Αποστολέας Θέμα: Αυτό το φάντασμα γίνεται Ελληνικό; (F-4G Tamiya 1/72)  (Αναγνώστηκε 1896 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Για την ακρίβεια, το F4G Phantom II της Tamiya 1/72
Click to see the original size.

Γίνεται ελληνικό χωρίς να χρειάζεται να... χειρουργηθεί;  :mrgreen:

Θενκς!
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
Απ: Αυτό το φάντασμα γίνεται Ελληνικό;
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 15, 2011, 03:33:39 μμ »
Γιώργο αυτό είναι G(ο θεός να το κάνει) άρα ακατάλληλο για ελληνικό, αν βάλεις το στόμιο του vulcan, και αφαιρέσεις το φούσκωμα στο κάθετο σταθερό είσαι ψιλοκοντά, αλλά το κίτ είναι ψιλοάχρηστο γενικά, τσάμπα κόπος μου κάνει.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 15, 2011, 08:31:32 μμ »
Γιώργο αυτό είναι G(ο θεός να το κάνει) άρα ακατάλληλο για ελληνικό, αν βάλεις το στόμιο του vulcan, και αφαιρέσεις το φούσκωμα στο κάθετο σταθερό είσαι ψιλοκοντά, αλλά το κίτ είναι ψιλοάχρηστο γενικά, τσάμπα κόπος μου κάνει.
Ωραία.  Οπότε δεν θα έχω και τύψεις αν το κάνω ότι προκύψει... Εξάλλου έχει ανάγλυφη γράμμωση.  Είναι 2-3 κιτ τέτοια που έχω τα οποία έχουν ως μοναδικό σκοπό να εντοπίσω τις μ@.... μου.

Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 29, 2011, 03:39:59 μμ »
Καλησπέρα,
Μια ακόμη απορία για το συγκεκριμένο.
Αναφέρει στις οδηγίες για G μοντέλο της USAF... Αλλά δίνει και σήματα για Τούρκικο F4 χωρίς να λέει G και χωρίς ένα κάλυμμα/εξάρτημα στο πάνω μέρος του ουραίου και με μικρότερο εξόγκωμα κάτω από το ρύγχος.  Αυτό ποιο version είναι; Τι F4 χρησιμοποιεί η Τούρκικη αεροπορία;

Ευχαριστώ
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 30, 2011, 07:58:08 πμ »
Μάλλον κουκουρούκου είναι! Λάθος της Tamiya αφού απο ότι ξερω οι τούρκοι δεν έχουν G, και αν δεν κάνω λάθος το G χρησιμοποιήθηκε μόνο απο τους αμερικανούς.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 30, 2011, 09:56:02 πμ »
Μάλλον κουκουρούκου είναι! Λάθος της Tamiya αφού απο ότι ξερω οι τούρκοι δεν έχουν G, και αν δεν κάνω λάθος το G χρησιμοποιήθηκε μόνο απο τους αμερικανούς.
Όχι, δεν κατάλαβες μάλλον, ή δεν το έγραψα καλά.  Στις οδηγίες βαψίματος αναφέρει το G μόνο στα βαψίματα της USAF.  Στο τούρκικο δεν λέει τίποτα.  Σύμφωνα με το WikiPedia η τούρκικη αεροπορία χρησιμοποιεί τα Ε όπως κι' εμείς.
Υποψιάζομαι ότι το κιτ γίνεται και Ε χωρίς να το αναφέρει όμως.  Θα σκανάρω τις οδηγίες το βράδυ να δείτε τι εννοώ.
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 30, 2011, 02:06:12 μμ »
Το κιτ βγαζει μοντελο -G για αμερικανικο και -Ε για γερμανικο και τουρκικο. :wink:
Δινει καποια εξτρα κομματια για -Ε και φυσικα δινει τα σλατσαρισμενα πτερυγια για ελληνικο!
Παντως γνωμη μου ειναι να κρατησεις τα απαραιτητα κομματια που κανουν για ελληνικο και κρατα το για δοκιμες.
Σαν κιτ γενικα δεν λεει και πολλα...
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 30, 2011, 03:29:24 μμ »
Θα συμφωνήσω ότι σαν κιτ δεν λέει πολλά. ʼλλωστε φαίνεται (και το λέει εμμέσως) ότι είναι καλούπι της Italeri σε κουτί Tamiya.
Όλα τα καλούπια άλλωστε γράφουν "Made in Italy".
Απλά, εφόσον γίνεται Ε (ναι, έχει τα elevators με τα slats), να το προσπαθήσω και ότι βγει.  Δεν περιμένω τίποτα τέλειο. Το "καλό" Ελληνικό θα το φτιάξω
στην 1/48 όταν θα έχω τον χώρο και τα χρήματα να πάρω καλό κιτ.

Αποσυνδεδεμένος labros87

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο
  • 72scale for ever!
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 30, 2011, 06:27:19 μμ »
Καλη επιτυχια τοτε! :wink: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 30, 2011, 11:19:49 μμ »
Ευχαριστώ...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
Ξέρει κανείς Ιαπωνικά;;;;!!!
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 31, 2011, 10:40:47 μμ »
Καλησπέρα σας,

Μήπως ξέρει κανείς από εδώ μέσα Ιαπωνικά ή μπορεί να με καθοδηγήσει πως θα μεταφράσω το Ιαπωνικό κείμενο που έχω σημειώσει στην εικόνα;
Click to see the original size.

Επειδή τελικά το μοντέλο γίνεται και F και Ε και G, υποψιάζομαι ότι είτε για το F είτε για το Ε θα πρέπει να απομακρυνθεί η κεραία αυτή... Αλλά τα Ιαπωνικά μου
είναι ανύπαρκτα οπότε, μια βοήθεια παρακαλώ.  Ή μπορεί να ξέρετε και χωρίς μετάφραση...
Η κεραία αυτή μένει ή φεύγει στο Ε ;

Ευχαριστώ.
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 01, 2011, 03:14:08 πμ »
Απο οτι φαινεται στις φωτο κ στα σχεδια η πρωτη κεραια πρεπει να παρει ποδι ::pop:: ::pop:: ::pop:: ::pop:: ::pop::

Ελπιζω να βοηθησα
 Καλη συνεχεια ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 01, 2011, 11:53:24 πμ »
Βοήθησες πέραν του δέοντος...
Μου έδωσες και ιδέες για πια παραλλαγή θα κάνω... Μάλλον γέρνω προς την πρώτη Γκρι/Πράσινο... Θα δούμε.
Ευχαριστώ πολύ.
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος NIKOS 30

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 01, 2011, 12:28:23 μμ »
Φίλε Γιώργο καλημέρα και καλό μήνα. Δυστυχώς λυπάμε που θα σε σεναχωρήσω αλλά δίχως μικροχειρουργεικές επεμβάσεις Ελληνικό δεν γίνεται. Εγώ αυτό το οποίο έχω να σου συστήσω είναι αμα θέλεις, για Ελληνικό Φάντασμα, κάποιο αντίστοιχο Ιαπωνικό κιτ ( δηλαδή hasegawofujimi ένα στυλ) ή το F-4F Phantom II της Revell, που' ναι κατα την άποψη μου αρκετά καλό για Ελληνικό, και μάλιστα απευθείας από το κουτί, με μόνη διαφορά ότι θα πρέπει να αλλάξεις τα πηδάλια ύψους βάθους και να βάλεις τα τρυπητά που φορούσαν όλα τα Ελληνικά Φαντάσματα. Αυτά. Δεν ξέρω κατα πόσο σε βοήθησα. Πάντως καλή αρχή ότι αποφασήσεις να κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος Leon13

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 01, 2011, 03:39:44 μμ »
Γιωργο το πρωτο δεν μπορεις να το φτιαξεις γιατι ειναι το RF-4E το αναγνωριστικο που ειχαμε παρει απο γερμανια εκτως κ αν το κιτ που εχεις δινει τα κομματια που χρειαζονται αλλα δε νομιζω να τα εχει.
 Τωρα απο παραλλαγες η Ghost γαζωνει αλλα πολυ δυσκολη. ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::
  Η πιο ευκολη ειναι η Aegean(Αυτη με τα μπλε πανω αλουμινι κατω), :wink: :wink:
επομενη ειναι η Hill Gray με τα 2 γκρι σχετικα ευκολη, ::agree:: ::agree::
 κ τελος η Vietnam που δε χρειαζεται ιδιαιτερες συστασεις καθως ειναι η πιο πολυφορεμενη παραλλαγη στην ΠΑ κ ειναι πολυ αγαπημενο θεμα ::drumstel:: ::Laie_41:: ::moshi44x42:: ::music-smiley-010:: ::danseuse::
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 01, 2011, 06:36:22 μμ »
Στην αρχή σκεφτόμουν για γερμανικό αλλά τελευταία, δεν ξέρω γιατί, έχω μια αντιπάθεια προς τους Γερμανούς...
Μου φαίνεται στο τέλος θα το κάνω Τούρκικο να τελειώνω για να μην ρίξω λεφτά σε τέτοιο κιτ για χαλκομανίες κτλ...
Ότι βγει... Για καλό F4 αργότερα.  Έχω μια ντουλάπα γεμάτη με κιτ που περιμένουν.

Σας ευχαριστώ όμως για τα φώτα σας, τις συμβουλές σας και τη βοήθεια καθώς (αν δεν το καταλάβατε) από ΠΑ δεν σκαμπάζω και δεν το έχω ψάξει καθόλου καθώς
είμαι περισσότερο της πολιτικής αεροπορίας.

Tags: f-4