Αποστολέας Θέμα: Βαρέλια σε 1:35  (Αναγνώστηκε 2869 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος costastdm

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
Βαρέλια σε 1:35
« στις: Μαρτίου 31, 2011, 10:17:23 μμ »
Σας παρουσιάζω μια ιδέα που μου ήρθε ψάχνοντας να βρω τρόπο για να αναπαράγω βαρέλια χωρίς καλούπια και τα σχετικά.
Τα υλικά?
Φύλλο χαλκού Α4 από το Πλαίσιο, σύρμα από καλωδιο, μια μούφα φ15, καμινέτο υδραυλικού και καλάι.

Πρώτα από όλα τυλίγουμε το σύρμα γύρω από την μούφα στο ύψος που είναι και η εξοχές στο βαρέλι της Italeri.

Μπορεί η μούφα να είναι ποιο κοντή αλλά αυτό δεν μας πειράζει γιατί θα έχουμε το σωστό ύψος όταν θα κόψουμε το φύλλο χαλκού.
Σταθεροποιούμε τα δυο δαχτυλίδια στην μούφα με το καμινέτο και έτσι έχουμε.

Τυλίγοντας το φύλλο που έχουμε κόψει γύρω από την μούφα και πιέζοντας πάνω στα σύρματακια έχουμε το παρακάτω αποτέλεσμα.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε πως θα κλείσουμε τα βαρέλια μας. Έβαλα από 1 λεπτό του ευρώ λίγο ποιο κάτω από το χείλος για να κάνω μια μικρή παρούρα και καλα.

Έγινε η κόλληση με το καμινέτο και βάφτηκε ένα χέρι 66 της Humbrol.

Το αναγλυφο στην επιφάνεια του βαρελιού έγινε όταν τυλίγουμε τον χαλκό πάνω στην μήτρα. Κάθε βαρέλι είναι και διαφορετικά "ταλαιποριμένο" από το άλλο.

Περιμένω σχόλια.
 :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος panoscolours

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Βαρέλια σε 1:35
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 01, 2011, 01:06:56 μμ »
Πολύ καλό.
Μια που τα έκανες με χαλκό δοκίμασες οξειδώσεις για χαλκό?

Αποσυνδεδεμένος costastdm

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σαλαμινα
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 01, 2011, 01:12:03 μμ »
Προς το παρόν όχι δεν έχω κανει οξειδωση. Θα μπούν σαν φορτίο σε ένα Opel Blitz. Οι οξειδώσεις αργότερα σε άλλο projec. Καμια ιδεα για τον τροπο?

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 01, 2011, 03:21:07 μμ »
οξειδωση γιατι? αφου θα βαφτουν
συνηθως το πατιναρισμα χρησιμοποιειται απο τους γλυπτες χαλκου...εκτος αν μου ξεφευγει κατι
αλλα εαν επιμενεις  :mrgreen:    :arrow:  http://www.hobby.gr/shop/product_info.php?manufacturers_id=22&products_id=1342&osCsid=a304dd064088fe43c17d138b11f5a28a

θα ελεγα οτι με χαλαει λιγο το καμινετο αλλα αν εσενα σε βολευει βουρ
παντως κοιταξε εδω και μια αλλη μεθοδο που ανεβασε ο συναδελφος giomef μηπως διευκολυνει  καλυτερα

Αποσυνδεδεμένος panoscolours

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 01, 2011, 06:05:49 μμ »
Αν γίνει οξείδωση δεν χρειάζεται να βάψιμο. Όψη σκουριάς (καφέ) με τη μία και εύκολα. Απλά θέλει ψεκαστήρι και φύσημα από μακριά για αυτές τις περιπτώσεις. Δεν νομίζω κανείς να σκεφτεί να βάλει οξείδωση σε αερογράφο και να ψακάσει :mrgreen:
Καλά εκεί στην art hobby δεν τη παλεύουν. 9,5γιούρια τα 35ml :twisted:
Εγώ παίρνω 2ευρώ τα 100ml και παίρνει και αραίωση του θανάτου.
ΉΜΑΡΤΟΝ
Από ότι βλέπω στις εικόνες πρέπει το υλικό να είναι τύπου κασσίτερος (πολύ μαλακό, εύχρηστο μεν εξαιρετικά μαλακό δε). Εγώ ψηφίζω χαλκό ή ορείχαλκο γιατί είναι ποιο σκληρά. Όχι αλουμίνιο γιατί δεν κολλάει με καλάι εύκολα και οξειδώνεται σε μαύρο χρώμα με τις οξειδώσεις.