια βάση δεδομένων με βαθμολογία ανά κιτ... Χωρίς review. Απλά βαθμολογία σε βασικούς τομείς. Θα βοηθούσε πολύ τους υποψήφιους αγοραστές.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 21, 2011, 09:12:36 μμ »
Υπάρχει ψηφοφορία στην αρχική σελίδα
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 21, 2011, 09:34:52 μμ »
Ο καθένας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα όπως τον βολεύει.
ΠΧ.  Θέλω να αγοράσω ένα κιτ το οποίο το βγάζουν 3 εταιρίες.  Ανάλογα με την βαθμολογία της κάθε παραμέτρου θα με βοηθήσει να αποφασίσω πιο θα αγοράσω.
Αν η μία πχ είναι καλύτερη στην εφαρμογή, και η άλλη στις χαλκομανίες θα επιλέξω την μία ή την άλλη ανάλογα με το τι θέλω εγώ.
Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να υπάρχει κάπου μια βάση δεδομένων με βαθμολογία ανά κιτ... Χωρίς review. Απλά βαθμολογία σε βασικούς τομείς. Θα βοηθούσε πολύ τους υποψήφιους αγοραστές.

χρήσιμο και σωστο .. ετσι οπως το θέτεις.. αλλα δεν εχει να κάνει με την βαθμολόγηση των εταιρειών ... αλλά των συγκεκριμένων κιτ.
πχ η trumpter να βγαζει και το t-55 αλλα και το τ-62 .. η tamiya το ιδιο ... καμιά σχέση τα αντίστοιχα κιτ μεταξυ τους ... αν θες τ-55 πας tamiya... αν θες t-62 πας trumpeter... οτι score θα σου έβγαζε το σύστημα... σε μια περίπτωση θα έπεφτε εξω πανηγυρικά.

μια παρόμοια κουβέντα άνοιξα και στο scalemates.com πρόσφατα ... το οποιο ηδη χτίζει μια βάση δεδομένων με τα κιτ που κυκλοφορούν.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 21, 2011, 11:26:36 μμ »
Ναι, έχεις δίκιο σ' αυτό.
Γι' αυτό το τέλειο θα ήταν ανά κιτ.  Όπως υπάρχει το imdb ας πούμε.   Αν χτιστεί μια τέτοια βάση θα βοηθούσε πολύ και μπορεί να αύξανε και λίγο τον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιριών.  Αρκεί οι ψηφοφορίες κτλ να είναι πραγματικές και όχι "sponsored"... Όπως κάτι reviews αυτοκινήτων πχ... Καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Tags: