Αποστολέας Θέμα: Μακροβούτια στη Μεσόγειο  (Αναγνώστηκε 1338 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stray_dog

• Scale 1/144
  • *
  • Born to lose, live to win!
Μακροβούτια στη Μεσόγειο
« στις: Απριλίου 25, 2011, 11:07:41 μμ »
Γεια σας κ πάλι!
Ψάχνοντας στα ξεχασμένα μου κουτιά, βρήκα το παλιό και απαράδεκτο πλέον S-35 της Heller και αποφάσισα να αξιοποιήσω τον πύργο μόνο σε μια μικρή βινιέτα, σε μια Pazerstellung κάπου στη Μεσόγειο. Η λούφα είναι τέτοια, που ο πύργος παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης, ενώ το πλήρωμα έχει πάει για μακροβούτια, παρατώντας τα πάντα... Η γάτα-μασκότ της διμοιρίας κάνει βόλτες αμέριμνη.
Ελπίζω να σας αρέσει, περιμένω σχόλια και παρατηρήσεις!

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Μακροβούτια στη Μεσόγειο
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 26, 2011, 01:25:51 πμ »
Γιώργο χρόνια σου πολλά.Ωραία η κατασκευήι σου.Δεν ξέρω όμως αν στέκει ιστορικά και αν υπήρχαν τέτοιου είδους αμυντικά στη Μεσόγειο.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 26, 2011, 03:30:24 πμ »
Eυχαριστώ Κώστα!

Για το ιστορικό κομμάτι, ξέρω ότι χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένα κυρίως στις μεσογειακές ακτές της Γαλλίας. Απ' όσο ξέρω χρησιμοποιήθηκαν και στην Ιταλία αλλά νομίζω ότι υπάρχουν δείγματα και στην Ελλάδα. Αν δεν κάνω λάθος, υπάρχει μια Panzerstellung με πύργο PzI σε κάποιο σιδηροδρομικό σταθμό (στη Λαμία αν θυμάμαι καλά).

Εδώ http://sudwall.superforum.fr/t164-panzerstellung-244eme-division υπάρχουν αρκετά δείγματα, μεταξύ αυτών και του συγκεκριμένου τύπου. Στη δεύτερη σελίδα φαίνεται και ο πύργος ενός R35 με απίστευτα ξεφτισμένη παραλλαγή, μούρλια για μια επόμενη κατασκευή!!!  :wink:

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος darkpanzer7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθήνα
  • Δάσκαλος μου ο πειραματισμός και η φαντασία μου
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 26, 2011, 09:00:44 πμ »
πολύ καλο σαν ιδέα αλλα σαν εκτέλεση μου φαίνεται παρα πολύ λιτό,αφού έχεις από το σύνδεσμο που εβαλες παρα πολύ καλο φωτογραφικό υλικό,θα μπορούσες να αφήσεις και την φαντασία σου και να ξεκίναγες να κανεις κάτι ποιο περίπλοκο που σαν τελικό αποτέλεσμα να δείξει ακόμα πιο όμορφο,πχ όπως ο πύργος που είναι πάνω στο τσιμεντένιο φυλάκιo, όπως και να έχει η ιδέα είναι πολύ καλή  ::salut::

βρήκα και αυτόν τον σύνδεσμο που μπορεί να σε βοηθήσει
http://minitracks.alloforum.com/tourelle-panzerstellung-t411468-1.html

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 26, 2011, 09:50:03 πμ »
Πολύ καλή δουλειά και έξυπνη ιδέα για την αξιοποίηση του πυργίσκου. Θα ήθελα να φαίνεται λίγο πιο ξεκάθαρα η τσιμεντένια βάση (έστω ένας κύκλος, όπως στις φωτογραφίες που παρέθεσες) ώστε να δίνεται καλύτερα η αίσθηση περί τίνος πρόκειται και να μην μοιάζει απλώς για έναν πυργίσκο που έφυγε από ένα ανατιναγμένο άρμα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 26, 2011, 10:36:25 μμ »
@darkpanzer7:

Έχω και έναν ρητινένιο πύργο R35, ένα από τα επόμενα project θα είναι αυτό, με πιο πολύπλοκη παραλλαγή και με το πολυβολείο ορατό ολόκληρο. Είναι θεματάκι που θέλει ψάξιμο παρ' όλα αυτά, γιατί οι τύποι των πολυβολείων ήταν τυποποιημένοι και ταίριαζαν με συγκεκριμένους πύργους... Θα μπει στα σκαριά σε κάποιο καιρό πάντως.

@Kostis Pap:

Ευχαριστώ για τα σχόλια. Δυστυχώς δεν μπορεί να αλλάξει τώρα χωρίς να γίνει ζημιά, αλλά νομίζω ότι το τσιμέντο μπορούσε απ' ότι φαίνεται από τις φωτογραφίες να είναι από περισσότερο έως καθόλου ορατό και με μια ποικιλία μορφών και υλικών γύρω από τον πυργίσκο. Θα το εφερμόσω στο R35 πάντως!  :wink:

Γιώργος

Tags: