Αποστολέας Θέμα: BMP-3 early (Trumpeter 1/35, #00364)  (Αναγνώστηκε 1129 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
BMP-3 early (Trumpeter 1/35, #00364)
« στις: Ιουνίου 11, 2011, 03:39:50 πμ »
Όποιος βαριέται να βάψει, συναρμολογεί, οπότε και εγώ ασχολήθηκα με το παρόν BMP-3.
Το αγόρασα με την προοπτική να γίνει κυπριακό, αλλά αφού θέλει δουλειά για να γίνει τέτοιο και καθώς πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγο η κατάλληλη έκδοση από την ίδια εταιρία, αποφάσισα να το κάνω ρωσικό απευθείας από το κουτί.

Το σκάφος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί (λείπουν μία-δύο λεπτομέρειες), εκτός από τους εδαφιαίους και τις ερπύστριες που έχουν αρκετή δουλειά στο καθάρισμα. Ο πύργος έχει πάρει το βασικό του σχήμα (το πυροβόλο μπήκε μόνο για τη φωτογράφηση καθώς θέλει καθάρισμα και στοκάρισμα). Το μόνο που πρόσθεσα είναι κάποιες συγκολήσεις που υπάρχουν στο πραγματικό και αυτές κυρίως για να καλύψω κάποια κενά ανάμεσα στα κομμάτια του μοντέλου.

Ως κιτ είναι πολύ καλό με μόνη παραφωνεία κάποια βαθουλώματα, ειδικά στις πίσω πλαϊνές επιφάνειες και τα κάπως χοντρά κάγκελα στα φώτα και κάποιες χοντρές λαβές. Ως προς την πιστότητά του δεν μπορώ να εκφράσω άποψη καθώς δεν ασχολήθηκα με αυτό το κομμάτι - πάντως δίνει αρκετά εναλλάκτικά κομμάτια και για άλλες εκδόσεις πέρα από αυτή που περιγράφουν οι οδηγίες.

Ένα πιθανό λάθος που εντόπισα στις οδηγίες είναι η λάθος (τουλάχιστον με βάση όσες φωτογραφίες όπως η παρακάτω είδα) θέση των κομματιών A22. Αυτά από ότι φαίνεται πρέπει να μπουν πιο μπροστά από την προτεινώμενη θέση. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ήδη έτοιμη η θέση τους (οι τρύπες μπροστά από αυτές των καθρεπτών) πάνω στο κομμάτι του άνω σκάφους αλλά οι οδηγίες προτείνουν να ανοιχθούν κάποιες άλλες πιο πίσω που όμως δείχθουν κάπως αφύσικες (γι' αυτό και το έψαξα).
Click to see the original size.

Μια απορία που έχω είναι η εξής: όταν δεν μεταφέρουν τον κορμό στο πλάι, μένει μόνο η παρακάτω βάση κανονικά ή και οι δακτύλιοι που τον συγκρατούν;
Click to see the original size.

Τέλος το Gunze H303 είναι σωστό για αυτό το όχημα;

Ευχαριστώ ::salut::
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
Απ: BMP-3 early (Trumpeter 1/35, #00364)
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 11, 2011, 04:42:22 πμ »
Στράτο, εγώ ξέρω και χρησιμοποιώ το Η303, για το ρωσικό πράσινο του Β' ΠΠ...
Για σύγχρονο ,δεν νομίζω ότι κάνει... θέλει λίγο ποιο σκούρο...
Δές το BMD του Αρκάδιου, για να δείς το χρώμα...

Tags: