Βοήθεια! Θα τρελαθώ, θα πηδηχτώ απ'το παράθυρο...
Τα προβλήματα στον αερογράφο, ερχονται και φεύγουν. (βέβαια δεν τον εχω δοκιμάσει να τον χρησιμοποιήσω πολύ τον τελευταίο καιρό λόγω έλειψης χρόνου.
Σποραδικά έκανα χρήση, για μικροδουλιές, πχ κοκπιτ χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πχ.

Όμως ο εφιάλτης επιστρέφει...

Δοκιμάζω εδώ και μέρες να ψεκάσω άσπρο με παταγώδη αποτυχία. Ουσιαστικά:
Το χρώμα έιναι ακόμα υγρό όταν πέυτει στην επιφάνεια του μοντέλου, και μερικά δευτερόλεπτα μετά δημιουργούνται κηλίδες "κενου" απο χρώμα (θαυμα θαυμα!)
Αρκετά έντονο overspray.
Το χρώμα είναι της lifecolor, αραιομένο με το thinner της lifecolor σε πλειάδα αναλογιων και πίεσης αέρα.
Ο αερογράφος είναι iwata eclipse
Δοκίμασα να ψεκάσω και σε κλειστό χώρο και στο μπαλκόνι χωρίς κάποια διαφορά.
Δοκίμασα ένα τυχαίο γκρί (μήπως έφταιγε το χρώμα), αλλα το ίδιο αποτέλεσμα δυστυχώς....
Αποτέλεσμα στο μοντέλο (ελαφρώς πασαλειμένο καθότι εχουν γίνει πολλές προσπάθειες και το αζαξ έχει κάνει πάρτυ τις τελευταίες μέρες.

Αποτέλεσμα σε ασταρωμένο μοντέλο δοκιμών (άσπρο αριστερά, γκρί δεξιά)

Όσο πολύ ελπίζω κάτι τέτοιο να οφείλεται απλά στην ασχετοσύνη μου, κακή αραίωση, ή κάποιον άλλον "ανώδυνο" λόγο στύλ κάτι έτυχε στο thinner, άλλο τόσο φοβάμαι μην έχω κάνει κάποια ζημιά στον αερογράφο ή στο κομπρεσέρ, κάτι που θα με γυρνούσε για αρκετό καιρό στη λίθινη εποχή (καλά μή βαράτε, απλά τα πινέλα ποτέ δεν τα είχα όπως κάποιοι άλλοι εδώ μέσα - ναί γιατί στον αερογράφο είσαι master χαρ χαρ - /dr jekyll & mr hyde mode off
ΥΓ. Επίσης προσφέρομαι (οκ δεν είναι ακριβώς προσφορά, αλλά τα πάντα είναι θέμα μάρκετινκ), σε κατοίκους Θεσσαλονίκης να τους "χορηγήσω" να βάψουν τα μοντέλα τους, χρησιμοποιώνας τον αερογράφο μου, το κομπρεσέρ μου και τα χρώματα μου!

(ακούγεται και λίγο σαν τίτλος απο πονηρή ταινία)
Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη, ευχαριστώ!!