Αποστολέας Θέμα: Ανατολικο Μετωπο.  (Αναγνώστηκε 4253 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
  • Μην κρινεις γιαναμην κριθεις.Οτι σπερνεις θεριζεις
Ανατολικο Μετωπο.
« στις: Απριλίου 04, 2011, 09:40:39 μμ »
Καλησπερα,χαζευοντας στο ιντερνετ την 16η,ειδα την συγκεκριμενη φωτογραφια

που την ειχε στη μαχη του Στα/ντ,ετσι αποφασισα να πιασω δουλεια,εχοντας σε στοκ αυτο τον πρωταγονιστη

εχει φτασει σε αυτο το σταδιο προοδου

πριν απο λιγο στεγνωσε και η βαση περνωντας αυτη την τελικη μορφη,για να αρχισει η κατεργασια της σε βαψιματα γεωδους αποχρωσεις και διαφορους φυσικους θαμνους υπο κλιμακα,ξεχασα να αναφερω οτι η κλιμακα ειναι 1/35

τωρα η βοηθεια που θελω απο εσαςειναι 1ον το στουνγκ της φωτο ειναι αν δεν κανω λαθος το 3αρι ενω το δικο μου το 4αρι στο γκουγκλ μου βγαζει οτι πηρε μερος με καθε επιφυλαξει παρακαλω επιβαιβεωστετο και εσεις,αλλιως να αλλαξω την ονομασια του διοραματος 2ον το κιτ εχει μεσα εναν θηραιο που μου αρεσει τρελα το αετο  αντιστοιχει για το ανατολικο μετωπο

αν οχι πειτε μου παρακαλω που ανηκει γιατι στο γκουγκλ μου βγαζει κατι παρομοιο αρκετα πολλη κοντα για την 102 μεραρχια 3ον το τραπεζιο με το βελος επανω στο αριστερο φτερο  δεν το βρισκω πουθενα

τη σημαινει και που ανηκει μπορειτε να μου πειτε,ευχαριστω εκ των προταιρων για την βοηθεια.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: 16ths PANZER Μαχη του Σταλιγραντ.
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 04, 2011, 09:55:37 μμ »
Στο Σταλινγκραντ δεν υπηρχαν IV μονο ΙΙΙ.Αλλαξε τιτλο.Ο αετος ανηκει στο 259 StugAbt.Απο τον Ιουνιο 1944 βρισκεται στην Ουκρανια,Ιουλιο στην Πολωνια και τελειωνει τον πολεμο στην Ανατ.Πρωσια..Το τραπεζιο με το βελος δειχνει οτι ανηκει σε ιλη αρματων Stug.Κανονικα επρεπε να εχει και τη ενδειξη μεσα IV.
Περισσσοτερες πληροφοριες απο τους περισσοτερο ειδικους
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: 16ths PANZER Μαχη του Σταλιγραντ.
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 05, 2011, 05:51:03 πμ »
Aπλα να συμπληρωσω οσα λεει ο sgt-major:οχι Σταλινγκραντ...προς Θεου! ::pop::

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
Απ: Ανατολικο Μετωπο.
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 05, 2011, 06:42:27 μμ »
Ευχαριστω παιδια για την βοηθεια.

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 05, 2011, 08:15:06 μμ »
Εχουμε και λεμε ,το βασικο απο το στουνγκ επεσε,βαφτηκε και η βαση με διαφορα καφε,και προστεθηκε σε καποια σημεια της βασης εκει που δεν εχει πατηθει απο τα αρματα χορταρι,αυτα για σημερα ελπιζω να εχει κατι νεο αυριο

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 06, 2011, 06:44:46 μμ »
...Ιστορικα ακου τα "παιδια" γιατι εγω ειμαι ολιγον τις ασχετος... μια παρατηρηση μονο, τη "στροφη" του δρομου καντη πιο "χαλαρη", οχι σε ορθη γωνια... νομιζω χτυπαει λιγο στο ματι... Προχωρα να δουμε... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 07, 2011, 12:42:49 πμ »
Καλημερα,τοποθετηθηκαν τα σηματα,μενουν να βαφτουν οι ερπυστριες και τα γουως

παντως χωρις γουως η αποχρωσει ειναι ετσι και με κοκκινο πυροσβεστηρα παρακαλω και βελτειωμενη ερπυστρια

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 07, 2011, 02:33:22 πμ »
Γενικα εχεις κανει καλη κατα σκευη και στρωτο βαψιμο.Ωστοσο καποιες παρατηρησεις χρειαζονται.
Τα εργαλεια δεν τα βαφουμε ποτε ασημενια.Βαφονται μαυρο και γινεται στεγνο πινελο με gun metal.Οι εξατμησεις θελουν δουλεια για αν δειξουν φυσικες.
Αυτα γαι τωρα

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 07, 2011, 09:48:08 πμ »
το βαψημο σου είναι ωραίο και στρωτόο major έχει δίκιο για της ερπύστριες και υπάρχουν ακομα πολλές  πέρα απο αυτη που αναφέρθηκε τεχνικές, τα μουσειακά κομμάτια κάλο είναι να μην τα έχουμε πανάκια ως προς το βάψιμο τουλαχιστον για πολλούς και διάφορους λογούς.

Καλή συνέχεια     
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 07, 2011, 01:19:51 μμ »
καλημερα,ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια,της φωτο απο το μουσειο της ανεβασα για πλακα ,για να μην παρεξηγηθω δεν συμφωνο με αυτες,σε λιγο ανεβαζω φωτο απο της φθορες που εχω κανει ριξτε μια ματια να μου πειτε τη εχω κανει ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 07, 2011, 03:09:18 μμ »
Η φθορες τελειωσαν επιτελουςκαι ηρθε η ωρα για εξατμιση,ερπυστριες,εργαλεια

στα εργαλεια εαν κανω ενα στεγνο πινελο με μαυρο ειναι ενταξει?ητα βαφω απο την αρχη?

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 07, 2011, 03:16:13 μμ »
Φίλτρα λάδια ξίδια βάλε,  λίγο ακομα φθορά θα ήθελα
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 07, 2011, 03:33:06 μμ »
Tα εργαλεια θα τα βαψεις απο την αρχη.Μαυρο ακι μετα στεγνο πινελο e gun metal,steel  οτι εχεις εκτος απο ασημι.Ασημι στα μοντελα σου αφου κανεις αρματα και οχηματα δεν θα χρησιμοποιεις ποτε αφου τα κανει να φαινονται αφυσικα,εκτος φυσικα απο μικρολεπτομερειες.
Χρειαζεται οπωσδηποτε και αλλα χερια για να παλιωσει-ξεθωριασει το μοντελο να μην παραμενει σαν ασβεστωμενος τοιχος,θελει οπωσδηποτε pin wash  και αλλεπαληλα χερια.
Μην βαζιεσαι δεν κερδιζεις κατι ξεπετωντας μοντελα

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 09, 2011, 12:19:21 πμ »
Μολις τελειωσαν τα λαδωματα εχοντας παρει αυτη τη μορφη τωρα σειρα εχουν τα εργαλεια και τα υπολοιπα απο το αρμα

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 09, 2011, 12:27:34 πμ »
Παει πολυ καλα μεχρι στιγμης... οι "ειδικοι" ας πουνε τι θελει για τη συνεχεια ...και πως...

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 10, 2011, 02:47:43 μμ »
Πραγματικά ολύ ωραία δουλειά με τα χρώματα και τα λάδια. Όμως, απορία: γιατί ερημί χρώμα αφού παίζει ανατολικό μέτωπο (αν και όχι Στάλινγκραντ); Κάτι έχασα στη συζήτηση;

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 10, 2011, 05:43:27 μμ »
Το πλακωμα με λαδι στο μοντελο δεν ειναι λυση για να φανει λερωμενο και μαχημο , εδω φαινονται και οι πινελιες.
Στο επομενο δοκιμασε πιο αραιωμενο λαδι με περισσοτερα χερια περασμα για να εχεις καλυτερο ελενχο στο λερωμα.
Στις  ερπιστριες εχει πεσει πολυ παχυ στρωμα με χρωμα και εχουν χαθει τα δοντια που εχουν τα πεδιλα και παλι δεν ειναι λυση το πλακωμα με λασπη.
Καλητερα θα ηταν λασπωμενο και να φαινονται τα πεδιλα , παρα καλυμενο με λασπη.
Καλη συνεχεια  ::salut::
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 12, 2011, 11:23:50 πμ »
Καλημερα η ερπυρπιστρειες πηραν μεταλλικη μορφη ερωτηση τι πρεπει να κανω για να της ταλαιπωρησω λιγο ,με οσο το δυνατο λιγοτερο απλο τροπο? ευχαριστω

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 12, 2011, 12:24:23 μμ »
Σκονες Mig  οτι αλλη σκονη τετοιυ τυπου εχεις,διαλυση με white spirit,περνας ολη την ερπυστρια,τν αφηνεις να στεγνωσει και στη συνεχεια την ξεσκονιζεις με πινελο,σε τετοιο σημειο ωστε σκονη και μεταλλο να ειναι ανεμιγμενα

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 14, 2011, 08:20:43 μμ »
Καλησπερα ,το διοραμα εχει φτασει εως εδω ,το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν βιαζωμαι να το τελειωσο,φιλε sgt-major επειδη το εχω περασει με λαδι οταν αναμειξω τις σκονες (τριμενο ξηρο παστελ γιατι εδω δεν βρισκεις ευκολα εως καθολου σκονες μινγκ ) με γουαιτ σπιριτ δεν θα το επηρεασω ? γιατι η ερπυστριες ειναι μετ/κες βαμενες με το χαμπρολ 27003

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 19, 2011, 07:02:23 μμ »
Καλησπερα, το ξανασκεφτηκα το θεμα της βλαστησης ,κατι δεν μου γυαλιζε στο ματι μου καλα,ετσι ξηλωθηκαν για να το παρω απο την αναποδη φτανοντας πιστευω σε πιο αληθοφανες περιβαλλον και πιο κοντα στην κλιμακα

καιρος ειναι τωρα να βαψω και τα ερμα εργαλεια απο το αρμα.

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 19, 2011, 08:36:52 μμ »
  xr125 καλή συνέχεια στο διόραμά σου , το προχωράς πολύ καλά . Εγώ δεν είμαι ...αρματάς και δεν μπορώ να πω τίποτα για το άρμα , έχω να παρατηρήσω δύο πράγματα όμως
1ον : Οι ερπύστριες θέλουν λέρωμα , γιατί γυαλίζουν πολύ και το άρμα είναι σε έναν λασπωμένο , από ότι φαίνεται χωματόδρομο και 2ον : Ο δρόμος όπως φαίνεται από τις φωτό δεν δείχνει να καταλήγει πουθενά , μπροστά από το άρμα είναι μια κωλόνα και δεξιά και αριστερά έχεις βάλει χορτάρια , νομίζω ότι ο δρόμος πρέπει να συνεχίζει μέχρι έξω από τη βάση σου και να μην περιορίζεται από το χορτάρι , διότι όπως δείχνεις και με τα ίχνη στο χώμα έχει μεγάλη κίνηση από άρματα και δεν θα έπρεπε να υπάρχει χορτάρι στη συνέχεια του δρόμου .
Αυτά στα λέω από αυτά που βλέπω και πάλι καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 19, 2011, 10:33:44 μμ »
Με λιγο σκονισμα ακομα...να μην πω πολυ... θα γινει πολυ καλο. Συμφωνω με τον φιλο για τις ελπυστριες, οπως και για το γρασιδι στο "τελος" του δρομου... και τους θαμνους μην τους βαζεις στη σειρα... φαινεται ..."καπως..."

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 23, 2011, 06:28:29 πμ »
Γεια σου και απο μενα και να πω οτι εχεις κανει μια καλη προσπαθεια και με τις παραπανω συμβουλες θα γινει το ολο θεμα καλυτερο. Μια παρατηρηση ομως.
Οι φωτο που ποσταρισες απο μουσειο ειναι απο stug III και οχι απο IV οπως το δικο σου. Περα απο αυτο, ποτε μην παιρνεις υπ οψιν σου ενα αρμα απο μουσειο για να προσδοσεις τον ''αερα '' του ρεαλισμου στο μοντελο σου. Εχω ξαναπει οτι μονο τα λαδια κλπ δεν αρκουν για ενα ρεαλιστικο μοντελο. Θελει και λιγο ψαξιμο και με το ιντερνετ πλεον ειναι το μονο ευκολο.....
Αν ψαχνεις ενα τοπιο για να το συνδεσεις με την βαση αυτο ειναι αρκετα δυσκολο και θελει εξιδικευμενες γνωσεις και μηχανη.
Θα σου ελεγα να τελειωσεις με τις λεπτομεριες της βασης και του stug, εχουν πολυ δουλεια ακομη γιατι οι φωτο ειναι το τελος και εσυ εχεις αρκετο δρομο ακομη. Ολοι καπως ετσι ξεκιναμε, και στην πορεια μαθαινουμε κι αλλα.
Καλη συνεχεια.
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος xr125

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 27, 2011, 12:26:58 πμ »
Χρονια πολλα ,το προχωραο το θεμα με αργους ρυθμους και εχω φτασει εως εδω

αυτα μεχρι ωρας καληνυχτα για σημερα.

Tags: