Αποστολέας Θέμα: Πως γυαλίζουμε διαφανη κομμάτια - καλύπτρες με οποιοδήποτε πρόβλημα!!!  (Αναγνώστηκε 15306 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Μπορείτε να με πληροφορήσετε ποιος είναι ο χρόνος στεγνώματος της παρκετίνης?Mιλάω για την γνωστή σε όλους μας Long-Shine.Και εννοώ όταν λέω ''χρόνος στεγνώματος'' το γεγονός ότι βάφτισα μια καλύπτρα,την άφησα κάπου μιάμιση μέρα να στεγνώξει και όταν την έπιασα στα χέρια μου (απλή τοποθέτηση στο μοντέλο για δοκιμές) παρατήρησα ότι έμειναν δαχτυλιές,για τις οποίες τελικά αναγκάστηκα να πλύνω την καλύπτρα με Azax και να την γυαλίσω με Tamiya polishing compound σε συνδυασμό με βαμβακερό σβουράκι ταχυτροχού...Τσάμπα περιπέτεια δηλαδή...Τελικά θέλει πάνω από 2 μέρες για να στεγνώσει πλήρως...?  :roll:

Spoiler (hover to show)

Κατ' αρχάς να συμφωνήσουμε στο ότι η καλύπτρα θα... αναδείξει καλύτερα την δαχτυλιά από ό,τι το υπόλοιπο μοντέλο;  :lol:

Σε αντίστοιχο πρόβλημα που είχα με καλύπτρα (και πριν την κανονίσω με άζαξ κλπ) της έδωσα μία ακόμη ευκαιρία: την έτριψα με πανάκι (την πιτζάμα μου, ως γνωστόν μοντελάρω... μεταμεσονυκτίως! ) Έφυγε η δαχτυλιά και μετά... πήγα για ύπνο (με συν μία γυαλισμένη καλύπτρα στο ντουλάπι...)  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Speedst3r

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιάννης
Spoiler (hover to show)

Τελοσπάντων σε δουλειά να βρισκόμαστε τώρα,αλλά εντάξει αφού υπάρχει το θέμα καλό είναι να μοιραζόμαστε απόψεις-εμπειρίες.Εν τέλει,η παρκετίνη κάνει κρυστάλλινες καλύπτρες,ή κρυστάλλινες μη μου άπτου καλύπτρες?  :roll:

Εγώ Γιάννη σε καλύπτρα παρκέ (νέα ορολογία χαχα) που έμεινε δαχτυλιά,όταν την έτριψα παρατήρησα ότι μου σήκωνε την παρκετίνη.Έτσι αναγκάστηκα να την πλύνω σε αμμωνίες και αφού ξεφορτωθώ την παρκετίνη να την γυαλίσω με rubbing compound.Θα μου πεις αφού κάνεις δουλειά σου με τις αλοιφές,τι σκαλίζεις τα υλικά καθαρισμού...? Ε,να......ξέρετε.Περιέργεια  :mrgreen:

Never ride faster than your angel is able to fly...

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
  Μου φαίνεται το  πολύ κρυσταλλινο και το μημουσπαςτα... μη μου απτου πάνε μαζί.  Δεν το γλυτώνουμε παιδες το παίδεμα, ειδικά με αυτές  τις μικροεπιφάνειες.

ΕΡΩΤΗΣEIΣ:

- Απλα, να το παρουμε απόφαση, εφόσον πρέπει ΠΡΙΝ γινει το κακό να δράσεις, καλύτερα να πάρεις τη γενναία απόφαση πρώτη πρώτη να την περιποιηθείς με 1 χέρι (αστάρωμα που λενε...) και μετά της βαφής των πλαισίων της να περάσεις και 2ο;
- Με τα περι βαφών απο μέσα,εσωτερικά πρώτα εννοώ το χετε κάνει;    σε primary & χρώμα εσωτερικού τι παίζει με τα παρκετινώματα; θα σήκωνε  σαν αποτέλεσμα να έκανες -μέσα προς τα έξω-:  ένα χέρι απο μέσα γυαλισμα, βαφη εσωτερικου, το πλαστικό της καλύπτρας, βαφή στο κάλυμα της και ένα χέρι απο πάνω; και άμα λάχει και πριν τη βαφή να έκανες ένα;

Ή θα πάθαινε τίποτα απο την πολλή φροντίδα;;;  :mrgreen: