Αποστολέας Θέμα: Stug IV, 1/35  (Αναγνώστηκε 1652 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stray_dog

• Scale 1/144
  • *
  • Born to lose, live to win!
Stug IV, 1/35
« στις: Απριλίου 21, 2011, 04:04:34 πμ »
Γεια σας!

Θα ήθελα να μοιραστώ μια απ' τις τελευταίες μου δουλειές, ένα Stug IV στην 1/35, μετά από ένα δύσκολο ρωσικό χειμώνα. Το μοντέλο είναι το Sturmgeschütz Sdkfz 167 της Academy στην 1/35. Η αρχική σκέψη ήταν να βαφτεί με sand πάνω από Zimmerit που ξεφλουδίζει, καθώς έχει εφαρμοστεί βιαστικά και άτεχνα από το πλήρωμα, αποκαλύπτωντας το αρχικό Panzergrau, αν και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό στέκει ιστορικά για τον συγκεκριμένο τύπο. Μια χιονισμένη μέρα όμως...  :roll: αποφάσισα να αποκτήσει και ταλαιπωρημένη, επίσης βιαστικά βαμμένη χειμερινή παραλλαγή. Κάποια από τα αξεσουάρ είχαν βαφτεί όταν ήμουν γύρω στα 12 και επιτέλους βρήκαν χρήση μετά από κοντά 15 χρόνια και μια μεγάλη παύση 8ετίας...

Η εξάτμιση γυαλίζει γιατί πάλι έτρεξα να βγάλω φωτογραφίες πριν στεγνώσουν τα λάδια... συν ότι πάνω στη φούρια ξέχασα και τον πυροσβεστήρα...  :lol:

Νομίζω ότι έχω μείνει πίσω σε ότι αφορά στις τεχνικές, καθώς δεν τις παρακολούθησα καθόλου για μεγάλο διάστημα, αφού δόθηκα τέλείως στο κυνήγι των αντίστοιχων πραγματικών αντικειμένων...

Ελπίζω να σας αρέσει και περιμένω σχόλια!

Γιώργος

• Scale 1/144
  • *
Απ: Stug IV, 1/35
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 21, 2011, 02:00:32 μμ »
Και μια που μου ξέφυγε...  8)

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 23, 2011, 04:25:13 πμ »
Φίλε (Αδέσποτε :mrgreen:) Γιώργο, καλωσήρθες στην παρέα ::salut::

Ως εδώ εχεις κάνει πολύ καλή δουλειά στο μοντέλο σου :!:
Και λέω ως εδώ, γιατί οι σύγχρονες τάσεις και τεχνικές "προστάζουν" μερικά στάδια στο weathering" επιπλέον από το σημείο που έχεις φτάσει. Αναλυτικότερα, αν και δεν είναι κάτι που δεν υφίστατο, ήταν πολύ σπάνιο για ένα άρμα με χειμερινό υδατοδιάλυτο camo, να μείνει σε τόσο καλή-καθαρή κατάσταση για πάνω από μια βδομάδα. Οπότε το μοντέλο χρειάζεται επειγόντως φίλτρα, wash και chipping καθώς και άπειρη πλέμπα-λάσπη στα "χαμηλά" για να δείξει την ταλαιπωρία που δεχόταν το πραγματικό. Επίσης θεωρώ ότι η ποσότητα της σκουριάς που έχεις αναπαραστήσει, αν και δίνει μια δραματική όψη στο άρμα, είναι μάλλον υπερβολική για άρμα σε κατάσταση χρήσης και παραπέμπει περισσότερο σε εγκαταλελειμένο όχημα, οπότε καλό θα ήταν να την περιορίσεις λίγο.
Πιστέυω, πως επειδή φαίνεται να "το έχεις" και να "πιάνει το χέρι σου" αν πειραματιστείς λίγο, σύντομα θα αφομοιώσεις τις νέες τεχνικές και τη χρήση των νέων υλικών και θα φτιάχνεις αγγέλους :wink:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 23, 2011, 01:56:58 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σχόλια αλλά και τις παρατηρήσεις!

Σχετικά με τα φίλτρα είχα μείνει πίσω, αλλά εύκολο μου φαίνεται, οπότε βουρ στον πατσά!  :lol: Νομίζω ότι θα είναι ενδιαφέρον μοντέλο το συγκεκριμένο, αφού έχει Zimmerit πλάι σε ακάλυπτο μέταλλο για να τα εφαρμόσω και πιστεύω ότι θα δείξει. Για chipping και λάσπη το μόνο εύκολο, φύγαμε!  ::salut::

Ευχαριστώ και πάλι!

Γιώργος

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 25, 2011, 10:42:51 μμ »
Ένα μικρό update, μετά από λάσπωμα, chipping, φίλτρα και μια φιγούρα. Τελικά συνειδητοποίησα ότι φίλτρα χρησιμοποιούσα, αλλά δεν ήξερα πώς τα λένε... Στα παλιά μου περιοδικά ανα φερόταν σαν "πολύ αραιωμένο wash, για να σκουρύνουν και να δέσουν περισσότερο τα χρώματα".

Το αποτέλεσμα είναι πιο σκούρο, λόγω του χρώματος το φως "σκοτώνει" το wash στο Zimmerit.

Νομίζω ότι έχει βελτιωθεί αρκετά, περιμένω όμως περισσότερα σχόλια και παρατηρήσεις!

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 26, 2011, 02:49:18 πμ »
Φιλε μου καλη η προσπαθεια σου πανω στο stug με ωραια λασπουρια ...αλλα δεν νομιζω οτι πρεπει να κανεις κατι αλλο τωρα...ετσι οπως ειναι ,η λευκη παραλλαγη δεν δινει περιθωρια/επιλογες για πολλα πολλα....και πανω απο τοσο εκτεταμενω λευκο οπως το δικοσου....τωρα στα ματια τα δικα μου ειναι καλο...  

Προχωρα στο επομενο....βλεποντας και κανοντας .... την τελικη αποψη την εχεις εσυ και  πως νιωθεις οταν το κοιτας , εκει βεβαια   βαζεις-ζυγiζεις τι περιθωρια αλλα και τι εμπειρια εχεις για το κατι παραπανω με μετρο  ...( ετσι ωστε να μην το παραφορτωσεις)  

Αυτα μπορω να σου απο την δικια μου μικρη εμπειρια με το χομπυ..... τωρα θα ακουσεις γνωμες και απο πιο εμπειρους μοντελιστες και σιγουρα απο ολους αυτους εχεις να παρεις πραγματα.

Χριστος Ανεστη.... ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 26, 2011, 10:43:28 μμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλια Κώστα!

Κι εγώ νομίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλά ακόμη, μπορεί όμως όντως να πέσει καμιά καλή ιδέα! Δυστυχώς όταν το ξεκίνησα δεν ήξερα για την τεχνική της λακ, που φαίνεται απλή αλλά φέρνει τρελά αποτελέσματα και μάλλον δύσκολα μπορεί να πάει στραβά... Θα μπορούσε να γίνει πιο εντυπωσιακό τότε...

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 27, 2011, 11:27:37 μμ »
... τεχνική της λακ...   ...και μάλλον δύσκολα μπορεί να πάει στραβά...

Φίλε Γιώργο, "έχουν κλείσει σπίτια" που λέει ο λόγος με τη λάκ και μπορεί πολύ άνετα να "πάει στραβά" (πχ. συνδυασμός συγκεκριμένης λάκ με συγκεκριμένο χρώμα) :mrgreen:

Πέρα από αυτό συμφωνώ με τον Κώστα... το άρμα σου είναι πολύ όμορφο και το white wash μια χαρά εντυπωσιακό

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

Tags: