Αποστολέας Θέμα: Sd.kfz. 251/17D neu art with MG 151/20 Drilling (1/35)  (Αναγνώστηκε 8781 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Karl-Heinz

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
Sd.kfz. 251/17D neu art with MG 151/20 Drilling (1/35)
« στις: Αυγούστου 03, 2011, 07:41:57 μμ »
Αλλη μια μετατροπη (field conversion) του 251 ηταν αυτη οπου οι Γερμανοι, αφαιρεσαν το flak απο το 251/17D neu art και
τοποθετησαν το drilling.
Χρησιμοποιησα το μπροστινο μερος και το σασι απο το 251/D της Tamiya, ερπυστριες και το drilling απο την Dragon, σιτες
και δαπεδο Aber, φυλλο πλαστικου και πηχακια evergreen.
Τα σχεδια της Leadwarrior απο το 251/17D με βοηθησαν πολυ ετσι ωστε να εχω τις σωστες διαστασεις της μετατροπης.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Sdkfz 251/17D neu art with MG 151/20 Drilling (1/35)
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 03, 2011, 07:46:31 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά, φίλε Δάνη

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 03, 2011, 11:52:20 μμ »
Μανο σ'ευχαριστω πολυ,  ::salut::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 04, 2011, 12:06:03 πμ »
Εξαιρετικη κατασκευη και βαψιμο.Πρωτοτυπο θεμα.
Συγχαρητηρια
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 04, 2011, 07:17:01 πμ »
Φιλαράκι τι θα γίνει  :?:. Θα προλάβουμε και μεις να παρουσιάσουμε  κανένα σπάνιο όχημα  :?:. ʼλλη φορά φωτογραφίες με παράξενα οχήματα από μένα  ::eusa_naughty::.
Να' σαι καλά βρε Δάνη για να μας παρουσιάζεις τέτοιες εξαιρετικές κατασκευές, που θέλουν υπομονή και μεράκι  ::salut:: ::salut::
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 04, 2011, 11:15:14 πμ »
Πολυ ωραιο!
Μια και εχω μια φωτο απο αυτο που εχει τα οπλα  μπροστα, μηπως εχεις φωτο με τα οπλα  πισω? Γιατι απο οτι βλεπω μαλλον η θεση του χειριστη ' βρισκει ' στο κουτι πισω. [ Η ετσι μου φαινεται  ::dontknow:: ]

Υ.Γ αν και ο Τσαπανος ολο και κατι θαχει  :mrgreen:
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 04, 2011, 11:49:56 πμ »
Βρωμόχερο (το): Κοιτάξτε το παραπάνω μοντέλο να δείτε τι σημαίνει!

Φίλε μου συγχαρητήρια!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 04, 2011, 03:35:21 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια!
  :arrow:  Δημητρη, πραγματι ο Τσαπανος εχει φωτογραφια :mrgreen:!Τωρα ομως δεν ξερω αν θα μου την δωσει :cry:
 :arrow: Γιωργο το Τ34 με τα τσιμεντα επανω του το εχεις? Εχω φωτογραφια :D

Αποσυνδεδεμένος DaNiS

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 04, 2011, 06:42:15 μμ »
Τέλειο τέλειο τέλειο!!! Πολύ μου αρέσει να βλέπω την διχρωμία κιτ + σκρατσ!!
Πολύ όμορφο αποτέλεσμα μπράβο  ::salut:: ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 07, 2011, 09:16:55 πμ »
Ναι, αλλα το θεμα ειναι απο εσυ ειδες και τα εβαλες εκει. Ο Γιωργος παντως εχει αυτην που του εδωσα εγω την παραπανω.

Περα απο αυτο, καλοπροαιρετα παντα, μια και βλεπω οτι εχεις μερακι με τις μετασκευες θα ελεγα οτι κακως βασιστηκες σε σχεδια μιας εταιριας. Ειπα πολυ ωραιο, αλλα εννοουσα το θεμα.
Τα πλαστικα ειναι εκτος διαστασεων λογο παχους και σχηματος στα πλαινα, και τα κομματια στο μπροστινο μερος δεν ειναι σωστα. Και αν βαλεις στις βασεις απο τα πλαινα γιατι αυτα επεφταν που λειπουν και αρκετα αλλα, θα ελεγα οτι ειναι κατι στο περιπου.
Περι οπλων, το κανονικο 251/21 ειχε τα οπλα μπροστα και λογικα γιατι ειναι θεμα βαρους και ισορροπιας κατα την βολη ενεκα κραδασμων. Αλλοι κραδασμοι απο 3 των 15cm και αλλοι απο ενα των 20 cm. που ειχε το κανονικο. Και στην φωτο το ιδιο ειναι μια και ειναι το ιδιο σασι απο D Θα ηταν πολυ περιεργο να ειναι πισω.

Η γνωμη μου ειναι, οτι μια και καποιος κανει κατι δυσκολο θα πρεπει να ποσταρει και μια φωτο απο το αληθινο για να μπορει να κρινει ο καθενας, κατα ποσο η κατασκευη πλησιαζει τον στοχο  ιστορικα και κατασκευαστικα.
Οποτε λυπαμαι αλλα  θα διαφωνησω με τους προλαλησαντες σε καθαρα μοντελιστικο επιπεδο.
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 07, 2011, 04:59:20 μμ »
Λοιπον,για να ξεκαθαρισουμε ορισμενα πραγματα....
παντα "καλοπροαιρετα"...
Οριστε η φωτογραφια που θελεις, με το drilling πισω και τις κανες γυρισμενες πισω και δεξια.

Το 251D, δεν ειχε κανενα προβλημα με το βαρος του drilling καθως γνωριζουμε οτι  το συγκεκριμενο οπλο μπηκε και
σε ελαφρυτερα οχηματα οπως
Maultier

Tετρατροχα trailer, ακομα και διτροχα!

Το να αμφισβητεις μια καταξιωμενη εταιρεια οπως ειναι η LEADWARRIOR ειδικευμενη στις μετατροπες ειναι δικαιωμα σου,
δεν θα μπω στην διαδικασια να λογομαχω μαζι σου, αλλωστε εδω ειναι show room γι'αυτο και διαλεξα αυτον τον χωρο
για να παρουσιασω καποιες κατασκευες μου.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 07, 2011, 08:40:45 μμ »
 Καλα, συγνωμη, δεν καταλαβα οτι δεν μπορεις να υπολογησεις σωστα απο μια φωτο. Στην περιπτωση σου, η βαση ειναι επανω απο τον τριτο τροχο απο το τελος. Οπως και στην φωτο που σου ποσταρα.Στο μοντελο σου ειναι επανω απο τον τελευταιο.......[ Ε δε θα μας κανεις το ασπρο μαυρο επειδη κανουμε κριτικη.]
  Λογομαχια? εσυ το αναφερεις αυτο. Το να δεχεσαι κριτικη δεν ειναι κατα την γνωμη μου κακο και σε καμμια περιπτωση αυτο που αναφερεις. Το να σου λεει καποιος να ποσταρεις μια φωτο για να υπαρχει μετρο συνκρισης ειναι το πρεπον κατ εμε αν μη τι αλλο για να μαθαινουν ολοι.

Αλλα αν θεωρεις οτι εδω παρουσιαζουν μονο μοντελα και πεφτουν μονο παλαμακια τοτε εγω κανω λαθος.

Παντως θα σου συνηστουσα να διαβαζεις καλυτερα μια και η προσπαθεια σου περι βαρους ειναι λανθασμενη. Μιλησα για κραδασμους που ειναι μια κρισημη παραμετρος για την ακριβεια βολης που ειναι παντα το ζητουμενο και ειδικα στα Α/Α
Ο κατασκευαστης που εβαλε στο 251/21 τα οπλα μπροστα ηξερε τι εκανε.
Τα τραιηλερ, δεν καινε βενζινη και ειναι πολυ φτηνα.....
 Η εταιρια ξερει τι κανει. Εσυ δεν καταφερες να αποδοσεις σωστα τις διαστασεις στο  οχημα μια και αλλο ειναι να κανεις κατι απο το 0 και αλλο να παρεις το ετοιμο κιτ μετατροπης. [ Το οπλο ηταν της DRAGON ]

Υ.Γ Βελτιωσε και τις ενωσεις σου γιατι αν ηταν ετσι στο πραγματικο... κατι σε Γκραν Κανιον θα ηταν. Και ειχε και γαζι στην ενωση. Δεν πιανοταν με το σαλιο. Θαπρεπε να δεις αυτον που τοκανε στο σιτ της εταιριας  :wink:
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 07, 2011, 09:31:11 μμ »
Ωραια,
Ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του... :wink:
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 07, 2011, 09:54:42 μμ »
Ωραια,
Ας βγαλει ο καθενας τα συμπερασματα του... :wink:
 ::salut::

φίλε έχω την εντύπωση ότι ο Jagdpanther έχει δίκιο στις παρατηρήσεις τόσο ως προς τη θέση της βάσης που φαίνεται άλλωστε και στη δική σου φωτό (εκτός και αν ξεγελάει τόσο πολύ η προοπτική ::dontknow:: ), όσο και προς το πάχος του φύλλου πλαστικού που χρησιμοποίησες.

Το μοντέλο σου γενικά είναι αρκετά ωραίο, δεν είναι κακό να γίνεται κριτική και να επισημαίνονται κάποια σημεία, τώρα αν υπάρχει κάτι άλλο που "παίζει" έκει στη Θεσαλλονίκη ουδόλως ενδιαφέρει τους υπόλοιπους...

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 09, 2011, 05:17:26 μμ »
Φυσικα και δεν ειναι κακο να γινεται αρνητικη κριτικη, απλα ειναι το υφος, ο τροπος που λεμε κατι...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 09, 2011, 06:02:40 μμ »
Φυσικα και δεν ειναι κακο να γινεται αρνητικη κριτικη, απλα ειναι το υφος, ο τροπος που λεμε κατι...
Κοίτα, σιγά σιγά θα καταλάβεις πως υπάρχουν μέλη τα οποία έχουν τρομερές γνώσεις αλλά από συναισθηματική νοημοσύνη είναι 3-4 χρονών. Θεωρούν πως είναι θεοί, φυσικά ουκ έσσονται θεοί έταιροι πλην αυτών και είναι ανίκανα να κάνουν κριτική χωρίς να περνάνε ταυτόχρονα στην άμεση επίθεση. Επίσης άπαντες οι υπόλοιποι οι οποίοι δεν έχουν το δικό τους, υψηλότατο ομολογουμένως, επίπεδο γνώσεων επί του υπό κρίση μοντέλου, θεωρούνται αυτομάτως ανεγκέφαλοι. Δεν είναι τίποτα, θα τους συνηθίσεις. Είναι όμως κρίμα γιατί πιστεύω πως έχουν πολλά να προσφέρουν αλλά η έλλειψη στοιχειωδών κανόνων καλής συμπεριφοράς χαλάει την όλη συνταγή.

Φίλε Jagdpanther χαίρομαι που επανεμφανίστηκες, πάντα με το ίδιο στυλ. Τα έχουμε ξαναπεί, μην επαναλαμβάνομαι, είμαι σε διακοπές και αυτή τη φορά δε θα σου βάλω ερώτηση, θα ευχηθώ απλά καλό καλοκαίρι!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 09, 2011, 07:00:14 μμ »
Spoiler (hover to show)
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 09, 2011, 08:00:19 μμ »
Κι εγω φιλε μου που ξαναασχολεισε μαζι μου αν και σε διακοπες  :mrgreen:
Φανταζομαι οτι αν δεν εισουν θαγραφες και πιο πολλα.....Ας ειναι.
Μπα, έχω αρχίσει αι βαριέμαι...

...και σε περιμενω με γεματες μπαταριες και με τον πυχη ψηλοτερα στο τι εστι βρομοχερο. Οχι τιποτα αλλο αλλα συζητωντας με αρκετα παιδια απο δω σε βρισκουν λιγο ντεφορμε.
Μα αυτό είναι το πρόβλημά σου αγαπητέ! ΔΕΝ έχω τις γνώσεις για να κρίνω τα επιμέρους, σαν εικόνα το μοντέλο μου αρέσει και έχει ένα βάψιμο που εγώ δεν το βγάζω ούτε στον ύπνο μου, αυτό το λέω βρωμόχερο. Εσύ αντί να κάτσεις να εξηγήσεις γιατί πιστεύεις πως ιστορικά-μηχανολογικά-οτιδήποτε άλλο δε στέκει το μοντέλο, αρχίζεις τις ειρωνίες. Αν τα έγραφες αλλιώς ΚΑΙ θα βοηθούσες ΚΑΙ δεν θα ενοχλούσες. Αλλωστε σε ΟΛΑ τα post που σου έχω απαντήσει έχει προηγηθεί παρεξήγηση με άλλους, δε μπορεί να φταίω μόνο εγώ και να τα βλέπα μόνο εγώ στραβά τα πράγματα... Οσο για τα αρκετά παιδιά από εκεί που με βρίσκουν ντεφορμε, τι να γίνει, θα ξαναπροσπαθήσω. Τους χαιρετισμούς μου!

Μηπως να δεις οτι δεν εισαι ο κριτης οσων γραφουν που ετσι θελουν να  οπως γραφουν  στο φορουμ? Οχι τιποτα αλλο αλλα εχεις και υποχρεωσεις με την επερχομενη εκθεση και κριμα να σπαταλας τον χρονο σου με μενα. [ Με τιμα βεβαια.... αλλα η I.P.M.S προηγειται  :wink: ]
Μα δεν είμαι κριτής κανενός, δεν έβαλα εγώ τους κανόνες του forum. Απλά σου δίνω λίγο από το δικό σου φάρμακο το οποίο όπως φαίνεται δε σου αρέσει. Αφού λοιπόν η ειρωνία σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα, γιατί τη χρησιμοποιείς πάντα στην πρώτη γραμμή; Οσο για την IPMS μην ανησυχείς, όλα έτοιμα είναι.

Ασε να κανουν το εργο  του κριτη φορουμ αλλοι
Μα και να σε αφήσω να το κάνεις, πάλι αρπάζεσαι με όλο τον κόσμο. ΔΕΝ είναι εγώ το πρόβλημά αλλά η συμπεριφορά σου.

και ριξτο στις βουτιες. Η ζωη ειναι μικρη
Ουάου! Σα σκηνή από το Νονό. Απειλή; Τι να λέμε, θα βάλεις την οικογένεια να με σκοτώσει; Εντάξει, κάντο, αν νομίζεις πως έτσι θα κερδίσεις το δικαίωμα να κρίνεις αγενώς τους πάντες εδώ μέσα, μαζύ σου.

Μαντάρα το κάναμε το θέμα του ανθρώπου... :oops:

Αποσυνδεδεμένος ΑρηςΚ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 09, 2011, 10:07:30 μμ »
Μία μικρή παρατήρηση (και ελπίζω να μην εκληφθεί ως εξυπνακισμός): σύμφωνα με τον Jentz, το συγκεκριμένο όχημα ανήκε στην "οικογένεια" των Skdfz. 11 και όχι των 251. Ο πλήρης τίτλος ήταν μια τυπική γερμανική περικοκλάδα του στυλ Flak auf selbstfahrlafette Sdkfz 11 (gepanzert) ή κάπως έτσι.
φιλικά,
Αρης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 10, 2011, 12:08:13 πμ »
Spoiler (hover to show)

Φιλε Αρη στην φωτο που ποσταρησα η λεζαντα αναφερει κατι σχετικα. Αλλα  καλυτερα να μην λεμε πολλα γιατι αν αρχισουμε να λεμε για μαρκες θα παμε μακρια.
 Παρεπιπτοντως, το οχημα της φωτο απο τον κατασκευαστη που ποσταρε για να αποδειξει την αποψη του  δεν ειναι η εκδοση  που εφτιαξε. Για το τυπικο του θεματος.

Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 10, 2011, 10:08:01 πμ »
Επειδή είμαι ένας από τους προλαλήσαντες, έχω να πω τα εξής, γίνεται φασαρία για ένα θέμα, που αναφερόταν πριν μερικά χρόνια σε περιοδικά-βιβλία σαν πρωτότυπο και έκτοτε έχουν βρεθεί φωτογραφίες που όχι μόνο πρωτότυπο δεν ήταν αλλά κατασκευάστηκε και σε σασί C και βασικά σε D καί όχι μόνο για Flak 38 αλλά έβαλαν και Drilling, έσερναν Pak, ακόμα χρησιμοποιήθηκε και σαν απλό μεταφορικό. Ο Δάνης νομίζω ότι από την αρχή δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο όχημα, προφανώς είχε υπ΄όψι του, όπως και πολλοί από μας, παρουσίαση αντίστοιχου θέματος σε γνωστό site, βασισμένο στην ίδια φωτογραφία που ποστάρισε και απεφάσισε να κάνει παρόμοια κατασκευή, αν δεν έβαλε Δημήτρη την καινούργια θήκη πυρομαχικών (αν αυτό εννοείς), μπορούσες να του κοστολογούσες παράλειψη ή λάθος, σε τέτοιες όμως  μετατροπές δεν νομίζω να ήταν σε όλα οι ίδιες και  επειδή οι περισσότεροι γίναμε μετα Χριστόν Προφήτες, ψάχνοντας στο internet, ποστάρω profil που έγινε με βάση την φωτογραφία της Βουδαπέστης του 1945

ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 10, 2011, 11:22:41 πμ »
Ο Βασίλης (GRmodeler), νομίζω ότι τα είπε όλα!!!!!!

Έχουμε λοιπόν ένα μοντέλο ωραία βαμμένο, καλά κατασκευασμένο (παρά τις όποιες αστοχίες του), το οποίο όμως (όπως κρίνω εγώ από τις φωτό που δημοσιεύθηκαν) είναι βασισμένο σε ΛΑΘΟΣ πληροφορίες ή και σχέδια. Τίποτα από όλα αυτά δεν συνιστά έγκλημα και όσοι σκρατσάρουν σίγουρα την έχουν πατήσει με αυτόν τον τρόπο  (εγώ πρώτος και καλύτερος). Αντίθετα είναι τουλάχιστον ΜΗ παραγωγικό, να μην παραδεχόμαστε τις όποιες αστοχίες μας και να προσπαθούμε να πείσουμε όλο τον κόσμο ότι το άσπρο είναι μαύρο και η μέρα είναι νύχτα.

ΙΜΗΟ η παρέμβαση του Jagdpanther ήταν άκρως παραγωγική με την έννοια ότι αν ο Δάνης (ή οποισδήποτε άλλος) αποφασίσει να το (ξανα)φτιάξει, δεν θα κάνει τα ίδια λάθη. Όσο για το τελευταίο προφίλ, κάτι δεν μου πάει καλά με την ισορροπία του όλου συστήματος. Συμπεραίνω (αυθαίρετα το ομολογώ :oops:), ότι μάλλον δεν είναι σωστό, αλλά αποτέλεσμα εικασιών, πιθανώς λόγω έλλειψης πληροφοριών

ΔΚ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 11, 2011, 12:37:22 πμ »
Φιλε Γιωργο [ απο τα παλια καλα χρονια τοτε που στελναμε λεφτα σε ταχυδρομικο φακελο στου Χανατς και λεγαμε πωπω ποσο παει η λιρα...]

Κατ αρχας, εσυ ειδικα εισαι οπαδος της φωτο και οχι του προφιλ .Οπως και εγω. Περαν τουτου καθαρα στο ιστορικο-κατασκευαστικο κομματι, η φωτο του κατασκευαστη που ειναι με το αρχικο οχημα παραγωγης και απλα αφαιρεθηκε το 20αρι και μπηκαν τα 15αρια, δεν εχει σχεση με το προφιλ που ποσταρεις. Εκτος εαν επιμενεις και εσυ οτι στην φωτο απεικονιζεται η βαση των οπλων  να ειναι τοποθετημενη στον τελευταιο τροχο και οχι στον τριτο απο το τελος. Εκει σηκωνω τα χερια.
  Και το εξτρα κουτι πυρομαχικων που απεικονιζεται στο προφιλ που ποσταρησες μας λεει οτι μαλλον θα ηταν εξαιρετικα δυσκολο αν οχι αδυνατον για τον χειριστη να χωρεσει αναμεσα στα χειριστηρια του οπλου και στο κουτι.Δεν εχει οπως λεγαμε στον στρατο καποτε, ευκαμψια πυρος.
Και μια και μιλαμε για προφιλ, στην φωτο τα πλευρικα κομματια θωρακισης ειναι στην ιδια ευθεια με τα μπροστινα φτερα. Στο προφιλ κατεβαινουν λιγο κατω. Να κανω περαιτερω αναλυση ? Μαλλον περιττη....την κανει ο καθενας.
Α! το μονο σωστο που παρατηρω σε σχεση με το αληθινο οχημα  ειναι οτι εχει στρογγυλεμενη γωνια στο πανω μερος της πλευρικης θωρακισης. [ κατι που ο κατασκευαστης δεν εκανε στο μοντελο του ]

Απλα θελω να μου πεις μια και αναφερεσαι σε μετατροπες. Το οχημα αυτο που ειναι το αντικειμενο του ποστ,  εβγαινε απο το εργοστασιο ετσι οπως απεικονιζεται στην φωτο που ποσταρησα. Δεν ηταν μετατροπη του πεδιου μαχης. Αρα δεν μπορω να καταλαβω, στο που αναφερεσαι οτι ολες οι μετατροπες δεν ειναι ιδιες. Απλα εβγαινε σε δυο εκδοσεις που διεφεραν στο μπροστινο-πλαινο μερος του οδηγου-συνοδηγου, και στην εκδοση του 251, C η D. Και φυσικα η αρχικη απαιτηση ηταν να φερει  οπλο των 20mm. Αργοτερα μπηκαν τα 15αρια. Παντα για Α/Α χρηση.
Εκτος και αν εννοεις οτι ολα τα χερια δεν εχουν την ιδια ικανοτητα να κανουν μετατροπες. Εκει συμφωνω και επαυξανω.

Καλη η προσπαθεια σου, αλλα κατα την αποψη μου το προφιλ ειναι λαθος. Καμμια φωτο θα εδινε περισσοτερες πληροφοριες. Και για μετα Χριστον προφητες, ξερεις και ξερω οτι εχουμε '' χωσει '' για βιβλια πολλααα λεφτα.Πολυ πριν υπαρξει ιντερνετ. Το κακο ειναι οτι ακομα παιρνουμε βιβλια....

Φιλικα  Δημητρης

Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 11, 2011, 11:32:04 πμ »
Φίλε Δημήτρη και βέβαια το προφίλ όσο καλό και αν είναι δεν αντικαθιστά ακόμα και μια κακή φωτογραφία, όμως  στην φωτογραφία που ποστάρισε ο Δάνης βασίστηκε καταξιομένος (νομίζω) μοντελιστής και έκανε την παρακάτω κατασκευή

η οποία παρουσιάστηκε σε γνωστότατο μοντελιστικό Φόρουμ, πήρε νομίζω μέρος σε διεθνείς εκθέσεις και έγινε και περιοδικό και το προφίλ που ποστάρισα βάση αυτής της φωτογραφίας έγινε, μπορεί η κατασκευή να έχει λάθη και παραλήψεις αλλά να μην ξεχνάμε, πως ίσως τότε να υπήρχαν ελάχιστες φωτογραφίες του αντίστοιχου οχήματος και φυσικά λάθη και παραλήψεις στην κατασκευή δεν απέφυγε και ο Δάνης, όλα όμως έχουν ένα κοινό, η βάση στήριξης του όπλου είναι πίσω.
Φυσικά Δμήτρη σε μετατροπές field conversion δεν κάναν σε όλα τα ίδια, που κατάλαβες ότι αναφέρθηκα σε μετατροπή εργοστασιακών μερών, εννοούσα την αλλαγή οπλισμού, την θέση τοποθέτησής του και επίσης τα διάφορα παρελκόμενα (στην φωτογραφία που ποστάρισες ξήλωσαν το καπάκι των πυρομαχικών και έβαλαν  χύμα τα πυρομαχικά του drilling), γιατί σε όλα έπρεπε να είναι μπροστά η βάση στήριξης του όπλου και στο αρχικό περίπου πίσω στηρίζονταν το flak(το κέντρο βάρους του), για ισορροπία, μα στο multiair που ποστάρισε ο Δάνης το drilling τοποθετήθηκε στη θέση του αντίστοιχου εκτοξευτή, εντελώς  ΠΙΣΩ, δεν έκανα καμία προσπάθεια, άλλοι δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν.
Στην ερώτηση που έκανες
Κατ αρχας, εσυ ειδικα εισαι οπαδος της φωτο και οχι του προφιλ .Οπως και εγω. Περαν τουτου καθαρα στο ιστορικο-κατασκευαστικο κομματι, η φωτο του κατασκευαστη που ειναι με το αρχικο οχημα παραγωγης και απλα αφαιρεθηκε το 20αρι και μπηκαν τα 15αρια, δεν εχει σχεση με το προφιλ που ποσταρεις. Εκτος εαν επιμενεις και εσυ οτι στην φωτο απεικονιζεται η βαση των οπλων  να ειναι τοποθετημενη στον τελευταιο τροχο και οχι στον τριτο απο το τελος. Εκει σηκωνω τα χερια.

σου απαντώ, δανείστηκα και ποστάρω μια φωτογραφία, απ' αυτές που δεν ανέβασε ο Δάνης

αν νομίζεις  ότι σε αυτή την φωτογραφία, η βάση των όπλων είναι τοποθετημένη πάνω απο τον τελευταίο τροχό και όχι πάνω από τον τρίτο από το τέλος και εγώ τότε σηκώνω τα χέρια. Δημήτρη, αν είναι να χαλάνε φιλίες χρόνων για τα τανκσάκια, κρατιέμαι για να μη πώ τίποτα βαρύ για τον μοντελισμό που κάνουμε, φιλικά Γιώργος.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 11, 2011, 07:12:10 μμ »
Spoiler (hover to show)

Tags: