Η συμμετοχή μου στο GB: Το Peugeot 205 Turbo Ev.2 της Heller.

Ως αστοιχείωτος με το rally και γενικά τα αυτοκίνητα, το μόνο που ξέρω είναι οτι με το Γαλλάκι έτρεξε στο ράλλυ ακρόπολις ο Timo Salonen και κατέκτησε την 1η θέση το 1985. Ειλικρινά λυπάμαι που δεν ξέρω κάτι παραπάνω να πω για ιστορική αναφορά

Το κιτ είναι το πρώτο της Heller που παίρνω, και από όσο το είδα θα με ταλαιπωρήσει αρκετά. Ήταν γεμάτο φλας, τρύπες και σημάδια, τα σημεία που κόβονται τα κομμάτια από το πλέγμα ήταν σε ορατά μέρη κλπ. Έφαγε ένα πρώτο χέρι πρόχειρο καθάρισμα για να του κάνω το dry fit και να δω πως φαίνεται, μετά θα ασταρωθεί και θα δουλευτούν περισσότερο οι λεπτομέρειες. Ορίστε δύο φωτογραφίες ενός πολύ πρόχειρου dry fit.

Και αρχίζουν ήδη τα προβλήματα. Ο κινητήρας του μοντέλου είναι ο κάτωθι:

Βάσει όμως της πρώτης μου έρευνας για την μηχανή αυτή, ο κινητήρας αυτός ανήκει σε Ev.1 αντί για Ev.2 . Για του λόγου το αληθές,
http://classicrallymodels.piczo.com/peugeott16updated280607?cr=1&linkvar=000044 (δυστυχώς δεν μπορώ να ποστάρω κατ' ευθείαν μια-μια φωτογραφία γιατί δεν με αφήνει το site να κατεβάσω τις εικόνες). Φαίνεται λοιπόν πως ο κινητήρας του μοντέλου είναι μάλλον μινιμαλιστικός σε σχέση με τον πραγματικό. Το φίλτρο αέρος είναι σε τελείως άλλη θέση, υπάρχει ένα δοχείο εκεί μέσα που ούτε ξέρω τι είναι ούτε τι κάνει, η μηχανή δεν έχει ούτε καπάκια ούτε τίποτα, το ψυγείο είναι τελείως προχειροφτιαγμένο.. Γενικά δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος, αλλά θα το παλέψω να το φέρω όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό των φωτογραφιών.
Ακόμα, το εσωτερικό της καμπίνας είναι ξεφτιλισμένα άδειο (ολόκληρο το dashboard είναι μια χαλκομανία, ούτε ένα ανάγλυφο όργανο!), αλλά ένα-ένα. Θα έρθει η ώρα του κι αυτουνού.
Και επειδή δεν έχω ξανακάνει τέτοιο εγχείρημα... δώστε ιδέες παιδιά γιατί το βλέπω να τρώει σφυριές.
ΥΓ: Ελπίζω να μην σας κούρασα, τα posts μου τείνουν να είναι κάπως μακροσκελή.