Αποστολέας Θέμα: BUSSING 8000 S13  (Αναγνώστηκε 6438 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος .JOHNY.B.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
BUSSING 8000 S13
« στις: Ιουνίου 25, 2011, 12:58:22 πμ »
Γεια σας και παλι φιλοι μου ! Μετα απο αρκετο καιρο αλλο ενα project εφτασε στο τελος του και ηρθε η ωρα να το μοιραστω μαζι σας. Προκειται για το  8000 S13  της γερμανικης ΒUSSING AG η οποια ιδρυθηκε το 1903 απο τον  Heinrich Büssing (1843-1929) στην πολη  Braunschweig .Η BUSSING παρηγαγε διαφορα μοντελα φορτηγων και λεοφωρειων τοσο κατα τον πρωτο παγκοσμιο πολεμο οσο και κατα τον δευτερο, και ηταν η πρωτη που παρηγαγε τριαξωνικο φορτηγο! Επισης αξιζει να αναφερω οτι ειχε στην γκαμα της τοσο πολιτικα αλλα και στρατιωτικα φορτηγα με κινηση 6x4 αλλα και 8x8 στο οποιο τελευταιο εστριβαν και οι 8 τροχοι!!! Επισης κατι που φυσικα δεν ηξερα ειναι οτι στα τελη της δεκαετιας του 80 η BUSSING εγινε η σημερινη ,γνωστη σε ολους μας , MAΝ !
Στα του μοντελου τωρα:  κλασικα στην 1/24 , απο την revell ομως πραγμα που σημαινει πολυ καλη λεπτομερια αλλα και απαιτηση για αρκετο καθαρισμα μιας και τα ιχνη των καλουπιων ηταν παροντα σε ολα τα κομματια του μοντελου.Φυσικα επιλεχτηκε η οδος του weathering η οποια γενικα με τραβαει  αυτη την περιοδο αλλα (φυσικα ) με τεραστια περιθωρια για βελτιωση ικανωτητων και με αποτελεσματα τα οποια θα κρινετε εσεις  :wink:...
Βεβαια οπως γνωριζετε και απο τις αλλες μου κατασκευες ουτε λογος να γινεται για αναλητικο WIP καθως δεν υπαρχει ο χρονος για αυτο, παρα μονο διαφορες φωτο απο ορισμενα σταδια της κατασκευης...
Ξεκιναμε λοιπον με το κουτι και το περιεχομενο του

και συνεχιζουμε με τα διαφορα σταδια της κατασκευης

Ελπιζω να μη σας κουρασα, περιμενω τα σχολια σας, να ειστε ολοι καλα τα λεμε!!!
(θα σας εστελνα και φιλικους-συναδελφικους χαιρετισμους αλλα δεν θα αντεξω το ξυλο που θα μου ριξουν  καποιοι εδω μεσα αν το τολμησω...οποτε αρκεστειτε στα παραπανω...!!!)
 :mrgreen: :mrgreen: ::glossa:: ::glossa:: 8) ::salut::
Life sucks and then....you die!!!

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Πολίτης Αθανάσιος
Απ: BUSSING 8000 S13
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 25, 2011, 01:14:57 πμ »
Μου αρέσει πολύ,ειλικρινά!Έκανες ωραία δουλειά και φαίνεται!Στα φορτηγά δεν έχω και πολλές γνώσεις όμως το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό και μάλλον το χάρηκες και εσύ κατά τη διάρκεια της κατασκευής του...Συγχαρητήρια! ::handshake::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 25, 2011, 01:40:32 πμ »
Καλησπέρα Γιάννη,

Μπράβο φίλε, πολύ μερακλίδικη δουλειά, προσοχή στη λεπτομέρεια, πραγματικά του έδωσες και κατάλαβε!!! Τρομερές φθορές που μεταφράζονται φαντάζομαι σε ώωωωρες δουλειάς... ::salut::

Η σκουριά και το φάγωμα της σκουριάς είναι εντυπωσιακό. :wink:

Και για να σε πειράξω λιγάκι, οι σκουριές έγιναν από σένα, ή σκούριασε το μοντέλο μέχρι να το τελειώσεις;  ::glossa:: :twisted: :mrgreen:

Να είσαι καλά, και με το καλό να δούμε το επόμενο σου project.

Απόστολος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 25, 2011, 02:11:30 πμ »
Γιάννη, πάρα πολύ (και πολλή) όμορφη δουλειά

Χίλια μπράβο :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 25, 2011, 09:04:24 πμ »
Εντάξει Γιάννη, respect που λέει και γιός μου. :mrgreen:
Τη κατέχεις τη συγκεκριμένη τεχνική φίλε μου.
Δεν έχω τίποτε άλλο παρά ένα μεγάλο Μπράβο να σου πω  :!: :!:::salut:: ::salut:: ::salut::
Και αν συνυπολογήσει κανείς τις συνθήκες και το χώρο που δουλεύεις, έ κάποιοι από εμας ένα σύμπλεγμα το παθαίνουμε κάθε φορά που ποστάρεις :lol: :lol: :lol:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 25, 2011, 11:57:08 πμ »
Γιαννη καλημερα :D
Εχεις κανει τρομερη δουλεια (για μια ακομη φορα)
Μου αρεσουν πολυ τα φαγωματα, τα λαστιχα, το ντεποζιτο, τα ξυλινα σανιδια, τα σπασιματα των φωτιστικων σωματων + των τζαμικων, το μοτερ, το ..., το ... γενικα μου αρεσει ολο
Εισαι θεος

Καλη αρχη στο επομενο

Αποσυνδεδεμένος Alex D

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Dublin
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 25, 2011, 03:16:58 μμ »
φωτογραφίες από το 1:1 πήρες, έτσι; έλα, πες την αλήθεια. έλα τώρα.
...
καταπληκτικό...

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 25, 2011, 08:50:58 μμ »
Πααααααρα πολυ καλο. Αριστο. Δουλεια για σεμιναριο. Μπραβο.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 25, 2011, 11:21:36 μμ »
 Soul Slayer  :arrow:  Θαναση σε ευχαριστω φιλε μου, ναι το ευχαριστηθηκα γιατι βγηκαν αυτα που ηθελα να κανω...οσο για το αντισκωριακο τα το δουμε καποια στιγμη... :wink:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ   :arrow:  Αποστολε σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια , με τον ρυθμο που μοντελαρω εγω μη σου πω οτι παραλιγο να σας το παρουσιασω σε μορφη καφε σκονης σε σακουλακι...Να εισαι καλα και συ φιλε μου!

Blitz-X  :arrow:  Φιλε Μανο σε ευχαριστω , ειχε οντως αρκετη δουλεια αλλα και ευτυχως αισιο τελος αφου δεν υπηρχε χρονος για δοκιμες των διαφορων τεχνικων σε αλλο (πιο παλιο) μοντελο...

Est.1976  :arrow:   Φιλε μου Σταυρο τι να πω εγω τωρα, το οτι αρεσει η δουλεια μου σε ενα μοντελιστη της δικιας σου κλασης ειναι η καλυτερη ανταμοιβη της προσπαθειας μου! Α να σου πω οτι το ντεποζιτο εχει πανω του πραγματικη βρωμια την οποια ,αφου εξυσα απο το ντεποζιτο του  φορτηγου ενως πελατη μου, την ανακατεψα με διαφανο βερνικι και την απλωσα στο ντεποζιτο... :wink: Σατανικο ε;

Chris_SD  :arrow:   Χρησταρα σε ευχαριστω πολυ,εσυ εισαι ΘΕΟΣ με αυτη την τρελη απαντηση με ολες αυτες τις φατσες...ακομα γελαω , να σαι καλα φιλε!!!

Alex D   :arrow:   Σε ευχαριστω Αλεξη χαιρομαι που σου αρεσε η δουλεια μου , να σαι καλα!!!

Nuclear  :arrow:  Σε ευχαριστω Κωσταντινε για τα καλα (και υπερβολικα σου βεβαιως βεβαιως) λογια !

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 26, 2011, 12:05:43 μμ »
Καλά ρε συ Γιάννη, πλάκα μας κάνεις...  Δεν ξέρεις ότι η tamiya έχει βγάλει κρεμούλες για να γυαλίζεις το φορτηγό σου, να είναι απαστράπτον και σένιο  :roll:
Στο λέω, επειδή διακρίνω λίγο orange peel στο φτερό  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Να τα προσέχεις αυτά σε παρακαλώ, πριν ποστάρεις...  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Φίλε μου είσαι ο απόλυτος μάστορας του weathering και κάθε δουλειά σου είναι καλύτερη από την προηγούμενη... Αυτή τη βλέπω τέλεια και σου δίνω τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μου...
Έχω μείνει άφωνος πραγματικά... Όλα δείχνουν ρεαλιστικότατα και με μεράκι (ντεπόζιτο, παράθυρο, επένδυση με ξύλα, λέρωμα στα λάστιχα, κ.α. )... Μπράβο σου :!:
Το μόνο που μένει είναι να ξεκινήσεις να φτιάχνεις καμία ανάλογη βάση για να τα βάζεις πάνω και να τα εξελίξεις σε διοράματα... Προβλέπω αριστουργήματα για το μέλλον  :wink: ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΥΓ. Πόσταρα και χθες, άλλα μάλλον μου το έφαγε η διακοπή της ΔΕΗ  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 26, 2011, 12:39:17 μμ »
Γιάννη εσύ πας για πολύ βρώμα και μπίχλα στο GB του Ακρόπολις :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ιδέα: Το 1971 ο Ιωαννίδης με Πεζώ 404 Μπερλίνα άσπρη επέστρεψε στον τερματισμό με ένα ανοικτό καφέ αυτοκίνητο, σιδερωμένο δεξιά από εύγα και γεμάτο τρύπες από τη συνάντησή του με κοπάδι τράγων.
Πως σου φαίνεται :?:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 26, 2011, 01:14:19 μμ »
gtziaf  :arrow:  Γιωργακη μαλλον εσυ μου κανεις πλακα,  φημες λενε οτι σου τις στελνουν πλεον με κοντεινερ απο την Ιαπωνια και αν κρινουμε απο τις εκτυφλωτικες σου κατασκευες ουτε στη συμπροτευουσα θα εχεις αφησει πουθενα στοκ!!!

Περα απο την πλακα ευχαριστω για τα καλα σου λογια,χαιρομαι που σου αρεσε η δουλεια μου.Οσο για τα διοραματα κατι θα κανω στο μελλον...Καλα να περνας τα λεμε!!! ::salut::

Est.1976  :arrow:   Σταυρο ωραια ιδεα, να υπαρχει αραγες  Πεζώ 404 Μπερλίνα στην 1/24; Θα το ψαξω και θα σου πω... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 26, 2011, 02:06:51 μμ »
γιαννη

θα σου πω ενα μεγαλο μπραβο για την εξαιρετικη δουλεια που εχεις κανει
πανω στο μοντελο,πραγματικα καποια σημεια ειναι ιδιαιτερα αληθοφανη.
δεν γνωριζω βεβαια και πολλα απο φορτηγα για να εκφερω αποψη περι σημειων φθορας
αλλα το αποτελεσμα μου αρεσει.
και αφου εχεις κανει καλη δουλεια,πιστευω να καταλαβενεις οτι φωναζει για μια βαση φιλε. :wink:
ας πουν ιδεες οι φιλοι εδω και ειμαι σιγουρος οτι θα εχεις ενα εξαιρετικο κομματι στην συλλογη σου
αν δεν το βαλεις σε βαση ,θα πρεπει με καποιο τροπο να κανεις τα λαστιχα του να φενονται καθησμενα
ειναι καπως ετσι, στο συνολο με την φθορα που εχει. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 26, 2011, 02:12:38 μμ »
ΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!  Καλά τώρα!!

Έχεις ξεφύγει εντελώς φίλε!!!!Μα εντελώς!!!
Το μοντέλο σου είναι πολυ χρέπι αδερφε!! Συγχαρητήρια!! ::salut:: ::salut::
Υποθέτω οτι έχεις στήσει ολοκληρο βασανιστήριο μοντέλων στο χώρο σου ::mastigio79:: ::mastigio79:: ::mastigio:: ::mastigio:: ::mastigoma:: ::mastigoma::
Ίσως να χρειάζονται λίγο ξεφούσκωμα τα λάστιχα φίλε μου. Ρίξε μια ματιά.
Spoiler (hover to show)

Το GB ψήνεται!! Ετοιμάσου για τουμπαρίσματα, τρακαρίσματα, βρομίσματα και άλλα περίεργα που μπορείς να σκεφτείς!!

::keep_mod::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 26, 2011, 02:40:04 μμ »
γιαννη

θα σου πω ενα μεγαλο μπραβο για την εξαιρετικη δουλεια που εχεις κανει
πανω στο μοντελο,πραγματικα καποια σημεια ειναι ιδιαιτερα αληθοφανη.
δεν γνωριζω βεβαια και πολλα απο φορτηγα για να εκφερω αποψη περι σημειων φθορας
αλλα το αποτελεσμα μου αρεσει.
και αφου εχεις κανει καλη δουλεια,πιστευω να καταλαβενεις οτι φωναζει για μια βαση φιλε. :wink:
ας πουν ιδεες οι φιλοι εδω και ειμαι σιγουρος οτι θα εχεις ενα εξαιρετικο κομματι στην συλλογη σου
αν δεν το βαλεις σε βαση ,θα πρεπει με καποιο τροπο να κανεις τα λαστιχα του να φενονται καθησμενα
ειναι καπως ετσι, στο συνολο με την φθορα που εχει. ::salut:: ::salut::

Σπυρο σε ευχαριστω πολυ ,να σου πω βεβαια οτι αρκετα χρονια δουλευω με φορτηγα ολων των ειδων (απο απλο τρακτωρα και μπετονιερα ως νταμπερ) και πιστεψε με εχω δει πολλα απιστευτα στο θεμα φθορων...Σκεψου μονο οτι ενα φορτηγο σαν αυτο που εφτιαξα μπορει να δουλευει σκληρα ακομα , οπως ειναι με σπασμενα  υπερ-βρωμικα τζαμια, με λαστιχα απο τα οποια εχουν φαγωθει ακομα και τα λινα η με τμηματα να λειπουν η να κρεμονται...Οσο για τα ελαστικα το ενα οπως μπορεις να δεις ειναι αρκετα καθισμενο (δεν το αποτυπωσε καλα το κινητο μου) αλλα εχω δει φορτηγα που ειναι ακινητα χρονια με τα λαστιχα τους σε καλη (μονο εξωτερικα βεβαια) κατασταση και φουσκωμενα.Οπως καταλαβες δυσκολα μπορει να πει κανεις τι ειναι σωστο η ακομα καλυτερα αληθοφανες αφου οτι και να σκεφτεις στην ουσια...υπαρχει!!! Οσο για την βαση που μου προτεινες  ειναι πολυ καλη ιδεα και ξερω οτι ειναι το αλλο μισο μοντελο αλλα φιλε μου δεν θελω να γεμισω το σπιτι με μοντελα(εχω γεμισει ηδη το σαλονι), ετσι οπως ειναι χωραει μια χαρα στη βιτρινα.Παντως καποια στιγμη θα κανω ενα διοραματακι,νασαι σιγουρος! Καλα να περνας φιλε μου!!! ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 26, 2011, 02:46:56 μμ »
ΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!  Καλά τώρα!!

Έχεις ξεφύγει εντελώς φίλε!!!!Μα εντελώς!!!
Το μοντέλο σου είναι πολυ χρέπι αδερφε!! Συγχαρητήρια!! ::salut:: ::salut::
Υποθέτω οτι έχεις στήσει ολοκληρο βασανιστήριο μοντέλων στο χώρο σου ::mastigio79:: ::mastigio79:: ::mastigio:: ::mastigio:: ::mastigoma:: ::mastigoma::
Ίσως να χρειάζονται λίγο ξεφούσκωμα τα λάστιχα φίλε μου. Ρίξε μια ματιά.
Spoiler (hover to show)

Το GB ψήνεται!! Ετοιμάσου για τουμπαρίσματα, τρακαρίσματα, βρομίσματα και άλλα περίεργα που μπορείς να σκεφτείς!!

::keep_mod::

Γιαννη σε ευχαριστω πολυ, βεβαια οπως καταλαβες ειμαι μια ιδιαζουσα περιπτωση μοντελιστη αφου χαιρομαι οταν οι αλλοι μου λενε οτι το μοντελο μου ειναι ...χαλια!!! :wink:
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος paparadiation

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νικαια
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 26, 2011, 05:13:57 μμ »
Απιθανα πραγματα! Φοβερη δουλεια! Νο mercy  :D

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 26, 2011, 11:24:52 μμ »
Απιθανα πραγματα! Φοβερη δουλεια! Νο mercy  :D

::thanx:: ::thanx:: ::thanx:: paparadiation!!!

Αποσυνδεδεμένος geokat

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΞΑΝΘΗ-ΝΑΥΠΛΙΟ
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 28, 2011, 12:58:50 πμ »
ωραιος Γιαννη!! πολυ καλη δουλεια τρομερο το αποτελεσμα της παλαιωσης!!και το εχεις τιγκαρει στη σκουρια και δεν το εχεις παρακανει ωστε να στερειται σε αληθοφανεια!ειναι απλα τελειο
καλη αρχη με το επομενο!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 01, 2011, 11:52:18 πμ »
ωραιος Γιαννη!! πολυ καλη δουλεια τρομερο το αποτελεσμα της παλαιωσης!!και το εχεις τιγκαρει στη σκουρια και δεν το εχεις παρακανει ωστε να στερειται σε αληθοφανεια!ειναι απλα τελειο
καλη αρχη με το επομενο!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Σε ευχαριστω φιλε μου, χαιρομαι που σου αρεσε...να σαι καλα! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 01, 2011, 12:35:15 μμ »
αααααααααααααααααα μοντελο ειναι  :o :o
 :mrgreen: :mrgreen:
γιατι οταν το ειδα νομιζα οτι το εφεραν στο μαγαζι
να κανω πομπα μπεκ ::salut::

πραγματικα καταπληκτικο τα πολλα συγχαρητηρια μου ::salut::
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 01, 2011, 10:29:58 μμ »
αααααααααααααααααα μοντελο ειναι  :o :o
 :mrgreen: :mrgreen:
γιατι οταν το ειδα νομιζα οτι το εφεραν στο μαγαζι
να κανω πομπα μπεκ ::salut::

πραγματικα καταπληκτικο τα πολλα συγχαρητηρια μου ::salut::

Σε ευχαριστω Κωνσταντινε... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 05, 2011, 02:54:13 μμ »
Κα-τα-πλη-κτι-κό!!!!!

Αποσυνδεδεμένος dmoshid

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Stavanger- Κουφάλια
  • Don't fear death, fear time
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 05, 2011, 06:08:49 μμ »
 :o :o :oΦΟΒΕΡΟ :o :o :o!!! :wink: ::salut::
Ο άνθρωπος δεν κατάγεται από τους πιθήκους αλλά απο τα ΒΑΜΠΙΡ!
Μόνο οι νεκροί βλέπουν το τέλος του πολέμου!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 06, 2011, 01:16:49 μμ »
dmoshid και Sakis900 σας ευχαριστω!

Tags: