Αποστολέας Θέμα: F-14H ............ Aegean Tomcat (F-14D Revell 1:72) [ΤΕΛΟΣ]  (Αναγνώστηκε 8973 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
F-14H ............ Aegean Tomcat (F-14D Revell 1:72) [ΤΕΛΟΣ]
« στις: Ιουλίου 17, 2011, 07:30:01 μμ »
Γεια χαρά σε όλους!

Πριν απο 5 χρόνια είχα δηλώσει συμμετοχή στο group build για HAF-if με ένα F-14D το οποίο θα γινόταν με ελληνικά χρώματα. Για διάφορους λόγους σταμάτησα την κατασκευή αλλά και το μοντελάρισμα για όλο αυτό το διάστημα. Ελπίζω αυτή τη φορά να τελειώσει αισίως :)

Αρχικά είχα στο μυαλό μου να φτιαχτεί με παραλλαγή M-2000 αλλά πλέον τείνω προς την Aegean Blue ώστε να έχω περιθώρια για επιπλέον φθορές και ταλαιπωρία στον γάτο :).

To kit είναι της Revell σε κλίμακα 1:72

Ο νορμαλ κόσμος ξεκινάει από το cockpit συνήθως αλλά τα ακροφύσια μου κάθησαν στραβά από την αρχή και μιας και δεν έχω βελτιώσει ποτέ ξανά το συγκεκριμένο τμήμα έιπα να ξεκινήσω από εκεί. Τα κομμάτια που δίνει η εταιρεία σε σύγκριση με τα πραγματικά:

Αρχικά "φαγώθηκαν" κάποια μέρη των ακροφυσίων με σκοπό να αντικατασταθούν από φύλλο αλουμινίου και να προσδώσουν στα κομμάτια μια πιο ρεαλιστική και τρισδιάστατη αίσθηση:

Παρακάτω φαίνονται ποια τμήματα προστέθηκαν στα ακροφύσια:

Το τελικό αποτέλεσμα:

Για να επιτευχθούν οι γραμμώσεις που φαίνονται στα blades χρησιμοποιήθηκε η λίμα από νυχοκόπτη πάνω στην οποία πιέστηκε το φύλλο αλουμινίου ώστε να αποτυπωθούν οι λεπτομέρειες.

Μέσα στην εβδομάδα λογικά θα ξεκινήσω το βάψιμο στο cockpit το οποίο απ'ότι είδα με λίγες προσθήκες θα δείξει αρκετά καλό για την κλίμακα.

Καλό μοντελάρισμα σε όλους! 8)

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
Απ: F-14H ............ Aegean Tomcats
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 17, 2011, 09:01:37 μμ »
Καλη αρχη. (ωραιο κολπο με το νυχοκοπτη)

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 17, 2011, 09:06:41 μμ »
Καλησπέρα,πολύ ωραίο θέμα F-14 haf-if!!

Φανταστικές οι εξαγωγές! καλή αρχή!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 17, 2011, 09:08:54 μμ »
M' αρέσεις........ :mrgreen:

Καλή συνέχεια....

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Giannis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αλμυρός
  • Γιαννακοπουλος Ιωαννης
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 17, 2011, 10:40:42 μμ »
Kαλη συνεχεια. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 17, 2011, 11:31:34 μμ »
Αν και όχι fan των "What If" θεμάτων, στη συγκεκριμένη περίπτωση οφείλω να απονείμω τα εύσημα  :!:
Καλή συνέχεια φίλε  ::salut::
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 17, 2011, 10:18:12 μμ »
HAFif και να μην σχολιασω;;;;; ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ!!!!
Καλη συνεχεια με το παραδοξο των παραδοξων (εχω φτιαξει διαφορα HAFif αλλα Γατο δεν πηγε ποτε το αρρωστο μυαλο μου,συγχαρητηρια εισαι πιο αρρωστος απο μενα...συναααρωστεεεεεε :wink: :lol:)

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 18, 2011, 09:19:15 πμ »
Πάντα αγαπημένο θέμα ο γατούλης, αν το δούμε και με ελληνική φορεσιά θα μας αρέσει περισσότερο!
Και η δουλειά σου στα ακροφύσια δείχνει σούπερ.
Να κάνω μια παρατήρηση μόνο; Σε όσες φωτό έχω δει από σταματημένα tomcat, σε καμία δεν ήταν και τα δύο ακροφύσια ανοιχτά, το ένα είναι πάντα (σύμφωνα με τη δική μου φωτογραφική εμπειρία" κλειστό. Μήπως δεν έπρεπε να βάλεις και τα 2 ανοιχτά;

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 18, 2011, 10:36:00 πμ »
¨Ενα Tomcat σε στάση μπορεί να έχει και τα δυο ακριφύσια κλειστά, και τα δυο ανοικτά ή ένα και ένα. 

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 18, 2011, 11:26:13 πμ »
¨Ενα Tomcat σε στάση μπορεί να έχει και τα δυο ακριφύσια κλειστά, και τα δυο ανοικτά ή ένα και ένα.  
Καλημέρα φίλε μου...
Στις περισσότερες φώτο που έχω δεί,συνήθως είναι ένα ανοιχτό και ένα κλειστό..
(Καλή συνέχεια!!!!!Πιστεύω θα είναι κουκλί!!! ::salut:: :D)
Γιώργος.
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 27, 2011, 12:00:44 πμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά...... πάλι το βλέπω και τραβάει αργά. Ελπίζω να καθήσω να το......πασπατέψω λίγο τώρα με την άδεια :)

εχω φτιαξει διαφορα HAFif αλλα Γατο δεν πηγε ποτε το αρρωστο μυαλο μου,συγχαρητηρια εισαι πιο αρρωστος απο μενα...συναααρωστεεεεεε :wink: :lol:

Ανίατη αρρώστια  :mrgreen: :twisted:

Μήπως δεν έπρεπε να βάλεις και τα 2 ανοιχτά;

Και να έπρεπε να βάλω 1 + 1 .......... δεν είχα κλειστά για F110 οπότε   :oops:

Έχω ξεκινήσει να δουλεύω στο cockpit (καθίσματα βασικά) οπότε θα προσπαθήσω να ανεβάσω σύντομα νέες φώτο  :)

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 28, 2011, 10:13:45 μμ »
HAFif και να μην σχολιασω;;;;; ΑΠΑΠΑΠΑΠΑ!!!!
Καλη συνεχεια με το παραδοξο των παραδοξων (εχω φτιαξει διαφορα HAFif αλλα Γατο δεν πηγε ποτε το αρρωστο μυαλο μου,συγχαρητηρια εισαι πιο αρρωστος απο μενα...συναααρωστεεεεεε :wink: :lol:)
χ 1000  :mrgreen: ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2011, 09:37:55 μμ »
Γεια χαρά! Επιτέλους τελείωσε το βάψιμο του cockpit και συνεχίζουμε .....με κάποια προβλήματα  :?

Μερικές φώτο από το cockpit:

Το cockpit βάφτηκε με Dark Gull Gray (FS36231) ενώ όλοι οι πίνακες με Flat Black. Στη συνέχεια ψεκάστηκε με ακρυλικό gloss βερνίκι Windsor Newton για να γίνει το wash. Αφού το άφησα να στεγνώσει μια μέρα με λάδι Burnt Amber και μαύρο έγινε το wash. Ένα ακόμη πέρασμα με ακρυλικό matt βερνίκι προετοίμασε τα κομμάτια για το dry brushing και το τελικό βάψιμο. Το dry brushing έγινε χρησιμοποιώντας Light Ghost Gray (FS36375) και αρκετά χέρια περάσματος για να αναδειχθούν όλες οι λεπτομέρειες. Τελευταίοι έμειναν οι διακόπτες για τους οποίους χρησιμοποιήθηκαν τα εξής χρώματα: Aircraft Gray (FS16473), Flat Gull Gray (FS36440), κόκκινο, κίτρινο και αλουμίνιο. Οι MFDs είχαν βαφτεί μαύρες και από επάνω περάστηκαν με Clear Green (H94) της Gunze.

Τα καθίσματα είχαν αρκετή δουλειά γιατι αυτά που δίνει η Revell θύμιζαν περισσότερο τα Martin Baker GRU-7 που φορούσε το F-14A. Στο πλάι με φύλλο πλαστικού φτιάχτηκε το πλαίσιο, και οι ζώνες έγιναν με φύλλο αλουμινίου.

Τα προβλήματα παρουσιάζονται στις εισαγωγές όπου θεωρώ απαράδεκτο το καλούπι και τον χωρισμό των κομματιών της Revell. Μία γεύση:

Ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα τα χρησιμοποιήσω έτσι όπως είναι και μετά θα πέσει ΤΟ τρίψιμο ή θα χρησιμοποιηθεί φύλλο πλαστικού και θα αλλοιωθεί πιθανόν το σχήμα.

Αυτά προς το παρόν. Καλό μοντελάρισμα σε όλους  :D

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
Απ: F-14H ............ Aegean Tomcats (F-14D Revell 1:72)
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 11:54:47 πμ »
Ωραιο το κοκπιτ! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2011, 10:03:38 μμ »
γιαμι. Αυτά είναι, έπρεπε να το είχα εμπνευστεί κα εγώ κάποτε  :mrgreen:
Καλή αρχή,μέση και τέλος, μερακλίδι μοντέλο φαίνεται. Η τελική βαφή εννοείται με τους απαλούς τριχρωμους τετράχρωμους(και το απο κάτω εννοώ) τόνους έτσι. Δες και όμοια κατανομή σε κάτι ιρανικά, πόσο ωραίο φαίνεται, έχει και μεγάλη επιφάνεια, εγώ θα ψήφιζα πάντως αυτό, με ολίγη βρώμα!!!!

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2011, 11:36:24 μμ »
Το πιλοτήριο βάφτηκε τόσο όμορφα ...συγχαρητήρια!  ::salut:: :o

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 03, 2011, 07:32:30 μμ »
Λάμπρο, Amen και tonyPro σας ευχαριστώ  ::salut::  ::salut::
tonyPro ενώ έλεγα για Aegean Blue, έκανα μια δοκιμή στον υπολογιστή με (κάτι σαν) Ghost και ....... ήμουν έτοιμος να αρχίσω να ψεκάζω πάνω στα πλαίσια :D :mrgreen:

Αναφορικά με την κατασκευή, οι εισαγωγές τελικά αποδείχθηκαν ευκολότερες απ'ότι έδειχνε αρχικά. Λίγο η πίεση από την κόλληση, λίγο το τρίψιμο αργότερα, έφεραν το επιθυμητό απότελεσμα. Αν και αρχικά υπήρχε σκαλοπάτι χρησιμοποιήθηκε φύλλο πλαστικού και με στοκάρισμα τα δύο κομμάτια ήρθαν στο ίδιο επίπεδο. Στα κόκκινα βέλη φαίνονται τα σημεία όπου προστέθηκαν τα φύλλα πλαστικού.

Εσωτερικά και οι 2 εισαγωγές βάφτηκαν με λευκό ματ και στην συνέχεια στις γωνίες (πράσινο βέλος) περάστηκαν απαλά 2-3 χέρια από παστέλ σκούρου καφε-γκρι χρώματος.

Αφού τελείωσαν (προσωρινά) οι εισαγωγές, πλέον άνοιξε ο δρόμος για την κόλληση των 2 μισών της ατράκτου και 1-2 βασικών ακόμη κομματιών. Χρήση στόκου ήταν επιβεβλημένη στο εξωτερικό μέρος των εισαγωγών στο σημείο όπου ενώνονται με την άτρακτο αφού είχε χρησιμοποιηθεί και λεπτό φύλλο πλαστικού για να καλυφθούν κάποια μεγάλα κενά. Όλες οι υπόλοιπες ενώσεις περάστηκαν με Mr Surfacer 500 της Gunze.

Το κομμάτι στο πίσω μέρος του σκάφους χρειάστηκε φύλλο πλαστικού για να καθήσει καλύτερα όπως επίσης και το σημείο της ένωσης του cockpit με την υπόλοιπη άτρακτο.

Πάντως αρχίζει και παίρνει σχήμα  :mrgreen:

Σε λίγες μέρες λογικά θα έρθει και το επόμενο update.

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 03, 2011, 08:21:32 μμ »
Πολυ ωραια και προσεγμενη δουλεια Αντρεα!
Παντως με τα χρωματα της ghost φαινεται πραγματικα πανεμορφο!
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 02:57:27 πμ »
Πολυ ωραια και προσεγμενη δουλεια Αντρεα!
Παντως με τα χρωματα της ghost φαινεται πραγματικα πανεμορφο!
Καλη συνεχεια! ::salut:: ::salut::

x2 καλή συνέχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 04, 2011, 01:37:04 μμ »
αυτό το εκρού, μου φαίνεται ή είναι πολύ ανοιχτό. Στα τωρινα 52άρια δεν καταλαβαίνεις διαφορές. Σαν να έχουν όμοιων τόνων χρώματα και να τα έχουν ψεκάσει in real  με  ένα ματ ανοιχτό γκρι είναι. Σε αυτό που έφτιαξες στο πρόγραμμα, υπερισχύει το γκρι που είναι κατ εμε, το πιο μουντό και συνηθισμένο πλεον  στα ματια μου/μας,στην ΠΑ. Να ρήξω την ιδέα για το τρίτο χρώμα της παρέας που δεν μίλησα ακόμα; να είναι αυτό και καλά σε μεγαλύτερο όγκο. Συν οτι θα αναδείξει τις χαλκομανίες των ελληνικών σε συνδυασμό με τη σχηματάρα του f-14.
Μου έρχοντια βέβαια και κάτι ιδέες, που έχουν φορεθεί στα F-5 στο βιετναμ/ aggressors/ early παραλαβές ΠΑ(ναι αυτές με την κιτρινίλα λέω) και λέω να μη σε σκοτίσω άλλο..

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 06, 2011, 10:29:50 πμ »
Λάμπρο, ʼρη σας ευχαριστώ ::salut:: Έχω ανεβάσει ρυθμούς τώρα τελευταία γιατί θέλω να το δω και εγώ με την παραλλαγή  :) Tony αν θες ανέβασε κανένα σχέδιο για χρωματική απόχρωση που λές, αν μπορείς να βρεις.

Μία ερώτηση σχετικά με την Ghost: Από άλλο thread έχω βρει τις αντιστοιχίες των χρωμάτων της, υπάρχει όμως κανείς που να έχει δοκιμάσει χρώματα της Testors αντί των Life Color ή Gunze;

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 01:07:35 πμ »
Γεια χαρά! Ένα update πριν από το βάψιμο του γάτου.... Επιτέλους  :D

Κοιτώντας τη βιβλιογραφία ανακάλυψα πως τα ανασυρόμενα "canards", υπήρχαν μόνο στo -Α μοντέλο (μεταγενέστερα ήταν ανενεργά) ενώ στα -Β και - D είχαν αφαιρεθεί τελείως. Οπότε έπεσε το ανάλογο στοκάρισμα.

Επίσης προστέθηκε απο λιωμένο sprue η κεράια για το GPS, όπως άρχισε να εμφανίζεται στα Tomcat από το 2000 και μετά:

Το κεντρικό μέρος από το αλεξινέμιο βάφτηκε με αερογράφο συνδυάζοντας Clear Green της Gunze και Clear Blue της Tamiya (Γνωρίζει κανείς αν η συγκεκριμένη πρακτική εφαρμοζόταν ώστε να προσδώσει αντιηλιακές ιδιότητες ή αν είχε άλλο σκοπό;):

Σειρά είχαν οι εξαγωγές οι οποίες βάφτηκαν με λευκό και το εσωτερικό των ακροφυσίων με Burnt Metal από τη σειρά Metalizer της Testors (1415). Για την απόδοση των χαρακτηριστικών γραμμών από την καύση έγινε dry-brush κατα μήκος των εξαγωγών με Flat Black, μαύρο και καφέ σκούρο ξηρό παστέλ. Στη συνέχεια με ταινία μασκαρίσματος καλύφθηκαν μικροί δακτύλιοι στο εσωτερικό και περάστηκαν με μαύρο παστέλ ,ωστε να αποδοθεί η εικόνα που φαίνεται στους πραγματικά. Τέλος επιλεγμένα μέρη των ακροφυσίων δέχθηκαν dry-brush με Flat Tan και Rust. Δεν μπορώ να πω πως το τελευταίο ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο οπότε μόλις τελειώσει το βάψιμο γενικά, με μία μπατονέτα βουτηγμένη σε διαλυτικό θα περαστούν για να μην είναι τόσο έντονα.

Το cockpit και το κομμάτι ακριβώς μπροστά από τα ακροφυσία, το οποίο είναι από ανθρακόνημα, ψεκάστηκαν με Flat Black και στη συνέχεια βάφτηκαν οι περιοχές στο cockpit όπου στο πραγματικό υπάρχουν προστατευτικά καλύματα απο καμβά, με Field Drab (FS30118). Μόλις στέγνωσε έγινε dry-brush με ξανοιγμένο Field Drab και γκρι.

Από τα τελευταία βήματα ήταν η κόλληση του αλεξινέμιου και το στοκάρισμά του πριν προετοιμαστεί και μασκαριστεί το cockpit για το βάψιμο.

Και μία ιδέα για τα οπλικά φορτία  :)

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 04:09:30 πμ »
Μην ξεβάψεις τις εξαγωγές!!! ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty::
Εμένα προσωπικά μου αρέσουν πολύ!!!!!!!!!!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Μιχαλης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 09:48:01 πμ »
Αααααυτά είναι,πολύ καλή, λεπτομερή και σχολαστική δουλειά!!!Καλή συνέχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 02:19:01 μμ »
Γιώργο, Μιχάλη ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Αναφορικά με τις εξαγωγές, έχουν κάποια σημεία τα οποία μου φαίνονται πολύ έντονα οπότε και αυτά θα δεχτούν την "περιποίηση". Βέβαια θα περάσω και παστελ ξανά οπότε θα καλυφθούν ακόμη περισσοτέρο.

Αυτό που με απασχολεί περισσότερο πλέον είναι αν το βάψιμο της παραλλαγής θα βγει όσο κοφτό χρειάζεται και αν θα καλύψει τη δουλειά από το pre-shading το οποίο θα δοκιμάσω για πρώτη φορά.

Anytime Baby....!!

Tags: ghost f-14