Αποστολέας Θέμα: Νέα τουρκική εταιρεία μοντέλων  (Αναγνώστηκε 3651 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Νέα τουρκική εταιρεία μοντέλων
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 10, 2011, 04:06:32 μμ »
Κατ' αρχήν το οτι οι εικόνες του προϊόντος στο site τους έχουν λάθη δε σημαίνει τίποτα, μόνο από το τελικό προϊόν μπορούμε να κρίνουμε το αποτέλεσμα.

Πάντως έκαναν μία προσπάθεια... καλή ή κακή ποιοτικά, θα δείξει. Προσπαθώ να φανταστώ τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε κάποιος έλληνας επιχειρηματίας ξεκινώντας κάτι ανάλογο στην Ελλάδα, τα βουνά από χαρτιά που θα του ζητούσαν, τις ατέλειωτες ώρες στήσιμο σε ουρές, την απαξιωτική αντιμετώπιση, την άρνηση σε κάθε βήμα, την άγνοια και την αδυναμία έγκυρης πληροφόρισης σχετικά με τα επόμενα βήματα, την ανάγκη "λίπανσης" των κρατικών γραναζιών για να γίνουν οι δουλειές μέσα σε αυτόν τον αιώνα και πόσα άλλα.

Εκεί κάπως τα κατάφεραν και βγάζουν και προϊόν το οποίο μάλλον έχει πιάσει ένα κενό της ανάλογης αγοράς και θα πουλήσει. Αρα, κακά τα ψέμματα, απέχουν ΠΟΛΥ από εμάς, στο συγκεκριμένο τουλάχιστον θέμα. Και δεν θέλω να ξέρω σε πόσα άλλα :(

Οσο για τις ελληνικές ανάλογες προσπάθειες, θα ήθελα μία ενημέρωση. Μακάρι να ξεκινήσουν και να είναι καλές και σωστές. Αν δεν τις καταπιεί και αυτές ο κρατικός δράκος και το σχέδιο διάσωσης του δημοσίου (γιατί δε νομίζω να πιστεύεται πως όλα αυτά είναι σχέδια διάσωσης της Ελλάδας!).
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 10, 2011, 04:12:47 μμ »
Φιλε Μιχαλη εγω δεν εξεταζω το γεγονος ουτε το αν το μοντελο ειναι ριμαδι( αυτο θα το κρινουμε οταν κυκλοφορησει)ουτε ειπα οτι πουλανε αεροπλανοφορα ουτε αρματα κ οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις απλα εξεταζω το γεγονος οτι αυτοι κανουν βηματα εστω κ με λαθη ενω εμεις ΤΙΠΟΤΑ κ κρινουμε κ απο πανω λες κ εχουμε τις βαριες βιομηχανιες!!!!! 
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ....περιπλανώμενος κάπου στο Αιγαίο....
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 10, 2011, 05:30:55 μμ »
Eπίσης μην ξεχνάμε τις Ανατολικοευρωπαικές χώρες που πρίν μια δεκαετία δεν τις ήξερε η μάνα τους (εξαίρεση η Ζvezda) και σήμερα είναι σχεδόν καλύτερες απο

πολλές άλλες ευρωπαικές και σχέδον εφάμμιλες με πολλες Ασιατικές, έτσι και Τan Models τόλμησε έκανε την αρχή και ο χρόνος θα δείξει αν δικαιωθεί ή όχι η προσπάθεια τους.

Στα υπόλοιπα με κάλυψε πλήρως ο gkontog
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

cat

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 10, 2011, 05:38:01 μμ »
θα πω και εγώ την κουβεντούλα μου εδώ ,η Ελλαδιτσα έκανε παραγωγή σε πολλά πράγματα όπως,τρακτέρ,αυτοκίνητα,ακόμα και αεροπλάνα....ναι ,ναι αεροπλάνα....,από αρχαιοτάτων χρόνων η Ελλάδα ήταν εμπορικό κέντρο και σταθμός άλλων χωρών.να μου πείτε τώρα τι τα λες αυτά..απλά έτσι για να ξεσκαρτάρουμε λίγο της μνήμες μας.Μακάρι να άνοιξη ελληνική εταιρία αλλά το βλέπω λίγο χλωμό...ζητώ συγνώμη εάν ξέφυγα.αυτά!!
με την ευκαιρία ορίστε ένα site .....http://www.votegreece.gr/archives/9047 ::avgreekflag5pn::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 10, 2011, 11:34:25 μμ »
Συνεχίζετε να βλέπετε το πράγμα με λάθος οπτική.
Ενας συνάδελφος μοντελιστής από την Τουρκία,με σχέδια,κέφι και μερικές χιλιάδες ευρώ,έκανε αυτό που πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε,τη δική του μοντελιστική εταιρεία.
Είμαι σίγουρος οτι η συγκλονιστικά συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών του,δεν έχει ιδέα γι αυτό,και σίγουρα κάποιοι από αυτούς που το ξέρουν θα τον χαρακτηρίσουν "μπουνταλά",παρόλλα αυτά,εμείς πάθαμε εθνικό κόμπλεξ...
Εγώ πάντως θα αγοράσω ευχαρίστως ένα μοντελάκι,αρκεί βέβαια να αξίζει :twisted:.
Μάλιστα θα πρότεινα,μια και συμπέφτει η κυκλοφορία του κιτ με την έκθεση της IPMS και μια και γνωρίζω οτι έχουν προσκληθεί -ανάμεσα σε άλλους ξένους συλλόγους -και Τούρκοι μοντελιστές να λάβουν μέρος,να προσκληθεί και ο TANMODEL να μας παρουσιάσει από κοντά το μοντέλο του.Σίγουρα ,και αυτόν τον ενδιαφέρει εμπορικά και εμάς μοντελιστικά.

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 10, 2011, 11:41:26 μμ »
Ενας συνάδελφος μοντελιστής από την Τουρκία,με σχέδια,κέφι και μερικές χιλιάδες ευρώ,έκανε αυτό που πολλοί από εμάς ονειρευόμαστε,τη δική του μοντελιστική εταιρεία.
Είμαι σίγουρος οτι η συγκλονιστικά συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών του,δεν έχει ιδέα γι αυτό,και σίγουρα κάποιοι από αυτούς που το ξέρουν θα τον χαρακτηρίσουν "μπουνταλά",παρόλλα αυτά,εμείς πάθαμε εθνικό κόμπλεξ...
Εγώ πάντως θα αγοράσω ευχαρίστως ένα μοντελάκι,αρκεί βέβαια να αξίζει :twisted:.
Μάλιστα θα πρότεινα,μια και συμπέφτει η κυκλοφορία του κιτ με την έκθεση της IPMS και μια και γνωρίζω οτι έχουν προσκληθεί -ανάμεσα σε άλλους ξένους συλλόγους -και Τούρκοι μοντελιστές να λάβουν μέρος,να προσκληθεί και ο TANMODEL να μας παρουσιάσει από κοντά το μοντέλο του.Σίγουρα ,και αυτόν τον ενδιαφέρει εμπορικά και εμάς μοντελιστικά.

x1000 Μάστορας  :!:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 11, 2011, 01:48:03 πμ »

Νομίζω πως ο Κώστας έθεσε το θέμα στη σωστή του διάσταση :!:
Συμφωνώ και επαυξάνω :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 11, 2011, 08:33:52 πμ »
Μπράβο Κώστα  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 11, 2011, 08:41:32 πμ »
Παρα πολυ καλη ιδεα κ αν το μοντελο αξιζει να τον ψησουμε να βγαλει κ αλλα κιτ αεροπλανων ελληνικου ενδιαφεροντος :wink: :wink: :wink:
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 11, 2011, 09:40:19 πμ »
Μια δυο επισημάνσεις...
Να σας θυμίσω ότι σχεδόν το σύνολο των αιγεοπελαγητων νησιωτών, όταν λένε πλέον "πάμε απέναντι για ψώνια", απο τα πιο απλά εώς τα πλέον πολύπλοκα, εννοούν φυσικά την γείτονα χώρα.
Και αυτό γιατί όχι μόνο παράγει τα πάντα, αλλα και γιατί οι τιμές ειναι κατα πολυ φθηνότερες απο την μαμά Ελλάδα.
Για να το πετύχουν αυτο, πίσω απο την βιτρίνα της Κωνσταντινούπολης και των μικρασιατικων ακτών, υπάρχει ένας λαός που ζει σε συνθήκες χειρότερες των κινέζων εργατών.
Το ερωτημα είναι εμείς τι πραγματικα θελουμε να κάνουμε - γίνουμε;

Κατα τα αλλα, σαφώς με την κάθε ευκαιρία βγάζουμε το κόμπλεξ του μικρού λαού, που όμως έχει μάθει να ζει λες και αποτελεί κάποια υπερδύναμη!!!

Αξιεπενη ιδιωτική πρωτοβουλία. Ας μιμηθουμε λοιπον τα καλά των άλλων...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 15, 2011, 08:48:29 μμ »
Στην σελίδα της εταιρείας (http://tanmodel.com/en/index.php) εμφανίστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες από το πραγματικό μοντέλο.    Εκτός από την κεντρική σελίδα υπάρχουν φωτογραφίες και κάτω από τα λινκ About our Model kit, Construction Techniques  και Gallery.
Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να σχολιάσει βάσει των φωτογραφιών του πραγματικού μοντέλου για το αν αξίζει ή όχι.

Αποσυνδεδεμένος STEF

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KERATSINI
  • Superdetail madness
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 15, 2011, 10:15:37 μμ »
Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να σχολιάσει βάσει των φωτογραφιών του πραγματικού μοντέλου για το αν αξίζει ή όχι.
Καλησπέρα φίλε μου,να σχολιάσει μπορεί όποιος θέλει αφού ο καθένας έχει κρίση και μπορεί να την εκφράζει ελεύθερα βάση του πραγματικού αεροσκάφους.Δεν μπορεί όμως να κατακρίνει ειδικά αν δεν δούμε το τελικό αποτέλεσμα.Νομίζω ξεκίνησα κάποιες παρατηρήσεις με σκοπό την επισήμανση και τυχόν διόρθωση πριν το τελικό αποτέλεσμα,σε καμμία περίπτωση δεν κατέκρινα τον γείτωνα.Καλό θα ήταν περιμένουμε το αποτέλεσμα και το όλο πακέτο και αν αξίζει όποιος θέλει το αγοράζει,κανένας δεν υποχρεώνεται.Όσον αφορά την χώρα μας,δική μας εταιρία μπορεί να μην έχουμε,έχουμε όμως ιδιωτικές πρωτοβουλίες που σε συνεργασία με ξένες εταιρίες έχουμε δει αρκετά αεροσκάφη με Ελλήνικά εθνόσημα.Εύχομαι και καλύτερα στο μέλλον.

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 15, 2011, 10:26:28 μμ »
Στην σελίδα της εταιρείας (http://tanmodel.com/en/index.php) εμφανίστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες από το πραγματικό μοντέλο.    Εκτός από την κεντρική σελίδα υπάρχουν φωτογραφίες και κάτω από τα λινκ About our Model kit, Construction Techniques  και Gallery.

Πατριωτάκι,τι εννοείς με την πρότασή σου...εμφανίστηκαν οι πρώτες φωτογραφίες από το πραγματικό μοντέλο
Εννοείς το πλαστικό μοντέλο;
Γιατί αυτό που βλέπω εγώ είναι κάποιο 3d studio max/rhino/cad γράφημμα,τίνγκα στον φωτορεαλισμό.
Δεν έχει ποστάρει πουθενά το "αληθινό μοντέλο" εκτός κι αν κάνω λάθος.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 15, 2011, 10:30:08 μμ »
Kαι για το Ρ-61 το ίδιο δεν έχει γίνει  :?: Ακόμα το τριασδιάστατο πλασσάρουν και οι βρεταννοί που τους διαβάζω, τους τρέχουν τα σάλια.  Αφήστε λοιπόν την κουβέντα, μέχρι να το δούμε από κοντά. Οχι ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε.

Tags: