Αποστολέας Θέμα: Kinetic Grumman EA-6B Prowler 1/48 just landed!!!  (Αναγνώστηκε 7466 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
Απ: Kinetic Grumman EA-6B Prowler 1/48 just landed!!!
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 04, 2010, 07:08:14 μμ »
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος slufpilot

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 04, 2010, 07:55:08 μμ »
το θελωωωω πολυ καλο φαινεται ::icon_thumright::
ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΡΓΑ Κ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 04, 2010, 09:18:17 μμ »
Είναι 100% βελτίωση του καλουπιού της MONOGRAM με το σετ διόρθωσης της Cutting Edge.
Επιπλέον έχουν βελτιωθεί κάποια σημεία όπως το πιλοτήριο κλπ κλπ.

Το καλό είναι ότι δεν θα πάνε χαμένα τα βελτιωτικά που έχω ήδη για το κιτ της MONOGRAM!!!
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 05, 2010, 01:04:42 πμ »
Διονύση, να υποθέσω απ' το post σου ότι το πήρες στα χέρια σου...

Όλα καλά;
Η τελευταία σου πρόταση με προβληματίζει:

"το καλό είναι ότι...."... Αυτό είναι το μόνο καλό;

Πότε λες να το ξεκινάς; Εγώ αποφάσισα να κάνω λίγη υπομονή ακόμα...

(Τώρα θα έρθει ο Indy, να 'τον, τον βλέπω, πατάει το "απάντηση"...)

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 05, 2010, 01:14:58 πμ »
Τι,θα χρειαστούμε και βελτιωτικά; :shock:

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 05, 2010, 01:16:30 πμ »
Όχι δεν το παρέλαβα, αλλά από τις φωτογραφίες είναι εμφανέστατη η καταγωγή του από το MONOGRAM.
Ποια άλλη εταιρεία θα έδινε την φωλαία του ριναίου σκέλους τόσο αρρωστημένα συνδεδεμένη με το επιπλέον τμήμα της κοιλιάς!
Επίσης μιλάνε από μόνα τους τα λάστιχα μόνωσης της καλύπτρας,που τα δίνει με τον ίδιο απλοϊκό τρόπο όπως η MONOGRAM.
Οι φωλιές των σκελών το ίδιο ακριβώς σχήμα, και το ίδιο άδειες!!!

Πόσο πολύ εύχομαι να κάνω λάθος...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 05, 2010, 01:28:04 πμ »
Τι,θα χρειαστούμε και βελτιωτικά; :shock:

Από ότι είδα, φαίνεται η KINETIC να έχει πάρει το βασικό μοντέλο της MONOGRAM, και όλα τα απαραίτητα βελτιωτικά για την διόρθωσή του και να έχει φτιάξει τελικά το "δικό της" μοντελο.

Υπομονή, τετάρτη - πέμπτη θα το έχω στα χέρια μου για μία πιο αναλυτική παρουσίαση...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 05, 2010, 01:31:36 πμ »
Πάντως, αν δεν κάνεις λάθος (που δυστυχώς σε εμπιστεύομαι αρκετά και θεωρώ ότι ΔΕΝ κάνεις), είναι μεγάλη ανοησία της Kinetic να μην έχει φτιάξει ένα καινούριο καλούπι............ Τι να πω;

Αλλά ας μην προδικάζουμε, ας περιμένουμε μερικές μέρες να έχεις κάτι χειροπιαστό να μας πεις........

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 16, 2010, 09:23:21 πμ »
Σήμερα το παρέλαβα. Σε μία πρώτη επαφή, δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχει βασιστεί στο καλούπι της MONOGRAM. Περισσότερα και αναλυτικότερα το βράδυ...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 16, 2010, 09:49:29 πμ »
Κατ' αρχήν καλορίζικο Διονύση! Θα περιμένουμε την αναλυτική σου παρουσίαση...

Απ' ότι φαίνεται πάντως, αυτό το αεροπλάνο ποτέ δεν θα βρει το σεβασμό που του αξίζει απ' τις εταιρίες... Χάθηκε ο κόσμος να βγάλει η Tamiya κανένα ωραίο κιτάκι; :(

Σε ευχαριστούμε!

(Εγώ ΚΑΙ προσωπικά, γιατί μάλλον με γλίτωσες από μια αγορά και μια πολύ δύσκολη κατασκευή... ε; )

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 16, 2010, 09:57:04 μμ »
Λοιπόν...

Δεν εντυπωσιάστηκα! Σίγουρα περίμενα κάτι περισσότερο από ένα νέο κιτ ενός τόσο αγαπημένου αεροσκάφους.
Είναι βέβαιο ότι αυτός που το σχεδίασε, χρησιμοποίησε το παλιό αλλά καλό κιτ της MONOGRAM σαν βασικό σημείο αναφοράς.

Κάποια πολύ σημαντικά λάθη του μοντέλου της MONΟGRAM αποδίδονται πλέον σωστά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται:

• Σωστή απόδοση της προέκτασης του κάθετου σταθερού
  • Αφαίρεση των πάνελς προστασίας σε κάποιες περιοχές της κοιλιάς του αεροσκάφους
  • Διαμόρφωση των αντίστοιχων επιφανειών στα χείλη προβολής και τα καλύμματα των κυρίως σκελών
  • Βελτίωση των καθισμάτων του πιλοτηρίου
  • Βελτίωση του πάχους των αεραγωγών σε πολλά σημεία της ατράκτου
  • Διόρθωση της θέσης του σωλήνα εναέριου ανεφοδιασμού
  • Διόρθωση του πάχους και του σχήματος ορισμένων κεραιών
  • Εισαγωγές και εξαγωγές κινητήρα
  • Κουτιά ηλεκτρονικών

Αντίστοιχα για κάποια σημεία φαίνεται ότι η προσπάθεια βελτίωσης δεν πέτυχε ιδιαίτερα...
Τέτοια σημεία είναι:

• Πίνακες πιλοτηρίου
  • Σκέλη προσγείωσης
  • Καλύπτρες
  • Σκάλες επιβίβασης

Σε κάποια σημεία υπάρχουν λεπτομέρειες που για πρώτη φορά μας παρέχονται για το συγκεκριμένο μοντέλο στην 1/48:

• Δυνατότητα "κλειστής" διαμόρφωσης της πτέρυγας
  • Προσθήκη οπλισμού

Έχω μπερδευτεί και πραγματικά δεν είμαι σίγουρος για το αν είμαι ευχαριστημένος από την νέα αυτή κυκλοφορία της KINETIC.
Χρειάζεται λίγο περισσότερο ψάξιμο για μία πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση.

Έως τότε, απολαύστε τις φωτογραφίες:

Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 16, 2010, 11:12:59 μμ »
Με αφορμή το οτι είναι βασισμένο στο κιτ της monogram, θα ήθελα να ρωτήσω πώς είμαστε σίγουροι οτι το κιτ που επιλέγουμε είναι πραγματικά της μάρκας που θέλουμε;

Για παράδειγμα εγώ προτειμώ κιτ της Hasegawa & τα Revel τα αποφεύγω σαν ο  :evil: το  ::pop::
Πριν λίγο καιρό, κάποιος από εμάς εδώ, έφτιαξε ένα 48άρι F-15E το οποίο είναι reboxing της Hasegawa....

Τι στο καλό κάνουν οι εταιρίες μεταξύ τους & πώς μπορούμε να ενημερωθουμε για το αν είναι reboxed το μοντέλο που θέλουμε να αγοράσουμε :?: :?: :?: :roll:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 16, 2010, 11:27:23 μμ »
Διονύση, αρχικά ευχαριστούμε για την πλήρη και αναλυτική παρουσίαση!!! Πραγματικά μας δείχνεις το μοντέλο σχεδόν σαν να έχουμε ανοίξει το κουτί!

Παρά τα προβλήματα που έχει λοιπόν, είναι μάλλον ένα συμπαθητικό κιτ, έτσι; Προφανώς δεν είναι το απίστευτο διαμάντι, αλλά δεν είναι και για πέταμα. Στην ποιότητα των F-16 της ίδιας εταιρίας να το κατατάξουμε;

Με δεδομένο μάλιστα ότι και ΠΑΛΙ αποτελεί μονόδρομο για τη συγκεκριμένη κλίμακα, σκέφτομαι ότι τελικά δεν θα του αντισταθώ. Όχι ακόμα όμως, θα αφήσω να περάσει λίγος καιρός...

Πάντως σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσίαση, ομολογώ ότι μετρίασε τον ενθουσιασμό μου. Με προσγείωσες στην πραγματικότητα.

2-3 ερωτήσεις που μου έχουν μείνει μονάχα:

α) Από σκέλη προσγείωσης και φωλεές αυτών, πώς πάει;
β) Το cockpit, αν γίνει ΟΟΤΒ, παλεύεται ή θα θέλει και όλα τα βελτιωτικά που κυκλοφορούσαν για το R/M; Κυρίως τα καθίσματα με απασχολούν...
γ) Οι χαλκομανίες που προορίζονταν για το R/M, θα κάνουν λες τελικά και στο συγκεκριμένο;

@B737Mech:
Νομίζω ότι τα reboxings εξυπηρετούν τους καταναλωτές. Γιατί συνήθως μια οικονομικότερη εταιρία, βγάζει σε reboxing το κιτ μιας άλλης (ίσως χωρίς photoetched κτλ) και το πουλάει σε χαμηλότερη τιμή. Ενίοτε δε και με διαφορετικά decals (κάτι που ελπίζω να συμβεί και με το prowler, πριν αποφασίσω να καταφύγω στη λύση των after market decals).

Διονύση, ξανά σε ευχαριστώ!

Πότε λες να το βάζεις μπροστά;

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 16, 2010, 11:51:12 μμ »
...
2-3 ερωτήσεις που μου έχουν μείνει μονάχα:

α) Από σκέλη προσγείωσης και φωλεές αυτών, πώς πάει;

Και εδώ ανάμικτη η εικόνα. Πιο καθαρή λεπτομέρεια από το μοντέλο της MONOGRAM, αλλά με λιγότερη λεπτομέρεια και σημάδια χύτευσης (sink marks).
Όταν το φτιάξω, μάλλον θα χρησιμοποιήσω τα σκέλη της MONOGRAM.
Οι φωλιές είναι ίδιες, με εκείνες της MONOGRAM να έχουν λίγο πιο έντονη λεπτομέρεια (σωληνώσεις).
Στις εξαγωγές όμως η KINETIC δίνει πιο σωστή και περισσότερη λεπτομέρεια.

β) Το cockpit, αν γίνει ΟΟΤΒ, παλεύεται ή θα θέλει και όλα τα βελτιωτικά που κυκλοφορούσαν για το R/M; Κυρίως τα καθίσματα με απασχολούν...

Τα καθίσματα φαίνονται πολύ καλά και σωστά. Ωστόσο δεν έχουν ζώνες, και φυσικά αν τα συγκρίνεις με εκείνα της Cutting Edge, υπολείπονται αρκετά...
Στους πίνακες, τις κονσόλες και τα τοιχώματα πίσω από τα δύο πιλοτήρια υπερέχει και πάλι MONOGRAM, με πιο έντονη και πιο καθαρή λεπτομέρεια. Αυτό που δεν μπόρεσα να ελέγξω ακόμα είναι αν η έκδοση (ICAP III) είναι σωστή για την KINETIC. Θα γίνει και αυτό αύριο - μεθαύριο...

Συνοπτικά, πιστεύω ότι μπορεί να αποδοθεί ένα ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα χωρίς την αγορά βελτιωτικού για το πιλοτήριο.

γ) Οι χαλκομανίες που προορίζονταν για το R/M, θα κάνουν λες τελικά και στο συγκεκριμένο;

Όλες οι χαλκομανίες που προορίζονταν για το 1/48 PROWLER της MONOGRAM κάνουν σίγουρα και για το μοντέλο της KINETIC, καθώς στις διαστάσεις είναι ακριβώς ίδιες. 11888 - τυχαίο? - δεν νομίζω!!!

Πότε λες να το βάζεις μπροστά;

Στο μοντέλο της MONOGRAM έχω ήδη ρίξει πολλές ώρες για να το χαράξω, να προσαρμόσω το κιτ διόρθωσης της Cutting Edge, να φτιάξω τον χώρο του ενός κινητήρα κλπ κλπ. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 17, 2010, 01:42:21 πμ »
Με αφορμή το οτι είναι βασισμένο στο κιτ της monogram, θα ήθελα να ρωτήσω πώς είμαστε σίγουροι οτι το κιτ που επιλέγουμε είναι πραγματικά της μάρκας που θέλουμε;

Για παράδειγμα εγώ προτειμώ κιτ της Hasegawa & τα Revel τα αποφεύγω σαν ο  :evil: το  ::pop::
Πριν λίγο καιρό, κάποιος από εμάς εδώ, έφτιαξε ένα 48άρι F-15E το οποίο είναι reboxing της Hasegawa....

Τι στο καλό κάνουν οι εταιρίες μεταξύ τους & πώς μπορούμε να ενημερωθουμε για το αν είναι reboxed το μοντέλο που θέλουμε να αγοράσουμε :?: :?: :?: :roll:
Αν και λιγο off topic δεν μπορω παρα να διαφωνησω.Η Revell τα τελευταια 10-12 χρονια βγαζει εξαιρετικα κιτ και σε πολυ καλες τιμες. Σιγουρα εχει και καποια που ειναι rebox,συνηθως απο Hasegawa η Italeri αλλα και εκει υπερεχει στην τιμη. Αλλο να πληρωνεις 30+ ευρω για το He-111 της Hasegawa και αλλο 19 για το ιδιο κιτ σε κουτι Revell και μαλιστα με πολυ καλυτερες χαλκομανιες. Και κατι ακομα,το 48αρι F-15E της Revell δεν ειναι rebox του Hasegawa,το 72αρι ειναι. Το 48αρι ειναι δικο της καλουπι και μαλιστα καλυτερο.

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 17, 2010, 01:55:42 πμ »
Κατ' αρχήν θα σε ευχαριστήσω ΞΑΝΑ!!!

Στο μοντέλο της MONOGRAM έχω ήδη ρίξει πολλές ώρες για να το χαράξω, να προσαρμόσω το κιτ διόρθωσης της Cutting Edge, να φτιάξω τον χώρο του ενός κινητήρα κλπ κλπ. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα...

Να μου το πουλήσεις και να ασχοληθείς με το monogram! :P Είναι άλλωστε κρίμα να το παρατήσεις στη μέση! :P

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 17, 2010, 08:35:34 πμ »
Κατ' αρχήν θα σε ευχαριστήσω ΞΑΝΑ!!!

Να μου το πουλήσεις και να ασχοληθείς με το monogram! :P Είναι άλλωστε κρίμα να το παρατήσεις στη μέση! :P

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:     ::glossa::
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος dtg

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘEΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • FEAR LEADS TO ΑNGER -ANGER LEADS TO HATE -HATE LEA
    • HELLENIC AIR FORCE MODELS
« Απάντηση #67 στις: Μαΐου 29, 2011, 12:59:04 μμ »
Σιγα-σιγα λεω να το ξεκινήσω κι εγώ:

Tags: