Αποστολέας Θέμα: Reverse Loop  (Αναγνώστηκε 1729 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος billys7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Reverse Loop
« στις: Μαΐου 12, 2011, 05:27:28 μμ »
Δεν ξέρω αν το γράφω σωστά αλλά νομίζω λέγοντας Reverse Loop εννοούμε τη σύνδεση των γραμμών δημιουργώντας ένα κλειστό βρόγχο.

Λοιπόν, τι γίνεται εκεί μέσα όταν έχεις σύστημα DCC ?

Από ότι διάβασα μονώνεται ένα κομμάτι της γραμμής, συνήως όσο είναι και το μέγεθος του συρμού, και εκεί αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού κυκλώματος αντιστρέφεται η πολικότητα.
Σωστά?

Το τραίνο χρειάζεται να σταματήσει για να γίνει αντιστροφή των πόλων?

Αποσυνδεδεμένος ppantos

• Scale 1/48
  • *
    • My channel
Απ: Reverse Loop
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 12, 2011, 05:50:19 μμ »
Ριξε μια ματια θα σε βοηθησει .

How to Wire Reverse Loops on a Model Train Set

http://www.building-your-model-railroad.com/model-railroad-wiring.html

http://www.ehow.com/how_7806932_wire-loops-model-train-set.html

Αποσυνδεδεμένος ppantos

• Scale 1/48
  • *
    • My channel
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 12, 2011, 05:54:47 μμ »
και παρακολουθησε τα video ...

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 12, 2011, 09:33:57 μμ »
Δεν ξέρω αν το γράφω σωστά αλλά νομίζω λέγοντας Reverse Loop εννοούμε τη σύνδεση των γραμμών δημιουργώντας ένα κλειστό βρόγχο.
Λοιπόν, τι γίνεται εκεί μέσα όταν έχεις σύστημα DCC ?
Από ότι διάβασα μονώνεται ένα κομμάτι της γραμμής, συνήως όσο είναι και το μέγεθος του συρμού, και εκεί αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού κυκλώματος αντιστρέφεται η πολικότητα.
Επαρκεί να μονώσεις (κόψεις) , όσο το μήκος της μηχανής.Το module, έχει έναν αισθητήρα και έναν "ρεοστάτη" ευαισθησίας τον οποίο ρυθμίζεις σε τέτοια χρονική υστέρηση , ώστε να μην βραχυκυκλώνει όταν περνάει το τραίνο.
Σωστά?
Το τραίνο χρειάζεται να σταματήσει για να γίνει αντιστροφή των πόλων?
Όχι, το module δίνει αυτήν την στιγμιαία πληροφορία στην κεντρική μονάδα (ότι δηλαδή δεν τρέχει κάστανο... :lol:) ή εν πάσει περιπτώσει κάπως πιο σύνθετα ....και ο συρμός συνεχίζει την πορεία του.
Όλα τα παραπάνω για Lenz.Πιστεύω ,ότι υπάρχει συμβατότητα και με τις άλλες μάρκες. 

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 13, 2011, 08:26:19 πμ »
Υπάρχει και η λύση της Marklin!  ::salut::
Συγνώμη δεν μπόρεσα να κρατηθώ...

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 13, 2011, 08:34:37 πμ »
Υπάρχει και η λύση της Marklin!  ::salut::
Συγνώμη δεν μπόρεσα να κρατηθώ...

Η Maerklin είναι σαν τους δημοσίους υπαλλήλους : ένα πρόβλημα για κάθε λύση....

Καλημέρα στην Θεσσαλονίκη! ::salut::

Jimmy.k

Υ.Γ. ...ούτε εγώ μπόρεσα....

Αποσυνδεδεμένος drizzt

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 13, 2011, 09:10:46 πμ »
Reverse Loop και Marklin? Δε νομίζω να παίζει, αλλά αν είναι έτσι, σίγουρα είναι για δίγραμμο...πιθανότατα για τη Trix.
Όπως και να χει βέβαια, οι περισσότερες εταιρείες που παράγουν ψηφιακά, έχουν και module για αυτή τη δουλειά.

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 14, 2011, 10:06:06 πμ »
Reverse Loop και Marklin? Δε νομίζω να παίζει, αλλά αν είναι έτσι, σίγουρα είναι για δίγραμμο...πιθανότατα για τη Trix.
Όπως και να χει βέβαια, οι περισσότερες εταιρείες που παράγουν ψηφιακά, έχουν και module για αυτή τη δουλειά.
Και βέβαια παίζει και είναι το μόνο στο οποίο το τρίγραμμο πλεονεκτεί.Χωρίς αναστροφή πολικότητας και module ,απλά το φτιάχνεις και προχωράς.Βλέπεις τα "καρούμπαλα" έχουν και κάτι καλό :evil:.Αν αυτό είναι καλός λόγος ,πόσα reverse loop θα έχεις για να παίζεις?  Παραμένουν "καρούμπαλα" ,όμως. :mrgreen:
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Αποσυνδεδεμένος drizzt

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 14, 2011, 02:46:40 μμ »
Και βέβαια παίζει και είναι το μόνο στο οποίο το τρίγραμμο πλεονεκτεί.Χωρίς αναστροφή πολικότητας και module ,απλά το φτιάχνεις και προχωράς.Βλέπεις τα "καρούμπαλα" έχουν και κάτι καλό :evil:.Αν αυτό είναι καλός λόγος ,πόσα reverse loop θα έχεις για να παίζεις?  Παραμένουν "καρούμπαλα" ,όμως. :mrgreen:

Παρεξήγησης...Γνωρίζω ότι στο τρίγραμμο δεν υπάρχει πρόβλημα με βραχυκύκλωμα, απλώς υπέθεσα ότι ο anthpao εννοούσε ότι και η marklin παράγει module για reverse loop ή dog bone.
Αλλά καλύτερα να βάλω και δέκα module παρά να φτιάξω μια μακέτα οδοντωτού σιδηρόδρομου.... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος billys7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 14, 2011, 05:05:23 μμ »
Ευχαριστώ αυτούς που απάντησαν στην απορία μου, αλλά ευχαριστώ και αυτούς που δεν απάντησαν στην απορία μου αλλά βρήκαν για άλλη μια φορά ευκαιρία να θάψουν τις επιλογές κάποιων.

Θεωρώ ότι από τον τρόπο που εκφραζόμαστε φαίνεται και το επίπεδό μας. Ο σκοπός της ερώτησης μου ήταν να μάθω πως λειτουργεί το reverse loop στη πράξη, γιατί δεν το έχω δει. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν καταλάβαν το θέμα. Θα προτιμούσα λοιπόν, αυτοί που δεν κατάλαβαν την ερώτηση, να ζητούσαν περισσότερες διευκρινήσεις, για να τους "βοηθήσουμε" αφού αδυνατούν να κατανοήσουν το θέμα μιας συζήτησης, και να βγάλουν την καραμέλα από το στόμα τους. 

Αυτός βέβαια είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν γράφω ή δεν ρωτάω συχνά σε αυτήν την κοινότητα.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 15, 2011, 11:57:12 πμ »
Ευχαριστώ αυτούς που απάντησαν στην απορία μου, αλλά ευχαριστώ και αυτούς που δεν απάντησαν στην απορία μου αλλά βρήκαν για άλλη μια φορά ευκαιρία να θάψουν τις επιλογές κάποιων.

Να είσαι καλά.Οι επιλογές του καθενός είναι προσωπικές , όπως και τα σχόλια , τα περισσότερα εκ των οποίων είναι αληθή και ακριβή αλλά δοσμένα με χιούμορ.
Είτε αρέσουν είτε ενοχλούν , τα σχόλια των fora -τουλάχιστον- , είναι ανιδιοτελή (οι 7-8 φίλοι που γνωρίζω και γράφουν εδώ ΔΕΝ είναι έμποροι.) .Δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο για τις πληροφορίες που ακούς από τα χείλια των εμπόρων.
Εάν αυτό που λείπει -ως αποθημένο- από τον καθένα , είναι τα ευμενή σχόλια για τις επιλογές του , τότε ας ακούει και ας ρωτάει μόνο τον έμπορο από τον οποίο προμηθεύτηκε το προϊόν και ας κλείνει τα αυτιά του σ' αυτά που λένε οι άλλοι.

Θεωρώ ότι από τον τρόπο που εκφραζόμαστε φαίνεται και το επίπεδό μας. Ο σκοπός της ερώτησης μου ήταν να μάθω πως λειτουργεί το reverse loop στη πράξη, γιατί δεν το έχω δει. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν καταλάβαν το θέμα. Θα προτιμούσα λοιπόν, αυτοί που δεν κατάλαβαν την ερώτηση, να ζητούσαν περισσότερες διευκρινήσεις, για να τους "βοηθήσουμε" αφού αδυνατούν να κατανοήσουν το θέμα μιας συζήτησης, και να βγάλουν την καραμέλα από το στόμα τους.

Συμφωνώ μαζί σου.Ο τρόπος που εκφράζεται και γράφει κάποιος μπορεί να καταδείξει κάποιες πτυχές των σκέψεών του ή της λογικής που τον διέπει αλλά δεν είναι απαραίτητο να καταδεικνύει και γνώση για το αντικείμενο και το αντίθετο (εκτός εάν ξέρεις πολλούς κορυφαίους μηχανικούς αυτοκινήτων , οι οποίοι γράφουν και δοκίμια...)
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να εκφέρει την άποψή του ή να καταθέσει την εμπειρία του για ένα θέμα (και στα fora αυτό είναι το ζητούμενο).
Δεν είμαστε ακαδημαϊκοί, ούτε πυρηνικοί φυσικοί.Απλοί καταναλωτές - χομπύστες είμαστε , οι οποίοι με ανιδιοτέλεια δίνουμε -όταν μας ζητηθεί- μία άποψη.
Όσον αφορά στην καραμέλα που αναφέρεις -η οποία από θέση κολλάει στα δόντια, αλλά και "μεταφορικώς" στο μυαλό....- θα μπορούσες να διακρίνεις (από το λίγο που επισκέπτεσαι ή ρωτάς , -όπως γράφεις-  ), ότι από την μία πλευρά υπάρχει ένα σύστημα (DCC) (άλλος έχει Roco, άλλος Piko, άλλος Trix, άλλος Fleischmann , άλλος Lenz, digitrax και πολλά άλλα) με άριστη λειτουργία,μοντελιστική ορθότητα,ευρήτατο φάσμα επιλογών , με πολλές λύσεις ,interchangeability (συμβατότητα θα μπορούσες να πεις) το ένα σύστημα με το άλλο, και στον αντίποδα η "καραμέλα" και το πραγματικό κόλλημα μίας εταιρείας....

Όπως λέγεται, τα μυαλά είναι σαν τις ομπρέλες : δουλεύουν καλύτερα όταν είναι ανοιχτά...

Jimmy.k

Υ.Γ. Προσωπικώς θα ήθελα να γράφεις και να ρωτάς συχνότερα!

Αποσυνδεδεμένος vasgalanis

• Ελλάς Ελλήνων?
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ Μοσχάτο
  • Artificial intelligence can't beat human stupidity
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 15, 2011, 05:46:05 μμ »
Θεωρώ ότι από τον τρόπο που εκφραζόμαστε φαίνεται και το επίπεδό μας.

Nομίζω οτι όλοι γράψαμε με πολλή δόση χιούμορ.Αν δεν έγινε κατανοητό ή δεν είναι επιθυμητό ,δεν πειράζει.

Ο σκοπός της ερώτησης μου ήταν να μάθω πως λειτουργεί το reverse loop στη πράξη, γιατί δεν το έχω δει. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν καταλάβαν το θέμα. Θα προτιμούσα λοιπόν, αυτοί που δεν κατάλαβαν την ερώτηση, να ζητούσαν περισσότερες διευκρινήσεις, για να τους "βοηθήσουμε" αφού αδυνατούν να κατανοήσουν το θέμα μιας συζήτησης, και να βγάλουν την καραμέλα από το στόμα τους. 

Προτιμώ επιλογές παρά την ίδια "καραμέλα".  Κακό είναι?

Αυτός βέβαια είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν γράφω ή δεν ρωτάω συχνά σε αυτήν την κοινότητα.

Κακώς . ʼκουσον μεν, πάταξον δε.

ΝΑΙ , δεν τη βρίσκω με τη Marklin. Να το κρύψω ?
WWW.O έξυπνος παραδέχεται ,ο πονηρός ελλίσεται ,ο χαζός επιμένει και ο μ@λ@κ@ς ..................εξαιρείται.

Tags: