Αποστολέας Θέμα: Russian Tank Destroyer Su-85 (Tamiya)  (Αναγνώστηκε 1066 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marinos.a

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία
Russian Tank Destroyer Su-85 (Tamiya)
« στις: Φεβρουαρίου 22, 2013, 12:41:33 μμ »
ʼρχισα δουλειά σε αυτό το πολύ παλιό κιτ της Ταμιγια που μου προέκυψε από μια μια μαζική αγορά πριν 4-5 μήνες.

Δεν μπορώ να πω οτιδήποτε για την ποιότητα του μιας και όλα (σχεδόν) τα κομμάτια ταίριαξαν ικανοποιητικά.
Το μόνο του αρνητικό είναι ότι κατασκευάστηκε να έχει την δυνατότητα να μετατραπεί σε μηχανοκίνητο και έτσι έχει τις γνωστές  οπές και ένα τεράστιο άνοιγμα κάτω από τις φούστες του.
Με αρκετό στόκο και φύλλο πλαστικού ψιλό κατάφερα να κάνω κάτι παρόλο που το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ ικανοποιητικό. (Αρχάριος γαρ)

Τώρα είμαι στο σημείο όπου έχω χρωματίσει το σκάφος, έχω κάνει μερικά σημάδια χρήσης με γραφίτη, έχω περάσει βερνίκι gloss και τοποθέτησα τις χαλκομανίες.

Προγραμματίζω μέσα στο ΣΚ να το περάσω ένα άλλο χέρι βερνίκι να κλείσουν και οι χαλκομανίες και μετά γουος, φόρτωμα με αξεσουάρ, σκόνες chipping κτλ

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
Απ: Russian tank destroyer su-85 (Tamiya)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 22, 2013, 01:35:48 μμ »
Μια χαρά κατασκευαστικά, αλλά σου βγήκε πολύ σκούρο...
Ποιό πράσινο χρησιμοποίησες???

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 22, 2013, 02:45:56 μμ »
Tamiya XF-61 Dark Green  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 22, 2013, 03:29:19 μμ »
Το ιδιο επαθα και εγω φιλε μου με το πρασινο...θελει αρκετο κιτρινο για να ξανοιξει και να ερθει πιο κοντα στο ρωσικο πρασινο!
Δωσε μας και μερικες φωτο ακομα να δουμε καλυτερα τις φθορες που εκανες γιατι απο αυτες τις λιγες φενεται να εκανες καλη δουλεια! :wink:

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 25, 2013, 05:05:10 μμ »
οκ τις μέρες που μας πέρασαν κατάφερα να κλέψω λίγο χρόνο απο τα παιδια και το προχώρησα.

Έκανα wash pains grey και ένα αραιό διάλυμα σκουριάς. Το ψέκασα με ματ βερνίκι και ακολούθησε στεγνό πινέλο, chipping, scratching με μολύβι και ολοκλήρωσα με σκόνες weathering της Tamiya.

Απόψε έπεται συνέχεα

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 04, 2013, 10:00:10 πμ »
σιγά σιγά το προχωρώ και προσεγγίζουμε και το τέλος.

με ανησυχεί μήπως το παράκανα με τη σκόνη.

Κατι αλλο που δεν μου πολυαρεσει ειναι η αλυσίδα που παρόλο το χρώμα που την πέρασα ακόμα γυαλίζει. Υπάρχει καμια καλη μέθοδος να την βελτιώσω?

Όπως και να έχει προχώρησα και με την κατασκευή βάσης που ειναι πρώτη προσπάθεια με αυτο τον τρόπο

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 05, 2013, 08:45:40 πμ »
Η σκόνη φαίνεται υπερβολική, εκτός κι αν κάνεις το ίδιο και στη βάση για να τη δικαιολογεί.
Το έδαφος δηλ. πρέπει να ΄χει τις ίδιες αποχρώσεις. Εάν δεν την έχεις φιξάρει προσπάθησε
να σκουπίσεις την περισσότερη και  άσε την μέσα στις χαραμάδες. Την αλυσίδα βάφτη με
σμάλτο για να πιάσει καλύτερα το χρώμα. Το μολύβι το περνάμε στο τέλος, μετά τα βερνίκια
για πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Μέχρι πριν τη σκόνη πάντως μου άρεσε πάρα πολύ.  :wink:

Tags: