Καλησπέρα σας και καλώς σας βρίσκω.
Λέγομαι Γιάννης και μόλις ξεκίνησα το πρώτο ξύλινο καραβάκι.
Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με οποιαδήποτε μορφή μοντελισμού αλλά μετά και την δεύτερη μέρα εργασίας πάνω στο καραβάκι, είμαι ενθουσιασμένος, τόσο από την φύση αυτής της ασχολίας όσο και από το ίδιο το υλικό, το ξύλο (κάτι ήξερε ο Τζεπέτο που δεν έκανε από πλαστικό τον Πινόκιο

).
Έχω διαβάσει αρκετά - αν και σποραδικά - το φόρουμ και σας ευχαριστώ που έχετε ασχοληθεί τόσο, για να μεταδώσετε κάτι από τις γνώσεις και το πάθος σας για τον ξύλινο μοντελισμό.
Σας παραθέτω το
φωτογραφικό οδοιπορικό των δύο πρώτων ημερών εργασίας.
Παρακαλώ να συγχωρέσετε την ποιότητα των φωτογραφιών (είναι από κινητό τηλέφωνο αλλά επιφυλάσσομαι για τις επόμενες) καθώς και τυχόν λάθη ορολογίας, μέχρι να μάθω τη σωστή σιγά - σιγά.

Αντιμετώπισα μερικά προβληματάκια με το πέτσωμα του καταστρώματος καθώς και με τον πρυμναίο νομέα, ο οποίος σε μια προσπάθεια αποκόλλησής του (λόγω λάθος τοποθέτησης) έσπασε παρασέρνοντας κι ένα κομμάτι του διαμήκη άξονα. Το καλό βέβαια με το ξύλο είναι το ότι είναι... ξύλο, οπότε με λίγη επεξεργασία, τα τμήματα επιδιορθώθηκαν.
Αλλά ας μη σας κουράζω με περισσότερο μπλα-μπλα. Δείτε τις φωτογραφίες αν θέλετε (κι αν μπορείτε φυσικά, έτσι όπως τις έχω βγάλει) και αισθανθείτε άνετα να κάνετε οποιαδήποτε παρατήρηση.
Ευχαριστώ,
Y.

και το καρνάγιο