Αποστολέας Θέμα: Peugeot 205 Turbo  (Αναγνώστηκε 2550 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stingray

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Pal Fal
  • Βασίλης
Peugeot 205 Turbo
« στις: Ιουνίου 30, 2011, 03:52:19 μμ »
Η συμμετοχή μου στο GB: Το Peugeot 205 Turbo Ev.2 της Heller.

Ως αστοιχείωτος με το rally και γενικά τα αυτοκίνητα, το μόνο που ξέρω είναι οτι με το Γαλλάκι έτρεξε στο ράλλυ ακρόπολις ο Timo Salonen και κατέκτησε την 1η θέση το 1985. Ειλικρινά λυπάμαι που δεν ξέρω κάτι παραπάνω να πω για ιστορική αναφορά :?

Το κιτ είναι το πρώτο της Heller που παίρνω, και από όσο το είδα θα με ταλαιπωρήσει αρκετά. Ήταν γεμάτο φλας, τρύπες και σημάδια, τα σημεία που κόβονται τα κομμάτια από το πλέγμα ήταν σε ορατά μέρη κλπ. Έφαγε ένα πρώτο χέρι πρόχειρο καθάρισμα για να του κάνω το dry fit και να δω πως φαίνεται, μετά θα ασταρωθεί και θα δουλευτούν περισσότερο οι λεπτομέρειες. Ορίστε δύο φωτογραφίες ενός πολύ πρόχειρου dry fit.

Και αρχίζουν ήδη τα προβλήματα. Ο κινητήρας του μοντέλου είναι ο κάτωθι:

Βάσει όμως της πρώτης μου έρευνας για την μηχανή αυτή, ο κινητήρας αυτός ανήκει σε Ev.1 αντί για Ev.2 . Για του λόγου το αληθές, http://classicrallymodels.piczo.com/peugeott16updated280607?cr=1&linkvar=000044 (δυστυχώς δεν μπορώ να ποστάρω κατ' ευθείαν μια-μια φωτογραφία γιατί δεν με αφήνει το site να κατεβάσω τις εικόνες). Φαίνεται λοιπόν πως ο κινητήρας του μοντέλου είναι μάλλον μινιμαλιστικός σε σχέση με τον πραγματικό. Το φίλτρο αέρος είναι σε τελείως άλλη θέση, υπάρχει ένα δοχείο εκεί μέσα που ούτε ξέρω τι είναι ούτε τι κάνει, η μηχανή δεν έχει ούτε καπάκια ούτε τίποτα, το ψυγείο είναι τελείως προχειροφτιαγμένο.. Γενικά δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος, αλλά θα το παλέψω να το φέρω όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό των φωτογραφιών.

Ακόμα, το εσωτερικό της καμπίνας είναι ξεφτιλισμένα άδειο (ολόκληρο το dashboard είναι μια χαλκομανία, ούτε ένα ανάγλυφο όργανο!), αλλά ένα-ένα. Θα έρθει η ώρα του κι αυτουνού.

Και επειδή δεν έχω ξανακάνει τέτοιο εγχείρημα... δώστε ιδέες παιδιά γιατί το βλέπω να τρώει σφυριές.

ΥΓ: Ελπίζω να μην σας κούρασα, τα posts μου τείνουν να είναι κάπως μακροσκελή.
We'll roll on with our heads held high
Our conscience in the gutter
Our dreams up in the sky

Αποσυνδεδεμένος paparadiation

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νικαια
Απ: Peugeot 205 Turbo
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 30, 2011, 05:25:42 μμ »
Καλη αρχή με το Πεζω!

Επειδη επελεξα το ιδιο ακριβως αυτοκινητο σε 1/43, αλλα με τα ιδια χρεπια χαρακτηριστικα, θα κανουμε συνεδριες για να δίνουμε κουραγιο ο ενας στον αλλο  :D  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stingray

• Scale 1/144
  • *
  • Βασίλης
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 30, 2011, 05:42:25 μμ »
ʼστα να πάνε paparadiation, με βλέπω να φτιάχνω παράλληλα το Ρενώ 5 για να ξεθυμαίνω.
Our dreams up in the sky

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 30, 2011, 05:44:25 μμ »
καλή συνέχεια φίλε  ::salut::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 30, 2011, 05:58:18 μμ »
Καλή αρχή φίλε μου και από μένα...
Στο φορούμ, έχουμε μερικούς "γαλλοφρονούντες" αυτοκίνητόφιλους  :mrgreen: ... που θα βοηθήσουν στα σίγουρα...
Για αρχή, πάρε ένα link από μένα για μια παρόμοια κατασκευή που ελπίζω να βοηθήσει : http://www.automotiveforums.com/vbulletin/showthread.php?t=480457&highlight=peugeot+205
 ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 30, 2011, 09:02:51 μμ »
Φιλε καλη αρχη ή μαλλον καλο κουραγιο ::salut::

Εχω φτιαξει το Renault 5 turbo της Heller (το πρωτο μου) κ σε νοιωθω απολυτα.....πραγματικα ακουω το ονομα της κ τρεχω :twisted: :twisted:

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 30, 2011, 09:41:05 μμ »
Καλή αρχή με το τερατάκι!! :mrgreen:

Μην αγχώνεσαι με το κιτ. Μετά από 20 χρόνια μοντελισμού σε βεβαιώνω ότι δεν υπάρχει κιτ χωρίς ψεγάδια. ʼλλα έχουν λιγότερα, και άλλα περισσότερα...
Πιστεύω ότι η ενασχόλησή σου με κιτ που θέλουν λίγη παραπάνω δουλειά (τρίψιμο, στοκάρισμα, προσθήκες, διόρθωση ατελειών) θα σε βοηθήσουν να μάθεις να μοντελάρεις, και όχι απλά να συναρμολογείς... :wink:

Όσο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, απλά διασκέδασε τη συμμετοχή σου στο GB, και μην πολυαγχώνεσαι με το κατασκευαστικό. Θα δεις ότι θα βγει πιο εύκολα απ' όσο φαντάζεσαι με τη βοήθεια όλων μας. :D

Καλή συνέχεια.

Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 30, 2011, 09:57:13 μμ »
Καλή αρχή και από μένα φίλε μου!!!! Κουράγιο!!! Λίγο λίγο θα δίνουμε ο ένας στον άλλον!!! :lol: :lol: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

Αποσυνδεδεμένος Stingray

• Scale 1/144
  • *
  • Βασίλης
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 01, 2011, 08:57:37 πμ »
Καλημέρα και καλό μήνα φίλοι συμμοντελιστές! Ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά λόγια, η αλήθεια είναι πως χρειάζονται  :lol:

Καλή αρχή φίλε μου και από μένα...
Στο φορούμ, έχουμε μερικούς "γαλλοφρονούντες" αυτοκίνητόφιλους  :mrgreen: ... που θα βοηθήσουν στα σίγουρα...
Για αρχή, πάρε ένα link από μένα για μια παρόμοια κατασκευή που ελπίζω να βοηθήσει : http://www.automotiveforums.com/vbulletin/showthread.php?t=480457&highlight=peugeot+205
 ::salut:: ::salut::
Ευχαριστώ για το λινκ Γιώργο, όντως βοήθησε πολύ, τόσο οι εικόνες της κατασκευής όσο και τα σχόλια.

Μην αγχώνεσαι με το κιτ. Μετά από 20 χρόνια μοντελισμού σε βεβαιώνω ότι δεν υπάρχει κιτ χωρίς ψεγάδια. ʼλλα έχουν λιγότερα, και άλλα περισσότερα...
Πιστεύω ότι η ενασχόλησή σου με κιτ που θέλουν λίγη παραπάνω δουλειά (τρίψιμο, στοκάρισμα, προσθήκες, διόρθωση ατελειών) θα σε βοηθήσουν να μάθεις να μοντελάρεις, και όχι απλά να συναρμολογείς... :wink:
Με καθησυχάζεις Απόστολε, και ελπίζω να έχεις δίκιο. Το σίγουρο είναι πως και στο Νεκροταφείο Μοντέλων να πάει, θα έχω μάθει μερικά πράγματα παραπάνω. ʼλλωστε χρόνος υπάρχει υπεραρκετός, κιτς υπάρχουν να φαν κι οι κότες.. Απλά θα πρέπει να συγκρατηθώ και να μην βιαστώ να το βγάλω σε 2 μέρες όπως συνήθως με πιάνει  :lol:

Από εκεί και έπειτα, έχω ένα πρόβλημα φιλολογικής φύσης. Κατά τα φαινόμενα η Peugeot είχε βγάλει 3 κινητήρες για το 205. Έχω ήδη αποδεχτεί οτι θα χρειαστεί αρκετό scratch στον κινητήρα. Το πρόβλημα λοιπόν είναι το εξής, και όποιος ξέρει κερδίζει μια χαλβαδόπιτα: Το 205 του Salonen ήταν το Evo1 ή το Evo2;
Our dreams up in the sky

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 01, 2011, 01:15:08 μμ »
To 1985 στο Ακροπολις ο Σαλονεν (ολη η Πεζω δηλαδη) ετρεξε με το Evo 1, ενω το 1986 με το Evo2. 
Καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stingray

• Scale 1/144
  • *
  • Βασίλης
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 01, 2011, 02:35:54 μμ »
To 1985 στο Ακροπολις ο Σαλονεν (ολη η Πεζω δηλαδη) ετρεξε με το Evo 1, ενω το 1986 με το Evo2. 
Καλη συνεχεια ::salut::

Ωραίος! Μια χαλβαδόπιτα στον paparadiation! Και να σου πω, μια που τα συζητάμε.. Το κουτί του κιτ λέει οτι πρόκειται για το Evo2 ενώ ο κινητήρας είναι Evo1. Είχαν κάποια άλλη διαφορά στο σώμα ή στο βάψιμο ή κάτι που να προσέξω τέλος πάντων; Από όσο τα κοιτάω δεν βλέπω κάποια εξωτερική διαφορά, βέβαια δεν έχω εξασκήσει και το μάτι στο να εντοπίζει τέτοια..
Our dreams up in the sky

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 03, 2011, 08:23:43 μμ »
Φιλε μου να σου πω την αληθεια ουτε εγω πολυκαταλαβαινω τι γινεται εκει μεσα   :lol:

Με μια γρηγορη ματια στις φωτογραφιες που εχεις ανεβασει,  διαφορα στο χωρο του κινητηρα ειναι αυτο το κομματι που συνδεει τους δυο θολους. Στο κιτ το δινει οπως στο Evo1 ενω στην πραγματικοτητα το Evo2 ειχε ενα πιο λεπτο σωληνοτο πραγμα σαν πλαισιο  (οπως καταλαβαινεις απο τεχνικες γνωσεις σκιζω   :oops: :roll: ). Επισης τα πισω ψυγεια του κιτ δεν ειναι απο Evo2, και προσεξε επισης και τις εισαγωγες αερα πανω απο τον κινητηρα, διαφερουν απο εκδοση σε εκδοση (δεν ξερω ποια εχει το κιτ, αν πας στη φωτογραφια που εχει δυο 205 και ενα ελικοπτερο που γραφει Aerospatiale δεξια θα καταλαβεις τη διαφορα, το αριστερο ειναι Evo2 ενω το δεξι ειναι Evo1). 

Ελπιζω να καταφερω να κανω το γερο-σκανερ να δουλεψει σε win7 και να σου σκαναρω φωτο και απο Evo1 και απο Evo2 χωρις τον κινητηρα για να δεις καλυτερα τις διαφορες στο πισω μερος. Και για να ειμαι ειλικρινης, μη νομιζεις οτι μετραω τις βιδες μια-μια, πιθανοτητα αν το εφτιαχνα δεν θα πειραζα τιποτα  :D

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 03, 2011, 09:12:18 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Stingray

• Scale 1/144
  • *
  • Βασίλης
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 04, 2011, 09:54:27 πμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Paparadiation, ναι, τα έχουν κάνει ψιλοχάλια, και νομίζω πως αν υπάρχει μια ελπίδα σωτηρίας αυτή είναι απλώς να κάνω το Evo1 το οποίο έχει πιο πολλά κοινά με το μοντέλο. Το σκέφτηκα να το κάνω κι εγώ ΟΟΒ αλλά από την άλλη θέλω να πιέσω λίγο τον εαυτό μου να κάνει καλή δουλειά, ειδικά από την στιγμή που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει παράλληλα με 3-4 μοντέλα ακόμα. Προς το παρόν δεν το έχω δουλέψει καθόλου γιατί αύριο φέυγω για ένα τριήμερο και δεν θέλω να με πιάσει το μεράκι μου και να το ονειρεύομαι 3 μέρες  :lol: Θα κόψω/τρίψω/καθαρίσω το Renault 5 σήμερα, για να περάσει η ώρα.

Σταύρο, σε ευχαριστώ πολύ για το λινκ αλλά το έχω ξαναδεί, είναι μάλιστα και στην πρώτη μου δημοσίευση στο θέμα αυτό. Πάντως πραγματικά είναι πολύ βοηθητικό!
Our dreams up in the sky

Tags: