Αποστολέας Θέμα: Hawker Hurricane,Airfix 1 72.  (Αναγνώστηκε 920 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος trelomontelakias

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
Hawker Hurricane,Airfix 1 72.
« στις: Αυγούστου 23, 2011, 06:12:24 μμ »
Χτες ολοκληρωσα ενα Hawker Hurricane της Airfix στην 1 72.το μοντελο ειναι πολυ καλο τα κομματια εχουν καλη εφαρμογη και το kit σου δινει 2 τυπους αεροπλανων να φτιαξεις και με πολες παραλαγες οπλων.Εγω το κωλησα σχετικα καλα μια χαλκομανια μου αλοιωθηκε και η καλυπτρα δε μου βγηκε πολη ωραια αλλα τελος παντων ωριστε μερικες φοτο βριστε ελευθερα.(Το μοντελο μου ειναι το 3 που φτιαχνω).

(οποιος ξερει να μου πει πως θα βελτιωσω τις καλυπτρες)
Κατά φαντασίαν επιδέξιος!!!

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
Απ: Hawker Hurricane,Airfix 1 72.
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 23, 2011, 09:03:32 μμ »
Εχουμε τα ίδια γούστα, το είχα δεί σε έναν φίλο μου αυτό το κιτάκι...Όντως οι πολλές οπλικές επιλογές το έκαναν πολύ ελκυστικό :lol:. Δυστυχώς δεν μπορώ να ανοίξω τις εικόνες σου για να δώ αν υπάρχει πρόβλημα στην καλύπτρα και σε άλλα σημεία.
 ::arrowred::Τα προβλήματα στις καλύπτρες αντιμετωπίζονται σε ένα βαθμό προσέχοντας την κόλλησή τους, για την οποία καλύτερα να χρησιμοποιείς κόλλα για διαφανή. Βγάζει και η Ρέβελ και η Χάμπρολ, με την ρέβελ ελαφρώς προτιμώτερη κατα την γνώμη μου.
 ::arrowred::Τυχόν κενά ή σκαλοπατάκια στοκάρονται μιά χαρά με λευκό ακρυλικό στόκο για τοίχους, που καθαρίζεται εύκολα με νεράκι, και δεν θαμπώνει.
 ::arrowred::Το υλικό όμως που βοηθά πολύ την εμφάνιση μιας καλύπτρας, άν είναι λίγο θαμπή, είναι η παρκετίνη Long Shine. Μπορείς να απλώσεις σε οποιοδήποτε στάδιο με προσοχή, ένα στρωματάκι με πινελάκι, και θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα όταν στεγνώσει :wink:
 ::arrowred::Τώρα υπάρχουν κίτ που οι καλύπτρες τους είναι επιεικώς απαράδεκτες, και σε διαφάνεια και σε πάχος, και σε σχήμα...Προσπάθησε άν είναι δυνατό να τα αποφεύγεις....Μιλάω ώς παθών :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 24, 2011, 03:18:04 μμ »
Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου ::salut::.Ενταξει τη καλυπτρα την γυαλιζουμε την φτιαχνουμε την κολαμε ολα καλα ομως πως την βαφουμε?τα λεπτα αυτα σημεια που θελουν βαψιμο πως τα βαφουμε?Σε αυτο το kit εκανα μια προσπαθεια βαφης αλλα βγηκε χαλια μαυρα(ο καημενος ο πιλοτος ουτε τη μυτη του δε θα βλεπει :?)

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 24, 2011, 05:44:08 μμ »
Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου ::salut::.Ενταξει τη καλυπτρα την γυαλιζουμε την φτιαχνουμε την κολαμε ολα καλα ομως πως την βαφουμε?τα λεπτα αυτα σημεια που θελουν βαψιμο πως τα βαφουμε?Σε αυτο το kit εκανα μια προσπαθεια βαφης αλλα βγηκε χαλια μαυρα(ο καημενος ο πιλοτος ουτε τη μυτη του δε θα βλεπει :?)
Φίλε μου, την φάση αυτήν την πέρασα, και ήταν και παραμένει για μένα, ίσως το δυσκολότερο σημείο στην κατασκευή ενός μοντέλου. Η μόνη λύση είτε βάφεις με αερογράφο είτε με πινέλο, είναι το καλό μασκάρισμα με ταινία μασκαρίσματος. Εάν βάφεις με πινέλο, μην το "μπουχτίζεις" στο χρώμα όταν βάφεις το δύσκολο αυτό σημείο. Εάν δεν βάφτηκε αρκετά, καλύτερα να το βάψεις με υπομονή άλλο ένα χεράκι. Εάν παρ'όλο το καλό μασκάρισμα δείς να σου έχει λερωθεί λιγάκι το υπόλοιπο διαφανές, όταν πιά θα ξεμασκάρεις, κάνε το εξής:
Βουτάς τη μυτούλα μιάς οδοντογλυφίδας στο διαλυτικό, και με προσοχή τρίβεις το λάθος σάν να χρησιμοποιείς γομολάστιχα. Τυχόν θαμπάδα που θα μείνει στο σημείο εκείνο, την ξανατρίβεις με άλλη καθαρή μυτούλα και βουτηγμένη στο διαλυτικό, και στο τέλος την εξαφανίζεις με παρκετίνη Long Shine (Μπλέ καπάκι) :wink: 
....Αλλιώς, λές πως ο πιλότος είχε γρίπη, και φτερνιζόταν από μέσα, και γι' αυτό θάμπωσε η καλύπτρα... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 25, 2011, 02:58:46 μμ »
Eυχαριστω πολυ για την συμβουλη σου.Αυτα που εχω ανεβασει μεχρι στιγμης ειναι πολυ τσαπατσουλικα διοτι τ ειχα απο καιρο και εχουν υποστη το μαρτυριο του νευτιου και των συνεχων πνιγμων στη κολλα αλλα αυτα ανηκουν στο παρελθον γιατι τωρα εχω παρει ενα ολοκαινουργιο(ολος περιεργος)μονντελο το οποιο το φτιαχνω με πολυ υπομονη και προσοχη και παλι ευχαριστω και καλη συναιχεια και ας ελπισουμε οτι στο επομενο θα εχει αναρώσει ο πιλότος :D. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: