Αποστολέας Θέμα: Artesania Latina - La Cancalaise (πρώτη κατασκευή)  (Αναγνώστηκε 1598 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dermanis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σάμος
Artesania Latina - La Cancalaise (πρώτη κατασκευή)
« στις: Ιουλίου 15, 2011, 11:59:38 πμ »
Καλησπέρα,
εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησα την κατασκευή του La Cancalaise από το κιτ της Artesania Latina. Είναι το πρώτο πλοίο που δοκιμάζω και όπως οι περισσότεροι έχω μερικές απορίες τώρα που ήρθε η ώρα του πετσώματος.
έχω διαβάσει σχετικά στο φόρουμ και ειδικά το θέμα του yan για το πέτσωμα αλλά θα ρωτήσω και εγώ τα δικά μου.

1) υπάρχει κάποιο βιβλίο σχετικό με την κατασκευή πλοίων (μοντέλων) που να προτείνετε για εγχειρίδιο; (σε οποιαδήποτε γλώσσα)
2) (περί πετσώματος) είδα ότι οι περισσότεροι δεν βάζετε καρφιά στο πέτσωμα της γάστρας. αυτό γίνεται για κάποιο λόγο; εγώ σκέφτομαι να βάλω καρφιά, αλλά μετά με το στοκάρισμα και το βάψιμο δεν θα χαθούν; τελικά να τα βάλω ή θα κάνω τσάμπα κόπο με πιθανότητα να μην πάει κάτι καλά;

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Απ: Artesania Latina - La Cancalaise (πρώτη κατασκευή)
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 16, 2011, 12:52:38 πμ »
  Φίλε  dermanis καλως ήρθες στην παρέα μας και καλό μοντελάρισμα , κάτι που θα μπορούσες να διαβάσεις  ,αν το βρεις , είναι  το Μοντελιστικές Τεχνικές  "Κατασκευάζοντας Ξύλινα ιστιοφόρα " από τις εκδόσεις Περισκόπιο , ή κατέβασε από το δίκτυο το SIMPLE HULL PLANKING TECHNIQUES FOR BEGINNERS . Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 16, 2011, 11:18:37 πμ »
Dermanis χαιρετώ και καλώς ήλθες...
Σε ότι αφορά  την βιβλιογραφία θεωρώ πολύ καλό (απλό αλλά περιεκτικό ) το βιβλίο "Ship modeling from scratch" του Edwin Leaf...
Να ξέρεις όμως ότι τα περισσότερα μοντελιστικά βιβλία λόγω πολλών τύπων σκαφών-μοντέλων, εθνικά και χρονικά, ασχολούνται με συγκεκριμμένα σκάφη-μοντέλα. Τα γενικώς αναφερόμενα πάλι, δεν περιέχουν θέματα ιστιοφοριών και θα πρέπει να αναζητήσεις επιπλέον βιβλιογραφία...
Αν θέλεις ρίξε μια ματιά στο link http://www.naftomodelismos.gr/Literature.htm και στην συνέχεια μπορείς να ρωτήσεις-ψάξεις...(κάνε click σε κάθε βιβλίο...)
Σε ότι αφορά τα καρφιά...είναι θέμα επιλογής και τεχνικής...Συνήθως θα "βάλεις" καρφιά όταν το μοντέλο δεν θα βαφεί και θες να αναδείξεις την ρεαλιστική προσέγγιση ...συνήθως της γάστρας...
Αν θεωρείς ότι το αποτέλεσμα με καρφιά στο μοντέλο σου θα είναι σε κλίμακα και αισθητική ικανοποιητικό-αποδεκτό.... προχώρα....
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος dermanis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σάμος
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 17, 2011, 11:56:23 πμ »
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θα ενημερωθώ και θα επανέλθω αν χρειαστεί με ερωτήσεις επί του θέματος.
προσεχώς και οι πρώτες φωτογραφίες.

Αποσυνδεδεμένος Drapetis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: πειραιας-μεσσηνία
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 18, 2011, 01:08:37 μμ »
καλώς όρισες συνάδελφε και καλή αρχή.Προσωπικά είμαι fan του καρφιού στο πέτσωμα.Βέβαια μετά έχει πολύ καλό τρίψιμο να χαθούν τα κεφάλια και να κάτσει καλά το δεύτερο πέτσωμα.

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 18, 2011, 02:21:12 μμ »
 ::welcome_model::
Καλή αρχή φίλε dermanis  :wink:

Tags: