ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > GB: Battle of Britain

Bf-109 E3 Tamiya 1/48

(1/2) > >>

Pez:
Νά και η δική μου συμμετοχή στο Battle of Britain group build...

Το κίτ είναι το γνωστό Bf-109 E3 της Tamiya Στην 1/48. Δεν είχα ξανακάνει 109άρι της tamiya (για την ακρίβεια δεν έχω ξανακάνει bf-109 γενικώς, μαστιγώστε με), και το φαίνεται να αξίζει στο ακάιραιο τα πολύ καλά σχόλια που είχα ακούσει γι'αυτο.

Σκοπεύω να κάνω το αεροπλάνο του Galland που απεικονίζεται και στο box art. Προς το παρόν έχω δουλέψει μόνο το κοκπιτ, και έκανα την πρώτη μου προπάθεια για να προσθέσω ζώνες, απο αλουμινόχαρτο και φύλλο πλαστικό.Η συνέχεια μάλλον απο Ιούλιο, καθώς μάλλον δεν θα μπορέσω να κάνω παρα ψιλοπράγματα μέχρι το τέλος του Ιουνίου, εξεταστική γαρ...

jkbsprint:
 Ωραιο το κοκπιτ. Καλη συνεχεια και καλη επιτυχια στην εξεταστικη σου.  8)


ΥΓ. Καλα ολοι Ε3 θα φτιαξουμε? :roll:

labros87:
Και μενα μ'αρεσει το κοκπιτ! :wink:
Καλη συνεχεια! ::salut::

Pez:
Προχωράω με μεγάλη καθυστέρηση, το αεροπλάνο είναι έτοιμο για βάψιμο επιτέλους...Μια ερώτηση αν τυχόν κανεις γνωρίζει. Τι χρώμα είναι το εσωτερικό των slats και flaps; Η Tamiya το δίνει RLM65, ενώ σε πολλές κατασκευές έχω δεί να ακολουθούν το χρώμα της παραλλαγής (κατι που θα ήταν και πιο βολικό στο βάψιμο). Θα μπορούσαν να ήταν και RLM02 ίσως;

Ευχαριστώ  ::salut::

Pez:
Λίγο πρόοδος ακόμα. Το μοντέλο ασταρώθηκε και βάφτηκε με χρώματα της Lifecolor.

Έκανα την πρώτη μου απόπειρα να κάνω post-fading με αερογράφο, και δυστυχώς δεν μπορώ να πω πως είμαι και τόσο ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα... (εντάξει ίσως να είναι και πιο σωστο βέβαια τα αεροπλάνα που συμμετείχαν στη BoB να είχαν ιδιαίτερα περιορισμένες φθορές)

Ορισμένες απροσεξείες στο μασκάρισμα καθώς και και λίγο overspray τα οποία θα διορθωθούν πριν απο το επόμενο στάδιο με στεγνό πινέλο όπου γίνεται, και με αερογράφο όπου δεν γίνεται.

Φωτο:


Ερώτησις: Το λεγόμενο chippiing, ουσιαστικά είναι στεγνό πινέλο με aluminium σωστα; Πότε γίνεται συνύθως, έλεγα για πριν ή μετα απο το wash.

ΥΓ: Υπάρχει πουθενά που να μπορώ να προμηθευτώ αστάρι Hycote στη Θεσσαλονίκη;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση