Τριήμερο (Yeaaahhhh!) και αφού κάναμε εξάσκηση (και άσκηση) βάφοντας το σαλόνι, είπα να προχωρήσω και λίγο τα αεροπλανάκια μου.
Στοκαρίστηκαν λοιπόν για 3η φορά με λευκό στόκο Squadron τα παράθυρα στο 320 (και στο 737). Τα 2 προηγούμενα χέρια στόκου ήταν με ακρυλικό στόκο
Duro Stick. Απλά έβαλα από πάνω και κανονικό στόκο για να μπορέσω να τρίψω με βρεγμένο ντουκόχαρτο καθώς με το νερό μου χάλαγε τον ακρυλικό.

Μετά από το κατάλληλο τρίψιμο το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό.

Κατόπιν έγινε έλεγχος της ένωσης της ατράκτου οπότε να μπορώ να στοκάρω και να τρίψω τα βασικά πριν κολληθούν τα φτερά και με εμποδίζουν.
Χρησιμοποίησα μια τεχνική που την έχω αναφέρει εδώ :
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,18602.0.htmlΕυκαιρία λοιπόν να δείξω και φωτογραφίες.
Καταρχάς περνάμε τις ενώσεις με τον ασημί μαρκαδόρο. Αμέσως θα παρατηρήσουμε τη διαφορά εκεί που έχει γίνει σωστή ένωση/κόλληση και εκεί που θέλει ακόμα δουλειά.
Το πλεονέκτημα του ασημί χρώματος είναι ακριβώς αυτό. Ότι φαίνονται αμέσως οι διαφορές.

Ας δούμε και τα παράθυρα αν είναι καλά κρυμμένα πλέον... Ο μαρκαδόρος που χρησιμοποίησα στηρίζει την ουρά για την φωτογράφιση.

Αφού εντοπίσουμε τις περιοχές που θέλουν βελτίωση, καθαρίζουμε τον μαρκαδόρο με διαλυτικό για σμάλτα ή νέφτι ή White Spirit περνώντας απαλά το μοντέλο με ένα βαμβάκι νοτισμένο ή ένα PonPon.
Το Color Mix της Revell τον εξαϋλώνει!!!
Παρατηρούμε ότι εκεί που θέλει στόκο έχει παραμείνει ο μαρκαδόρος. Γι' αυτό ανέφερα το απαλά...

Και η άτρακτος όπως είναι τώρα μετά το υπόλοιπο τρίψιμο. Η διαδικασία με τον μαρκαδόρο θα επαναληφθεί μέχρι να είναι όλα αποδεκτά...

Αυτά προς το παρόν...
Η συνέχεια αύριο.
Γιώργος