Αποστολέας Θέμα: C-130 J Hercules 1:72 Italeri  (Αναγνώστηκε 7362 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
C-130 J Hercules 1:72 Italeri
« στις: Απριλίου 09, 2011, 07:08:38 μμ »
Καλησπέρα,
όταν γράφτηκα είδα είχα ξεκινήσει τη κατασκευή του C-130 J και σε πρώτα ερωτήματα πείρα αρκετές και κατατοπιστικές απαντήσεις...Παραθέτω λοιπόν ορισμένες φωτογραφίες με την πρόοδο των εργασιών...στο διάδρομο του cargo των ασημένιο γυαλιστερό είναι δικία μου σκέψη για να σπάσω λίγο το πολύ γκρι....

εξωτερικά δεν το έχω χαρακώσει γιατι έχει αρκετά καλες ανάγλυφες γραμμές...στην άτρακτο τι μπορώ να χρησιμοποιήσω εκτός απο βαρίδια ψαρέματος και βίδες Η/Υ που πρότειναν κάποιοι φίλοι νωρίτερα...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
Απ: C-130 J Hercules 1:72 Italeri
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 09, 2011, 07:24:57 μμ »
Aνοξείδωτα μεταλλικά περικόχλια (=εξαγωνικά παξιμάδια)

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 09, 2011, 07:58:41 μμ »
Η άτρακτος θα αξίζει 2 ευρωλεπτά ή 0,02 ευρώ!έτσι θα βαρύνω την ατρακτο!!

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 09, 2011, 08:47:02 μμ »
Ωραιος ο Ηρακλής μέχρι τώρα.
Μοναχα που οι εικόνες δεν ανοίγουν σε μεγάλες. Κοίταξε μήπως όταν τις ανεβάζεις έχει από προεπιλογή να στις μικραίνει κιόλας.(το έχω πάθει)
Παράθεση
Οποτε τώρα ξέρεις....Αν ξεμείνεις ποτε από λεφτά.....  :mrgreen: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος s-mat

• Scale 1/35
  • *
  • I'll be back soon......I hope
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 09, 2011, 08:59:28 μμ »
Θεωρώ τα βαρίδια ψαρέματος την πιο εύκολη λύση.
1ον)Είναι παμφθηνα
2ον)Μπορούν εύκολα να πάρουν οτι σχήμα θες και να το τοποθετήσεις

ʼμα πας καμιά βόλτα σε κανα λιμανάκι και βρεις τίποτα πεταμένα δίχτυα,κόψε όσα βαρίδια μπορείς.Και για ψάρεμα κάνουν (ξέρω τι σου λέω,το ψάρεμα είναι η καψούρα μου) και για το μοντελάρισμα κάνουν  :wink:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 09, 2011, 11:58:53 μμ »
Κανεις καποιο λάθος. Οπως διαπίστωσα μετά από σχετική έρευνα, χρειάζονται 10 λεπτά για 20gr βάρους που ζήταγες :!: :!: :!:

Αρα η ατρακτος αποταμιεύει 0,1 ευρώ  :!: :!: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 10, 2011, 12:43:22 πμ »
χαχχαχα καλό

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 10, 2011, 03:36:21 πμ »
χαχαχα :lol: δεν πιστεύω όμως να υπάρχει θέμα στήριξης...άλλωστε έχω ρίξει χρήμα στο μοντέλο!!!αα και μην ξεχνάμε ότι μπορούμε τους κουμπαράδες πλέον να τους ονομάζουμε και C-130.....

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 10, 2011, 11:17:12 μμ »
Κ η κατασκευή συνεχίζεται.....
βέβαια έχω κάμια μικρά προβήματάκια...
1) για να κλείσω το κενό από κάτω στην άτρατκο τι στόκο πρέπει να χρησιμοποιήσ ω καλύτερα??έχω ενα 1000 αλλά είναι πολύ υγρός και πιστεύω δεν θα κάνει καλή δουλεία...μήπως 400 είναι πιο παχύρευστος??
2)πριν βάψω όλα το αεροπλάνο με χρώματα enamel  και πινέλο θα ήταν καλύτερο να το τρίψω λίγο πρώτα;;;
3) μετά την εφαρμογή της ατράκτου έφυγε ένα μικρο φινιστρίνι;;μπορώ να κανω κάτι τώρα απο έξω;;;
στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται και το κενό απο κάτω...είναι της τάξης χιλιοστού (1+)

αυτά για την ώρα...

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 11, 2011, 12:30:51 πμ »
Κ η κατασκευή συνεχίζεται.....
βέβαια έχω κάμια μικρά προβήματάκια...
1) για να κλείσω το κενό από κάτω στην άτρατκο τι στόκο πρέπει να χρησιμοποιήσ ω καλύτερα??έχω ενα 1000 αλλά είναι πολύ υγρός και πιστεύω δεν θα κάνει καλή δουλεία...μήπως 400 είναι πιο παχύρευστος??
2)πριν βάψω όλα το αεροπλάνο με χρώματα enamel  και πινέλο θα ήταν καλύτερο να το τρίψω λίγο πρώτα;;;
3) μετά την εφαρμογή της ατράκτου έφυγε ένα μικρο φινιστρίνι;;μπορώ να κανω κάτι τώρα απο έξω;;;
στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται και το κενό απο κάτω...είναι της τάξης χιλιοστού (1+)
1)Εάν θέλεις σώνει και καλά υγρό στόκο,προτίμησε τον 500άρη που είναι πιό παχύρευστος.Πάντως ότι και να χρησιμοποιήσεις,πρόσεξε πολύ τις ενώσεις του μοντέλου μιάς και λόγω μεγέθους θα κάνουν ''μπάμ'' μετά.
2)Κάποιος που βάφει με πινέλο θα σε κατατοπίσει καλύτερα.Πάντως εγώ που χρησιμοποιώ αερογράφο,πριν το βάψιμο,το καθαρίζω με azax για να φύγουν τα όποια υπολλείματα και βάφω.Τρίψιμο γιατί?
3)Από ζελατίνα (συσκευασίας πουκάμισου για παράδειγμα)πιστεύω φτιάχνεται  :wink:

Καλή συνέχεια  ::salut:: ::salut:: ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 11, 2011, 12:50:20 πμ »
εξωτερικά ζελατίνα και μετά λίγο στόκο γύρω γύρω ??
δεν είμαι κολλημένος με τη υγρή μορφή;;υπάρχει και σε πιο παχύρευστη κατάσταση ???

Αποσυνδεδεμένος Kouratoras Antonis

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
  • Τόπος: Χανιά
  • Κουράτορας Αντώνης http://modelhania.gr/
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 11, 2011, 01:35:48 πμ »
Υπάρχουν διάφορα είδη στόκου. Ο πιο κοινός και εύχρηστος για τη περίπτωσή σου είναι σωληναρίου, σαν αυτό της οδοντόκρεμας.
Αν χρησιμοποιήσεις υγρό στόκο σ' αυτά τα κενά απλά δε θα κλείσει ποτέ το κενό.
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα τρίψεις ώστε να έρθουν περίπου στα ίσα και μετά με στόκο σωληναρίου να εξισορροπήσεις τη διαφορά.
Ο υγρός στόκος χρησιμοποιείται σε μικροσκοπικά κενά, γι αυτό κι έχει τέτοια υφή.
Υπό Κατασκευή:
Subaru Impreza WRC 2001 [Heller 1/24]
http://modelclub.gr/forums/index.php/topic,19715.msg409527.html#msg409527

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 11, 2011, 01:46:58 πμ »
Ευχαριστώ Αντώνη....με την ευκαιρία αν θες κρίνε και τη πρόοδο των εργασιών..

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 11, 2011, 02:06:44 πμ »
Τα πας πολύ καλά αν και το c-130 είναι από τα δύσκολα κομμάτια λόγω μεγέθους.
Για το φινιστρίνι που σου είπε ο GROI πιο πάνω να το κάνεις με ζελατίνη, αν είδα καλά, νομίζω πως δε θα σταθεί χωρίς να φαίνεται.
Γίνεται δηλαδή, αλλά δύσκολα θα το κάνεις να σταθεί.
Φυσικά χωρίς να θέλω να παρεξηγηθώ απ τον GROI...   :roll:
ʼποψή μου είναι να πάρεις της microscale αυτό
http://www.microscale.com/Merchant2/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=MI-9&Category_Code=FINPROD&Product_Count=3
αν το βρείς σε κάποιο μοντελομάγαζο.
Αλλιώς δοκίμασε με την απλή ατλακόλ(ή ξυλόκολλα) να γεμίσεις το κενό στο φινιστρίνι.
Αν δε την έχεις χρησιμοποιήσει ξανά, είναι άσπρη αλλά όταν στεγνώσει γίνεται διάφανη δίνοντάς σου το παράθυρο.
Υπό Κατασκευή:

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 15, 2011, 08:27:10 μμ »
Καλησπέρα.

Με κάθε καλή διάθεση (και μαις και μου το έγραψες σε αντίστοιχο δικό μου "ελικοφόρο" post  :wink:) ένα δύο πραγματάκια.

Κατ' αρχήν.... ΛΕΦΤΑ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!  :mrgreen:

Σε ότι αφορά το ασημί στο διάδρομο του cargo.

ʼποψή μου είναι να μην κάνεις πράγματα που δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα, για να "σπάσεις" μια μονοτονία ή να κάνεις κάτι να φαίνεται πιο όμορφο.
Η ομορφιά του μοντέλου είναι να το κάνεις όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που είναι  :wink:
Δεν το λέω για το συγκεκριμένο, αλλά σαν κανόνα.

Για τον στόκο με κάλυψαν τα παιδιά παραπάνω.

Για το φινιστρίνι.
Πέρα από αυτά που έγραψαν οι συμφορουμίστερς, έχω να σου πω κάτι που έμαθα μετά από πολλά χρόνια στο μοντελισμό και μάλιστα μου το έμαθαν εδώ μέσα  :oops:

Τα διαφανή κομμάτια τα κολλάμε με "ειδικές κόλλες". Δύο από αυτές είναι της Microscale και η ατλακόλ που και πάλι είπαν παραπάνω. Το πλεονέκτημα είναι πέραν του ότι δεν τα λερώνεις, μιας και διαφανίζουν, κολάνε πολύ πιο καλά από ότι με την κλασσική κόλλα μοντελισμου. Έτσι αποφεύγεις δυσάρεστα όπως το ξεκόλημα που αντιμετωπίζεις.

Η προσπάθειά σου μου αρέσει πολύ, δώσε λίγο προσοχή στο στοκάρισμα γιατί το κενό από κάτω είναι αρκετό και όπως πολύ σωστά γράφτηκε, σε τέτοια διάσταση μοντέλου φαίνεται πιο εύκολα.
Ότι άλλο θες ρώτα το ;-)

Κeep it up!!

-=Μanwlo=-

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 15, 2011, 09:54:47 μμ »
Σε ευχαριστώ manwlo ειδίκα για τις συμβουλές αλλά και για το χρόνο που αφιέρωσες...Προσπαθώ να μάθω και πίστεψε το δικό σου το C-27 το παρακολουθώ βήμα βήμα βασικά γιατί είναι εξαιρετικό(δεν ξέρω και πολλά για να κρίνω αλλά το ωραίο φαίνεται) αλλά παράλληλα για να μάθω κίολας...Τώρα απο Δευτέρα πίανω δουλεία με στοκαρίσματα της ατράκτου όπου χρειάζεται και τρίψιμο. Σκέφτηκα να κλέισω όλα τα κενά τώρα πρωτού προσαρμόσω τις πτέρυγες..είναι σωστό σαν ιδέα;;;
Όσο για τη κόλλα θα προμηθευτώ τη Δευτέρα ατλακόλ για να προσπαθήσω να κλείσω το παράθυρο αλλά και για μελλοντική χρήση σε άλλα παράθυρα...
Διάφορα είδη γυαλόχαρτα και ατλακόλ  μπορώ να τα προμηθευτώ και απο κοινό μαγαζί με χρώματα ή αποκλειστικά απο μοντελομάγαζα;;;

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 15, 2011, 11:55:00 μμ »
Σαν ιδέα είναι σωστό, αλλά -γενικότερα μιλώντας- με τη πορεία θα δείς ότι κάποιες τεχνικές ή μεθόδους που χρησιμοποιεί ο καθένας, ίσως δε σε βολεύουν.
Για τέτοιο μέγεθος ειδικά, θα σε βολέψει στο τρίψιμο πριν βάλεις τις πτέρυγες.
Η ατλακόλ έχει χιλιάδες χρήσεις στο τρελοχόμπυ μας. Όπως πχ τη προσωρινή κόλληση μιας καλύπτρας για βάψιμο μ αερογράφο...
Θα τη βρείς και στα 2 είδη μαγαζιών αλλά στα μοντελομάγαζα απλά θα τη χρυσοπληρώσεις για μικροποσότητες. Επίσης μπορείς να τη βρείς σε είδη σχεδίου/χειροτεχνίας ή σε κάποιο μεγάλο σουπερ μαρκετ.

Για το τρίψιμο σου προτείνω σμυριδόχαρτα καθώς τ άλλα δεν βολεύουν πολύ, ειδικά βρεγμένα, ενώ δε θα τα βρείς σε μεγάλη ποικιλία βαθμών.
Κι αυτά θα τα βρείς και στα 2 μαγαζιά με τη διαφορά ότι τα πολύ ψιλά δλδ >1000 βαθμούς ίσως δε βρείς σε χρωματοπωλεία.
Να θυμάσαι πως όσο πιο πολλοί βαθμοί τόσο πιο μικρό κόκκο έχει, δλδ κάνει πιο ελαφρύ τρίψιμο.
Για τα κενά σου (στο μοντέλο εννοώ για να μη παρεξηγηθώ  ::glossa::) θες 400-800 βαθμούς νομίζω.
Αν έχει και κάποιος άλλος να πεί κάτι παρακαλώ ας συμπληρώσει :)
Υπό Κατασκευή:

Αποσυνδεδεμένος Manwlo

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 16, 2011, 09:05:06 πμ »
Σκέφτηκα να κλέισω όλα τα κενά τώρα πρωτού προσαρμόσω τις πτέρυγες..είναι σωστό σαν ιδέα;;;

Είναι μια πολύ καλή ιδέα. Θα έχεις στα χέρια σου ένα πιο μικρό σε όγκο αντικείμενο και έτσι θα το κουμαντάρεις πιο εύκολα. Απλά την (σπαστική για μένα) διαδικασία στοκάρω-τρίβω θα την κάνεις πάνω από μια φορές.

Όσο για τη κόλλα θα προμηθευτώ τη Δευτέρα ατλακόλ για να προσπαθήσω να κλείσω το παράθυρο αλλά και για μελλοντική χρήση σε άλλα παράθυρα...
Διάφορα είδη γυαλόχαρτα και ατλακόλ  μπορώ να τα προμηθευτώ και απο κοινό μαγαζί με χρώματα ή αποκλειστικά απο μοντελομάγαζα;;;

Η ατλακόλ που θα πάρεις θα πρέπει να είναι κρυσταλιζέ ή διάφανη (έτσι να τη ζητήσεις) γιατί νομίζω ότι κυκλοφορούν και μη διαφανή.
Τα γυαλόχαρτα που προσωπικά χρησιμοποιώ, δεν πάνε πιο κάτω από τον βαθμό 600 γιατί τα θεωρώ χοντρά. Συνήθως 600 & 800 και σε λίγες περιπτώσεις 1000. Η διαβάθμιση είναι όπως σου την περιέγραψαν.
Όλα μπορείς να τα προμηθευτείς από κατάστημα με χρώματα και νομίζω ότι τα γυαλόχαρτα είναι πιο φθηνά και σε μεγαλύτερη ποσότητα εκεί.

Όταν στοκάρεις και πριν το τρίψιμο βάλε αν θες καμία φωτό να σου πούμε κάποια τεχνική ή ιδέα πως να τρίψεις. Στο μοντέλο σου θέλει ιδιαίτερη προσοχή το γεγονός ότι όσο πιο έξω από τον στόκο τρίβεις, τόσο θα εξαφανίζεις και την υπερυψωμένη γράμμωση.

Κλείνοντας αν μου επιτρέπεις μια ακόμα υπόδειξη.
Προφανώς το κενό από κάτω εκτείνεται μέχρι το ριναίο. Το ότι η θυρίδα του κρύβει ένα κομμάτι, δεν θα πρέπει να σε ενθαρύνει να την κολήσεις για να μη φαίνεται. Είναι πιο "επαγγελματικό" να στοκάρεις πρώτα και να τρίψεις και στη συνέχεια να βάλεις από πάνω κάτι που κρύβει τη δουλειά σου. Ένα "tip" για την επόμενη κατασκευή σου.

Καλή συνέχεια!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

-=Manwlo=- 

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 16, 2011, 03:27:09 μμ »
Λοιπόν μόλις σήμερα προμηθεύτικα μία ατλακόλ κρυσταλιζέ (duro stick),γυαλόχαρτα 400,600,800 και μια ταινία για μασκάρισμα η οποία (σύμφωνα με τα λεγόμενα του πωλήτη) δεν αφήνει κόλλα και ξεκολά εύκολα χώρίς να σηκώνει το χρώμα...βέβαια θα δούμε περισσότερα μετά τη χρήση "τι ψάρια θα πιάσει"...από Δευτέρα ξεκινάν στοκαρίσματα,τριψίματα.......για στόκο ρώτησα και μου είπε ότι είχε μόνο εποξυκό..δεν το αγόρασα διότι δεν γνώριζα αν είναι κατάλληλος οπότε θα προτιμήσω να αγοράσω από μαγαζί μοντελισμού ένα παχύρευστο στόκο σύμφωνα με τις βοήθειες σας!

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 19, 2011, 01:46:43 μμ »
Μερικές ακόμα φωτογραφίες με τη πρόοδο των εργασιών....στοκαρίσματα -τριψίματα ως εδώ...

Και οι έλικες...

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/72
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 19, 2011, 04:53:09 μμ »
Πώς σου φάνηκε η διασκεδαστική εμπειρία του στοκαρίσματος-τριψίματος;;  :mrgreen:
Υπό Κατασκευή:

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 19, 2011, 05:09:48 μμ »
χμ η διασκεδαστική εμπειρία δεν τελείωσε...θέλει λίγο ακόμα...είμαι αισιόδοξος οτι μετά τελείωνει σε αυτό το κομμάτι!είχα κάτι κενά σαν το Ρίο - Αντίριο

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 19, 2011, 05:41:28 μμ »
Φαίνεται ότι θέλει ακόμα λίγο τρίψιμο σε ορισμένα σημεία. Δοκίμασε με το νύχι σου να τρίψεις απαλά τις ενώσεις, αν δεις να σκαλώνει κάπου, τότε τρίψε και άλλο. Επίσης πέρασε με κάποιο γκρι χρώμα, ή αστάρι τις ενώσεις για να τσκεάρεις τυχόν κενά. Οταν τελειώσεις το τρίψιμο, πέρνα το ένα χέρι με 1500άρι ντουκόχαρτο για να λειανθεί εντελώς η επιφάνεια του στόκου.

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 19, 2011, 06:29:01 μμ »
το στόκαρα ξανά και ξανά τρίψιμο...λες και μόλις τελείωσα την οικοδομή είμαι :lol: :lol: :lol: :lol:το πέρασα και με 1000 ντουκόχαρτο και είναι πολύ λείο!τώρα θα δοκιμάσω να περάσω με αραιομένο γκρι..και τυχόν κενά ξανά τρίψε τρίψε!!

Αποσυνδεδεμένος dionisus

• Scale 1/144
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 21, 2011, 07:37:25 μμ »
στοκαρίσματα-τριψίματα,τριψίματα,τριψίματα,τριψίματα,τριψίματα,τριψίματα.....τελείωσαν!!συναρμολόγηση ολοκληρώθηκε...και τώρα βάψιμο (μάλλον με το καινούριο αερογράφο που θα αγοράσω...)
[/ur]
l]KΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Tags: