Αποστολέας Θέμα: Υπερτιμολογημένα κιτ  (Αναγνώστηκε 2302 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

tazman

• Επισκέπτης
Υπερτιμολογημένα κιτ
« στις: Απριλίου 22, 2011, 12:28:36 πμ »
Δεν ήξερα πού να ανοίξω το θέμα αυτό και είπα να το ανοίξω εδώ.

Ξεκίνησα, άθελά μου, μια κουβέντα με την υπερτιμολόγηση σε ένα κιτ από τον συνφορουμίτη *******.

Η απορία μου για την τιμή δεν προήλθε απλά από το ύψος της τιμής. Ξαναλέω: αν υπάρχει λόγος να είναι συλλεκτικό, πάω πάσο. Δεν πρόκειται έτσι κι αλλιώς να αγοράσω ένα τόσο ακριβό κιτ. Πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για να το κάνω, όπως να το θέλω ''αρρωστημένα''.

Η απορία μου ήταν κάπως έντονη, γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφορεί ακόμα, έστω και από άλλη εταιρεία.Μάλιστα το θεωρώ πολύ καλό κιτ, αυτό της Ρέβελ.

Στον αντίποδα, θεωρώ ''εντάξει'' την τιμή που έχει θέσει στο Blenheim, καθώς αν δεν κάνω λάθος, η Classic Airframes έκλεισε και το κιτ αυτό είναι μάλλον συλλεκτικό μέχρι στιγμής, αφού δεν το έχω δει από άλλη εταιρεία σε αυτήν την κλίμακα.

Για παράδειγμα, ήθελα να ξανααγόραζα το Anson στην 1/48, αλλά το βρήκα στα 70 ευρώ.

Αυτά......

Και ζητώ συγνώμη για την όποια παρεξήγηση δημιούργησα.

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
Απ: Υπερτιμολογημένα κιτ
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 22, 2011, 01:16:02 πμ »
Χαίρομαι που άνοιξε ένα θέμα για τις τιμές στις αγγγελίες, ήταν κατι που με απασχολούσε καιρό.
Η προσωπική μου άποψη είναι οτι οι αγγελίες στο φόρουμ (που απευθύνονται βασικά σε φίλους μοντελιστές) θα έπρεπε να κυμαίνονται στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.
Αυτό για δυο λόγους.
α) Φιλικό πνεύμα προς συνάδελφους χομπίστες
Β) αποφυγή παρεξηγήσεων και εκμετάλευσης κάποιων απο κάποιους
Αν εγώ πήρα κάποιο κιτ που δεν το θέλω πια πρέπει να καταλάβω οτι αναγκαστικά θα "χάσω" και το μόνο που θα ζητήσω είναι ένα λογικό αντίτιμο που θα με βοηθήσει να πάρω το επόμενο μοντέλο.
Όποιος θέλει να πουλήσει "συλλεκτικά", ότι και αν σημαίνει αυτό, φλερτάρει επικίνδυνα με το εμπόριο και ίσως πρέπει να επισκεφτεί το www.ebay.com.
Όποιος πουλάει κιτ των 50 ευρώ στα 47 ευρώ επίσης "εμπορίζει" (και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει να τον επιλέξω).
Έχω την αίσθηση οτι αυτές οι πρακτικές δεν ταιριάζουν σε ένα ΚΑΘΑΡΑ χομπίστικο φόρουμ.
Βέβαια ο καθένας έχει το νόμιμο δικαίωμα να ορίζει τις τιμές του. Αλλά ως γνωστον το νόμιμο δεν είναι και ηθικό πάντοτε...

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 22, 2011, 01:30:02 πμ »
Να προσπαθήσω να θέσω το ερώτημά σου στη σωστή διάσταση.  Ρωτάς, λοιπόν, γιατί ένα κιτ παλιό να είναι τόσο ακριβό ενώ κυκλοφορεί το ίδιο μοντέλο καινούριο και σε τουλάχιστον ίδια ποιότητα.

Η σύντομη απάντηση είναι επειδή το παλιό κιτ ενδιαφέρει τους συλλέκτες ενώ το καινούριο τους μοντελιστές - οι πρώτοι συνήθως θα το κρατήσουν απείραχτο στο κουτί, οι δεύτεροι συνήθως θα το συναρμολογήσουν (ή θα το βάλουν στην αποθήκη με την πρόθεση να το συναρμολογήσουν κάποτε). Δηλαδή τους συλλέκτες δεν τους ενδιαφέρει να έχουν ένα μοντέλο του Χ αεροπλάνου αλλά το συγκεκριμένο κιτ της συγκεκριμένης χρονιάς από την συγκεκριμένη εταιρεία. Η προσφορά και ζήτηση για συλλεκτικούς σκοπούς είναι διαφορετική από την προσφορά και ζήτηση για μοντελιστικούς σκοπούς. Αλλά σε μεγάλο βαθμό αλληλοκαλύπτονται και ανταγωνίζονται η μία την άλλη.

Γιατί η τιμή ενός παλιού κιτ είναι υψηλότερη αν δεν κυκλοφορεί και σε καινούριο κιτ; Επειδή ορισμένοι μοντελιστές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μια πιο ακριβή τιμή για να αποκτήσουν ένα μοντέλο που δεν μπορούν να το βρουν σε καινούριο και υποχρεωτικά πάνε σε παλιό. ʼρα η ζήτηση των μοντελιστών προστίθεται στη ζήτηση των συλλεκτών και ωθεί την τιμή προς τα πάνω.

Πώς καθορίζεται η συλλεκτική τιμή; Η σπανιότητα του μοντέλου είναι μια πολύ βασική παράμετρος. Υπάρχουν και άλλες αλλά αυτή είναι πολύ σημαντική.

Disclaimer. Τα παραπάνω προκύπτουν από τις γενικές οικονομικές μου γνώσεις καθώς δεν είμαι συλλέκτης.

Αποσυνδεδεμένος StavreasGR

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 22, 2011, 01:36:10 πμ »
μάλλον άστοχο το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα πολύ άκομψο γιατι αναφερεται σε συγκεκριμένο πωλητή.
κανεις δε λεει οτι οι αγγελίες είναι υποχρεωτικά και "ευκαιρίες"
ο καθένας πουλάει όσο θέλει, όσο νομιζει ότι "πρέπει", όσο "αξίζει" το κιτ κ.ο.κ.
και ο άλλος αγοράζει άμα του αρέσει.
τόσο απλά.

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 22, 2011, 02:03:24 πμ »
μάλλον άστοχο το συγκεκριμένο θέμα και μάλιστα πολύ άκομψο γιατι αναφερεται σε συγκεκριμένο πωλητή.
κανεις δε λεει οτι οι αγγελίες είναι υποχρεωτικά και "ευκαιρίες"
ο καθένας πουλάει όσο θέλει, όσο νομιζει ότι "πρέπει", όσο "αξίζει" το κιτ κ.ο.κ.
και ο άλλος αγοράζει άμα του αρέσει.
τόσο απλά.

1. Το ότι αναφέρομαι σε συγκεκριμένο πωλητή, είναι άσχετο και ασήμαντο. Όποιος και να ήταν στη θέση του, την ίδια απορία θα εξέφραζα.

2. Θεώρησα λανθασμένη την τιμή στο Λάνκαστερ, μόνο και μόνο γιατί κυκλοφορεί ακόμα, έστω από τη Ρέβελ. Για το Blenheim δεν είπα τίποτα.
    Η απορία μου λύθηκε, εν μέρει, από τον Kostis Pap.

Στην τελική, πώς να μη μου δημιουργηθεί απορία, όταν το ένα κιτ το βλέπω 80 ευρώ και το άλλο 25; Αφού δεν γνωρίζω κάτι, να μην το ρωτήσω;
Μπορεί να μην το δέχομαι το θέμα με το συγκεκριμένο συλλεκτικό κιτ, αλλά είναι όντως πολύ παλιό, οπότε ίσως να κάνω λάθος στην άποψή μου.

Όπως και να 'χει, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 22, 2011, 02:45:38 πμ »
2 λέξεις θα πω.

Ελευθερη αγορα
Ερευνα αγορας.

αυτα ευχαριστω. ::salut::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 22, 2011, 03:05:21 πμ »
Η έννοια "επαγγελματική δεοντολογία" και "ηθική" δεν θα έπρεπε να μας λέει κάτι; Ο αδικαιολόγητος πλουτισμός πρέπει να πάψει να κολάζεται από τον Αστικό Κώδικα;
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 22, 2011, 08:35:28 πμ »
Spoiler (hover to show)
Έρευνα αγοράς παίδες (και πωλητές και αγοραστές)...Αγοράζετε αυτό που σας συμφέρει οικονομικά,δε θίγετε κανέναν αλλά κάνετε και τη δουλειά σας  :wink: ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 22, 2011, 10:20:18 πμ »
 Θεωρητικά πιστεύω και εγώ θα έπρεπε να ισχύει η λογική που περιγράφει ο alangelo εφόσον είμαστε "ΚΑΘΑΡΑ χομπίστικο φόρουμ".
 Αυτό βέβαια που ισχύει στην πράξη είναι όσα έγραψε ο Αρκάδιος και ο Viper στο νήμα της επίμαχης αγγελίας, όλοι οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι και υποψιασμένοι. Έτσι λειτουργώ και εγώ και το αποδέχομαι.

Αυτό που περιγράφει ο Kostis Pap μπορεί να ισχύει πράγματι αλλά τότε καλύτερα να γίνουμε Ebay ή μαγαζάκι (και με μια ταμπελίτσα "ανοίξαμε και σας περιμένουμε"  :mrgreen:).

Τόσο η ερώτηση του tazman ήταν εύλογη (δεν ήξερε και ρώτησε) όσο και η παρέμβαση του CROW πολύτιμη ως προς την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου. Εδώ δεν είναι μαγαζί για να χαλάει η δουλειά του έμπορου, κάθε ενημέρωση και πληροφορία αποβαίνει σε όφελος των συνφορουμιτών μας (ελπίζω αυτό να ισχύει για όλους  ::salut::)

Αποσυνδεδεμένος Alan Gelo

• Scale 1/48
  • *
  • Wie ein Floh...aber oho!
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 22, 2011, 11:17:04 πμ »
Αγαπητοί συμφορουμίτες,
όλο ακούω την λέξη αγορά. Είχα την εντύπωση οτι εδω είναι ΚΛΑΜΠ.
Στο κάτω-κάτω όλοι μας ζούμε σε μια κοινωνία που κάθε φορά που δίνεις το χέρι σου πρέπει να μετράς τα δάχτυλά σου.
Το να μπαίνουμε στην λογική του "κορόιδου", του "χασάπη", του "ξύπνιου" κλπ. είναι απλά άσχημο και δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε ένα κλάμπ όπου όλοι οικειοθελώς συμμετέχουμε.
Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει τίποτε, κανένας περιορισμός δεν πρέπει να υπάρξει.
Απλά θα ήταν καλύτερα να λειτουργούμε ως κλάμπ παρα ως λαική αγορά.
Παραθέτω αποσπάσματα απο το Wikipedia:
A club is an association of two or more people united by a common interest or goal
The word "club," in the sense of an association to promote good-fellowship and social intercourse

Hobbies are practiced for interest and enjoyment, rather than financial reward
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ID

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 22, 2011, 11:55:34 πμ »
Καταρχας κακος αναφερεται οποιος αναφερεται σε καποιο ατομο,κατα τη γνωμη μου αυτο ειναι χειροτερο-θα συμφωνησω με καποιο φιλο παραπανω πως ελευθερη αγορα εχουμε και ο καθενας αγοραζει η πουλαει οσο θελει,ο καθενας απο μας απλωνει τα χερια του μεχρι εκει που μπορει...δεν μπορει...ε τι να κανουμε τωρα...δηλαδη οταν τα ακουμπαγαμε αλλου κ αλλου τοσα χρονια αυτο δεν μας ξινηζε και τωρα μαθαμε το ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ και μας πειραζει αν βλεπουμε καποιον να πουλαει κατι στη τιμη που δεν βολευει εμας..τελος παντων το παληκαρι πουλαει δεν χαριζει αυτο πρεπει να καταλαβουμε ολοι και κακος επαναλαμβανω κακος σχολιαζεται η ενεργει ενος ατομου ,λαθος η σωστη,απ το FORUM.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 22, 2011, 12:21:04 μμ »
Καταρχας κακος αναφερεται οποιος αναφερεται σε καποιο ατομο,κατα τη γνωμη μου αυτο ειναι χειροτερο-θα συμφωνησω με καποιο φιλο παραπανω πως ελευθερη αγορα εχουμε και ο καθενας αγοραζει η πουλαει οσο θελει,ο καθενας απο μας απλωνει τα χερια του μεχρι εκει που μπορει...δεν μπορει...ε τι να κανουμε τωρα...δηλαδη οταν τα ακουμπαγαμε αλλου κ αλλου τοσα χρονια αυτο δεν μας ξινηζε και τωρα μαθαμε το ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ και μας πειραζει αν βλεπουμε καποιον να πουλαει κατι στη τιμη που δεν βολευει εμας..τελος παντων το παληκαρι πουλαει δεν χαριζει αυτο πρεπει να καταλαβουμε ολοι και κακος επαναλαμβανω κακος σχολιαζεται η ενεργει ενος ατομου ,λαθος η σωστη,απ το FORUM.
Δεν νομιζω οτι εχει κανεις προβλημα με το αν ο αλλος πουλαει ενα κιτ 10 η 100. Αν σου κανει το αγοραζεις. Το θεμα ειναι να μην προσπαθει να δικαιολογισει την τιμη με πραγματα που δεν στεκουν ασχετα αν αυτο εχει να κανει με αγνοια και οχι με δολο. Ειναι παρα πολλα τα κιτ που εχουν βγει πρως πωληση στις ιδιες τιμες με τα καταστηματα και κανεις δεν ειπε τιποτα. Δεν μπορουμε ομως να γραφουμε και ανακριβειες για να δικαιολογησουμε την τιμη. :wink:

tazman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 22, 2011, 10:22:11 μμ »
Παρακαλώ να διαγραφεί  το όνομα του πωλητή του Λάνκαστερ από το ποστ μου. Μου έστειλε πμ και μου είπε πως αυτό που κάνω (κάνουμε) είναι ανέντιμο. Εγώ φταίω που εξέφρασα μια απορία. Που ξέρω εγώ αν το κιτ είχε ρητίνες, φωτοχαραγμένα ή τίποτα άλλο που να το κάνει συλλεκτικό. Στο κάτω-κάτω, το Blenheim είναι πλέον συλλεκτικό. Και επίσης, ας διαγραφεί και το θέμα ολόκληρο. Και ύστερα μιλάμε για χόμπι...

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 22, 2011, 10:44:52 μμ »
Θεωρώ ότι το θέμα είναι καλό που άνοιξε και στην τελική χόμπι-χόμπι αλλά δεν βλάπτει να συζητάμε και άλλα ίσως όχι τόσο ευχάριστα θέματα. Το ανέντιμο μάλλον είναι βαριά κουβέντα. Ακούστηκαν πιστεύω πολλά σωστά πράγματα και θέλω να ξαναεπισημάνω κάτι που γράφτηκε παραπάνω, μιλώντας γενικά και όχι για την καθεαυτή περίπτωση, ο πωλητής μπορεί να βάλει ότι τιμή θέλει και ο αγοραστής να επιλέξει όμως δεν θα ήταν λογικό οι γνωρίζοντες να προστατέψουν τον αρχάριο στο χώρο απο αυτήν ιδιότυπη αισχροκέρδεια? Επίσης στο παρελθόν έτυχε να σπαμάρω πόστ άλλου μέλους το οποίο θεώρησα ότι είχε υπερτιμήσει κίτ με την δικαιολογία του σπάνιου, το μετάνιωσα αλλά μήπως θα έπρεπε να ήμαστε λιγότερο διακριτικοί σε αυτές τις περιπτώσεις?

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 22, 2011, 11:33:52 μμ »
...ο πωλητής μπορεί να βάλει ότι τιμή θέλει και ο αγοραστής να επιλέξει όμως δεν θα ήταν λογικό οι γνωρίζοντες να προστατέψουν τον αρχάριο στο χώρο απο αυτήν ιδιότυπη αισχροκέρδεια?...μήπως θα έπρεπε να ήμαστε λιγότερο διακριτικοί σε αυτές τις περιπτώσεις?
...ιδιότυπη αισχροκέρδεια...-->Κι αυτή ψιλοβαριά κουβέντα μου φαίνεται σε όποιους κι αν απευθύνεται... :roll:

Πιστεύω πως όχι...  :wink:

Όπως προειπώθηκε...Έρευνα αγοράς και εφόσον είναι εφικτό,επικοινωνία με τον πωλητή για πιό άμεση πληροφόρηση και λύση οποιονδήποτε αποριών  :wink: ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Albert83

• Scale 1/48
  • *
  • Lay down your souls to the gods rock n' roll!
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 23, 2011, 01:46:42 μμ »
Φίλε Γιώργο δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν αλλά νομίζω ότι λέξη αισχροκέρδεια ορίζει την υπερτιμολόγηση, ίσως σου φαίνεται βαρύ το συνθετικό αισχρό
- ! Σε καμία περίπτωση δεν λέω καποιο μέλος αισχρό ή ότι εσκεμμένα υπερτιμολογεί, μπορεί και ο ίδιος να αγνοεί την πραγματική αξία ενός κίτ.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 23, 2011, 02:56:50 μμ »
Και να σας πω εγώ ένα σενάριο. Αποφασίζω να ξεστοκάρω. Βγάζω στην άκρη αρκετά κιτ και αποφασίζω τιμές. Εκ των πραγμάτων δεν έχω, δυστυχώς, το χρόνο να ελέγξω τις τρέχουσες τιμές αγοράς, την τάση, τη συλλεκτικότητα και ότι άλλο απαιτείται. Αποφασίζα κάποιες τιμές με βάση την τιμή που αγόρασα και αν κάτι πιστεύω πως είναι σπάνιο-συλλεκτικό-το θέλουν όλοι-οτιδήποτε ανεβάζω ανάλογα. Ρίχνω την αγγελία και περιμένω.

Θα πρέπει να ζω με το φόβο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς; Αν έχω κάνει λάθος σε κάποια τιμή και το συλλεκτικό κιτ που δίνω Χ EUR υπάρχει σε αφθονία κάπου στα Χ/4 EUR, θα πρέπει να υποστώ δημόσια διαπόμπευση και να απολογηθώ; Και αν ήδη το έχω πουλήσει, τι θα πρέπει να κάνω; Ο αγοραστής σε μία ελεύθερη αγορά δε φέρει καμμία ευθύνη για τις επιλογές του; Και εντάξει αν έχω σπρώξει τις τιμές εκ του πονηρού και το κάνω εκ συστήματος, αλλά αν όντως έχω κάνει λάθος; Μήπως πρέπει να σκεφτόμαστε λιγάκι πριν αρχίσουμε να πυροβολάμε από το πληκτρολόγιο εναντίον δικαίων και αδίκων; Ενα pm πρωτού αρχίσουν τα πυρά δε θα ήταν ίσως πιο λογικό; ΛΙΓΗ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ;

Ωραία λοιπόν, αφού αποκτήσαμε ΚΑΙ Επιτροπή Ελέγχου Τιμών, να ορίσουμε και διαδικασίες. Οι τιμές πώλησης θα δίνονται προς έγκριση στην επιτροπή η οποία θα αποφασίζει τα όρια απόκλισης από τις τρέχουσες τιμές και θα εγκρίνει ή θα απορρίπτει αναλόγως. Μετά θα μπαίνει η αγγελία. Σας φαίνεται παράλογο; Μπράβο, και εμένα έτσι μου φαίνεται, αλλά από το να βγω ρόμπα και να αναγκαστώ να επιστρέφω χρήματα το προτιμώ...

Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να κλείσουν οι πωλήσεις στο forum. Καλώς ή κακώς ΔΕΝ έχουμε την ηλικία για κάτι τέτοιο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

jkbsprint

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 23, 2011, 03:52:43 μμ »
Καλησπερα, να ξεκαθαρισω κατ αρχην οτι ουτε εχω αγορασει ουτε εχω πουλησει κατι μεσω του φορουμ. Δε βλεπω ομως το λογο, αν κατσει να διατεθει μεσω αυτου, ενα κιτ που θελω, να μην το παρω. Δοξα τω θεω κριτικη ικανοτητα διαθετω. Αν δε μου κανει η τιμη απλα δεν το ζηταω. Ο πωλητης καθοριζει την τιμη και ο αγοραστης ειτε την αποδεχεται ειτε οχι. ΑΠΛΑ ειναι τα πραγματα. Δε νομιζω οτι το να εκθετει ο οποιοσδηποτε ονοματα, φορα παρτιδα αναφεροντας γεγονοτα (κατα τον ιδιο παντα) οπως ο καθενας νομιζει η τα καταλαβαινε οτι ειναι ηθικο. Το οτι η αγοροπωλησια συμβαινει μεσω του φορουμ τι σημαινει, οτι ο πωλητης πρεπει να βγει ζημιωμενος? Ακριβως επειδη το φορουμ δινει τη δυνατοτητα επικοινωνιας, μπορουμε να βρουμε κιτ ισως και ανυπαρκτα εξω, απο καποιον συναδελφο που το εχει στοκ. Αρα και οι δυο κερδισμενοι. Αν τωρα δουμε κατι υπερτιμολογημενο, καλλιστα δεν το αγοραζουμε, η αν ''μιλαμε'' με αυτον τον ανθρωπο, μπορουμε να του υποδειξουμε ευγενικα οτι ειναι υπερβολη αυτα που ζηταει, για να μην εκτιθεται και ο ιδιος. Αν εμμεινει τοτε απλα ας το ξαναβαλει στο ραφι του να το εχει να το κοιταει...... Σιγα μη φερουμε και κλιμακιο του ΣΔΟΕ. Ελεος..........

ΥΓ. Να προσεχουμε οταν αναφερουμε ονοματα και λεξεις ''ισχυρου'' περιεχομενου. Ειμαστε ολοι εδω για να γουσταρουμε ομαδικα το χομπι μας πρωτα και πανω απ' ολα. Οχι για να σφαζομαστε.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 23, 2011, 04:11:55 μμ »
Λάμπρο οι συμπεριφορές μας όπως βλέπεις χαλάνε την ηρεμία του φόρουμ ΜΑΣ και όχι η δημιουργία συνδέσμων...
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 23, 2011, 04:37:25 μμ »
Λάμπρο οι συμπεριφορές μας όπως βλέπεις χαλάνε την ηρεμία του φόρουμ ΜΑΣ και όχι η δημιουργία συνδέσμων...

Σε εμενα αναφερεσε ?

Τα αυτονοητα γραφεις για τις συμπεριφορες και δε νομιζω να διαφωνει κανεις...ωστόσο το τελευταιο περι συνδέσμων δε καταλαβαινω που κολλαει...θες να μας πεις κατι ? :roll: :?

Καλη Ανασταση Γιωργο μου.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 23, 2011, 04:40:07 μμ »

Καλη Ανασταση Γιωργο μου.

Επίσης Λάμπρο...

Το αν ήθελα να πω κάτι το είπα σε ένα θέμα που άνοιξα πριν λίγες ημέρες αλλά φαίνεται ότι για εκείνο δεν ενημερώθηκες...
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 23, 2011, 04:50:46 μμ »
Επίσης Λάμπρο...

Το αν ήθελα να πω κάτι το είπα σε ένα θέμα που άνοιξα πριν λίγες ημέρες αλλά φαίνεται ότι για εκείνο δεν ενημερώθηκες...

Καθενας με το πονο του... ::eusa_wall::

Δε κανετε κανα log out να ετοιμαστειτε για την Ανασταση λέω εγώ ? Αντε αγαπες μου ! :mrgreen: Αυτο πράττω εγω ΑΜΕΣΑ!  ::sprint::

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 23, 2011, 08:47:17 μμ »
Προσπερνάω την περίεργη αναφορά σε συνδέσμους .. ( που κολλαει εδω..  :roll: :roll:)  )  τεσπα...

οπως γράφτηκε απο την αρχή το ολο θεμα ειναι άκυρο - άστοχο και στοχοποιει άσχημα όλους εμάς (και εμένα φυσικά) που κατα καιρούς έχουμε βγάλει κάποιο κιτ προς πώληση.

και κακος το συνεχίζουμε.

Μας κανει το κιτ... μας κανει και η τιμη .. το παίρνουμε . Τελος.    :!: :!:

εαν ειναι ακριβά η οχι, ειναι αλλού παπα ευαγγέλιο. Εαν έχουμε απορίες .. ενα ΠΜ στον πωλητή... (μπορεί αντι για 25 να έχει βάλει 52 ... )

Tags: