Αποστολέας Θέμα: Αρματικές... απορίες...  (Αναγνώστηκε 814 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Αρματικές... απορίες...
« στις: Ιουλίου 24, 2011, 11:42:18 μμ »
Καλησπέρα στην παρέα.
Αν και βασικά "αεροπλανάκιας" και μάλιστα περισσότερο στα πολιτικά, ομολογώ ότι και τα υπόλοιπα είδη δεν με βρίσκουν αδιάφορο.
Μάλιστα έχω πιάσει τον εαυτό μου να γλυκοκοιτάζει και άρματα και κάτι πλοία... Μπορεί να είναι περαστική κρίση. Θα δείξει.
Το ωραίο είναι ότι μάλλον κόλλησα τον γιο μου και ένα φίλο του και άρχισαν να ψιλοασχολούνται με τον πλαστικό μοντελισμό.
Τους συναρπάζει λοιπόν κυρίως το 2ος παγκόσμιος, και περισσότερο τα γερμανικά άρματα και στρατιωτικά οχήματα (πρέπει να ανησυχώ;) και όχι τόσο τα αεροπορικά.
Καθώς λοιπόν πρέπει να τους δείξω μερικά βασικά πριν αρχίσουν, ξέρετε τώρα, συμβουλές κτλ... και επειδή δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με άρματα (ακόμα) εκτός από ένα Τ62Α (το οποίο ήταν απλό), θα ήθελα τις συμβουλές σας και καθοδήγηση σας στην κατασκευή αρμάτων.
Π.Χ.
Ακολουθούμε πάντα πιστά τις οδηγίες;
Οι τροχοί βάφονται πάντα πριν κολληθούν;  Έχω δει φωτογραφίες από κατασκευές που οι τροχοί είναι ήδη πάνω στο άρμα όταν βάφετε το
βασικό χρώμα και η παραλλαγή.
Πως βάφουμε τις ερπύστριες;  Πάνω στο άρμα; Σε τι χρώμα;  Πως τις "κρεμάμε" ώστε να μην φαίνονται ότι πετάνε;

Και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει 3 αρχάριους στα άρματα.
Ευχαριστώ.
Γιώργος.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος NSofras

• Scale 1/144
  • *
Απ: Αρματικές... απορίες...
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 27, 2011, 09:03:32 μμ »
Καλησπερα φιλε Γιωργο. Κατ αρχας για να εχετε ενα γρηγορο και καλο αποτελεσμα πριν ξεκινησετε το μονταρισμα του αρματος βαφετε τους τροχους ετσι ωστε κατα την υλοποιηση του κιτ οι τροχοι να εχουν στεγνωσει καλα.Αφου τελειωσει ολη η διαδικασια της συναρμολογησης και φθασετε στο βαψιμο πλενετε καλα το αρμα να καθαρισει και αφου στεγνωσει το περνατε ενα χερι ασταρι μετα απο 15 ωρες περνατε το βασικο χρωμα δυο φορες με διαφορα 6 ωρων μεταξυ τους μετα βαφετε και τις παραλλαγες.Τωρα για τις ερπυστριες βαφονται και αυτες στην αρχη της κατασκευης αρχικα με ενα red brown επειτα ενα ελαφρα αραιωμενο white και τελος ενα περασμα με steel.Μπορειτε να μονταρετε και ολοκληρο το αρμα με τους τροχους και τις ερπυστριες μαζι αλλα μετα υπαρχουν δυσκολιες στο βαψιμο και χρειαζεται αρκετη εμπειρια ωστε το αποτελεσμα να ειναι πολυ ρεαλιστικο και φυσικα μεγαλη υπομονη οσον αφορα το βαψιματα γιατι παρουσιαζουν δυσκολιες ιδιεταιρα στα Γερμανικα αρματα

Tags: