Αποστολέας Θέμα: Τελείως άπειρος..........  (Αναγνώστηκε 1425 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kpappoutas

• Scale 1/144
  • *
Τελείως άπειρος..........
« στις: Μαΐου 20, 2011, 11:11:46 μμ »
παιδια γεια σας.ειμαι μελος του φορουμ εδω κ ενα μηνα σχεδον κ διαβαζοντας προσπαθω να καταλαβω το πως να φτιαξω γενικα ενα μοντελο τανκ.θα ηθελα την βοηθεια σας στο τι μοντελο να αγορασω για το πρωτο μου.ενα ευκολο σχετικα μεχρι να μπω στο θεμα. κ ακομα κατι.τι χρειαζεται να αγορασω εκτος απο το κιτ για αρχη?ενα μοντελο bmp 3 ειναι δισκολο για αρχη?μου αρεσει γιατι υπηρετισα στην μοναδα που τα εχουν στην κυπρο.ευχαριστω.θα το εκτιμησω αν με βοηθεισετε.

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
Απ: τελειος απειρος..........
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 20, 2011, 11:36:39 μμ »
Φίλε μου γεια σου. Καλή αρχή με το μοντελισμό.
Από Κύπρο είναι η κοπελιά μου, από Λευκωσία.

Σχετικά με τον μοντελισμό, αν σου αρέσουν τα άρματα και θέλεις να αρχίσεις από εκεί, καλό θα ήταν να αρχίσεις με εταιρίες όπως Italeri και Revell, οι οποίες έχουν καλά μοντέλα, φτηνά και εύκολα στην κατασκευή. Επειδή στο πρώτο κιτ σίγουρα θα κάνεις διάφορα λάθη, δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά για αρχή. Ένα μοντέλο στην κλίμακα 1/35, μέχρι τα 25 - 30 ευρώ, είναι καλή αρχή. Κάτι συγκεκριμένο δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν ξέρω τι σου αρέσει (σε άλλους αρέσουν τα Γερμανικά, σε άλλους Ελληνικά, σε άλλους από Δεύτερο Παγκόσμιο και πάει λέγοντας). Πάντως αν θες να κάνεις κάτι Ελληνικό υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως το Leopard 1A5 της Italeri με κωδικό 6481.
Τώρα τί άλλο χρειάζεσαι. Μια κόλλα, κατά προτίμηση της Humbrol σε υγρή μορφή με πιλένο, τα βασικά χρώματα του άρματος που θα πάρεις, δική μου προτίμηση Humbrol Enamel. Λογικά αφού ξεκινάς τώρα θα το βάψεις στο χέρι οπότε χρειάζεσαι 2-3 πινέλα, για παράδειγμα νούμερο 1,  νούμερο 2, και νούμερο 5/0. Αν πάρεις χρώματα enamel θα χρειαστείς ένα White Spirit (Νεύτη του εμπορίου), για να καθαρίζεις τα πινέλα και για αραίωση των χρωμάτων. Για αρχή αυτά είναι αρκετά. Σιγά σιγά θα αρχίσεις να μπαίνεις στα λάδια, στις σκόνες και γενικός στα ποιο βαθιά. Γνώση υπάρχει πάρα πολύ και είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείς. Καλή αρχή.

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 20, 2011, 11:56:52 μμ »
Καλησπέρα, δες τα links σε αυτό το θέμα για το ποια υλικά χρειάζεσαι: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,17075.0.html
Τα BMP-3 της Trumpeter (όπου έχω προσωπική αποψη) δεν είναι πολύ δύσκολα αλλά καλύτερα να τα αφήσεις για λίγο αργότερα. (άλλωστε δεν έχει βγει ακόμα η κυπριακή εκδοση)
Αν θες οπωσδήποτε ερπυστριοφόρο δες τα Leopard 2A5/6 και το T-55 της Tamiya που εχουν πολύ καλή εφαρμογή και μονοκόματες ερπύστριες. Αλλιώς κοίτα και τροχοφόρα όπως τα Stryker της AFV club (τα απλά καλύτερα-όπως το M1126- και όχι για παραδειγμα την εκδοση του μηχανικού). Αυτά μπορεί να εχουν πολλά εως παρα πολλά κομμάτια αλλά λόγω της εξαιρετικής τους εφαρμογής δεν είναι πολύ δύσκολα. Το LAV της Tamiya είναι πολύ απλό και ποιοτικό μοντέλο. Γενικά πάρε κάτι που να εχει όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή.
Εκτός του BMP-3 έχεις κάποιο άλλο θέμα στο μυαλό σου;
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 21, 2011, 12:03:21 πμ »
Έγραφα χωρίς να εχω δει την πρώτη απάντηση.
Η μία προσέγγιση είναι αυτή του φθηνού κιτ  για να μάθεις από τα λάθη σου και δεν είναι καθόλου άσχημη σαν ιδέα.
Απλά με κάτι ποιο ακριβό αλλά με καλύτερη ποιότητα στο καλουπάρισμα θα κουραστείς λιγότερο.(θα γλιτώσεις χρόνο και κόπο από τριψίματα, στοκαρίσματα κτλ)

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 21, 2011, 01:13:09 μμ »
ευχαριστω φιλοι μου.με βοηθεισατε αρκετα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 22, 2011, 12:05:20 πμ »
φιλε συγνωμη τωρα ειδα την ερωτηση.ναι αν εχει κατι σε αλλo που να ειναι κυπριακο το προτιμω για αρχη.π.χ Τ-80U

Αποσυνδεδεμένος Nuclear

• He exists in a world beyond your world. What we only fantasize... he does. He lives a life where nothing is beyond him... nothing is beyond him...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Λευκωσία - Κύπρος (Καταγωγή - Πύργος Ηλείας - Ελλάδα)
  • Afterlife Computer Graphics
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 22, 2011, 12:12:36 πμ »
Από Τ-80U υπάρχει αυτό:
http://www.modelhobbies.co.uk/shop/zvezda-t80ud-main-battle-tank-3591-p-3442.html
Αλλά δεν ξέρω αν γίνετε Κυπριακό.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 02, 2011, 11:39:04 μμ »
παιδεια τελικα αγορασα το leopard 1Α5 της Italeri οπου γινεται ελληνικο απευθειας απο οσο ειδα.η απορεια μου ειναι το τη χρωματα να αγορασω?(τι ειδος?τι κωδικους?)κ το πως θα το βαψω(τι παραλλαγη?)κ κατι αλλω που τηα σας φανει ηλιθιο.το μοντελο το βαφουμε πριν την συναρμολογηση ή μετα? :roll: :?: :?: :?: ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 05, 2011, 05:05:13 πμ »
Καλή αρχή με το Leo. Αν θυμάμαι καλά θέλει λίγη προσοχή στην πρόσθετη θωράκιση του πύργου, οπότε κάνε μερικές δοκιμές χωρίς κόλλα για να δεις την εφαρμογή. (άνοιξε και ένα θέμα για την κατασκευή του και ρώτα ότι χρειάζεσαι)
Υποθέτω ότι θα το βάψεις με πινέλο, οπότε πάρε χρώματα σμάλτου για αρχή (μην προσπαθήσεις να καλύψεις με μία στρώση την επιφάνεια, αλλά με πολλές αραιές στρώσεις αφού κάθε φορά θα έχει στεγνώσει η προηγούμενη). Ίσως να είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις και κάποιο αστάρι σε σπρέυ πριν το βάψιμο.
Για τους κωδικούς δεν είμαι σίγουρος αν αυτοί που δίνει το κιτ είναι σωστοί αλλά λογικά αυτοί πρέπει να είναι. Έχε υπόψιν σου ότι μπορείς να το κάνεις και τρίχρωμο όπως η επιλογή για γερμανικό ( η C στις οδηγίες) αλλά με τα ελληνικά σήματα. Ψαξε λίγο στον πίνακα του forum με τα σύγχρονα αρματικά θέματα γιατί έχουν παρουσιαστεί ανάλογα θέματα παλιότερα.
Εκτός από κάποιες λεπτομέρειες που είναι δύσκολο να βαφτούν στο τέλος, το μοντέλο θα το βαψεις στο τέλος. Επίσης αφού βάψεις το κάτω μερος πέρνα μετά τις ερπύστριες (αφού τις βάψεις και αυτές) και τέλος βάλε τις ποδιές.
Δυστυχώς κυπριακά θέματα όπως τα T-80 και τα AMX-30 είναι λίγο δύσκολα.(είτε δεν γίνονται απευθείας από το κουτί είτε τα κιτ είναι κακής ποιότητας.) Ευτυχώς βγαίνει σύντομα η κυπριακή έκδοση του bmp-3 της trumpeter που είναι όμορφο κιτ, αν και λίγο πολύπλοκο.

Tags: