Αποστολέας Θέμα: Airbus A320 Lufthansa - Ex Condor (Revell 1/144)  (Αναγνώστηκε 10771 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Airbus A320 Lufthansa - Ex Condor (Revell 1/144)
« στις: Αυγούστου 01, 2011, 11:02:23 μμ »
Καλησπέρααααα...
Μετά την Χαβανέζα (η οποία περιμένει να βρωμιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον) και μιας και το 744 είναι στην ντουλάπα ξανά για να μάθει να με παιδεύει...
Σειρά έχει το παλιό Α320 της Revell στην 1/144 το οποίο θα βαφτεί στα χρώματα της Condor (όπως τα δίνει η Revell) που "φόραγε" το 1999 πριν αγοραστεί και αυτή από την Thomas Cook...
ʼσπρο αεροπλάνο με πορτοκαλί ουρά, κοιλιά και κινητήρες... Προσωπικά μου άρεσε το livery αυτό.
Μια-δυο αναμνηστικές φωτογραφίες από την αρχή (αν δεν είχαμε ψηφιακές σιγά μην βγάζαμε και αναμνηστικές!)...
Click to see the original size. Click to see the original size.

Και άρχισαν οι εργασίες.  Καταρχάς έπρεπε να αφαιρεθούν οι επιπλέον μηχανισμοί των flaps που δεν ξέρω τι σκεφτόταν η Revell όταν τους έβαζε.  Δεν θυμάμαι κανένα Airbus 320 να τα έχει αυτά.
Click to see the original size.
Φυσικά, και επειδή βαριόμουν να τρίβω με τις ώρες, πήρα το κοπίδι και... Click to see the original size. έγινε η ζημιά...
Δεν πειράζει.  Την έχω ήδη διορθώσει με στόκο και δεν φαίνεται τίποτα.
Σειρά έχουν οι κινητήρες που θα φτιαχτούν και θα μπουν στην άκρη για την τελική συναρμολόγηση.

Στην άτρακτο σκοπεύω να καλύψω τα παράθυρα εσωτερικά με φύλο πλαστικού και εξωτερικά με Micro Clear ενώ από πάνω θα μπουν χαλκομανίες των παραθύρων, μια ευγενική χορηγία του Config2 (Θενκς!)

Αυτό το μοντέλο ελπίζω να το κάνω αρκετά καλό για να το δείξω στην έκθεση... Για να δούμε.
Η συνέχεια σε λίγες μέρες.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος 336sqn_Hawk

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Hράκλειο-Κρήτη
    • 336 (Hellenic) virtual sqn
Απ: Airbus A320 Condor 1999 colours (Revell 1/144)
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 02, 2011, 01:50:43 πμ »
Γιώργο καλή επιτυχία και καλή αρχή.
Κώστας

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 02, 2011, 06:06:45 μμ »
δεν ξέρω τι σκεφτόταν η Revell όταν τους έβαζε. 

Να μας εκπαιδεύει σε κόψιμο-στοκάρισμα-τρίψιμο-χάραξη...
Πραγματικά, μετά από 7 Airbus δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.

Έγινα καλύτερος όμως ε;; :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Καλή συνέχεια Γιώργη.

Spoiler (hover to show)

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 03, 2011, 10:51:28 μμ »
Σας ευχαριστώ για τις ευχές.

Μια μικρή μόνο πρόοδος σήμερα.
Επισκευάστηκαν οι πτέρυγες εκεί που σφαγιάστηκαν...
και έκλεισαν τα παράθυρα στην άτρακτο εσωτερικά από λεπτό φύλο πλαστικού.
Εξωτερικά σκεφτόμουν να τα γεμίσω με Micro Clear αλλά δεν στεγνώνει αρκετά σκληρό ώστε να μπορεί να τριφτεί.  Και επειδή τα παράθυρα των χαλκομανιών είναι μικρότερα από αυτά που έχει η Revell, θα πρέπει να έχει αντοχή το κλείσιμο.
Οπότε σκέφτομαι ή στόκο ή άσπρη κόλλα.  ʼλλες Ιδέες;

Τώρα... Ετοιμαζόμουν να βάψω τις εισαγωγές των κινητήρων όμως το Light Grey που λέει η Revell (371) μου φαίνεται πολύ ανοιχτό.  Απ' ότι θυμάμαι και όπως φαίνεται σε μερικές φωτογραφίες είναι πιο σκούρο, ενώ έχει και μια μεταλλική χροιά...
Προσανατολίζομαι μάλλον προς το 308 της Gunze (FS 36375) ίσως με 1-2 σταγόνες ασημί μέσα...
Ξέρει κανείς το ακριβές χρώμα;  Λέμε τώρα...

Καλό βράδυ σε όλους.
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 08, 2011, 07:22:57 μμ »
Μικρή πρόοδος το ΣΚ καθώς μπήκε σφήνα και ένα 737 για κατασκευή ενώ περιμένουν στην ουρά άλλα 3 πολιτικά.
Μιας και θα βαφόντουσαν οι κινητήρες, βάφτηκαν με παρέα... 4 CFM όλοι μαζί...

Για τις εισαγωγές των κινητήρων, το χρώμα που λέει η Revell, σε όλα σχεδόν τα πολιτικά της αεροπλάνα, είναι το Light Grey (371).
Είναι όμως κατά τη γνώμη μου εντελώς λανθασμένο καθώς το υλικό των εισαγωγών είναι συνθετικό και μπλεδίζει/πρασινίζει λίγο, ενώ είναι σίγουρα πιο σκούρο.
Αυτό που μου πήγαινε καλύτερα στο μάτι από φωτογραφίες και χρησιμοποίησα τελικά είναι το RLM76 Light Blue, που είναι ένα μπλε/γκρι που μοιάζει αρκετά.

Παρατηρείτε κάτι;... Ναι, ναι... Αυτά τα υπέροχα ejection marks!  Σχεδόν 10γρ CA έπεσε εκεί και δεν λένε να καλυφθούν.  ʼντε πάλι τρίψιμο...

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 09, 2011, 02:42:58 μμ »
Γιώργη προτείνω:
Στοκάρισμα - τρίψιμο τα κυκλάκια να εξαφανιστούν.
Κόλλημα - Βάψιμο τις εξαγωγές.
Κόλλημα του κινητήρα, κάλυψη των βαμμένων, στοκάρισμα και τρίψιμο στις εσωτερικές γραμμές (τύλιξε ντουκόχαρτο σε οδοντογλυφίδα, στερέωσέ το με ταινία για το εργαλείο τριψίματος)
Βάψε το εσωτερικό του κινητήρα με αερογράφο.
Κόψε (πολλές) λεπτές και μακριές (όσο χρειάζεται) λωρίδες ταινία και μασκάρισε (προσεκτικά) το εσωτερικό εκτός του fan κολλώντας τις λωρίδες παράλληλα με τον κινητήρα στο εσωτερικό, εκεί που έχεις ήδη βάψει. (θα καταφέρεις την πιο καλή επαφή με την άκρη του fan έτσι)
Βάψε το fan.

Λίγο πολύπλοκο αλλά το αποτέλεσμα πολύ πιο αληθοφανές.

Γνώμη μου, όσο καλή δουλειά και αν κάνεις μέσα, αν το εσωτερικό έχει τη γραμμή της ένωσης, έχεις χάσει το πιο σημαντικό κομμάτι  :wink:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 09, 2011, 02:50:18 μμ »
Ή όπως έκανε κάποιος που διάβασα στο Internet, βάψιμο σε χαρτί χαλκομανίας, κόψιμο και χαλκομανία εσωτερικά γύρω γύρω!...
Έχω ήδη βάψει έτσι μια λωρίδα και θα το δοκιμάσω.  Αν δουλέψει θα γλιτώσω το τρίψιμο εσωτερικά. Με τις δακτυλάρες μου δεν λέει...
Το αποτέλεσμα στο 737 που είχε φτιάξει φαινόταν καλό. Θα δείξει η νεκροψία...

Πάντως το 320/319 τα έχει κάνει χάλια η Revell από πλευράς συναρμολόγησης... Να πρέπει να κολλήσεις πρώτα τον ριναίο πριν κλείσει η άτρακτος;!... Είναι σίγουρο ότι θα σπάσει!  Σκέφτομαι μήπως φάω λίγο τα πλαϊνά από την μπροστά μπάρα για να το βάλω μετά. Αλλά...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 14, 2011, 06:09:25 μμ »
Τριήμερο (Yeaaahhhh!) και αφού κάναμε εξάσκηση (και άσκηση) βάφοντας το σαλόνι, είπα να προχωρήσω και λίγο τα αεροπλανάκια μου.
Στοκαρίστηκαν λοιπόν για 3η φορά με λευκό στόκο Squadron τα παράθυρα στο 320 (και στο 737).  Τα 2 προηγούμενα χέρια στόκου ήταν με ακρυλικό στόκο
Duro Stick. Απλά έβαλα από πάνω και κανονικό στόκο για να μπορέσω να τρίψω με βρεγμένο ντουκόχαρτο καθώς με το νερό μου χάλαγε τον ακρυλικό.

Μετά από το κατάλληλο τρίψιμο το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Κατόπιν έγινε έλεγχος της ένωσης της ατράκτου οπότε να μπορώ να στοκάρω και να τρίψω τα βασικά πριν κολληθούν τα φτερά και με εμποδίζουν.
Χρησιμοποίησα μια τεχνική που την έχω αναφέρει εδώ : http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,18602.0.html
Ευκαιρία λοιπόν να δείξω και φωτογραφίες.
Καταρχάς περνάμε τις ενώσεις με τον ασημί μαρκαδόρο.  Αμέσως θα παρατηρήσουμε τη διαφορά εκεί που έχει γίνει σωστή ένωση/κόλληση και εκεί που θέλει ακόμα δουλειά.
Το πλεονέκτημα του ασημί χρώματος είναι ακριβώς αυτό. Ότι φαίνονται αμέσως οι διαφορές.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Ας δούμε και τα παράθυρα αν είναι καλά κρυμμένα πλέον... Ο μαρκαδόρος που χρησιμοποίησα στηρίζει την ουρά για την φωτογράφιση.

Αφού εντοπίσουμε τις περιοχές που θέλουν βελτίωση, καθαρίζουμε τον μαρκαδόρο με διαλυτικό για σμάλτα ή νέφτι ή White Spirit περνώντας απαλά το μοντέλο με ένα βαμβάκι νοτισμένο ή ένα PonPon.
Το Color Mix της Revell τον εξαϋλώνει!!!
Παρατηρούμε ότι εκεί που θέλει στόκο έχει παραμείνει ο μαρκαδόρος. Γι' αυτό ανέφερα το απαλά...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Και η άτρακτος όπως είναι τώρα μετά το υπόλοιπο τρίψιμο. Η διαδικασία με τον μαρκαδόρο θα επαναληφθεί μέχρι να είναι όλα αποδεκτά...

Αυτά προς το παρόν...
Η συνέχεια αύριο.

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 15, 2011, 10:37:42 πμ »
Πολύ ωραία παρουσίαστη της τεχνικής σου.Σε ευχαριστούμε και πάλι. ::salut::
Το μόνο που φοβάμε είναι αν το χρώμα που μένει στα κενά έχει κάποια περίεργη αντίδραση με το στόκο.
Η βάζουμε κυανοκριλίκη (Logo) για τα κενά;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 15, 2011, 10:46:00 πμ »
Δεν έχω παρατηρήσει καμιά αντίδραση μεταξύ του στόκου και του ελάχιστου που έμεινε από τον μαρκαδόρο.
Αν πάλι το "φοβάσαι" μπορείς να καθάρισεις καλύτερα με μια μπατονέτα τα σημεία εκείνα.
Υπάρχουν και μαρκαδόροι μεταλλικού χρώματος αλλά ακρυλικοί.  Είναι θέμα επιλογής.  Απλά ο καθαρισμός μετά γίνεται με το ανάλογο καθαριστικό.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 15, 2011, 11:01:46 πμ »
Τρέχω για μαρκαδοράκια και δοκιμές! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 15, 2011, 12:31:06 μμ »
Ερ. Τι συμβαίνει όταν πιέζεις ένα πλαστικό κομμάτι να έχει καλύτερη εφαρμογή από αυτή που σχεδίασε ο κατασκευαστής;  :evil:
Απ. Σπάει !  ::glossa::

Έτσι λοιπόν στην προσπάθεια καλύτερης εφαρμογής έκανα τη μακακία και πίεσα λίιιγο παραπάνω και... πάει το δεξί φτερό...
Το κόλλησα και φάσκιωσα βέβαια Click to see the original size. αλλά για να δούμε.

Μπορεί να βοήθησε ότι είναι και πολλών χρονών το κιτ...
Δεν πτοούμε...  Προχωράω στην επόμενη φάση τάχιστα!

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 15, 2011, 01:09:14 μμ »
Παράθεση
Δεν έχω παρατηρήσει καμιά αντίδραση μεταξύ του στόκου και του ελάχιστου που έμεινε από τον μαρκαδόρο.
Αν πάλι το "φοβάσαι" μπορείς να καθάρισεις καλύτερα με μια μπατονέτα τα σημεία εκείνα.
Υπάρχουν και μαρκαδόροι μεταλλικού χρώματος αλλά ακρυλικοί.  Είναι θέμα επιλογής.  Απλά ο καθαρισμός μετά γίνεται με το ανάλογο καθαριστικό.

Σωστα θα το δοκιμασω  και μάλλον με ακρυλικό για να καθαρίζω με άζαξ μετά ::salut:: :o

Ουπς περαστικά! καλό ειναι να βάζουμε στηριξη πλαστικου εσωτερικα της καπύλης των φτερών.Tην έχω πατήσει και εγώ με το 1ο stealth.Ετσι το 2ο το έκανα ενυσχιμένο  :)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 15, 2011, 11:14:09 μμ »
Σωστα θα το δοκιμασω  και μάλλον με ακρυλικό για να καθαρίζω με άζαξ μετά ::salut:: :o

Θα έλεγα, οποιοδήποτε μαρκαδόρο θελήσεις να χρησιμοποιήσεις να τον δοκιμάσεις πρώτα σε ένα φύλο πλαστικού ή σε ένα κομμάτι sprue του κιτ να δεις ότι όντως βγαίνει εύκολα με Ajax.
Μπορεί να χρειαστεί να τον καθαρίσεις με ισοπροπιυλική αλκοόλη.  Αν δεν καθαρίζει πάντως, ακόμα και ακρυλικός θα εξαφανιστεί με το διαλυτικό της Revell...

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 15, 2011, 11:19:53 μμ »
Μια χαρά κόλλησε ευτυχώς το φτερό και χρειάστηκε λίγο μόνο στόκο στην κάτω ένωση. Είναι εμφανές και το σκαλοπάτι που κάνει η ένωση του κάτω μέρος του φτερού με την υπόλοιπη άτρακτο... Εδώ είναι που θέλει ΤΟ τρίψιμο... Αλλά, είπαμε.. Παλιό καλούπι.

Και καθώς το στόκος στέγνωνε, συναρμολογήθηκαν και οι κινητήρες στους οποίους θα ακολουθήσω την διαδικασία που προτείνει ο Μανώλης.  Ευτυχώς οι εισαγωγές στο 320 είναι αρκετά μεγάλες και χωράει μολύβι με κολλημένο ντουκόχαρτο για το τρίψιμο.

Συνεχίζεται...

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 16, 2011, 03:26:25 μμ »
Δεν είχα σκεφτεί το μολύβι και είναι καλή λύση. Πρόσεξε μην τραυματίσεις τα baldes  ::glossa::

Από την άλλη όσο καταλαβαίνω το στόκο στα cockpit windshield (δεν έρχεται ΠΟΤΕ σωστά),  δεν καταλαβαίνω το στοκάρισμα στα τζάμια της καμπίνας. Δεν θέλεις την μικρή εσοχή που κάνουν οι χαλκομανίες; Εμένα μου αρέσει  :oops:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 16, 2011, 04:05:49 μμ »
Το μολυβάκι πάντα με γόμα πίσω οπότε και έχει ένα είδος "stop" και δεν παθαίνει τίποτα το fan...
Τα παράθυρα τις καμπίνας έπρεπε να τα κλείσω γιατί οι χαλκομανίες που έχω έχουν μικρότερα παράθυρα (πιο σωστά από αυτά που δίνει η Revell) και προσωπικά είμαι στην αντίθετη όχθη.  Δεν μου αρέσει το "βύθισμα".  Μου φαίνεται αντι-ρεαλιστικό.  Ξέρεις... περί ορέξεως...
Στο 738 δε, τα παράθυρα είναι 1-2mm πιο κάτω απ' ότι θα έπρεπε, οπότε επιβαλλόταν ακόμα πιο πολύ.
Πάντως και η οδοντογλυφίδα με διπλής όψης ταινία και κόλλημα το ντουκόχαρτο κάνει μια χαρά δουλειά.  Thanks for the tip!...

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 16, 2011, 05:20:04 μμ »
Thanks for the tip!...

Παρακαλώ! Κλεμμένο είναι... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

-=Manwlo=-

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 20, 2011, 06:48:42 μμ »
Σήμερα τελειώσαν και τα τριψίματα και έπεσε και το πρώτο χέρι αστάρι (χωρίς φώτο)...
ʼντε... κοντεύει...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 23, 2011, 11:36:34 μμ »
Περάστηκε και το βασικό χρώμα της ατράκτου, άσπρο φυσικά.
Τα δύο πρώτα χέρια γίνανε με το ακρυλικό Aqua Color της Revell (#5 Matt White).

Μετά από κάθε χέρι και αφού στέγνωσε το χρώμα, όλη η άτρακτος τρίφτηκε με ένα Pom Pon (ρωτήστε τη γυναίκα σας) για να φύγει η αγριάδα του ματ και να γυαλίσει λίγο.

Όταν στέγνωσαν καλά, ψεκάστηκε άλλο ένα χέρι άσπρο, αυτή τη φορά το γυαλιστερό H1 της Gunze.

Ίσως χρειάζεται άλλο ένα... Αλλά μου τελείωσαν τα ακρυλικά, όποτε θα πέσει σμάλτο Revell αν χρειαστεί.  Αύριο με καινούργιο φως θα δω.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Airbus A320 Condor που έγινε Lufthansa (Revell 1/144)
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 25, 2011, 11:35:59 μμ »
Τελικά το πέρασα ακόμα ένα χέρι με καλά αραιωμένο Gloss White 04 της Revell.
Αλλά... υπάρχει πρόβλημα.
Οι χαλκομανίες της Condor δεν ταιριάζουν με τα παράθυρα που θα μπουν...
Δύο λύσεις υπάρχουν.  Ή κόβονται τα παράθυρα και περνιούνται ένα ένα (ναι, καλά...) ή βάφεται άλλη εταιρία.
Και αυτό θα γίνει.  Θα βαφτεί στα χρώματα της Lufthansa μιας και έχω παλιές χαλκομανίες από 727 που ταιριάζουν. με τα επιπλέον decals από την κανονική καρτέλα του κιτ.

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Απ: Απ: Airbus A320 Condor που έγινε Lufthansa (Revell 1/144)
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 26, 2011, 02:06:59 μμ »
Τα Model Master μου μέσα...
Επειδή μου τελείωσαν όλα τα γυαλιστερά άσπρα ψέκασα τα φτερά με το ακρυλικό γυαλιστερό (?) άσπρο της Model Master.
Όλα φαινόντουσαν ωραία και καλά μέχρι που στο δεξί φτερό φάνηκε σαν orange peel... Ξανά!
Το πέρασα απαλά με 1000αρι ντουκόχαρτο και μετά με 2500 και έφυγε η αγριάδα ενώ το άσπρο δεν έχει χαλάσει.  Αν το κοιτάξω στο φως όμως φαίνεται αλλού
πιο γυαλιστερό και αλλού πιο σατινέ ή ματ.
Θα φτιάξει λέτε με το γυαλιστερό βερνίκι ή θα πρέπει να του περάσω κι' άλλο χέρι άσπρο;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 26, 2011, 04:06:11 μμ »
Θα φτιάξει λέτε με το γυαλιστερό βερνίκι ή θα πρέπει να του περάσω κι' άλλο χέρι άσπρο;
Πιστεύω πως 99% θα φιάξει με το βερνίκι. Και για να μην έχεις αγωνία, πέρνα το τώρα ένα βερνίκι να δεις τι γίνετε και μετά βάζεις τα σήματα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Airbus A320 Condor που έγινε Lufthansa (Revell 1/144)
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 26, 2011, 04:42:06 μμ »
Καλο παντως ειναι να μην περνας διαφορετικες μαρκες χρωματων την μια πανω απο την αλλη. Βρες ενα χρωμα να σε βολευει και με λιγη υπομονη θα γινει η δουλεια.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 26, 2011, 11:34:46 μμ »
Έχεις δίκιο.
Απλά αυτά είχα διαθέσιμα οπότε και τα χρησιμοποίησα.
Τελικά μετά το τρίψιμο πέρασα άλλο ένα απαλό χέρι με άσπρο ματ ακρυλικό της Revell και ήρθε μια χαρά.

Γενικά με τα χρώματα ακόμα ψάχνομαι.  Ωραία και φτηνά τα enamel, με παλούκι τον καθαρισμό.  Ακριβά τα ακρυλικά με εύκολο καθαρισμό.
Τα Model Master με απογοήτευσαν.  Ούτε με Ajax δεν καθαρίζουν.
Τα Gunze είναι καλά σχετικά αλλά ακριβά.  Τα ακρυλικά της Revell φαίνονται πολύ καλά αλλά λίγο δυσεύρετα.
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα τα ακρυλικά της Humbrol και τα Xtracrylic...
Που θα πάει. Θα το βρω το κόλπο.

Tags: