Αποστολέας Θέμα: Αδυνατος ο προγραμματισμος σε Roco Moultimouse  (Αναγνώστηκε 930 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NSofras

• Scale 1/144
  • *
Αδυνατος ο προγραμματισμος σε Roco Moultimouse
« στις: Αυγούστου 31, 2011, 08:58:17 μμ »
Καλησπερα φιλοι.Τα φωτα σας παρακαλω σε δυο προβληματακια.Εχω δυο Multimouse Roco απο αντοιστιχα σετ το ενα  λειτουργει μια χαρα το εταιρο δεν υπακουει σε καμμια εντολη δεν δεχεται καμμια διευθυνση π.χ προγραμματιζω μια διευθυνση μηχανης και μου βγαζει τη διευθυνση της μηχανης του σετ που εχει ρυθμιστει απο το εργοστασιο  και η μηχανη τρεχει με τη διευθυνση αυτη αλλα το περιεργο ειναι οτι δεν επαναφερει ουτε τις εργοστασιακες ρυθμισεις.Να σημειωσω οτι το εχω δοκιμασει και με τον εταιρο ενισχυτη απο το αλλο σετ ομως ουτε και απο κει βλεπω καποιο αποτελεσμα
Εχω θεμα με δυο διακλαδωσεις Minitrix οι οποιες εβγαλαν καπνο καποια στιγμη μυριζαν σαν καμμενο και φυσικα δεν λειτουργει η κατευθυνση εχει κολλησει ξερει κανεις τι μπορει να φταιει λειτουργουν με αναλογικο μετασχηματιστη Fleischmann

Αποσυνδεδεμένος vassilios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Αδυνατος ο προγραμματισμος σε Roco Moultimouse
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 31, 2011, 11:43:40 μμ »
Για το πρώτο ερώτημα, μια τυπική ερώτηση, αν κατάλαβα καλά δεν τα βάζεις ταυτόχρονα έτσι;  Και πάντα το συνδέεις στο master, γιατί αυτό που είναι συνδεδεμένο σαν master στέλνει κάποιο παλμό συγχρονισμού.  Αν το έπιασα σωστά δοκιμάζεις με αυτό τον τρόπο να τα δουλέψεις και έχεις το πρόβλημα με το δεύτερο multiMAUS;  Γιατί αν θες να συνδέσεις το δεύτερο για ταυτόχρονη χρήση αυτό πρέπει να γίνει αφού δώσεις ρεύμα.  "The socket labeled "slave" is for connecting a further multiMAUS, a Lokmaus 2 / R3, the RouteControl 10772 or a PC with the ROCOMOTION software. In this case you should have switched the system on. This ensures that the automatic allocation of the X-Bus addresses will be without any problems.".  Δοκίμασε μόνο με το "προβληματικό" στη θέση master να κάνεις από το loco menu search.  Sorry, αν δεν βοήθησα ίσως να μην κατανόησα το πρόβλημα.  Με την δικιά του μηχανή δουλεύει άψογα;  Μπορείς να αλλάξεις π.χ. τη διεύθυνση της και μετά να δεί την αλλαγή το "καλό" multiMAUS, αφου τα αλλάξεις μεταξύ τους;

Για το δεύτερο ερώτημα τα πράγματα είναι πιο απλά.  Αφού μύρισε καμένο μάλλον κάηκε το πηνίο από παραπάνω ρεύμα ή από συνεχή τάση στο πηνίο που δεν άντεξε.  Αν έχεις ένα πολύμετρο κάνε μια μέτρηση αντίστασης, αν βρεις μηδέν σημαίνει βραχυκύκλωμα, αν βρεις άπειρο σημαίνει πάλι βλάβη (κομμένο σύρμα περιέλιξης στο πηνίο - πιθανό λιώσιμο (όπως γίνεται με τις ασφάλειες)).  Καλά είναι, αν έχεις και τρίτο κλειδί να δεις πρώτα σε εκείνο τι Ohm (μονάδα μέτρησης αντίστασης) βγάζει το πηνίο για να έχεις σημείο αναφοράς.
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Διώξτε τους πολιτικούς.
ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ
Η δημοκρατία πηγάζει από το λαό και όχι από τους έμμισθους πολιτικούς και τα φερέφωνα τους.

Αποσυνδεδεμένος NSofras

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2011, 09:11:53 μμ »
Καλησπερα φιλε vassilios.Κανω την εξης διαδικασια συνδεω το multimouse στην θεση master του ενισχυτη βαζω μια μηχανη πχ BR221 πανω σε ενα κυκλο δεν εχω μακεττα κανω τις απαιτουμενες ρυθμισεις και δηλωνω διευθυνση 1 και οχι την 3 που ειναι η διευθυνση της μηχανης του σετ.Οταν πατησω το ΟΚ αντι να μου δειξει η οθονη BR221 μου βγαζει 1099 δηλ.τη μηχανη του σετ.Το περιεργο ομως ειναι οτι η μηχανη που ρυθμισα στη διευθυνση 1 αυτη τρεχει στη διευθυνση 3 και με ενδειξη 1099 επισης να σημειωσω οτι ουτε οι ρυθμισεις CV ουτε και η επαναφορα των ρυθμισεων λειτουργουν παντως και οι δυο ενισχυτες λειτουργουν κανονικα με το αλλο multimouse
Τωρα για τις διακλαδωσεις μαλλον εκανα κακη ερμηνεια δεν μυρισε ο ηλεκτρομαγνητης αλλα κατω απο το frog οι Minitrix εχουν ενα μηχανισμο κατι σαν πολυκατευθυντικη επαφη ρευματος η οποια καθε φορα που αλλαζεις την πορεια αλλαζει θεση ανοιγοντας το ρευμα στην επιλεγμενη πορεια αν μπορω να δωσω σωστη ερμηνεια αλλιως θα κατεβασω φωτογραφια

Αποσυνδεδεμένος vassilios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2011, 11:44:52 πμ »
Κατ' αρχήν δες (στη σελίδα 20 του manual http://www.roco.cc/fileadmin/downloads/MultimausPDF/pdf1169_en.pdf) αυτό που έχει στην αρχή της σελίδας σε πλαίσιο με  ::webmaster::, ...ότι λάμπει δεν είναι χρυσός... ή ότι βλέπεις ΔΕΝ είναι αυτό που βλέπεις  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Για το εάν επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις το δοκίμασες με κάτι πιο απτό; π.χ. με το display ή τα speed steps.
Επίσης να ρωτήσω το άλλο multiMAUS διαβάζει σωστά τις διευθύνσεις, μήπως πολύ απλά πρέπει να σβύσεις την μηχανή από τη library, να την προγραματίσεις με το "καλό" multiMAUS και να κάνεις search με το προβληματικό για να την ξαναβρεί?

Εναλλακτικά ίσως το πρόβλημα σου περιγράφεται εκεί που λέει για το POM (σελίδα 20) και λέει ότι δεν επιτρέπεται η απ' ευθείας αλλαγή του CV1 στην κανονική γραμμή, αλλά μόνο σε programming track.  Δες και για το decoder reset που παραπέμπει στη σελίδα 28 στην τελευταία γραμμή.
Τελευταία πιθανότητα, ίσως έχει να κάνει με τη "long address" (σελίδα 20), συνήθως χρησιμοποιούνται από το 1-99 οπότε να προτείνω να "πεις" στη μηχανή να τις "κόψει" αλλάζοντας τα σχετικά CV, ή εναλλακτικά να υπολογίσεις το "1" από εδώ http://www.ruppweb.org/Xray/comp/decoder.htm και να δοκιμάσεις να το προγραμματίσεις.

Κάπου εδώ οι εμπειρίες μου σταματούν, βλέπεις είναι να παραλάβω το επόμενο 10-ήμερο τις παραγγελίες μου και θα μπορώ να κάνω ρεαλιστικές δοκιμές για την ώρα έχω πήξει στο διάβασμα.  ::pc024:: ::book:: ::book:: ::book::

Όσο για τα κλειδιά μάλλον αναφέρεσαι στο διακόπτη που αλλάζει την πολικότητα της "καρδιάς" του κλειδιού για να μπορεί να συνεχίσει να κινείται το τραίνο, μπορείς να πάρεις μια ιδέα από εδώ http://www.wiringfordcc.com/switches.htm.  Αν χάλασε εξαρτάται από τις ικανότητες σου να τον αντικαταστήσεις ή να τον υποκαταστήσεις, πάντως σε καμία περίπτωση μην πετάξεις το κλειδί.

::salut:: ::avgreekflag5pn::
Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Διώξτε τους πολιτικούς.
ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ
Η δημοκρατία πηγάζει από το λαό και όχι από τους έμμισθους πολιτικούς και τα φερέφωνα τους.

Tags: