Αποστολέας Θέμα: Good Night Saigon - T-54B 1/35 Trumpeter  (Αναγνώστηκε 4969 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
Απ: Good Night Saigon - T-54B 1/35 Trumpeter
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 10, 2011, 01:16:24 πμ »
Ορέστη τα είπαν οι προηγούμενοι αλλά θα μου επιτρέχεις 2-3 πιο γενικές τοποθετήσεις.

- με το τρίψιμο  .... ας πρόσεχες που πήγες κι έμπλεξες με το αρχαίο της Τρουμπέτας. μήπως άξιζε να πάρεις το Τ-55 (Τamiya) και να το έκανες backdate με τα κοματια του Trumpeter ?

- πάρε χαρτόλιμες (sanding sticks), απλες μεταλικές λίμες και ατσαλόμαλλο (fine steel wool)  για τα τριψίματα. οι πρώτες για τα κύρια τριψίματα (διάφορα νούμερα) και το δεύτερο για να μαζεύει τα υπολείματα απο τα πρώτα.

- για το εφέ με τον υγρό στόκο. πέρνα το πιο "χτυπητά", 1-2 χέρια και μετά (αφού έχει στεγνώσει) ξαναχτύπα το με ΜΕΚ. θα ξαναζωντανεψει το surfacer και θα σου το δουλέψει πιο κοντα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

καλή συνέχεια
 ::salut::
Σ.Σ.

και αν βαριόσουν να κόβεις και να ράβεις θα μπορούσες να επιλέξεις το PS-35219 απο το παρακάτω link:

http://www.chesapeakemodels.com/panzer2/index.htm
Ο νόμος του Μέρφι ξαναχτυπά... :roll: :roll:
Το είχα σκεφτεί για backdate, αλλά δεν πήγαινε η καρδιά μου να το σφάξω το ΤΑΜΙΥΑκι, δεδομένου στο φτωχό μου το μυαλό, ότι υπήρχε η Τρουμπέτα ::eusa_wall:: ::eusa_wall::

Σταύρο, έχω φάει τρεις χαρτολίμες, από τότε που το άρχισα... steel wool, έχω χρησιμοποιήσει στην κάνη (αφού το διάβασα σε ένα δικό σου post) με θετικά αποτελέσματα...
Το εφέ του πύργου, πιστεύω ότι πλέον το έχω φέρει σε καλό σημείο (χωρίς ΜΕΚ όμως γιατί δεν έχω... να δοκιμάσω κανονική κόλλα????) φώτο αύριο γιατί τώρα μετα βίας γράφω... ::brancard::
Αλλά το έχω πάρει απόφαση!!!! Θα το φάω το αρματάκι!!! Δεν θα με γονατίσει...

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 10, 2011, 01:19:56 πμ »
και έχω ακόμη τις ερπύστριες κομμάτι-κομμάτι της Τρουμπέτας... ::kranke_010::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 10, 2011, 01:31:56 πμ »
Ο νόμος του Μέρφι ξαναχτυπά... :roll: :roll:
Το είχα σκεφτεί για backdate, αλλά δεν πήγαινε η καρδιά μου να το σφάξω το ΤΑΜΙΥΑκι, δεδομένου στο φτωχό μου το μυαλό, ότι υπήρχε η Τρουμπέτα ::eusa_wall:: ::eusa_wall::

Σταύρο, έχω φάει τρεις χαρτολίμες, από τότε που το άρχισα... steel wool, έχω χρησιμοποιήσει στην κάνη (αφού το διάβασα σε ένα δικό σου post) με θετικά αποτελέσματα...
Το εφέ του πύργου, πιστεύω ότι πλέον το έχω φέρει σε καλό σημείο (χωρίς ΜΕΚ όμως γιατί δεν έχω... να δοκιμάσω κανονική κόλλα????) φώτο αύριο γιατί τώρα μετα βίας γράφω... ::brancard::
Αλλά το έχω πάρει απόφαση!!!! Θα το φάω το αρματάκι!!! Δεν θα με γονατίσει...

το steelwool το χρησιμοποιω παντού.

το "χτυπητό" το κάνεις και με κόλλα (λεπτόρευστη) απλά σου ερχεται ...ακριβοτερα

αυτός ο Μέρφυ, μας έχει γ***** όλους

Σ.Σ.

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 20, 2011, 02:19:46 μμ »
Τέλος με τα βαψίματα...

Για βασικό χρησιμοποίησα το XF-13 Japanese Army Green της TAMIYA...
Σειρά έχουν πλέον οι ερπύστριες οι οποίες είναι κομμάτι κομμάτι.
Ουσιαστικά είναι τα πλαίσια με τις ερπύστριες από το Τ-62 της Trumpeter τα οποία πωλούνται πλέον ξεχωριστά...
Θέλουν δουλίτσα στο κόψιμο και στο καθάρισμα, για αυτό περιμένω και πάλι την κατάλληλη στιγμή...
Σχόλια και σχολιανά παρακαλώ!!!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 20, 2011, 02:34:22 μμ »
η απόδοση του χυτού πύργου είναι όμορφη
στη δεξιά όψη σου έχει ξεφύγει μια δαχτυλιά ? (φαίνονται fingerprints)
εχεις δουλειά ακόμη για το βάψιμο έτσι δεν είναι ?
καλά τελειώματα
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 20, 2011, 03:39:12 μμ »
Οντως, έχει δίκιο ο Σταύρος, πάνω από δεύτερο τεσσάρι υπάρχει κάτι που θυμίζει πολύ δακτυλικό αποτύπωμα.

Μου αρέσει το ταλαιπωρημένο χρώμα και οι σκουριές. Να πω την αλήθεια όμως δε μου αρέσει το καναβάτσο στο πυροβόλο. Δεν ξέρω γιατί, δείχνει πολύ καθαρό ίσως, δε μου κάθεται όμως καλά με το υπόλοιπο. Σίγουρα δεν είμαι και ο πλέον αρμόδιος και πιθανότατα μπορεί να κάνω λάθος...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 20, 2011, 03:53:25 μμ »

Τώρα το είδα το σημείο με το "αποτύπωμα"... σας βεβαιώνω ότι είναι απολύτως τυχαίο!!!!! Επειδή έχω μια ροπή να αφήνω δακτυλικά αποτυπώματα, δουλεύω πλέον με γάντια όταν είναι να κάνω τέτοια πράγματα και να βάψω... το πεπρωμένο όμως φυγείν αδύνατον!!!!!! :oops:

Ο μουσαμάς και εμένα δεν μου αρέσει... έκανα και μια βλακεία... προσπάθησα να κάνω φωτίσματα και σκιές και μετά τον πέρασα με μπέζ φίλτρο!!!!
Δεν ξέρω τι σκεφτόμουν εκείνη την στιγμή... θα τον δουλέψω όμως λίγο παραπάνω...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 20, 2011, 07:34:36 μμ »
εγώ θα ξεθώριαζα και θα σκόνιζα περισσότερο το χρώμα σου
το βρίσκω πολύ "πράσινο" ενω στις διαθεσιμες εγχρωμες φωτό των πραγματικών δείχνει σαφώς πιο "θαμπό"

ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
ΝΑΜ (PAGE - PIMLOT) & THE ILLUSTRATED HISTORY OF THE VN WAR (BECKETT)

επίσης - ισως δεν βοηθούν και οι φωτό που δείχνεις - τα "καφετιά" σημάδια που φαίνονται (μπαλώματα ? ή σκουριές ?)
θελουν λιγο δεσιμο με το υπόλοιπο.
Σ.Σ.

Tags: t-54 vietnam