Αποστολέας Θέμα: Jolie Brise και γεια σας  (Αναγνώστηκε 1639 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος yan

• Scale 1/144
  • *
Jolie Brise και γεια σας
« στις: Ιουλίου 04, 2011, 05:24:47 μμ »
Καλησπέρα σας και καλώς σας βρίσκω.
Λέγομαι Γιάννης και μόλις ξεκίνησα το πρώτο ξύλινο καραβάκι.

Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με οποιαδήποτε μορφή μοντελισμού αλλά μετά και την δεύτερη μέρα εργασίας πάνω στο καραβάκι, είμαι ενθουσιασμένος, τόσο από την φύση αυτής της ασχολίας όσο και από το ίδιο το υλικό, το ξύλο (κάτι ήξερε ο Τζεπέτο που δεν έκανε από πλαστικό τον Πινόκιο  :wink: ).

Έχω διαβάσει αρκετά - αν και σποραδικά - το φόρουμ και σας ευχαριστώ που έχετε ασχοληθεί τόσο, για να μεταδώσετε κάτι από τις γνώσεις και το πάθος σας για τον ξύλινο μοντελισμό.

Σας παραθέτω το φωτογραφικό οδοιπορικό των δύο πρώτων ημερών εργασίας.
Παρακαλώ να συγχωρέσετε την ποιότητα των φωτογραφιών (είναι από κινητό τηλέφωνο αλλά επιφυλάσσομαι για τις επόμενες) καθώς και τυχόν λάθη ορολογίας, μέχρι να μάθω τη σωστή σιγά - σιγά.
 :oops:

Αντιμετώπισα μερικά προβληματάκια με το πέτσωμα του καταστρώματος καθώς και με τον πρυμναίο νομέα, ο οποίος σε μια προσπάθεια αποκόλλησής του (λόγω λάθος τοποθέτησης) έσπασε παρασέρνοντας κι ένα κομμάτι του διαμήκη άξονα. Το καλό βέβαια με το ξύλο είναι το ότι είναι... ξύλο, οπότε με λίγη επεξεργασία, τα τμήματα επιδιορθώθηκαν.

Αλλά ας μη σας κουράζω με περισσότερο μπλα-μπλα. Δείτε τις φωτογραφίες αν θέλετε (κι αν μπορείτε φυσικά, έτσι όπως τις έχω βγάλει) και αισθανθείτε άνετα να κάνετε οποιαδήποτε παρατήρηση.

Ευχαριστώ,
Y.

και το καρνάγιο  :lol:

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
Απ: Jolie Brise και γεια σας
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 04, 2011, 09:20:44 μμ »
Καλως ηρθες yan! ::salut::

Εισαι σε καλο δρομο...αλλα και σε καλο χωρο :mrgreen:

Ευχομαι στο καρναγιο σου καλες δουλειες...μεινε συντονισμενος κι οταν επιστρεψουν τα μαστορια θα ταξιδεψεις.... 8) ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΠΑΝΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 06, 2011, 05:42:42 μμ »
Καλώς ήρθες και από μένα φίλε μου. Από εμάς εδώ θα έχεις όση βοήθεια χρειαστείς. Απλά αυτή την εποχή υπάρχει λίγο απραξία

Αποσυνδεδεμένος yan

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 07, 2011, 08:54:32 μμ »
Καλως ηρθες yan! ::salut::

Εισαι σε καλο δρομο...αλλα και σε καλο χωρο :mrgreen:

Ευχομαι στο καρναγιο σου καλες δουλειες...μεινε συντονισμενος κι οταν επιστρεψουν τα μαστορια θα ταξιδεψεις.... 8) ::salut::

Καλώς ήρθες και από μένα φίλε μου. Από εμάς εδώ θα έχεις όση βοήθεια χρειαστείς. Απλά αυτή την εποχή υπάρχει λίγο απραξία

Σας ευχαριστώ παιδιά.
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη διαδικασία του πετσώματος και τα 'χω βρει λίγο ζόρικα τα πράγματα για να πω την αλήθεια. Προχωράει εξαιρετικά αργά αλλά ελπίζω μέχρι το 2012 να 'χει τελειώσει...  :oops:

Υ.

ΥΓ. "...κι οταν επιστρεψουν τα μαστορια...","...αυτή την εποχή υπάρχει λίγο απραξία...". Γίνεται κάποιο μυστικό συνέδριο της αποκρυφιστικής οργάνωσης ξυλομοντελιστών?...  :?:

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 07, 2011, 09:36:57 μμ »
 :D Yan χαιρετώ...
Όντας ένα απο τα "μαστόρια"....απ΄όσο μπορώ να γνωρίζω δεν υπάρχει αποκρυφιστική οργάνωση αλλά ούτε και μυστικό συνέδριο... :D
Να ξέρεις ότι παρακολουθώ το (τα) forum αλλά λιγομίλητος εκ φύσεως και με την "general mood", down...μιλάω όταν χρειάζεται...
Δεν το χρειάζεσαι.....αλλά μου άρεσε το σχόλιο σου...
Το υπόψη μοντέλο το έφτιαξα πρίν μερικά χρόνια..κι αν κάτι χρειαστείς...μπορείς να ρωτήσεις....Ακόμα είμαι εδώ...

Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 08, 2011, 11:44:55 μμ »
Γειά σου Γιάννη και από εμένα ::welcome_model::
Καλή συνέχεια... ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 09, 2011, 07:36:57 μμ »
  Γειά σου Γιάννη και από μένα , καλό αυτό με το συνέδριο και προσυπογράφω την απάντηση του Θανάση .
  Γιατί έβαλες καρφάκια στο πέτσωμα του καταστρώματος ; Φοβάμαι ότι θα σου αφήσουν σημάδια που μπορεί να μη φύγουν με το τρίψιμο . Τι κόλλα χρησιμοποιείς ; Τι προβλήματα έχεις με το πέτσωμα ; Ανέβασε καμμιά φωτό μήπως σου έρθει κάποια βοήθεια . Από τη φωτό που σου ανέβασε ο Θανάσης βλέπεις ότι σημαντικό ρόλο στην καλή  εμφάνιση έχει η καλή εφαρμογή των σανίδων . Ακολουθάμε λοιπόν τον παλιό κανόνα " 10 μέτρα και μία κόβε " για να πετύχεις την καλύτερη εφαρμογή και το καλύτερο αποτέλεσμα , δεν κολλάς τίποτα αν δεν ταιριάζει πολυ καλά . Καλή συνέχεια . Περιμένουμε φωτό .  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος yan

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 09, 2011, 08:13:34 μμ »
Παράθεση από: Thanasis
Όντας ένα απο τα "μαστόρια"....απ΄όσο μπορώ να γνωρίζω δεν υπάρχει αποκρυφιστική οργάνωση αλλά ούτε και μυστικό συνέδριο...
Να ξέρεις ότι παρακολουθώ το (τα) forum αλλά λιγομίλητος εκ φύσεως και με την "general mood", down...μιλάω όταν χρειάζεται...
Δεν το χρειάζεσαι.....αλλά μου άρεσε το σχόλιο σου...
Το υπόψη μοντέλο το έφτιαξα πρίν μερικά χρόνια..κι αν κάτι χρειαστείς...μπορείς να ρωτήσεις....Ακόμα είμαι εδώ...

Γεια σου Θανάση,

έχω εντοπίσει τη δουλειά σου, είναι από αυτές που ξεχωρίζουν.

Φαίνεται πολύ ωραίο το Jolie φτιαγμένο απ' τα χέρια σου. Αυτό που θεωρώ (=αντιμετωπίζω) ως το πιο δύσκολο σημείο έως τώρα είναι το πως έρχονται οι σανίδες για το πέτσωμα στην πρύμνη.
Οπότε, αν είχες μια φωτό της πετσωμένης πρύμνης θα σου ήμουν υπώχρεος.  ::salut::

Παράθεση
  Γειά σου Γιάννη και από μένα , καλό αυτό με το συνέδριο και προσυπογράφω την απάντηση του Θανάση .
  Γιατί έβαλες καρφάκια στο πέτσωμα του καταστρώματος ; Φοβάμαι ότι θα σου αφήσουν σημάδια που μπορεί να μη φύγουν με το τρίψιμο . Τι κόλλα χρησιμοποιείς ; Τι προβλήματα έχεις με το πέτσωμα ; Ανέβασε καμμιά φωτό μήπως σου έρθει κάποια βοήθεια . Από τη φωτό που σου ανέβασε ο Θανάσης βλέπεις ότι σημαντικό ρόλο στην καλή  εμφάνιση έχει η καλή εφαρμογή των σανίδων . Ακολουθάμε λοιπόν τον παλιό κανόνα " 10 μέτρα και μία κόβε " για να πετύχεις την καλύτερη εφαρμογή και το καλύτερο αποτέλεσμα , δεν κολλάς τίποτα αν δεν ταιριάζει πολυ καλά . Καλή συνέχεια . Περιμένουμε φωτό .

Γεια σου και σένα repetan,

Καρφάκια στο κατάστρωμα έβαλα για να στηρίξω τα σανιδάκια (υπέθεσα πως θα χρειαζόταν). Αργότερα διαπίστωσα πως ήταν μάλλον περιτό αλλά το αισθητικό αποτέλεσμα μου άρεσε και αποφάσισα να συνεχίσω έτσι (περί ορέξεως...  :roll: ).
Όσο για την κόλλα, ξεκίνησα με ό,τι είχα στο σπίτι (loctite μπλε) αλλά πλέον, για το πέτσωμα της καρίνας, χρησιμοποιώ Zap πράσινη. Βολεύει, γιατί μουσκεύω τα σανιδάκια προκειμένου να πάρουν τις κλίσεις του πιο εύκολα, και η zap κολάει πολύ καλά το βρεγμένο ξύλο.

Τα προβληματάκια που προέκυψαν ήταν λόγω βιασύνης. Κάποια μικρά κενά τα οποία αναγκάστικα να καλύψω κόβωντας μικρά κομμάτια ξύλου και χαλάνε λίγο το τελικό αποτέλεσμα (ας πρόσεχα).
Ο κανόνας του 10/1 θα μου φανεί πολύ χρήσιμος.

Φωτό, οσονούπω.

Ευχαριστώ.
Υ.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 09, 2011, 10:55:56 μμ »
Yan σ΄ευχαριστώ για το σχόλιο...
Δες τις παρακάτω φωτο και το link της ιστοσελίδας μου και νομίζω θα καταλάβεις πως μπορείς να προχωρήσεις στο πέτσωμα....Και πάλι ρωτάς.... :arrow:
.....και
http://www.naftomodelismos.gr/images/KARABOSKARO/Kar36.JPG
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος kapten bisbics

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αιγάλεω
  • Νίκος
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 13, 2011, 01:19:42 πμ »
 ::welcome_model:: στην παρέα μας!!

Καλές κατασκευές να έχεις και ότι χρειαστείς είμαστε εδώ  ::salut:: ::salut::
Η δημιουργική στιγμή είναι σαν την ερωτική εξομολόγηση,
ΠΟΤΕ δεν προσχεδιάζεις πότε θα γίνει...

Tags: