Και ενώ περιμένω να μου έρθει οίστρος για να περιλάβω το Peugeot 205, ξεκίνησα το Renault 5 (πολλή Γαλλία και πολλά πεντάρια έπεσαν). Το ξεκίνησα κυρίως γιατί έχει πολλή παραπάνω λεπτομέρεια από το Πεζώ, και φαίνεται πιο διασκεδαστικό στην κατασκευή. Καλές και οι προκλήσεις μεν, αλλά που και που θέλω απλώς κάτι να κόβω και να τρίβω ενώ πίνω το καφεδάκι μου. Θεωρητικά θα ήθελα να το κάνω σαν αυτό που οδηγούσε ο Jean Ragnotti το 1979 στο ράλλυ μας, και κατέληξε 4ος.

Σήμερα ξεκίνησα με τις πρώτες κινήσεις, και στην προκειμένη αναφέρομαι στο κόψιμο, τρίψιμο και κόλλημα της μηχανής. Αυτή τη στιγμή κάνει το μπανάκι της προτού την περάσω αστάρι και την βάψω. Και σε σχέση με αυτό λοιπόν, ξεκινά η πρώτη ερώτηση: Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται το βήμα τον οδηγιών στο οποίο είμαι:

Και ερωτώ λοιπόν: Τι χρώμα βάφονται οι άξονες και οι αναρτήσεις κλπ; Θεωρώ μαύρο, αλλά δεν είμαι και βέβαιος. Επίσης, οι οδηγίες λένε η μηχανή να βαφτεί gun metal ολόκληρη, καπάκι κλπ, αλλά νομίζω οτι θα είναι καλύτερη σε steel της Alclad. Δεν το πιστεύω οτι ρωτάω κάτι τόσο απλό, αλλά από τι μέταλλο φτιάχνονται οι μηχανές;
Έχω ψάξει όλο το ιντερνετ να βρω φωτογραφίες του αυτοκινήτου και της μηχανής και δεν το έχω καταφέρει, μήπως έχει κανείς καμμία στο αρχείο του;
Ευχαριστώ, καλή σας ημέρα, και θα ποστάρω κι άλλα όσο προχωράω!