Αποστολέας Θέμα: ΜΟΥΛΑΡΙ!!! OPEL BLITZ ITALERI 1/35  (Αναγνώστηκε 1042 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
ΜΟΥΛΑΡΙ!!! OPEL BLITZ ITALERI 1/35
« στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 12:19:33 πμ »
Νομίζω ότι για το συγκεκριμένο δεν χρειάζονται λόγια. Χρησιμοποιήθηκε παντού από την αρχή ως το τέλος του πολέμου. Αποφασίζοντας να κάνω ένα ...break από τις ...ερπυστριες είπα να πιάσω το φορτηγάκι αυτό στο οποίο είχα κι ενα photoetch  της Eduard.  Να μην ταλαιπωρηθούμε λίγο παραπάνω?
Το κιτ είναι γνωστό με τα καλά του και τα κακά του ( ειδικά τα pin marks βασιλεύουν στην ...καρότσα). Η εφαρμογή του είναι συμπαθητική ( θα χρειαστεί λίγος στόκος, αλλά όχι κάτι τρελλό) στα sprue δεν υπήρχε αρίθμηση ( αλλά δεν είναι και Ντράγκον να βαρέσω μπιέλα) και έτσι ξεκίνησα.

Αφού τοποθετήθηκαν όλα τα φωτοχαραγμένα μικρά και μεγάλα ( κι εδώ η ποδιά της IPMS λειτούργησε ως αντίδοτο στο μοντελοβόρο πάτωμα :mrgreen:),  τοποθέτησα χαλκόσυρμα το οποίο πήρε τα ...μέτρα με οδηγό την κουκούλα που δίνει η εταιρία, ψεκασα με metal primer τα μεταλλικά μέρη και στην συνέχεια ψέκασα πρώτο χέρι με german grey της Air Vallejo. Το έχω ξαναγράψει και το επαναλαμβάνω. Το θεωρώ το πιό πιστό panzer grau που κυκλοφορεί και δεν χρειάζεται να προσφεύγουμε σε μίξεις χρωμάτων για το φτάσουμε...

Ψεκάσα και το κάθισμα με brown  της Humbrol(186)  όπως και τις σανίδες στην καρότσα οι οποίες θα τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης στην συνέχεια.

Η πορεία των εργασιών είναι μεχρί στιγμής αυτή

Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size.  Click to see the original size.

Σκεφτομαι να το κάνω επιχειρησιακό με στην Αφρική. Αν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα την βοήθεια του.Επαιξειμε διπλό χρώμα αυτό? Δηλαδή το γνωστό desert yellow και το khaki braun?

Αποψεις, κριτικές, βρισιές, σβουρνιές, επαινοι, αποθεώσεις, προσγειώσεις κλπ καλούδια δεκτά.

Salut

::salut::

type less model more

Αποσυνδεδεμένος PanzerAlex

• Scale 1/72
  • *
Απ: ΜΟΥΛΑΡΙ!!! OPEL BLITZ ITALERI 1/35
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 12:41:59 πμ »
Η απόχρωση που πέτυχες μου αρέσει. Το χρώμα της Vallejo το χρησιμοποιησες από το μπουκάλι ή το άνοιξες?

Ρ.Α.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 12:47:34 πμ »

Eλπιζω να σε καλυψα...Απανω του! :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 23, 2011, 12:49:53 πμ »
Οταν χρησιμοποιείς τα σκουρα χρώματα της   air vallejo απλά  ρίχνεις μέσα στο κυπελλάκι του αερογραφου και ψεκάζεις μπαμ. Χωρίς αραίωση κλπ. Στα ανοικτά της υπάρχει ένα θέμα. Για να "πιάσει" πρέπει να έχεις ασταρώσει πρώτα.

Spoiler (hover to show)

type less model more

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 06, 2012, 09:43:04 μμ »
Το συγκεκριμένο με βασάνισε αρκετά από την μία και από την άλλη χωρίς μεγάλη εμπειρία στα τροχοφόρα οχήματα έκανα κι εγώ τις πατάτιες μου. Σκοπός μου ήταν να παιξω με την τεχνικη της λακ και ουσιαστικά η  καρότσα ψεκάστηκε με ένα μείγμα από χρώματα vallejo  για να απεικονίζει το ξύλο, στην συνέχεια σφραγιστηκε με παρκετίνη, λακαριστηκε και ψεκάστηκε με το Afrika Braun( σμάλτο) από την Model Color.

Μόνο που το παραξήλωσα στις φθορές! Το γενικό αποτέλεσμα δείχνει μάλλον μέτριο, θα έλεγα. Οσο για το παρμπρίζ, έπρεπε να το κολλήσω πρώτα να το μασκάρω και μετά να το ψεκάσω με το υπόλοιπο τμήμα του φορτηγού. Η αντίθετη κινηση μου έφερε το παρόν αποτέλεσμα... :(

Παρόλα αυτά προσπάθησ να το σώσω όσο μπορούσα με φθορές και σκονίσματα, ενώ στην καρότσα φορτώθηκαν αξεουσάρ που θα χρησιμοποιούσε ένα  Pz IV. Bγήκαν επίσης τα μεταλλικα στηρίγματα για το ύφασμα  και τοποθετήθηκε το διπλωμένο προφιλ που δίνει η Ιταλέρι. Με plastic τube  έγιναν οι τρυπές υποδοχής  των στηριγμάτων.

Ομοίως με πλαστικό rod τοποθετήθηκε ένα ΜG 34 το οποίο χρησίμευε για κάποια αντιαεροπορική κάλυψη του φορτηγού. Το συγκεκριμένο αναπαριστά όχημα της 164 Ελαφράς Μεραρχίας στην Αφρική

Click to see the original size.    Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Αναμενεται να γίνει ένα νεο με το κιτ της Ταμίγια αυτή την φορά...

type less model more

Tags: