Αποστολέας Θέμα: Constracto  (Αναγνώστηκε 1960 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pasxalis1987

• Scale 1/144
  • *
Constracto
« στις: Αυγούστου 10, 2011, 02:57:34 μμ »
Παιδια γνωριζει κανεις την εταιρεια constracto???
Μερικες λεπτομεριες σχετικα με την ποιοτητα θα ηταν καλες...

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
Απ: Constracto
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 10, 2011, 03:08:28 μμ »
Η Εταιρεία λέγεται Constructo και είναι Ισπανική.
Για ποιότητα δεν γνωρίζω μιας και δεν έχω φτιάξει ποτέ πλοίο αυτής της εταιρείας.
Μπορείς όμως να διαπιστώσεις μόνος σου την ποιότητα εάν μένεις Αθήνα και κάνοντας μια βόλτα σε μοντελιστικά καταστήματα όλο και κάποιο θα την έχει.
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 10, 2011, 03:15:40 μμ »
Κυπρο μενω και στα λιγοστα καταστηματα μοντελισμου που υπαρχουν δεν πουλανε ξυλινα πλοια...
Οποταν απο εξω τα φερνουνε/με

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 10, 2011, 05:16:41 μμ »
 Φίλε Pasxalis1987  καλησπέρα και από μένα εγώ έχω κάνει ένα πλοίο της Constructo και είχα μείνει ευχαριστημένος δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα ούτε ελείψεις στα παρελκόμενα ,αν θέλεις να ρίξεις μια ματιά για το πλοίο που σου λέω κοίτα σε αυτή τη σελίδα το θέμα "Grimsby the English Frigate"   ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 09:57:41 πμ »
Αποκτησα το Victory 1/96 η 1/94 της εν λογω εταιρειας.
.....το κιτ παρεχει αρκετα εξτρα αλλα απουσιαζει ο χαλκος.
Το κιτ το πηρα 300 ΕΥΡΩ (ηταν 500 και του ειχε μεινει αρκετο καιρο στην βιτρινα), θεωρωντας οτι ειναι ευκαιρια μιας και στο διαδυκτιο το πουλαν περιπου 500.
σημειωση οτι ειναι το πρωτο ξυλινο καραβι με το οποιο θελω/προγραμματιζω να ξεκινησω, με την απαιτουμενω υπομονη/προσοχη.

Ξεκινησα με το Βισμαρκ της Hachette αλλα μου βγηκε λαθος στην πορεια.
Τι εννοω, π.χ εφτανα μεχρι το 4ο τευχος, ολα καλα, με το 5ο τευχος, επρεπε να αφαιρεσω κομματια που ηταν ηδη εφαρμοσμενα απο τα προιγουμενα τευχη, για να εφαρμοστουν αυτα του 5ου τευχους.
Κανοντας αυτη την διαδικασια το παρατησα, ελπιζω να μην ειναι το ιδιο και με το Victory!!!! (η και γενικα με τα ξυλινα πλοια)

Αποσυνδεδεμένος NIKOS D.

• Scale 1/144
  • *
  • Θα παραδεχομουν τα λαθη μου ,αν ειχα κανει...
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 12:11:31 μμ »
Επειδη εχω φτιαξει αρκετα ξυλινα νομιζω οτι επεσες κατευθειαν στα βαθεια .Ξεκινα με κατι πιο απλο.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 12:21:49 μμ »
Επειδη εχω φτιαξει αρκετα ξυλινα νομιζω οτι επεσες κατευθειαν στα βαθεια .Ξεκινα με κατι πιο απλο.

Το ξερω οτι ειναι παρα πολυ δυσκολο κομματι και ομολογω οτι φοβηθηκα μολις το ειδα!
Προσωπικα δεν μου αρεσει να ξεκιναω απο πολυ ευκολα κομματια γιατι θα ηθελα να μαθω σε μεγαλο βαθμο. θα προσπαθησω να το τελειωσω, με την βοηθεια καποιου γνωστου μου απο Λευκωσια (Κυπρο μενω) και σιγα σιγα πιστευω κατι θα βγει. Για πρωτο καραβι και τετοιας δυσκολιας οποσδωποτε θα εχει τρομερα λαθη κτλ, αλλα αν δεν τα κανω, να δω τι πηγε στραβα δεν νομιζω να μαθω.
Ενταξει αποψη μου ειναι, μπορεις να το πεις και πισμα (φημιζομαι για την ξεροκεφαλια μου  ::glossa::) αλλα θα το προσπαιησω αυτο πρωτα.
Δεν θα τελειωσει γρηγορα, λογω ελλειψης χορου και χρονου και εμπειριας σαφως.
Αλλα, θα το προσπαθησω  :)

Ευχαριστω για την συμβουλη!!!!! :D

Αποσυνδεδεμένος NIKOS D.

• Scale 1/144
  • *
  • Θα παραδεχομουν τα λαθη μου ,αν ειχα κανει...
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 12:30:37 μμ »
 Το ζητημα ειναι να μην το εγκαταλειψεις λογω ογκου δουλειας και απογοητευτικων αποτελεσματων.Καλο κουραγιο. 

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 02:43:22 μμ »
Το ζητημα ειναι να μην το εγκαταλειψεις λογω ογκου δουλειας και απογοητευτικων αποτελεσματων.Καλο κουραγιο. 

Δεν υπαρχει τετοιο ζητημα  8)
Δοξα το θεο, διαθετω γαιδουρισια υπομονη.  ::glossa::

Σιγα σιγα θα τελειωσει που θα παει. Ασε που μολις ειδε η γυναικα μου το κουτι κατενθουσιαστηκε οτι θα αποκτησουμε και καινουργιο ''επιπλο''  :?

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2011, 01:58:40 πμ »
Παράθεση
Κανοντας αυτη την διαδικασια το παρατησα, ελπιζω να μην ειναι το ιδιο και με το Victory!!!! (η και γενικα με τα ξυλινα πλοια)
Καλησπέρα φίλε pasxalis1987 καλή αρχή ,αν και δύσκολη με το Victory , δεν θα είναι έτσι γιατί τώρα έχεις το σύνολο των απαιτούμενων υλικών και όχι μόνο τμήμα τους , αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες κατασκευής , να δεις εδώ η αλλού την κατασκευή του βήμα - βήμα και όλα θα πάνε καλά , αφού αποφάσισες να μάθεις κολύμπι βουτώντας στα βαθειά , όπως λέει και NKOS D καλό κουράγιο , θα σου πω μόνο ένα παλιό κανόνα "δέκα μέτρα και μία κόβε" και επίσης μη κολάς τίποτα αν δεν είσαι σίγουρος και αν δεν έχει καλή εφαρμογή .
  Πάντως και εγώ θα συμφωνήσω με την σκέψη του NIKOS D , μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσεις με κάτι πιο εύκολο για να μην απογοητευτής και χάσει το ...άθλημα ένα φίλο . Ότι και να αποφασίσεις καλή συνέχεια . ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2011, 01:33:35 μμ »
Θέλω να εκφράσω και γω την άποψή μου και δεν θέλω σε καμιά  περίπτωση να με παρεξηγήσεις ή να το πάρεις αλλιώς.
Επειδή από ότι κατάλαβα δεν έχεις προσπαθήσει να φτιάξεις άλλο ξύλινο νομίζω ότι πήγες αμέσως στα βαθιά νερά διαλέγοντας ένα πλοίο με δύσκολο βαθμό κατασκευής (μπορώ να πω τον δυσκολότερο), χωρίς καν να έχεις προσπαθήσει τουλάχιστον να πετσώσεις κάποιο πλοίο πριν από αυτό. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η γάστρα του πλοίου είναι ίσως το σημαντικότερο σημείο στην όλη κατασκευή και η όλη εργασία που θα κάνεις εκεί θα πρέπει να είναι καλή προκειμένου το μοντέλο σου να είναι όμορφο και να μην απογοητευτείς από το ίσως όχι καλό αποτέλεσμα.
Υπάρχουν και θα το διαπιστώσεις και εσύ στην πορεία της κατασκευής πολλά κρυφά σημεία τα οποία πολλές φορές οι εταιρείες δεν αναλύουν, κάνοντας έτσι ακόμα δυσκολότερη την κατασκευή για έναν που κάνει μόλις τα πρώτα του βήματα σε αυτό το χώρο.
Νομίζω ακόμα ότι όσο και να διαβάσει κανείς εάν αυτό δεν το έχει κάνει και στην πράξη τότε το αποτέλεσμα κατά την γνώμη μου δεν θα είναι το ζητούμενο. Πρέπει λοιπόν να έχουμε και την απαιτούμενη εμπειρία για να προχωρήσουμε. Αυτή η εμπειρία προέρχεται δυστυχώς από το πόσο έχεις δουλέψει πάνω στα καράβια. Γι' αυτό η γνώμη μου είναι ότι προχωράμε με βήματα σταθερά. Δηλαδή φτιάχνουμε πρώτα ένα εύκολο, μετά ένα πιο δύσκολο και προχωράμε με αυτά τα βήματα, ώσπου να αποκτήσουμε την απαιτούμενη εμπειρία.
Ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια και αυτό που βλέπω από την δική μου πλευρά είναι το ότι εάν δεν ξεκινούσα στα πρώτα μου βήματα με εύκολα πλοία, δεν θα μπορούσα να φτιάξω έτσι όπως έπρεπε να φτιάξω ένα καράβι αίγλης όπως το Victory.
Θα ήθελα χωρίς να σε απογοητεύσω, άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, να σου προτείνω να φτιάξεις ένα εύκολο (όσο και εάν δεν σου αρέσει) και μετά να πας στα βαθιά νερά. Προσωπικά έχω το Victory εδώ και 5 χρόνια στο κουτί του και δεν έχω τολμήσει ακόμη να το φτιάξω και είναι ένα από τα καράβια που μου αρέσει πάρα πολύ.
Δεν ξέρω ίσως με αυτά τα πολλά έγινα λίγο κουραστικός, αλλά δεν μπορούσα έπρεπε να τα γράψω και να τα διαβάσεις, εκφράζοντας και πάλι την δική μου προσωπική άποψη έχοντας σαν παράδειγμα εμένα τον ίδιο.
Βασίλης   
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2011, 07:07:57 μμ »
 Βασιλη εκτιμω αφανταστα το ενδιαφερων σου, και προς θεου δεν εισαι κουραστικος!
Αναμφιβολα οι δουλειες σου ειναι απο τις καλυτερες, βλεπωντας και διαβαζοντας τα threads και πραγματικα η αποψη σου ειναι περα για περα σεβαστη, και πραγματικα σε ευχαριστω που συμβουλευεις καποιον ο οποιος θελει να ξεκινησει κατευθειαν με κατι παρα μα παρα πολυ δυσκολο.
Απλα για να μην παρεξιγηθω και εγω και να με περασετε για θραση, θα ηθελα να επισημανω οτι εχω καποιο γνωστο στην πολη της Λευκωσιας, ο οποιος ασχολειτε παρα μα παρα πολλα χρονια με τα καραβια, και εφτασε σε σημειο να κανει σκρατσιες(!).
Ειμαι διαθετημενος, οπως και εκεινος, να κατσω να δουλεψω στο καραβι, με παντα την καθοδηγηση του και τις δικες σας οποσδηποτε πολυτιμες συμβουλες απο τα παιδια του φορουμ, και βημα βημα να τελειωσει, ανεξαρτητος αποτελεσματος.
Το θεμα ειναι να δω τα (πολλα) λαθη μου, και την επομενη φορα πιυ θα το ξαναπαρω το καραβι (γιατι σαν ανθρωπος εχω πολλες εμμονες, να φανταστεις το sherman το εφτιαξα 5 φορες μεχρι να μαθω να μοντελαρω!) θα προσπαθησω να το κανω καλυτερο.

Πραγματικα εκτιμω αφανταστα το ενδιαφερον σας!!!
Οταν αρχισουν οι εργασιες σιγα σιγα, θα σας ποσταρω φωτογραφιες!!!!

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2011, 05:22:50 μμ »
Πασχάλη σε καλωσορίζω κι εγώ στην παρέα. Λοιπόν θα σου πω κι εγώ την πρώτη μου εμπειρία από μοντέλο σε περιοδικό. Οταν είδα την διαφήμηση, χωρις να έχω φτιάξει ποτέ ξύλινο καράβι ενθουσιάστηκα. Ημουν τότε ταγμένος στον πλαστικομοντελισμό, χωρίς βέβαια να τον υποβιβάζω, γιατί και εκεί βρίσκεις πολλα όμορφα πράγματα. Ξεκίνησα λοιπόν να πέρνω τα εβδομαδιαία περιοδικά. Στην πορεία ανακάλυψα πως υπήρχαν κάποια μεινεκτήματα. Το πρώτο ήταν το κόστος, πού ήταν πενταπλάσιο από να επερνα το καράβι σε κιτ. Μετά έπρεπε να πέρνω οπωσδήποτε τα τεύχη έστω και αν ήμουν διακοπές. Περίμενα μιά βδομάδα ολόκληρη γιά να πάρω πέντε (5) ταβλίτσες. Και το βασικό όπως είπες έπρεπε να τελειώσουν τα τεύχη γιά να αρχίσω την κατασκευή, γιατί είχα τα κανόνια και δεν είχα ακόμα όλους τους νομείς.
Γιά το θέμα αν πρέπει να αρχίσεις με αυτό, συμφωνώ με τον Βασίλη, αλλά αφού εσυ το επέλεξες, δεν πειράζει. Εδω είμαστε κι εμείς να βοηθήσουμε. Περιμένουμε φωτό

Tags: