Φίλε μου γεια σου. Καλή αρχή με το μοντελισμό.
Από Κύπρο είναι η κοπελιά μου, από Λευκωσία.
Σχετικά με τον μοντελισμό, αν σου αρέσουν τα άρματα και θέλεις να αρχίσεις από εκεί, καλό θα ήταν να αρχίσεις με εταιρίες όπως Italeri και Revell, οι οποίες έχουν καλά μοντέλα, φτηνά και εύκολα στην κατασκευή. Επειδή στο πρώτο κιτ σίγουρα θα κάνεις διάφορα λάθη, δεν αξίζει να δώσεις πολλά λεφτά για αρχή. Ένα μοντέλο στην κλίμακα 1/35, μέχρι τα 25 - 30 ευρώ, είναι καλή αρχή. Κάτι συγκεκριμένο δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν ξέρω τι σου αρέσει (σε άλλους αρέσουν τα Γερμανικά, σε άλλους Ελληνικά, σε άλλους από Δεύτερο Παγκόσμιο και πάει λέγοντας). Πάντως αν θες να κάνεις κάτι Ελληνικό υπάρχουν πολλές επιλογές, όπως το Leopard 1A5 της Italeri με κωδικό 6481.
Τώρα τί άλλο χρειάζεσαι. Μια κόλλα, κατά προτίμηση της Humbrol σε υγρή μορφή με πιλένο, τα βασικά χρώματα του άρματος που θα πάρεις, δική μου προτίμηση Humbrol Enamel. Λογικά αφού ξεκινάς τώρα θα το βάψεις στο χέρι οπότε χρειάζεσαι 2-3 πινέλα, για παράδειγμα νούμερο 1, νούμερο 2, και νούμερο 5/0. Αν πάρεις χρώματα enamel θα χρειαστείς ένα White Spirit (Νεύτη του εμπορίου), για να καθαρίζεις τα πινέλα και για αραίωση των χρωμάτων. Για αρχή αυτά είναι αρκετά. Σιγά σιγά θα αρχίσεις να μπαίνεις στα λάδια, στις σκόνες και γενικός στα ποιο βαθιά. Γνώση υπάρχει πάρα πολύ και είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείς. Καλή αρχή.