Αποστολέας Θέμα: Πολωνέζικο Αρμα 7TP - Γίνεται Ελληνικό τού 1940 ?  (Αναγνώστηκε 1543 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nnikolaou

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Πολωνέζικο Αρμα 7TP - Γίνεται Ελληνικό τού 1940 ?
« στις: Οκτωβρίου 29, 2006, 01:34:04 μμ »
Το άρμα που βλέπετε είναι σε φάση κατασκευής - έιναι το Πολωνικό 7ΤΡ της MAQUETTE στην 1/35 με δίδυμους πύργους (ο άλλος κτασκευάζεται)που φέρουν πολυβόλα Browning. Aπό όσα ξέρω οι Πολωνόι βασίστηκαν στο Βρεταννικό Vickers αλλά δεν ξέρω έαν είχαν μεγάλες διαφορές. Τό έχω ψεκάσει με στόκο Gunge 500 πού δίνει ωραία κοκκώδη υφή στην επιφάνεια χωρίς να πειράζει καθόλου τά πολύ μικρά μπουλόνια πού έχι τό άρμα. Οι ερπύστριες είναι Friulmodel γιατί τού κίτ δεν δουλεύονται με τίποτα (σκληρές και δεν κλείνουν - άχρηστες τελείως). Η παραλλαγή πού προτείνεται έιναι πολύ όμορφη - τρίχρωμη sand + dark green + dark brown με μαύρες λωρίδες να διαχωρίζουν τα χρώματα.
Αυτό σκεφτόμουν να τελειώσω μέχρι πού είδα την περασμένη Πέμπτη το τελευταίο τεύχος της Στρατιωτικής  Ιστορίας όπου υπάρχει μία φωτογραφία με τα 4 μόλις τεθωρακισμένα πού έιχε ο ΕΣ παραμονές του Β ΠΠ. Στο βάθος της φωτογραφίας φαίνονται 2 Vickers - το ένα με ένα πύργο και κανόνι, το άλλο με δίδυμους πύργους και πιθανόν τα ίδια πολυβόλα.
Εάν γίνεται (?) θα το βάψω Ελληνικο του 1940. Ξέρει κανείς από χρώματα - σήματα εκείνης της περιόδου ? Φωτογραφίες άλλες (εάν υπάρχουν) πού μπορώ να βρώ ?
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Ν. Νικολάου

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
Απ: Πολωνέζικο Αρμα 7TP - Γίνεται Ελληνικό τού 1940 ?
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 30, 2006, 08:38:25 μμ »
Συγγνώμη συναδέλφη αλλά είναι πολύ δύσκολη η μετατροπή.
Πάρε το αντίστοιχο μοντέλο της Mirage στην 1/72 που έχει το αντίστοιχο Vickers.

Αλλά από χρώματα... Πριν από 2 χρόνια που το είχα ψάξει για να κάνω το ίδιο στο παραπάνω μοντέλο της Mirage δεν είχα βγάλεια άκρη...
Σήματα είχαν ελάχιστα. Σε μία δύο φωτογραφίες έχω δει μόνο τακτικά...

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 24, 2011, 06:44:29 μμ »
Το χρώμα είναι κατά την γνώμη μου Ματ Μπρόνζ Γκρήν όλο το άρμα. Νομίζω πως είναι το 75 της Humbrol ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALCHEMIST

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • STRENGTH AND HONOUR
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 01, 2011, 05:55:20 μμ »
Καλησπέρα παιδιά και συμπαθάτε με για την ενόχληση αλλά μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε άν ο ΕΣ είχε το 40 το VICKERS E MK B με μονό πύργο με το πυροβόλο των 47mm; Όσο για τα χρώματα να υποθέσω πως άν το είχαμε θα ήταν μονόχρωμο πράσινο;

Αποσυνδεδεμένος Ελιξ-ιριος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3ο σύννεφο δυτικά...
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 01, 2011, 07:05:51 μμ »
Εκείνο που γνωρίζω να πώ είναι πως υπήρχε ένα όχημα αυτού του τύπου. (Vickers E MK B).Όμως πέρα από κάποιες φωτογραφίες σε παρελάσεις (Μάρτιος 1940) και γυμνάσια πρίν τον πόλεμο, δεν έχω δει κάτι άλλο. Επίσης δεν γνωρίζω κάτι για επιχειρησιακή δράση αυτών στον πόλεμο. Κάποιοι λένε πως λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών, μάλλον είχαν αχρηστευτεί -αυτό και το ΜΚ Β- πρίν ξεκινήσει ο πόλεμος. ʼλλοι πάλι, πώς πιθανότατα εντάχθηκαν στην δύναμη της 19ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, μαζύ με κάποια ελαφρά τεθωρακισμένα που παραχώρησαν οι ʼγγλοι και τα ιταλικά λάφυρα CV-33. Οι φωτογραφίες που έχω δεί, το δείχνουν μονόχρωμο, μάλλον σκούρο πράσινο. Εγώ χρησιμοποίησα το 75 της Humbrol. Το άρμα με τον μονό πύργο δεν φαίνεται να φέρει κανένα τακτικό σήμα, πλήν ενός ανοιχτοχρώμου τετραγώνου άγνωστης σημασίας στην μπροστινή πλευρά του πήγματος, αριστερά της θυρίδος του οδηγού.

Αποσυνδεδεμένος αρματιστης

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 07, 2011, 02:29:07 πμ »
αν θες για σηματα αγορασε απο τη σειρα "μεγαλες μαχες" της στρατιωτικης ιστοριας το τευχος 3 "ο ελληνικος στρατος και το επος της β.ηπειρου" εχει ειδικη αναφορα στα αρματα (οσα υπηρχαν) του Ε.Σ. και απο οτι ειδα σε φωτογραφιες τα σηματα ηταν ενας σταυρος που μοιαζει με της μαλτας και ηταν ενα ειδος τακτικου σηματος.

Tags: